- 15 Mayıs 2013
- 6.264
- 4.986
- 148
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #42.521
Canm Allah yazdıysa sadece bir embriyo gitse yine sağlıklı gelir ve tutunur.Gecenkiler sagliksiz çıktı diye bu sefer de öyle olacak değil ya.Ben senin için olumlu hissediyorum canm..Canım haklısın ama ben çok yoruldum artık.geçen tedavide 8 tanenin içinde bulamadık. Allah yazdıysa 6 tanenin içinde de bulurum
Canm geçen sefer 11 tane toplanmıştı ama bu defa 15 oldu çok şükür.Merak edenler için söyleyim bu defa Qenzim vitamin aldım ve bal,tarçın, çörek otu karışımı hazırlayıp yedim.Onların mi faydası oldu bilmiyorum ama acaba kaçı döllenecek ve kaçı pgt ye girecek..Sağlıklı çıkacak mımaşallah yumoş sayılarınız harika kızlar, Allah nazarlardan saklasın...
hadi hayırlısı inşallah bir an önce göbüşüne konulabilir yavrun. PGT çabuk çıkar inşAllah.
canım ama sen hemen demoralize olmuşsun bırakmışsın kendini. Umutsuzluk şeytanın işidir.. kov şeytanı içinden duaya devam bitanem..Canım haklısın ama ben çok yoruldum artık.geçen tedavide 8 tanenin içinde bulamadık. Allah yazdıysa 6 tanenin içinde de bulurum
hayırlı olsun canım gözün aydın sayı güzel inşallah güzel şekilde devam ederler.vala benim moral bozuldu açıkçası biraz bakalım ne olacakKizlar opumu oldum çok şükür..15 yumurta toplandı ama kaçı olgun çıkar kaçı döllenir bilmiyorum.Bana aynı zamanda crinojel de verdi drum.Galiba Pazar günü genetiğe girecek embriyolar,Sali'ya kadar çıkarsa duruma göre Salı günü transferim yapılabilir.drkumut canm 6 7 tanede olsa pgtye giren embriyo sayın yine iyi.Evet güzel bir söz söylemissiniz bir tane olsun bizim olsun.Bakalim benim kaçı döllenencek..
vala çabucak ümitsizliğe kapılıyorum toparlanmam lazımcanım ama sen hemen demoralize olmuşsun bırakmışsın kendini. Umutsuzluk şeytanın işidir.. kov şeytanı içinden duaya devam bitanem..
Canim benim moralini bozma lütfen.Belki altı tane gitse bile çoğu sağlıklı ve uyumlu gelecek.Benim üç embriyo genetige gittiğinde kesin sağlıklı çıkmaz dedim ama ikisi sağlıklı geldi.Bu defa daha çok toplandı ama belki az döllenir ve hiç sağlıklı çıkmaz Allah korusun tabi ama nasipte varsa zaten ne yaparsan yap gelir seni bulur.Hep akşam olmaz canm,bu defa güneşi de göreceğiz inşallah.Ben kendim için de pozitif almayi çok istiyorum ama senin için de çok fazla istiyorum inanki.Şu an ezan okunuyor..Okunan ezanın yüzü suyu hürmetine rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın senin de sevinç çığlıklarını burdan duyarız innnşallah..hayırlı olsun canım gözün aydın sayı güzel inşallah güzel şekilde devam ederler.vala benim moral bozuldu açıkçası biraz bakalım ne olacak
Canm benim baş agritmadin olur mu öyle şey. Burda hepimizin sorunları farklı farklı olsa da ortak bir sıkıntımız var ki o da sağlıklı evlat sahibi olmak.Yazdığını okudum üzüldüm ama ümitsiz olma lütfen. Burda translokasyon taşıyıcısı olup doğal hamilelikle sağlıklı evlat doğuran da var,tüp bebekle hamile kalan da.Benim durumum farklı tek gen hastalığı taşıyıcısıyız ama burda bilgili olan arkadaşlar eminim ki yazdıklarını mutlaka yorumlayacak yardimci olacak.Dilerim ki rabbim evladına hayırlı,sağlıklı kardeşler gönderir.Sadece bana kalırsa embriyoların genetige girecekse hepsi girsin.Çünkü bu kadar emek veriyorsun sağlama al ve inşallah sağlıklı çıkarsa transfer ettirirsin.Kizlar merhaba
Nasil yazsam nerden baslasam bilmiyorum. Tecrubelerinize ihtiyacim var. durumum aslinda umitsiz ama lanet olsun iste umut ediyo insan. Sizleri hemen hemen okudum. Maceranizi sevincinizi huznunuzu gordum. Gozyaslarimi tutamiyirum
Benim 6 yasinda saglikli bi cocugum var. gecen sene bir dusuk yasadim dogal yoldan hamile kalmistim. Daha sonrasinda yumurtalik rez azalma oldugu tek sansimin tup bbk oldugu soylendi. Hatta sadece mini tuple embro bankasi yaparak. Cunku yuksek doz ilaclara cevap vermeyecktim
Su ana kadar 3 mini tup bebek yaptim ve 7 tane 4aa iyi kAlite embryo toplandi. Ilk tup bebek tedavisi zamaninda doktor biopsi yapip pgt yapalim mi diye sordu hic aklimda yokken tamam dedim ve o siklustan 2 tane biopsi yapilmis 5. Gun blast elde ettik
Diger iki siklusta ben biopsi istemedim ve toplamda 5 tane 4aa ebmryo donduruldu. Yani 7 embryo ama ilk ikisi biyopsi yapilmisti. Gecen temmuzda iki tane( ikinci siklustan biopsi yapilmamis embryo transfer edildi) hersey guzel giderken 9. Haftada kalp atisi gozlenemedi ve kurtaj oldum. Bebekte balans translokasyon cikti. Sonra ben ve esim test edildik ve benim balans translokasyon tasiyicisi oldugum anlasildi. (Kromozom5-21)
Gelgelim bugune. Su anda benim elimde sadece 2 tanesi biopsi yapilmis 5 tane 5. Gun embryosu var. doktor saskin ben saskin. Doktor diger 3 embriyouda cozdurup parca alip ( parcalari teste gonderip) tekrar dondurmayi tavsiye etti. Yani tum 5 inide test edelim dedi ki hepsinin sagliksiz olma ihtimalinide ekledi. Elbette zarar gorme ihtimalleri var cunku cozdur parca al tekrar dondur zarar verecek embryolara.
benim sorum ise:iki tane zaten biopsi edilmis embriyolari teste yollayip( buyuk ihtimalle sagliksiz cikacaklar) diger ucunu hic ellemeden transfer etmek. Eger onlarda sagliksiz ise ya tutmaz yada duser eger saglikli olan varsa devam eder diye dusunuyorum. Cok tecrubesizim bilemiyorum. Sagliksiz yani hasta bi cocugun dogma ihtimali nedir sizce. Aranizda bole bisey yasayan oldumu?
Sansim cok cok cok az. Biliyorum. Hem erken menopoz hem balans traslokasyon saka gibi. Bu embryolar bile tane tane toplanmisti. Az cok kendimi alistirmaya calisiyorum biliyorum pes etmem israrci olmamam gerekecek. Tek cocuguma sukrederek yasayacagim. Sukurler olsun ki rabbim onu bana vermis ama bi kardesi de olsun cok ama cok isterdim.
Zaten yurt disinda yasiyoz yalniziz ne bilim cok uzugunum hemde cok. Bana bi akil verin umut verin demicem cunku ortada bilimsel gercekler var. amenna kabul ediyorum. Her sey rabbimden geliyo alnima bu yazilmis nasibim bu kadar mis. Ama olaki belki belki belki cok kucuk ihtimal ama kalan embryolarimdan bi tane saglam cikar. Bozulma ihtimaline karsi yinede cozdurup tekrar mi dondurayim, yoksa ilk ikiyi yollayip sagliksiz gelirse diger ucunu gozum kapali transfer mi edeyim
Basinizi agrittim, kusuruma bakmayin, hakkinizida helal edin......
Cok tesekkur ederim cevabin icin sevgiki hayat gun. Ne deyim gozlerim dolu yaziyorum. Uzgunum.Canm benim baş agritmadin olur mu öyle şey. Burda hepimizin sorunları farklı farklı olsa da ortak bir sıkıntımız var ki o da sağlıklı evlat sahibi olmak.Yazdığını okudum üzüldüm ama ümitsiz olma lütfen. Burda translokasyon taşıyıcısı olup doğal hamilelikle sağlıklı evlat doğuran da var,tüp bebekle hamile kalan da.Benim durumum farklı tek gen hastalığı taşıyıcısıyız ama burda bilgili olan arkadaşlar eminim ki yazdıklarını mutlaka yorumlayacak yardimci olacak.Dilerim ki rabbim evladına hayırlı,sağlıklı kardeşler gönderir.Sadece bana kalırsa embriyoların genetige girecekse hepsi girsin.Çünkü bu kadar emek veriyorsun sağlama al ve inşallah sağlıklı çıkarsa transfer ettirirsin.
Canm gözlerin dolmasın üzülme.Allah bagislasin bir tane yavrun var ama yine de mücadeleni bırakma. İnşallah Allah emeklerinin karşılığını verir sonunda.Cok tesekkur ederim cevabin icin sevgiki hayat gun. Ne deyim gozlerim dolu yaziyorum. Uzgunum.
Ins canim ne deyim ki. Cook yorgunum. Az once baska bi doktor mj atmis herhangi bi tedaviye baslmadan once seninle acilen konusmamiz lazim diye. O kadar korkuyorum ki yine kotu haber almaktan. Her doktor randevusu ayri bi yikimm. Cok caresizim dualrinizi bekliyorumCanm gözlerin dolmasın üzülme.Allah bagislasin bir tane yavrun var ama yine de mücadeleni bırakma. İnşallah Allah emeklerinin karşılığını verir sonunda.
Canim ya rabbim yardımcın olsun.Belki düşündüğün gibi olumsuz bişey yoktur.Yeni bir yöntemten bahsedecektir.Ne zaman gideceksin görüşmeye?Tel de sorsan sorun mu var diye..?Ins canim ne deyim ki. Cook yorgunum. Az once baska bi doktor mj atmis herhangi bi tedaviye baslmadan once seninle acilen konusmamiz lazim diye. O kadar korkuyorum ki yine kotu haber almaktan. Her doktor randevusu ayri bi yikimm. Cok caresizim dualrinizi bekliyorum
İnşallah ayin sonunda drun yanindan güzel haberlerle ayrılırsınız. Rabbim yardımcın olsun inşallah..Yok canim ya bolee adam kotu haber vercegi zaman kibarligindan yuzyuze gorusmek istyo. Mail atti esim simdi burdan yazsaniz olur mu diye. Bu ayin sonuna verdiler ta randevu. Bilemiyorum ki. Benim tahminim tabi allah bilir yine ugrasmayin bosa para harcamayin diyecek. Yine iste nebilim insan yalanda olsa bi umuda sarilmak istiyo. Hepiniz duamdasiniz ins en kisa zamanda saglikli evlatlariniz olur. Belli mi belki birinin duasi kabul olurrr
Ah canim sagolasin ne deyim. Belki duan kabul olur kim bilir belkiİnşallah ayin sonunda drun yanindan güzel haberlerle ayrılırsınız. Rabbim yardımcın olsun inşallah..
canım senin hikayenle benimki o kadar benziyor ki..Yok canim ya bolee adam kotu haber vercegi zaman kibarligindan yuzyuze gorusmek istyo. Mail atti esim simdi burdan yazsaniz olur mu diye. Bu ayin sonuna verdiler ta randevu. Bilemiyorum ki. Benim tahminim tabi allah bilir yine ugrasmayin bosa para harcamayin diyecek. Yine iste nebilim insan yalanda olsa bi umuda sarilmak istiyo. Hepiniz duamdasiniz ins en kisa zamanda saglikli evlatlariniz olur. Belli mi belki birinin duasi kabul olurrr
aramıza hoşgeldin canım. öncelikle bence moralini bozmaman için allah sana bir evlat vermiş. kendisni sıkıntıya sokma bu yüzden en azından bir tane sağlıklı evladın var buna şükret. kesinlikle ve kesinlikle moralini bozma ve tedavini ol. 5. gün embriyolarını teste sok ve sağlıklı gelirse bir gün sonra sana transfer etsinler kesinlikle zorla doktorunu. parça alındıktan sonr tekrar dondurma yani transfer için bekletmesinler. kalitesi bozulmasın. bak bu imkansız değilmiş ki senin sağlıklı evladın var. burada bir çok arkadaş ne sıkıntılar yaşadılar ancak doğal yolla da hamile kalıp doğuranlar var. bunu unutma her zaman bir şans var. umarım herşey yolunda gider ..Ah canim sagolasin ne deyim. Belki duan kabul olur kim bilir belki
canım çok geçmiş olsun öncelikle dondurulmuş embriyoya bende tekrar pgt yaptırdım çözdürüp sağlıklı geldi ve transfer oldu ama sonuç negatif.yani bence bu ihtimali pek düşünme önce biopsi aldıkalrına bi baktır inşallah sağlıklı gelir ve transferin pozitif sonuçlanır.diğerlerinede baktırmadan transfer ettirsen...orası biraz risk bilemiyorum ama bu 2 taneye baktır mesela ikiside sağlıklı gelir ve transferi negatif olursa o zaman o sonuca göre diğerlerine yaptırmayabilirsin sağlıklı gelme ihtimalleri yüksek olacağından.ama 2 tane embriyon hasarlı gelirse ozaman işin biraz riske giriyor.sanırım sen embriyo havuzu yaptırdın doğrumu anladım?? Bence o ikitaneye baktır inşallah sağlıklı gelirler ve diğerlerini düşünmek zorunda kalmassınKizlar merhaba
Nasil yazsam nerden baslasam bilmiyorum. Tecrubelerinize ihtiyacim var. durumum aslinda umitsiz ama lanet olsun iste umut ediyo insan. Sizleri hemen hemen okudum. Maceranizi sevincinizi huznunuzu gordum. Gozyaslarimi tutamiyirum
Benim 6 yasinda saglikli bi cocugum var. gecen sene bir dusuk yasadim dogal yoldan hamile kalmistim. Daha sonrasinda yumurtalik rez azalma oldugu tek sansimin tup bbk oldugu soylendi. Hatta sadece mini tuple embro bankasi yaparak. Cunku yuksek doz ilaclara cevap vermeyecktim
Su ana kadar 3 mini tup bebek yaptim ve 7 tane 4aa iyi kAlite embryo toplandi. Ilk tup bebek tedavisi zamaninda doktor biopsi yapip pgt yapalim mi diye sordu hic aklimda yokken tamam dedim ve o siklustan 2 tane biopsi yapilmis 5. Gun blast elde ettik
Diger iki siklusta ben biopsi istemedim ve toplamda 5 tane 4aa ebmryo donduruldu. Yani 7 embryo ama ilk ikisi biyopsi yapilmisti. Gecen temmuzda iki tane( ikinci siklustan biopsi yapilmamis embryo transfer edildi) hersey guzel giderken 9. Haftada kalp atisi gozlenemedi ve kurtaj oldum. Bebekte balans translokasyon cikti. Sonra ben ve esim test edildik ve benim balans translokasyon tasiyicisi oldugum anlasildi. (Kromozom5-21)
Gelgelim bugune. Su anda benim elimde sadece 2 tanesi biopsi yapilmis 5 tane 5. Gun embryosu var. doktor saskin ben saskin. Doktor diger 3 embriyouda cozdurup parca alip ( parcalari teste gonderip) tekrar dondurmayi tavsiye etti. Yani tum 5 inide test edelim dedi ki hepsinin sagliksiz olma ihtimalinide ekledi. Elbette zarar gorme ihtimalleri var cunku cozdur parca al tekrar dondur zarar verecek embryolara.
benim sorum ise:iki tane zaten biopsi edilmis embriyolari teste yollayip( buyuk ihtimalle sagliksiz cikacaklar) diger ucunu hic ellemeden transfer etmek. Eger onlarda sagliksiz ise ya tutmaz yada duser eger saglikli olan varsa devam eder diye dusunuyorum. Cok tecrubesizim bilemiyorum. Sagliksiz yani hasta bi cocugun dogma ihtimali nedir sizce. Aranizda bole bisey yasayan oldumu?
Sansim cok cok cok az. Biliyorum. Hem erken menopoz hem balans traslokasyon saka gibi. Bu embryolar bile tane tane toplanmisti. Az cok kendimi alistirmaya calisiyorum biliyorum pes etmem israrci olmamam gerekecek. Tek cocuguma sukrederek yasayacagim. Sukurler olsun ki rabbim onu bana vermis ama bi kardesi de olsun cok ama cok isterdim.
Zaten yurt disinda yasiyoz yalniziz ne bilim cok uzugunum hemde cok. Bana bi akil verin umut verin demicem cunku ortada bilimsel gercekler var. amenna kabul ediyorum. Her sey rabbimden geliyo alnima bu yazilmis nasibim bu kadar mis. Ama olaki belki belki belki cok kucuk ihtimal ama kalan embryolarimdan bi tane saglam cikar. Bozulma ihtimaline karsi yinede cozdurup tekrar mi dondurayim, yoksa ilk ikiyi yollayip sagliksiz gelirse diger ucunu gozum kapali transfer mi edeyim
Basinizi agrittim, kusuruma bakmayin, hakkinizida helal edin......
canım üzülme lütfen şansın bana göre çok çok daha yüksek o yüzden umudunu kırma lütfen Rabbimden istediğimiz 1 tane inşallah onuda nasip edecek sanada banada senin demek transferin taze olucak inşallah tutucak budefa arkadaşım.bende şimdi embriyologla görüştüm 5.tanesi iyi ama sayı 6-7 olabilir dedi yarın günüyle uyumlu olanlara yapılacak muhtemelen 5 tanesine yaparız dedi 6 güne devam edenlerde 1-2 osla onlarada pazar yapıp dondurucağız dedi Allah ayrdımcımız olsun hepimizin.dün moralim çok bozulmuştu ama diyorum rabbim yazmayınca 15 tanenin içindede bulamam yada allahım yazdıysa 6 nın içindede çıkar umudumuzu kırmayalım bol şans ikimizedeKizlar canim sıkıldı 15 yumurtadan 9u olgun ve 5i döllenmiş sadece.Bunlar acaba devam eder mi bir de Pazar gününe giden embriyolardan biyopsi alinacak, sağlıklı çıkan olursa Salı günü transfer olacak.Şimdi crinojel kullanıyorum. Yapmam gereken başka bişey var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?