- 12 Nisan 2016
- 1.125
- 1.110
- 133
- 40
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #42.541
Allah büyük canım dediğin gibi inşallah güneşte doğacak hepimiz için bukadar mücadele ediyoruz Rabbim görüyor Alalh dualarımızı kabul etsinCanim benim moralini bozma lütfen.Belki altı tane gitse bile çoğu sağlıklı ve uyumlu gelecek.Benim üç embriyo genetige gittiğinde kesin sağlıklı çıkmaz dedim ama ikisi sağlıklı geldi.Bu defa daha çok toplandı ama belki az döllenir ve hiç sağlıklı çıkmaz Allah korusun tabi ama nasipte varsa zaten ne yaparsan yap gelir seni bulur.Hep akşam olmaz canm,bu defa güneşi de göreceğiz inşallah.Ben kendim için de pozitif almayi çok istiyorum ama senin için de çok fazla istiyorum inanki.Şu an ezan okunuyor..Okunan ezanın yüzü suyu hürmetine rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın senin de sevinç çığlıklarını burdan duyarız innnşallah..
ya işte 9 olgundan 5 döllenmesi embriyoloğun başarısızlığı işte sinir oluyorum bu durumlaraKizlar canim sıkıldı 15 yumurtadan 9u olgun ve 5i döllenmiş sadece.Bunlar acaba devam eder mi bir de Pazar gününe giden embriyolardan biyopsi alinacak, sağlıklı çıkan olursa Salı günü transfer olacak.Şimdi crinojel kullanıyorum. Yapmam gereken başka bişey var mı?
Aynen canm nasip kısmet..Olacaksa hersekilde olacak zaten,olmicaksa da olmaz.İnşallah sen de sağlıklıları bulur hamile kalirsin ben de aynı şekilde ama ilk döllenen embriyo beş tane olunca acaba daha da düşer mi pgt ye kaç tane gider merak ediyorum.Geçen sefer 6 tane döllenmişti üçü pgt ye gitti,bu sefer döllenen yumurta sayisi beş olunca bu defa ne olur diye kaygilanmiyor da değilim.canım üzülme lütfen şansın bana göre çok çok daha yüksek o yüzden umudunu kırma lütfen Rabbimden istediğimiz 1 tane inşallah onuda nasip edecek sanada banada senin demek transferin taze olucak inşallah tutucak budefa arkadaşım.bende şimdi embriyologla görüştüm 5.tanesi iyi ama sayı 6-7 olabilir dedi yarın günüyle uyumlu olanlara yapılacak muhtemelen 5 tanesine yaparız dedi 6 güne devam edenlerde 1-2 osla onlarada pazar yapıp dondurucağız dedi Allah ayrdımcımız olsun hepimizin.dün moralim çok bozulmuştu ama diyorum rabbim yazmayınca 15 tanenin içindede bulamam yada allahım yazdıysa 6 nın içindede çıkar umudumuzu kırmayalım bol şans ikimizede
Şu anda crinojel imom omega ve kan ilacı kullanıyorum. Dra fitilden bahsetsem işime karışıyorsun demez mi?Bana da çok itici geliyor crinojel ama katlanacagiz artık canm.Sağlıklı gelirse şayet o da gelir mi belli değil Salı günü yerleştirilecek.ya işte 9 olgundan 5 döllenmesi embriyoloğun başarısızlığı işte sinir oluyorum bu durumlara
merak etme 5/5 devam ederler sende yumurta kalitesizliği yok çünkü, döllendiyse devam ederler artık. endişe etme
-ki geçen sefer 3 de 2 sağlıklı yakalamıştın.
crinone ile birlikte östrojen desteği başlatmadılar mı? eustrofem tablet ya da bant veriyorlar, onu bir sor merkezine.. ben o zaman başlamıştım hala kullanıyorum.
bi de crinoone jel çok iğrenç bir şey, mümkünse onu dğeişirmelerini iste Progestan fitil daha iyi, crinone birikip topak topak cıkıyor sürekli bi doluluk hisssediyorsun içeride, ben 10 gün kullanamamıştım... ayrıca crinone deki progestereon miktarıyla, fitildeki oranlar daha farklı, fitil daha yüksek progesteron içeriyor bizim için daha iyi
güzel düşünelim güzel olsun canım..tüp bebeğin opudan sonrasını sevmiyorum benimde yarım pgt ye giriyorlar bakalım hayırlısı olsunAynen canm nasip kısmet..Olacaksa hersekilde olacak zaten,olmicaksa da olmaz.İnşallah sen de sağlıklıları bulur hamile kalirsin ben de aynı şekilde ama ilk döllenen embriyo beş tane olunca acaba daha da düşer mi pgt ye kaç tane gider merak ediyorum.Geçen sefer 6 tane döllenmişti üçü pgt ye gitti,bu sefer döllenen yumurta sayisi beş olunca bu defa ne olur diye kaygilanmiyor da değilim.
canım senin hikayenle benimki o kadar benziyor ki..
bende de dengeli 13-14 translokasyon var, yani trizomi 13 taşıyıcısıyım. sende aktif bir 21. kromozom yani down sendromu taşıyıcısısın..
benimde 6 yaşında , normal yolla olan sağlıklı bir kızım var (ama sonradan ona da test yaptırdıgımla benle aynı dengeli 13-14 translokasyon sahibi olduğunu öğrendik)
ilk gebeliğim 9. hafta kalbi durunca kötü şans dedi doktorumuz, kromozom bozukluğu vardır üzülme devam dedi, sonra 2. gebeliğimden kızım dünyaya geldi. herşey çok güzel...
sonra, senden farklı olarak, ikinci çocuğu istediğimizde eşimde sperm azlığı ve %0 morfoloji sorunu çıktı, tüp bebek yolu açıldı. 7 yumurta alındı 4 tane 5AA blast elde edildi, 2si transfer edildi 2si de tutundu. ama 6. hafta bir tanesi düştü, 9. hafta da diğerinin kalbi durdu tekrarhala diğer 2 tane dondurulmuşum duruyor imha izni vermeye kıyamıyorum
doktorların hepsine göre normal bir durumdu, kötü şansdı, ama ben inanmadım, genetik test yaptırdım ve bingo sorun ortaya çıktı.
ardından genetikçilerle ve doktorumla konuştuk Ağustos ta genetik tüp bebe yapma kararı verdik.
10 yumurta toplandı, 6 tane 5AA, 1 tane 4BB yani toplam 7 emb oluştu, bunların hepsine CHG yapıldı ve sadece 4BB olan bebeğim sağlıklı çıktı, şükürler olsun ki o kuzum bana tutundu.
benim bekleyen embriyolar 6. gün donduruldukları için PGT yapılamıyor, ama eğer seninkiler 5. gün dondurulduysa çözülüp 24 saat içinde PGT sonucunu alıp transfer edilebilir, merkezini ve drunu buna zorla. eğer olmuyorsa da onlarla uğraşma çünkü iki kere dondur-çöz yapıldıktan sonra zaten embriyoların tutunma ihtimali çok düşüyor. umut tacirliği yapıyorlar bu noktada..
benim dondurulmuşlarım için genetikçim direk transfer ve 16. haftaya gelirlerse amniyosentez yapılır dedi. sorunlu olursa tahliye edilir dedi, çünkü trizomi 13ler zaten doğuma kadar gelebiliyorlar ya da doğumdan sonra 1-2 ay yaşayabiliyormuş, ama ben kıyamadım. bunu yapamam dedim.
senin durumunda bu daha riskli 21. kromozomundan dolayı down sendromlu çocuk sahibi olma ihtimalin var, ve biliyorsun ki onlar yaşayabiliyorlar..
demem o ki, kötü bir durumda değilsin. benim eşimde sperm sorununda çok uğraştık sende de yumurta sorunun var, ama şükürler olsun ki yok değil. belki 1 defada değil de 2-3-4 defa da toplanabiliyor ama olsun çaresiz değilsin..
pes etme.. burdaki her karakter zorlu bir süreçten geçti ve şimdi çocuklarını büyütüyorlar, sıra bize geliyor inşallah, ve bu sayfa devam edecek bu şekilde eminim..
aramıza hoşgeldin canım. öncelikle bence moralini bozmaman için allah sana bir evlat vermiş. kendisni sıkıntıya sokma bu yüzden en azından bir tane sağlıklı evladın var buna şükret. kesinlikle ve kesinlikle moralini bozma ve tedavini ol. 5. gün embriyolarını teste sok ve sağlıklı gelirse bir gün sonra sana transfer etsinler kesinlikle zorla doktorunu. parça alındıktan sonr tekrar dondurma yani transfer için bekletmesinler. kalitesi bozulmasın. bak bu imkansız değilmiş ki senin sağlıklı evladın var. burada bir çok arkadaş ne sıkıntılar yaşadılar ancak doğal yolla da hamile kalıp doğuranlar var. bunu unutma her zaman bir şans var. umarım herşey yolunda gider ..
Tesekkur ederim drkumut, evet havuz yaptilar cunku tane tane toplandi yumurtam cok az benim..sizin yorumlarinizi okudum bilmiyodum bunkadar riskli oldugunu, aklimdan hepsini transfer etmek geciyodu ..seninde tedavin hayirli olsun ins cok cok guzel sonuclar alip evladina kavusursun. Merakla bekliyorum test sonuclarini... Rabbim yuzunu guldursuncanım çok geçmiş olsun öncelikle dondurulmuş embriyoya bende tekrar pgt yaptırdım çözdürüp sağlıklı geldi ve transfer oldu ama sonuç negatif.yani bence bu ihtimali pek düşünme önce biopsi aldıkalrına bi baktır inşallah sağlıklı gelir ve transferin pozitif sonuçlanır.diğerlerinede baktırmadan transfer ettirsen...orası biraz risk bilemiyorum ama bu 2 taneye baktır mesela ikiside sağlıklı gelir ve transferi negatif olursa o zaman o sonuca göre diğerlerine yaptırmayabilirsin sağlıklı gelme ihtimalleri yüksek olacağından.ama 2 tane embriyon hasarlı gelirse ozaman işin biraz riske giriyor.sanırım sen embriyo havuzu yaptırdın doğrumu anladım?? Bence o ikitaneye baktır inşallah sağlıklı gelirler ve diğerlerini düşünmek zorunda kalmassın
Canim niye gitmesin yaa, sana komik bisey soleyim benim hic ayni anda dollenen 5 tane yumurtam olmadi inanirmisin, ama dolleneler gittiler 5. Gune. Hem 5 olsun 10 olsun bir tane normal gelmesi yeterli degil mii. Ins altin yumurtan onlarin icindedir inss, insallah yuzu gulenlerden olursun cnm bnmKizlar canim sıkıldı 15 yumurtadan 9u olgun ve 5i döllenmiş sadece.Bunlar acaba devam eder mi bir de Pazar gününe giden embriyolardan biyopsi alinacak, sağlıklı çıkan olursa Salı günü transfer olacak.Şimdi crinojel kullanıyorum. Yapmam gereken başka bişey var mı?
Allah cocuguna saglik versin o mucizeni rabbim korusun.yani cok zor bi karar gercekten agir secimler bunlar.benimde 2 tane pgt ye grmems embryom vardi doktrum istersen onlari koyalim dediginde esim istemedi pgt yaptrmamizin ne anlami var dedi.benim aklim onlarda kaldi sanki 2 bebegim orda kalmis gibi hissettim ( pgt ye girmeme sebepleri embriyologlarin basta hic sans vermemesiydi )ama sizin durumunuz farkli olmus tup bebek sonrasi ogrenilmis translakosyon. Bunun kararni en dogru siz vereceksiniz.ama sagliksizlar zaten yuzde 90 dusuyor bizim durumumuzda.egerki devam ederse amniyosentez yaptrrsin aldirmayi goze alabilecekseniz .cok zor allah yardimcin olsunKizlar merhaba
Nasil yazsam nerden baslasam bilmiyorum. Tecrubelerinize ihtiyacim var. durumum aslinda umitsiz ama lanet olsun iste umut ediyo insan. Sizleri hemen hemen okudum. Maceranizi sevincinizi huznunuzu gordum. Gozyaslarimi tutamiyirum
Benim 6 yasinda saglikli bi cocugum var. gecen sene bir dusuk yasadim dogal yoldan hamile kalmistim. Daha sonrasinda yumurtalik rez azalma oldugu tek sansimin tup bbk oldugu soylendi. Hatta sadece mini tuple embro bankasi yaparak. Cunku yuksek doz ilaclara cevap vermeyecktim
Su ana kadar 3 mini tup bebek yaptim ve 7 tane 4aa iyi kAlite embryo toplandi. Ilk tup bebek tedavisi zamaninda doktor biopsi yapip pgt yapalim mi diye sordu hic aklimda yokken tamam dedim ve o siklustan 2 tane biopsi yapilmis 5. Gun blast elde ettik
Diger iki siklusta ben biopsi istemedim ve toplamda 5 tane 4aa ebmryo donduruldu. Yani 7 embryo ama ilk ikisi biyopsi yapilmisti. Gecen temmuzda iki tane( ikinci siklustan biopsi yapilmamis embryo transfer edildi) hersey guzel giderken 9. Haftada kalp atisi gozlenemedi ve kurtaj oldum. Bebekte balans translokasyon cikti. Sonra ben ve esim test edildik ve benim balans translokasyon tasiyicisi oldugum anlasildi. (Kromozom5-21)
Gelgelim bugune. Su anda benim elimde sadece 2 tanesi biopsi yapilmis 5 tane 5. Gun embryosu var. doktor saskin ben saskin. Doktor diger 3 embriyouda cozdurup parca alip ( parcalari teste gonderip) tekrar dondurmayi tavsiye etti. Yani tum 5 inide test edelim dedi ki hepsinin sagliksiz olma ihtimalinide ekledi. Elbette zarar gorme ihtimalleri var cunku cozdur parca al tekrar dondur zarar verecek embryolara.
benim sorum ise:iki tane zaten biopsi edilmis embriyolari teste yollayip( buyuk ihtimalle sagliksiz cikacaklar) diger ucunu hic ellemeden transfer etmek. Eger onlarda sagliksiz ise ya tutmaz yada duser eger saglikli olan varsa devam eder diye dusunuyorum. Cok tecrubesizim bilemiyorum. Sagliksiz yani hasta bi cocugun dogma ihtimali nedir sizce. Aranizda bole bisey yasayan oldumu?
Sansim cok cok cok az. Biliyorum. Hem erken menopoz hem balans traslokasyon saka gibi. Bu embryolar bile tane tane toplanmisti. Az cok kendimi alistirmaya calisiyorum biliyorum pes etmem israrci olmamam gerekecek. Tek cocuguma sukrederek yasayacagim. Sukurler olsun ki rabbim onu bana vermis ama bi kardesi de olsun cok ama cok isterdim.
Zaten yurt disinda yasiyoz yalniziz ne bilim cok uzugunum hemde cok. Bana bi akil verin umut verin demicem cunku ortada bilimsel gercekler var. amenna kabul ediyorum. Her sey rabbimden geliyo alnima bu yazilmis nasibim bu kadar mis. Ama olaki belki belki belki cok kucuk ihtimal ama kalan embryolarimdan bi tane saglam cikar. Bozulma ihtimaline karsi yinede cozdurup tekrar mi dondurayim, yoksa ilk ikiyi yollayip sagliksiz gelirse diger ucunu gozum kapali transfer mi edeyim
Basinizi agrittim, kusuruma bakmayin, hakkinizida helal edin......
Sağol canım çok teşekkür ederim..Bir tane olsun,yeterki benim olsun ama geçen tedavimde 6 tane döllenmişti 6si da 5. güne gitmişti ancak 3 ü günüyle uyumlu değildi o yüzden 3 ü elendi diğer üçü pgtye girmişti. Bu defa daha az döllendigi için inşallah şansım da azalmamıştır.Salı gününe kadar herşey belli olacak bakalım. Bir yanım çok umutlu ama bir yanim da hersey olabilir diyor.Bakalim artık hayırlısı. .Canim niye gitmesin yaa, sana komik bisey soleyim benim hic ayni anda dollenen 5 tane yumurtam olmadi inanirmisin, ama dolleneler gittiler 5. Gune. Hem 5 olsun 10 olsun bir tane normal gelmesi yeterli degil mii. Ins altin yumurtan onlarin icindedir inss, insallah yuzu gulenlerden olursun cnm bnm
Umutsuz olmayin, sakin! Ben de sizin gibi dusunurdum. Korunduklari halde hamile kalan insanlari gordukce uzulurdum.. Bircok safhadan gectim, annelik ruya dedim, tedavi gordum ve hatta aylarca evlatlik edinme ile ilgili yazilar okudum. Oyle umutsuzdum ki, tek dilegim sorulsa "anne olmak" derdim. Bir gun sizin de hayaliniz gercek olacak insallah. Umitsizlige asla kapilmayin. Siz bunun stresini yaptikca tarihi otelersiniz. Bende hep oyle oldu ama sonunda o duyguyu tattim ve insallah siz de tadarsiniz en hayirli zamanda.Gerçekten bazen aklim almiyor yoruluyorum... anne olmak istiyorum geceleri ruyamda anne olup da sabahlari gerçeklerle karşilasmaktan yoruldum...bizde anne olabilcekmiyiz gercekten bilmiyorum...en çok da neye üzüluyorum biliyomusunuz hani bu facelerde dokuz ay karinlarinin resimlerini paylaşiyolar ya içim gidiyo içim bebeklerinin ilk dişlerini ayak resimlerini resmen bana çile çektiryolar kiskanmiyorum asla bende bir gun anne olucam ama asla paylaşmiycam diyorum...gerçekten çok zor hemde çok rabbim herkese teker teker guc kuvvet vee hepimize saglikli evlatlar
Umutsuz olmayin, sakin! Ben de sizin gibi dusunurdum. Korunduklari halde hamile kalan insanlari gordukce uzulurdum.. Bircok safhadan gectim, annelik ruya dedim, tedavi gordum ve hatta aylarca evlatlik edinme ile ilgili yazilar okudum. Oyle umutsuzdum ki, tek dilegim sorulsa "anne olmak" derdim. Bir gun sizin de hayaliniz gercek olacak insallah. Umitsizlige asla kapilmayin. Siz bunun stresini yaptikca tarihi otelersiniz. Bende hep oyle oldu ama sonunda o duyguyu tattim ve insallah siz de tadarsiniz en hayirli zamanda.
Cok tesekkur edrim, evet cok zor bi durumdayim. Rabbim hayirli olan yola iletsin, dha fazla imtihan vermesin ... Sizede hayirli dogum yapmayi ve buyutmeyi nasip etsinAllah cocuguna saglik versin o mucizeni rabbim korusun.yani cok zor bi karar gercekten agir secimler bunlar.benimde 2 tane pgt ye grmems embryom vardi doktrum istersen onlari koyalim dediginde esim istemedi pgt yaptrmamizin ne anlami var dedi.benim aklim onlarda kaldi sanki 2 bebegim orda kalmis gibi hissettim ( pgt ye girmeme sebepleri embriyologlarin basta hic sans vermemesiydi )ama sizin durumunuz farkli olmus tup bebek sonrasi ogrenilmis translakosyon. Bunun kararni en dogru siz vereceksiniz.ama sagliksizlar zaten yuzde 90 dusuyor bizim durumumuzda.egerki devam ederse amniyosentez yaptrrsin aldirmayi goze alabilecekseniz .cok zor allah yardimcin olsun
Yarın ne olacağını bilemeyiz..Belki de çok güzel günler bizi bekliyor..Umudunu yitirme rabbim sağlıklı hayırlı boy boy evlatlar versin inşallah..Gerçekten bazen aklim almiyor yoruluyorum... anne olmak istiyorum geceleri ruyamda anne olup da sabahlari gerçeklerle karşilasmaktan yoruldum...bizde anne olabilcekmiyiz gercekten bilmiyorum...en çok da neye üzüluyorum biliyomusunuz hani bu facelerde dokuz ay karinlarinin resimlerini paylaşiyolar ya içim gidiyo içim bebeklerinin ilk dişlerini ayak resimlerini resmen bana çile çektiryolar kiskanmiyorum asla bende bir gun anne olucam ama asla paylaşmiycam diyorum...gerçekten çok zor hemde çok rabbim herkese teker teker guc kuvvet vee hepimize saglikli evlatlar
Canm benim sağol düşündüğün için. Beş embriyomun beşi devam ediyor.Yarın biyopsi yapılacak.En geç Salı ya kadar sonuç gelecek.Sağlıklı ve gelişimi iyi olan varsa Sali günü transfer edilecek,yoksa da transfer olmicak.Artık son dk da hersey belli olacak.@drkumut canım sende gelişmeler nasıl?
Bak demiştim 5/5 devam edecek diye inşallahCanm benim sağol düşündüğün için. Beş embriyomun beşi devam ediyor.Yarın biyopsi yapılacak.En geç Salı ya kadar sonuç gelecek.Sağlıklı ve gelişimi iyi olan varsa Sali günü transfer edilecek,yoksa da transfer olmicak.Artık son dk da hersey belli olacak.@drkumut canım sende gelişmeler nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?