Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Sizlerden yola cikiliyo direk cocuga bakilmiyo ben nedense inanmiyorum hicbiseye ben esim aileleler saglikli ama bebegim hasta peki bu nasilll

Dengeli translokasyon cikinca sebebi bulduk zannettik.. ama sanirim tek sebep bu degil. gerci coraspin kullandim yumurta toplamadan sonra ama yetersiz mi acaba
Başınızdan geçenleri okudum hepsi içinde çok ama çok üzüldüm, yalnız 8 haftalik bebek kendiliğinden vücuttan atılamıyor malesef kürtaj yapılması gerekli sizinde sağlığınız tehlikeye giriyor.tup bebeğe ilk adımı atan her insana yapılması gereken testler vardır mesela pihtilasma testi,tiroid testi, vs neden bunları 3-4. denemede ister doktorlar anlamış değilim, yazık değilmi onca emek ve paraya....sizin kürtaj operasyonundan en az 2 ay sonra yine türkiyede (yurtdışı çok pahalı )alanında uzman iyi bir merkezle ve tabiki pgt ile tedaviye başlamanız lazım.

X xxxcemre
Cemrecim merhaba benim de gebeliğim 16 haftada sonlandırıldı düşül haplarınile normal yolla dogum yaptırıldı lakin 1 hafta sonra muaynede plasenta parçaları kaldıgı tespit edildiği içim kürtaj oldum daha sonra pgd için tedaviye baslayınca doktorum benden hsg isteyince hafıf yapısıklık oldugu ortaya cıktı rahim filmden önce dogumdan bu yana(mayısta sonlandırıldı) 3 kez doktora muayne oldum ve reglim senin gibi 28 gün geldi cyclo prognovia kullandırlar lakin buna rağmen yapısıklık olusmus yani hsg cektirmeden hiçbirşey net anlasılmıyor zira benim muaynelerde hersey düzgün gözüküyordu bence bir an önce cektir seninde için rahat etsin

C canan-toprak
Canan hanım merhaba insallah bebeğiniz saglıklıdır bende arkadaslar gibi anlayamadım esinizin hastalıgı tam olarak nedir ? Genelde kas hastalıkları tek gen tasıycılıklarında var oluyor bizimki de kas hastalıgı tasıycılıgı idi frederik ataksisi olarak geciyor eger tek gen ise önce annenin tasıyıcı olup olmadıgına bakıkıyor anne değilse zaten bebek saglıksız değil bir ihtimal tasıyıcı saglıklı oluyor ama siz tasıyıcı çıkıp esinizde tasıycı ise ondan sonra bebege cvs yapılıyor bana 13. Haftada yapıldı plasenta tam yerine o haftada yerleştiği için düşük riski daha az oluyormus cvs dr recep has yapmıstı cvs erken pretenal tanı olarak yapıldıgından %100 dogru sonucu veriyor umarım bunların hiçbirine gerek kalmaz bebeğiniz saglıkla dünyaya gelir

Evet canm biliyorum bahsetmiştin.Hatta instegramdan girip orda kızını da görmüştüm..Maşallah çok tatlı Allah bağışlasın..:))Drun da sıcak kanlı birine benziyor canm.Doğuma kadar değil mi cok pahalı degilse doğum sonrası bitecek sonuçta masrafın.Allah can sağlığı versin.Bu arada internet paketim bitti.Günü gelmeden yenilenmiyor da.O yüzden iki gündür yazamıyorum..:))

Maşallah canm Allah bağışlasın yavrunu.Bak hayaline ulaştın şu an yanında. .:))Canm benim belli değil ya P.tesi gelmeden emin olamıcam. Sağolsun arkadaşlar çok destek oldu ve umutlandım onlar sayesinde ama yine de ultrasona girmeden emin olamicam.Değerim yavaş ilerledi çünkü.

Vala kalicam canim 1 gece kesin ama gerisini dusunuyorum...galiba 2.3 gun kalmam gerek artik bakicam bi sekilde...insallah sonu guzel olur
Canm mutlaka kal.En az üç gün kal..Ne emekler veriyoruz canm hiç riske atma.İnternet paketim yok bu arada o yüzden nete giremedim canm.

Canim hep aklımdasın dualarımda sen de varsın. İnşallah sağlıklı hayırlı yavruna kavuşursun. .

Sizlere birsey danismak istiyorum. dengeli translokasyon olup da pgt yapan arkadaslar fish mi a cgh mi yaptiriyor? hangisini tavsiye ediyorsunuz?

Bende eşimle akraba degilim farklı memleketler hatta ama aynı geni taşıyoruz yani binlerce gen hastalığı varken aynı geni taşımak kader mi bilmem ama oluyomus amannnnn ışte ne doktorlar mühendisler istedi gide gide gen akrabami buldum senin eşinin kas hastası olması kucuk de olsa bi risk şansa byrakmamak lazım bile bile ..testlerini yaptir derim

Peki rahimdeki yapisiklik nasıl tedavi ediliyor zor muydu rahim filmi acidimi

X xxxcemre
Rahim filminde hiçbir acı hissetmedim 1 dk kadar sürdü histereskopi de genel anestezi aldım sonrasında da cok hafif kasık agrısı oldu o kadar korkacak hiçbirsey yok yani

X xxxcemre

Eger rahim filminde yapısıklık görülürse histereskopi yapılıyor bende görüldüğü için filmden sonra histereskopi yapıldı ..esininin hastalıgının tam ismini bilmediğim için birşey diyemiyorum bir çok kas hastalıgı var dominant hastalıklar resesif hastalıklar otomozal resesif hastalıklar tek gen hast. Eşinin ki hangi grupta yer alıyor bilmediğim için bişey diyemiyorum canım

ben ilk kürtajımdan sonra 42. gün, ikinci krtajımdan sonra da 48. gün adet gördüm, ama bunları takip eden aylar 17-18 gğnde geldi 2.si bir kaç ay dengesizlik normal.

canım bu yola herkes düşük ihtimallerle başlıyoruz ama maalesef sora kendimiz çok farklı uygulamalarda buluyoruz. çok şükür i normal yolla bu ihtimalleri yakalayanlarımız da var.

benim sözde sendromlu çocuk ihtimalim %25 di ama yapılan chg sonucu 9 da 1 sağlıklı geldi, yani %11 falan.

şöyle de bir durum var, ben Trizomi 13 taşıyıcısıyım benim çocuklarım eğer hastaysa doğuma gelme ihtimali bile verilmiyor. -ki iki dega 9. hafta kalpleri durdu ve cennete gittiler. ama sizin hastalıklarınızda doğup yaşama ihtimali var. hasta olursa vereceğiniz kararlar çok önemli.

Sizlere birsey danismak istiyorum. dengeli translokasyon olup da pgt yapan arkadaslar fish mi a cgh mi yaptiriyor? hangisini tavsiye ediyorsunuz?
bende 13-14 dengeli translokasyon var, CHG yapıldı ama PGT yapılsa olurmuş çünkü hepsi 13 ve 14 sorrunlu geldi. farklı bir gen gelmedi. PGT için 4 gene bakabiliyorlar... 21i de ekleyebilirsin.

merhaba arkadaşlar nasılsınız, uzun zamandır siteye girmiyorum bu arada böbrek taşı ameliyatı oldum, zorlu bir süreç geçirdim ama hiç bir acı içimdeki içimdeki bebek acısını geçmiyor ameliyata girerken bile ameliyatın başarılı geçmesi için değil de bebek için dua ettim hep. Şimdi biraz toparladım ve dokuzuncu ve son deneme için ilaç bakmaya başladım hepinize bu yolda mucizeler diliyorum, Rabbim hem dünyada hem ahirette yüzümüzü güldürecek huzur bulacağımız evlatlar versin şu mübarek cuma günü hürmetine maddi manevi daha fazla yorulmadan vakit kaybetmeden kucağımızı doldursun hepinize duacıyım Rabbim yar ve yardımcımız olsun aeo dualarınızı bekliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…