- 11 Şubat 2013
- 1.684
- 1.615
- 158
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #42.721
canım "Tıbbi Genetik" bölümü hangi devlet hastanesinde varsa oraya git, üniversite hastanelerinde ve eğitim araştırma hastanelerinde var. gittiğinde doktora de ki "3 kere üst üste düşüğüm oldu biri 7 haftalıkken sonlandı" :) sana hemen genetik test yazıyor, 5 kuruş ödemeden de genetik testini yaptırıyorsun 25 gün / 1 ayda çıkıyor ama sonuç. normalde pahalı bir test.Henuz hıcbır test yapılmadı .dr cok detaylı arastırmadan yana degıl her nedense!! Ben bır genetık polikliniğine detaylı arastırılma yapılması için gıdıcem .
Kürtaj sonrası genetik sonucumda bır fıkır verır degılmı?
Cok haklısın.canım "Tıbbi Genetik" bölümü hangi devlet hastanesinde varsa oraya git, üniversite hastanelerinde ve eğitim araştırma hastanelerinde var. gittiğinde doktora de ki "3 kere üst üste düşüğüm oldu biri 7 haftalıkken sonlandı" :) sana hemen genetik test yazıyor, 5 kuruş ödemeden de genetik testini yaptırıyorsun 25 gün / 1 ayda çıkıyor ama sonuç. normalde pahalı bir test.
eşinle birlikte gitmen lazım ikinizden de kan alacaklar, başka da hiç bir şey yok. :) bende kendi hislerimle gidip yaptırmıştım ve sorun çıkmıştı, druma kalsa gerek yoktu ...
Canim bende masalin yazdiklarina aynen katiliyorum.eger durumun uygunsa bencede yenibir tedavi en mantiklisi yine biopsi yapilabilir.dondurup cozup parca almak ve transfer ben yasadim negatif ve ayni sekilde denenen birkac kiside negatif.embriyonun cok zedelenmemesi gerektigini soyluyorlar zaten hep.bence yeniden tedaviye baslayabilirsin cunki negatifi yasamak toparlanmak inan cok cok zor.hakkinda hayirlisi olsun insallahCanim dondurup cozulen embriyoyada pgt uygulanabiliyor...ama embriyonun tutma ihtimali dusuyor
gerek yok, selamun aleyküm dşye konuya giriyorsunCok haklısın.
Elimde bır ıstek kagıdı vs olmasada dr yardımcı olurmu?
:)gerek yok, selamun aleyküm dşye konuya giriyorsun
o genetik testdn bşi çıkmadı bizde. volkan hoca tüm ekzom dizileme denen bir yöntemle mutasyona ugramış genleri tespit etti. diger aşamalara geçebilirsek bulunan o genlerin varoldugu embriolar ayıklanacak.canım "Tıbbi Genetik" bölümü hangi devlet hastanesinde varsa oraya git, üniversite hastanelerinde ve eğitim araştırma hastanelerinde var. gittiğinde doktora de ki "3 kere üst üste düşüğüm oldu biri 7 haftalıkken sonlandı" :) sana hemen genetik test yazıyor, 5 kuruş ödemeden de genetik testini yaptırıyorsun 25 gün / 1 ayda çıkıyor ama sonuç. normalde pahalı bir test.
eşinle birlikte gitmen lazım ikinizden de kan alacaklar, başka da hiç bir şey yok. :) bende kendi hislerimle gidip yaptırmıştım ve sorun çıkmıştı, druma kalsa gerek yoktu ...
Siz nasıl bır deneyım sonucu bu asamaya gectınız acaba bana fıkır olması acısından paylasırsanız sevınırımo genetik testdn bşi çıkmadı bizde. volkan hoca tüm ekzom dizileme denen bir yöntemle mutasyona ugramış genleri tespit etti. diger aşamalara geçebilirsek bulunan o genlerin varoldugu embriolar ayıklanacak.
Allah herkese kolaylık versin. bir sürü hikaye var burda...
Allahım daha neler duyucaz bu sayfada, Allah yardımcın olsun güzel sonuçlarını bekliyoruzo genetik testdn bşi çıkmadı bizde. volkan hoca tüm ekzom dizileme denen bir yöntemle mutasyona ugramış genleri tespit etti. diger aşamalara geçebilirsek bulunan o genlerin varoldugu embriolar ayıklanacak.
Allah herkese kolaylık versin. bir sürü hikaye var burda...
Merhaba, iyi ki iptal etmemissiniz emin olun pişman olurdunuz..tek gen hastaliginiz olduğu ve sansi arttirmak adina havuz sistemi yapmak dogru bir karar tabi, belki 7-8 yumurta iki uc ayda toplanacak (kimbilir belki daha erken) test sonucu temizler bulunup transfer edilince butun yorgunluklariniz gecer.bir kac ayda sadece 1 tane yumurta bulunan insanlar biliyorum ve sonucu pozitif olani da bu yuzden 2 taneyle olur mu diye dusunmeyin zaten amac tek temiz saglikli yumurta.1 tane olsun bizim olsun....Selam arkadaşlar bende p.tesi tedaviye başladım ilk tedavim tek gen hastalığım var yaşım 36 ve tek yumurtalığım var bugun son iğnelerimi vurulacağım bu p.tesi opum var sadece ıkı yumurtam oluşmuş Dr bikaç ay tedaviyi tekrar edip yumurtaları biriktirelim bu şekilde pgt+cgh şansım yok malesef çok üzgünüm bir an içimden tedaviyi iptal etmek gecti ama ilerde pişman olmamak için vaz geçtim sizce şansım varmı ben umudumu kaybettim en az kaç embrio gerekli pgt için yorumlarınıza ihtiyacım var benim gibi varmı aranızda bukadar az yumurtayla olumlu sonuç alan ne diyeceğimi bilemiyorum Rabbim yardımcımız olsun..
Daha dogrusu bu tedavimde beş embriyomun ikisinin gelişimi yavaşti.Oyüzden o ikisi icin saglikli miydi degil miydi bilmiyorum ama yine de öğrenmek için aramam lazım.Melek Deniz bence de havuz sistemi yaptır. Benim iki tedavimde de üç embriyomdan ikisi sağlıklı geldi.Biz de tek gen hastasıyız.Havuz sistemi de yaptırırsan şansın daha da artar inşallah.Canm adim atmadan olmuyor sen adımını at Allah rast getirsin.
Canım teşekkür ederım cvp verdıgın ıcın yapı olarakta karamsarım hemn umutsuzluğa kapılıyorum yumurta rezervimin ıyı oldugunu soylemişlerdı 4 dü Olgun 10 yumurta görünüyordu bende seviinmiştım ama sadece ıkı tane yumurtamın ilaca yanıt verdiğini söylediler yıkıldım hem sure uzayacak hemde psikolajık olarak bikaç ay daha nasıl bu şekilde devam etcem diye kara kara düşünür oldum bebeğiimi kaybedeli 8 ay oldu ve Cook kötü bir durumdayım üstüne bide böyle olumsuzluklarla karşılaşınca dedım olmıyacak heralde pes ettım bir anlık sonra toparladım dedım değmezmi evlat için herşeye katlanmaya deger sonuna kadar ama gücüm yok sabrım yok Rabbim bı kolaylık ver bi çıkış yolu ver inş.. Havuz yönteminden bahsetmedıler ama aynı kapıyı çıkıyor bıkac ay tekrar etmek aynı şey rabbım hayırlısını nasip etsin..Merhaba, iyi ki iptal etmemissiniz emin olun pişman olurdunuz..tek gen hastaliginiz olduğu ve sansi arttirmak adina havuz sistemi yapmak dogru bir karar tabi, belki 7-8 yumurta iki uc ayda toplanacak (kimbilir belki daha erken) test sonucu temizler bulunup transfer edilince butun yorgunluklariniz gecer.bir kac ayda sadece 1 tane yumurta bulunan insanlar biliyorum ve sonucu pozitif olani da bu yuzden 2 taneyle olur mu diye dusunmeyin zaten amac tek temiz saglikli yumurta.1 tane olsun bizim olsun....
Evet canım elimizden geleni yapmak lazım takdir rabbimin yarın son kontrolum var bugun bugun donup kaldım Dr la konuşamadım bile yarın detaylı konuşacağım inş üzüldüğüm sadece pgt yapıp tek gene bakılsa tm da bide yaşım 36 dıye cgh onerdı Dr dıyelım bıkac ay havuz sistemi uygulanacak en fazla 6 yada 7 yumurta toplansa ki yumurtalar döllenecekmi her seferinde dondurulacak ee sonra çözülüp pgt yapılcak ardından cgh ee sonra yınemi dondurulacak kafamda böyle sorular ha bıde pgt+cgh den sağlam gelecekmi her türlü zor yani sagolun cvp yazdığınız için biçok şeyı burada sizlerden ögrendım Allah razı oldun hepinizden umarım sızlerden güzel haberler alırım banada umut olur takıpteyım drk umutla senı Rabbim müjdeli haberler vermenizi nasip etsin inş..Melek Deniz bence de havuz sistemi yaptır. Benim iki tedavimde de üç embriyomdan ikisi sağlıklı geldi.Biz de tek gen hastasıyız.Havuz sistemi de yaptırırsan şansın daha da artar inşallah.Canm adim atmadan olmuyor sen adımını at Allah rast getirsin.
Canım toplanan embriyolarina ya PGT ya da CGH yapilir ikisini yapmazlar.Evet canım elimizden geleni yapmak lazım takdir rabbimin yarın son kontrolum var bugun bugun donup kaldım Dr la konuşamadım bile yarın detaylı konuşacağım inş üzüldüğüm sadece pgt yapıp tek gene bakılsa tm da bide yaşım 36 dıye cgh onerdı Dr dıyelım bıkac ay havuz sistemi uygulanacak en fazla 6 yada 7 yumurta toplansa ki yumurtalar döllenecekmi her seferinde dondurulacak ee sonra çözülüp pgt yapılcak ardından cgh ee sonra yınemi dondurulacak kafamda böyle sorular ha bıde pgt+cgh den sağlam gelecekmi her türlü zor yani sagolun cvp yazdığınız için biçok şeyı burada sizlerden ögrendım Allah razı oldun hepinizden umarım sızlerden güzel haberler alırım banada umut olur takıpteyım drk umutla senı Rabbim müjdeli haberler vermenizi nasip etsin inş..
Boyle seylere cok takilma rahat olmaya calis...Kızlar bugün özellikle şu an sağ kasigimda hafif batmalar oluyor.Acaba bu bir belirti mi yoksa öncesinde de ara ara oluyor muydu çıkaramadım.
Canim tedavin hayirli ugurlu olsun insallah. umutsuz olma....2 embriyonun ikiside saglikli gelebilir.sayi cokta onemli degil bence rabbim yazdiysa eger.ama sayi fazla olunca benim umudum daha cok oluyor.psikolojik olarak...havuz yontemide mantikli..allahim yardimcin olsun insallah.umarim hersey yolunda gider..Selam arkadaşlar bende p.tesi tedaviye başladım ilk tedavim tek gen hastalığım var yaşım 36 ve tek yumurtalığım var bugun son iğnelerimi vurulacağım bu p.tesi opum var sadece ıkı yumurtam oluşmuş Dr bikaç ay tedaviyi tekrar edip yumurtaları biriktirelim bu şekilde pgt+cgh şansım yok malesef çok üzgünüm bir an içimden tedaviyi iptal etmek gecti ama ilerde pişman olmamak için vaz geçtim sizce şansım varmı ben umudumu kaybettim en az kaç embrio gerekli pgt için yorumlarınıza ihtiyacım var benim gibi varmı aranızda bukadar az yumurtayla olumlu sonuç alan ne diyeceğimi bilemiyorum Rabbim yardımcımız olsun..
Canim ikiside yapilabiliyor.onun tupu ayriymis aldiklari parcayla hem pgt hem cgh calisabiliyorlarCanım toplanan embriyolarina ya PGT ya da CGH yapilir ikisini yapmazlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?