- 12 Nisan 2016
- 1.125
- 1.110
- 133
- 40
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #42.741
Mutasyonun bulunmasifa cok zor sizde baya yol katetmissiniz.insallah sonuda guzel olur bizimde yurtdisinda calisildi mutasyon orda belli olduo genetik testdn bşi çıkmadı bizde. volkan hoca tüm ekzom dizileme denen bir yöntemle mutasyona ugramış genleri tespit etti. diger aşamalara geçebilirsek bulunan o genlerin varoldugu embriolar ayıklanacak.
Allah herkese kolaylık versin. bir sürü hikaye var burda...
Hayat nasil gidiyor bacim...guzel habere az kaldi insallah..bebislere iyi bak yorma kendiniDaha dogrusu bu tedavimde beş embriyomun ikisinin gelişimi yavaşti.Oyüzden o ikisi icin saglikli miydi degil miydi bilmiyorum ama yine de öğrenmek için aramam lazım.
Amin canım inşallah hepimiz güzel haberlerimizi paylaşırız.Hiç moralini bozma bence tek gen hastasısin cgh ye gerek yok ama yaş etkiler mi bilmiyorum.40 yaşından sonra sağlıklı getiriyorlar canm yine de iyi düşün kararını ver.Rabbim nasip ettiyse bir yumurta bir evlat sahibi olmak için yeter.O yüzden sen elinden geleni yap gerisi Allah'ın takdiri canm..Evet canım elimizden geleni yapmak lazım takdir rabbimin yarın son kontrolum var bugun bugun donup kaldım Dr la konuşamadım bile yarın detaylı konuşacağım inş üzüldüğüm sadece pgt yapıp tek gene bakılsa tm da bide yaşım 36 dıye cgh onerdı Dr dıyelım bıkac ay havuz sistemi uygulanacak en fazla 6 yada 7 yumurta toplansa ki yumurtalar döllenecekmi her seferinde dondurulacak ee sonra çözülüp pgt yapılcak ardından cgh ee sonra yınemi dondurulacak kafamda böyle sorular ha bıde pgt+cgh den sağlam gelecekmi her türlü zor yani sagolun cvp yazdığınız için biçok şeyı burada sizlerden ögrendım Allah razı oldun hepinizden umarım sızlerden güzel haberler alırım banada umut olur takıpteyım drk umutla senı Rabbim müjdeli haberler vermenizi nasip etsin inş..
Değil mi canm..Çok haklısın..Boyle seylere cok takilma rahat olmaya calis...
İnşallah benimledirler bebislerim.Elimden geldiğince dikkat ediyorum canm.Senin sonucu almana da az kaldı. Çifte bayram olsun inşallah..Hayat nasil gidiyor bacim...guzel habere az kaldi insallah..bebislere iyi bak yorma kendini
Haklısın canım toparlanmak gerekıyor ama zorlanıyorum cok benim ıkı kaybım var bırı 6 haftalık kalp atışı durdu dıgeri 8 aylık doğdu 3 gün yaşadı ve 19 yıllık evlıyım okadar cok şeye sabrettim hayatım boyunca ve cokta ınclıyım ama bebegımı kaybettıkten sonra butun hayatım alt üst oldu ve butun ınsndığım degerler bi an aklımı kaybedıyordum şukürki Rabbim yeniden toparlanmam için fırsat verdi bi evlat sahibi olmadan yada şöyle diyeyım evladın ne oldugunu bilmeden hayatım daha kolaydı sanki onun yüzünü gördükten sonra ve onu kaybedince nasıl boş gecmiş anlamsız gecmiş bunca yılıma kahrettım şimdi onun yüzünü gördükten sonra bide evlat sahibi olamazsam nasıl yaşarım diyorum ne zor yani bilmeden daha kolaydı şimdı herşey zor anlamsız duygularımı nasıl tarif edeceğimi bilmemiyorum yinede Rabbim hayırlıysa nasip etsin nere evlat hasretı çeken varsa herkese nasip etsin inş aminn..Melek Deniz , bende ocak ayında 8 haftalik bebeğimi kaybettim ardından kürtaj....benimkininde gelişimi geriden geliyordu arayı da kapatamayinca.... iki ay sonrasında da dondurulmus iki yumurtamla transfere girdim...yani 1-2 yumurta az diye takılma aranan tek bir sağlıklı yumurta sonuçta.. birde 8 ay gecmis ustunden (mutlaka uzuluyorsun ,bende cok uzulmustum)ama artik toparlanip yeni tedavi zamani.
Sagol canım Allah razı olsun hepimizin tedavisi hayırla sonuçlansınn inş.. Yarın Dr la görüşecegım umarım hayırlı güzel şeyler söyler elimden gelen neyse yapmaya çalışacağım Allah hayırlısını nasip etsin..Canim tedavin hayirli ugurlu olsun insallah. umutsuz olma....2 embriyonun ikiside saglikli gelebilir.sayi cokta onemli degil bence rabbim yazdiysa eger.ama sayi fazla olunca benim umudum daha cok oluyor.psikolojik olarak...havuz yontemide mantikli..allahim yardimcin olsun insallah.umarim hersey yolunda gider..
Hangisi gerekliyse onu yapmıyorlar mi? Her ikisi de yapılınca embriyo da sağlık mi kalır telef olur.Canim ikiside yapilabiliyor.onun tupu ayriymis aldiklari parcayla hem pgt hem cgh calisabiliyorlar
Canım toplanan embriyolarina ya PGT ya da CGH yapilir ikisini yapmazlar.
bende ondan korkuyorum ama Dr gerekli gördü neye gore bılmıyorum yaşla alakalımı yada ilk bebegım düşükle sonuçlandı kromozom la alakalı bı sıkıntı olabılır ondanmı bilemıuorum..Hangisi gerekliyse onu yapmıyorlar mi? Her ikisi de yapılınca embriyo da sağlık mi kalır telef olur.
Doğup da kaybettiğinin acısı kat be kat fazladırHaklısın canım toparlanmak gerekıyor ama zorlanıyorum cok benim ıkı kaybım var bırı 6 haftalık kalp atışı durdu dıgeri 8 aylık doğdu 3 gün yaşadı ve 19 yıllık evlıyım okadar cok şeye sabrettim hayatım boyunca ve cokta ınclıyım ama bebegımı kaybettıkten sonra butun hayatım alt üst oldu ve butun ınsndığım degerler bi an aklımı kaybedıyordum şukürki Rabbim yeniden toparlanmam için fırsat verdi bi evlat sahibi olmadan yada şöyle diyeyım evladın ne oldugunu bilmeden hayatım daha kolaydı sanki onun yüzünü gördükten sonra ve onu kaybedince nasıl boş gecmiş anlamsız gecmiş bunca yılıma kahrettım şimdi onun yüzünü gördükten sonra bide evlat sahibi olamazsam nasıl yaşarım diyorum ne zor yani bilmeden daha kolaydı şimdı herşey zor anlamsız duygularımı nasıl tarif edeceğimi bilmemiyorum yinede Rabbim hayırlıysa nasip etsin nere evlat hasretı çeken varsa herkese nasip etsin inş aminn..
İnşallah canım inş Birgün benimde yüzüm güler hergün dua ediyorum Rabbim kimseye yaşatma evlat acısı ve dıyorum Rabbim beni bu acıyla yaşatma ya hayırlı evlatlar ver yada hayırlısı evlatsızlk ise kaderime razı gelmeyi kabullenmeyi nasip et tabiki benim dileğim evlat sahibi olmak cok istıyıorum ama Rabbim hayırlı olanı kabul ettirsin gönlüme..Doğup da kaybettiğinin acısı kat be kat fazladıryaşamadım ve boyle birsey yaşadığın için çok ama çok üzüldüm ...Allah bundan sonrası için yüzünü guldurucek insallah.
İnşallah benimledirler bebislerim.Elimden geldiğince dikkat ediyorum canm.Senin sonucu almana da az kaldı. Çifte bayram olsun inşallah..
Canim bende 34 yasndayim. Hem rxerv azligi hem balans translokasyon var. bunlarin hepsini bir sene icinde ogrendim cok saglikliyim diye dusunurken. Genetik rahatszligi ogrendgm hafta dogal yokdan hamile oldugumuda ogrendim. Inan sevnsemmi uzulsemmi bilmedim. Hasta cocugumun olma ihtimali yuksek. Npacami bilmiyorum. Uzulme olsunİnşallah canım inş Birgün benimde yüzüm güler hergün dua ediyorum Rabbim kimseye yaşatma evlat acısı ve dıyorum Rabbim beni bu acıyla yaşatma ya hayırlı evlatlar ver yada hayırlısı evlatsızlk ise kaderime razı gelmeyi kabullenmeyi nasip et tabiki benim dileğim evlat sahibi olmak cok istıyıorum ama Rabbim hayırlı olanı kabul ettirsin gönlüme..
Canımm Rabbim inş evladını sana bağışlar hayırlısıyla sağlıklı birşelikde kucağına almayı nasip eder.. Kader kısmet nasip tabiki ama insan nekadar inançlıda olsa bazen dibe vurup sorguluyor neden niçin diye rabbimin mucizeleri bitmez ol deyince oldurur..ama bıukadar kötü şeyler yaşayınca insan hertürlüsünü düşünüyor ne yapmalıyım diyorum sanki bütün çıkış yollarım kapanmış gibi geliyor bana belkide nasip etmiycek Rabbim oyüzden bukadar engel önümde belkide kabul edip pes etmeliyim diyorum hertürlü herşey geçiyor aklımdan birgün evlat sahibi olursam hakikaten mucize olur hayırlısı Rabbim kadarimizde olanı gönlümüze razı eylesin..Canim bende 34 yasndayim. Hem rxerv azligi hem balans translokasyon var. bunlarin hepsini bir sene icinde ogrendim cok saglikliyim diye dusunurken. Genetik rahatszligi ogrendgm hafta dogal yokdan hamile oldugumuda ogrendim. Inan sevnsemmi uzulsemmi bilmedim. Hasta cocugumun olma ihtimali yuksek. Npacami bilmiyorum. Uzulme olsun
Tek tek toplansin ama saglikli cocugun olsun. Bundan once 3 tanede tup bebk denemem var. eger bu gebelik kotu sonuclanirsa bende tek tek toplayip pgt yaptiktan sonra transfer dusunuyorum. Biliyorum durum cok umutsuz hatta imkansiz gorunuuo ama napalim allah buyuk. Nasibimiz buymus kim ister bunlari yasamayi allah yazmis iste alnimiza
Batmalar normal canim . ilk zamnlar benimde cok kasgmda sizi ve batma oluyordu.kendini dinleyip durma yat dusunmeKızlar bugün özellikle şu an sağ kasigimda hafif batmalar oluyor.Acaba bu bir belirti mi yoksa öncesinde de ara ara oluyor muydu çıkaramadım.
Neyaptnz doktra gttnzmi kac haftalik gozukuyor.bebegine guven iyi olacak insallh hersey .stresli bi hamilelik bizimki sadeceCanim bende 34 yasndayim. Hem rxerv azligi hem balans translokasyon var. bunlarin hepsini bir sene icinde ogrendim cok saglikliyim diye dusunurken. Genetik rahatszligi ogrendgm hafta dogal yokdan hamile oldugumuda ogrendim. Inan sevnsemmi uzulsemmi bilmedim. Hasta cocugumun olma ihtimali yuksek. Npacami bilmiyorum. Uzulme olsun
Tek tek toplansin ama saglikli cocugun olsun. Bundan once 3 tanede tup bebk denemem var. eger bu gebelik kotu sonuclanirsa bende tek tek toplayip pgt yaptiktan sonra transfer dusunuyorum. Biliyorum durum cok umutsuz hatta imkansiz gorunuuo ama napalim allah buyuk. Nasibimiz buymus kim ister bunlari yasamayi allah yazmis iste alnimiza
8 aylik bebegine ne oldu neden kaybettin ? Hastalikmi vardi yoksa erken dogumdan dolayimi kaybettinHaklısın canım toparlanmak gerekıyor ama zorlanıyorum cok benim ıkı kaybım var bırı 6 haftalık kalp atışı durdu dıgeri 8 aylık doğdu 3 gün yaşadı ve 19 yıllık evlıyım okadar cok şeye sabrettim hayatım boyunca ve cokta ınclıyım ama bebegımı kaybettıkten sonra butun hayatım alt üst oldu ve butun ınsndığım degerler bi an aklımı kaybedıyordum şukürki Rabbim yeniden toparlanmam için fırsat verdi bi evlat sahibi olmadan yada şöyle diyeyım evladın ne oldugunu bilmeden hayatım daha kolaydı sanki onun yüzünü gördükten sonra ve onu kaybedince nasıl boş gecmiş anlamsız gecmiş bunca yılıma kahrettım şimdi onun yüzünü gördükten sonra bide evlat sahibi olamazsam nasıl yaşarım diyorum ne zor yani bilmeden daha kolaydı şimdı herşey zor anlamsız duygularımı nasıl tarif edeceğimi bilmemiyorum yinede Rabbim hayırlıysa nasip etsin nere evlat hasretı çeken varsa herkese nasip etsin inş aminn..
Seni cok iyi anliyorum melek deniz, ayni durumdayim bnde. Bundan once iki dusugumde var. cok heveslenmiyorum bu gebelik icin ne bilim bnde cok agldim uzuldum niye ben diye sordum. Ama simdi zorda olsa hayirlisi olsun diyorum demek zorundayim.. Cocuk sahibi olamamaktn dha kotusu de var. ne deyim rabbim yuzunu, yuzumuzu guldursun. Cok zor zamanlrdan geciyoruz. dur bakalim hele ins senin tedavin olumlu olur, olsun azar azar toplansin cnm nolcak, hepi topu biraz fzla beklmis olursun..napalim dertler buyuk ama allahta buyuk..Canımm Rabbim inş evladını sana bağışlar hayırlısıyla sağlıklı birşelikde kucağına almayı nasip eder.. Kader kısmet nasip tabiki ama insan nekadar inançlıda olsa bazen dibe vurup sorguluyor neden niçin diye rabbimin mucizeleri bitmez ol deyince oldurur..ama bıukadar kötü şeyler yaşayınca insan hertürlüsünü düşünüyor ne yapmalıyım diyorum sanki bütün çıkış yollarım kapanmış gibi geliyor bana belkide nasip etmiycek Rabbim oyüzden bukadar engel önümde belkide kabul edip pes etmeliyim diyorum hertürlü herşey geçiyor aklımdan birgün evlat sahibi olursam hakikaten mucize olur hayırlısı Rabbim kadarimizde olanı gönlümüze razı eylesin..
Hayir henuz gitmedim. Iki hfta sonrya verdiler randevu. 7 hfta olmus olacak. Allah hayrlisini versin cok zor, cok korkuyrum..olmaz dediklerim basima geldi.. Amin diyorum duana canim..Neyaptnz doktra gttnzmi kac haftalik gozukuyor.bebegine guven iyi olacak insallh hersey .stresli bi hamilelik bizimki sadece
Canim tek parcayla bakildigindan cok problem olmaz herhalde yas 35 ustuyse kromozomlara bakiyorlar ve tek gen varsa onada bakiliyor yazik bu embriyolara test test...:)Hangisi gerekliyse onu yapmıyorlar mi? Her ikisi de yapılınca embriyo da sağlık mi kalır telef olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?