- 11 Şubat 2013
- 1.684
- 1.615
- 158
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #41.581
nedense benim memoriallere karşı son dönemde bi antipatim geliştiYalan söylememiştir canım bakmıştır tabiki
Ancak 3. Gün sağlıklı olmadığı için önce embriyoda sıkıntı çıkmış 5. Gün bakıldığında sıkıntı yok denilmiş aynı embriyoya
evet maalesef öyle haklısın ben de aynı şeyleri düşünüyorum. doktorlara güvenemiyoruz keşke tek doğru olsa ve deseler ki sen şunu yapacaksın tüm bu hastalıklara aynı tedavi uygulanıyor. tıp gelişiyor gelişiyor ama genetik neden gelişmiyor..ne kadar çok şey bilmek zorundayız yasonuna kadar birine güvenmek istiyor insan ama nedense drlar falan işlemleri kendilerince bir sıraya koymuşlar. illa bir kaç kere çukura düşürecekler hastaları sonra iyileştirecekler ya da bunun çözümü bu diyecekler. mesela 1 düşük bile yapan kişiden genetik karyotip istesinler bence, CHG konusu bence tüm Tüp bebek yapanlara uygulanmalı, sonuçta hücreler aylarca saklanabiliyormuş (bunu bile yeni öğrendik), hangi bebek transfer edilecekse onun taraması yapılıp konulabilir ama yooookkk neden o zaman daha az para kazanırlar çünkü..
ben genetik testimi drumdan gizli yaptım mesela, sağlıklı bir kızım var diye yaptırmamı istemiyordu. sana gerek yok diyip duruyordu... daha çook sürünebilirdim tüp bebek merkezlerrinde
yalan söyliyecekelrini sanmıyorum canım.niye yalan söylesin ki ikitane alıcaz dese ne dicem almamı dicem hiçbir fikrim yok bukonuda onada tamam derdim.oyüzden yalan sölicekelrini düşünmüyorum.tutunmamasının sebebi 3 gün cgh bakıldı ve anomili geldi hoca beşinci gün bakalım dedi 2.bir parça daha alındı bu olabileceği söylendi.kısmet değilmiş demekten başka bir seçeneğim yok.bu konuda çok fikrimiz yok.yaşaya yaşaya öğreniyoruz.ve onlarda insan açıkçası olmaması için uğraşacaklarını sanmıyorum.rabbim nasip etmemiş.güvenmekten başka çarem yok bu saatten sonra hekim değilim bilmiyorum ben nasıl yapsalar nasıl olur diye.O zman drkumut senin merkez yalanmi soyledi yek hucreyle hem ptg hem chg bakiliyor dediginde acaba gercekten iki hucremi alindi o yuzdenmi tutunamadi
gözünü kapatıp çıkacaksın canım yola.yumurtalarına inan sadece doktorlara değil. olacak diye başla olanın nasıl oluyor canım öyle düşünün şans işte. allah ol derse oluyor.Kızzlar gercekten cok caresiz hissettim birbirimizden daha cok sey ogreniyoruz doktorlardan deil daha tedaviye baslamadim bile.ama kimseye guvenmiyorum.boylede yola cikilmaz ki
canım merkeze göre hareket etmemek gerekiyor bunu anladım ben, kendi gücünle hep iyileri bir araya getirip öyle çalışmak gerekiyor.Kızzlar gercekten cok caresiz hissettim birbirimizden daha cok sey ogreniyoruz doktorlardan deil daha tedaviye baslamadim bile.ama kimseye guvenmiyorum.boylede yola cikilmaz ki
canım tup bebeği yaptırıcaksan birine itimat edeceksin mutlaka böyle didikleyerek ancak kendimizi yoruyoruz.sonucumuzu olumlu olması onlarında başarısı oluyor.akademik kariyerleri var.onlarında başarıya ihtiyaçları var.mesela şöyle düşünelim.embriyo harika cgh yapıldı süper sağlıklı transfer iyi geçti ama tutunamadı sonuç negatif.....onlar bi araç sadece....rahme ruh üfleyemezler rabbim nasip etsin herşey olumsuz olsa bile ol dedikten sonra önünde kimse duramaz.onlar olmasın diye uğraşsalar bile (ki bence bu çok mümkün değil) yukarıda allah var o istedikten sonra mümkün değil bir şeyin olmaması....rabbim hepimizi insaflı insanlarla karşılaştırsın rabbim hepimize tez zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsinKızzlar gercekten cok caresiz hissettim birbirimizden daha cok sey ogreniyoruz doktorlardan deil daha tedaviye baslamadim bile.ama kimseye guvenmiyorum.boylede yola cikilmaz ki
canım çok acı ama işi ticarete dökmüş hepsi....tez zamanda kurtulalım hepimiz ellerine düşünce sömürüyolar seni elimiz mahkum deniyoruz.nedense benim memoriallere karşı son dönemde bi antipatim geliştiçok paracı olduklarına kanaat getirdim, kar etmek adına her şeyi yapabilirler gibi geliyor.
dondurulmuş 6. gün embriyosuna bile genetik test yaparız dediler.. -ki tüm genetikçiler imkansız derken -
tek gene bakılıyorsa sanırım 800-850 usd falan yani 750 euro aynı şeye geliyor hemen hemen. iyi bi akam, ama gen sayısı artınca fiyatı arttırıyorlar.arkadaşlar pgt ye kaç para veriyosunuz.biz 750 Euro veriyoruz 2500 tl ye fn geliyor embriyo sayısı önemli değil 1 tanede olsa 15 tanede osla tek fiyat
Bizde tek gen hastaligi fiyat 6000 tl set up haric aynen 1 tane de olsa 10 tane de olsa...arkadaşlar pgt ye kaç para veriyosunuz.biz 750 Euro veriyoruz 2500 tl ye fn geliyor embriyo sayısı önemli değil 1 tanede olsa 15 tanede osla tek fiyat
canım setupevet bizim de ayrı onun için bir defa para verdik 11000 civarıydı anrıım malzeme aldılar bizim için.ama senin pgt ücreti baya yüksekmiş canım ya hangi merkez senin?Bizde tek gen hastaligi fiyat 6000 tl set up haric aynen 1 tane de olsa 10 tane de olsa...
İstanbul genetik bizimki belki de hastaliktan hastaliga değişiyordur. Bizimki tek gen hastaligi kromozomsal değil...canım setupevet bizim de ayrı onun için bir defa para verdik 11000 civarıydı anrıım malzeme aldılar bizim için.ama senin pgt ücreti baya yüksekmiş canım ya hangi merkez senin?
canım benimde tek gen hasarı kromozomlarımızda sıkıntı yok sadece pgt+hla bakılıyor her yerde fiyatlar değişiyor demekkiİstanbul genetik bizimki belki de hastaliktan hastaliga değişiyordur. Bizimki tek gen hastaligi kromozomsal değil...
Yok canim ben başka merkezlere de sormuştum bizimki nadir hastalik grubunda. diger yerler de 2000 Dolar demişti.canım benimde tek gen hasarı kromozomlarımızda sıkıntı yok sadece pgt+hla bakılıyor her yerde fiyatlar değişiyor demekki
geçmiş olsun belki dediğin gibi olabilir.çocuğun varmı yaşayan nasıl öğrendin canım taşıyıcı olduğunuYok canim ben başka merkezlere de sormuştum bizimki nadir hastalik grubunda. diger yerler de 2000 Dolar demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?