- 11 Kasım 2016
- 242
- 239
- 23
- 40
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #43.661
Geçmiş olsun üzüldüm çok. ben yaptırmadım ama dün telefon görüşmesi yaptım istanbul da Brüksel tüp bebek merkezi ile ngs embriyo başına 500$ mısSlm arkadaşlar tecrübelerinizden faydalanmaya ihtiyacım var.. Hikayemi kısaca anlatayım.. Geçen yıl normal yolla hamile kaldım bebeğimin gelişimi 6 haftadan öteye gitmedi kalp atımı alınamadı ve 9. haftada kürtajla sonlandırıldı.. Daha sonra normal şekilde bir gebelik elde edemedim ve Tüp bebek yaptırdım.. İlk denemem başarılı oldu ikiz bebeklerimin kalpleri çok zayıf atıyordu ve biri geçtiğimiz cuma biri de dün durduŞu an yaklaşık 9 haftalık hamileyim.. Yarın malesef kürtaj olucam.. Doktorum bir dahaki denemede PGT önerdi ama bulunduğum hastanede sadece 5 kromozom incelemesi yapıldığı için ben dışardan bi yere yaptırmak zorundayım..daha geniş kapsamlı bi test istiyorum özellikle NGS yöntemini çok duydum.. ankarada bu işlemi laboratuarda yaptıran var mı aranızda embriyo başına ne kadar ücret ödediniz?
Canım çok teşekkürler ne kadar güzel anlatmışsın.. Şimdi biz eşimle işlemimi yapan hastanede genetik test yaptıracağız.. Sonrasında birşey çıksa da çıkmasa da ben bundan sonraki denemelerimde kesinlikle tam kromozom incelemesi istiyorum o da bu hastanede yok dışardan yaptırabilirsin dedi doktorum.. Hatta kendisi bi genetikçiye de yönlendirdi ama orada aynen senin dediğin gibi cgh yöntemi uygulanıyormuş NGS daha yeni bi teknoloji diye duydum daha kesin sonuçlar elde edilebiliyormuş o yüzden ona yönlendim açıkçası ama sanırım ankarada bu yöntemi uygulayan özel laboratuar yok ya da ben rastlamadım.. Peki sen ankarada mısın? cgh yöntemi embriyo başına ne kadar isteniyor acaba bilgin var mı?öncelikle geçmiş olsun canım. yola önce şu şekilde başlamasın. sen ve eşim genetik test yaptıracaksınız. sizden 4 er tüp kan alınacak ve genetik incelemeniz yapılacak. sizde genetik olarak bir problem varsa taşıyıcı olduğunuz anlamına gelir. sonra da tekrar tüp bebek yaptıracaksınız.pgt li tüp bebek olacak. eğer ki sizde çıkan bir gen hastalığı varsa pgt yapılıp oluşan embriyolarda sizdeki genetik problmeler var mı araştırılacak , eğer sizde genetik bir şey çıkmamışsa embriyolara tüm kromozom analizi yapılacak. bu da cgh. ankarada yaşıyorsan ,orada bu işlemi yapan merkezler vardır muhakkak. volkan baltacı yı bulabilirsin. görüşme için. o sizi yönlendirecektir.
Çok sağol canım ne kadar pahalı bi testmiş inanamıyorumGeçmiş olsun üzüldüm çok. ben yaptırmadım ama dün telefon görüşmesi yaptım istanbul da Brüksel tüp bebek merkezi ile ngs embriyo başına 500$ mıs
yok canım ben istanbuldayım. brüksel tüp bebek ve bahçeci tüp bebeği bir araştır istersen ngs ikisinde de var. eğer istersen şöyle de yapabilirsin gibi geldi bana. sen tüp bebek sürecine orada başla. ve istanbuldan genetiksten hakan hoca ile telefonda görebilirsin. orada embriyolar oluşturulup sonrasında alınan hücreler istanbula genetiksteki hakan hocaya gönderilip testin burada sonuçlanır ve sonra orada hangi embriyolar sağlıklı çıkarsa transfer ettirebilirsin. http://www.genetiks.com.tr/?s=ngs bak bu linkten de bakabilirsin. telefonda görüş bence önce. gel git de yapmamış olursun hem .Canım çok teşekkürler ne kadar güzel anlatmışsın.. Şimdi biz eşimle işlemimi yapan hastanede genetik test yaptıracağız.. Sonrasında birşey çıksa da çıkmasa da ben bundan sonraki denemelerimde kesinlikle tam kromozom incelemesi istiyorum o da bu hastanede yok dışardan yaptırabilirsin dedi doktorum.. Hatta kendisi bi genetikçiye de yönlendirdi ama orada aynen senin dediğin gibi cgh yöntemi uygulanıyormuş NGS daha yeni bi teknoloji diye duydum daha kesin sonuçlar elde edilebiliyormuş o yüzden ona yönlendim açıkçası ama sanırım ankarada bu yöntemi uygulayan özel laboratuar yok ya da ben rastlamadım.. Peki sen ankarada mısın? cgh yöntemi embriyo başına ne kadar isteniyor acaba bilgin var mı?
Geçmiş olsun üzüldüm çok. ben yaptırmadım ama dün telefon görüşmesi yaptım istanbul da Brüksel tüp bebek merkezi ile ngs embriyo başına 500$ mıs
Büyük ihtimal poliptendir canm yine de Allah bilir.Polip aldırıp hamile kalanları duydum çünkü. İnşallah myom alındıktan sonra ben de feraha çıkarım. Adet zamanı çok kanamam oluyor onu da keser belki.
Benim uc ayima kadar myomum vardi keseye yakindi,dr kanamalari buda yapıyor olabilir demişti, yani myom gebeligi engel olmadığı gibi hamileliği de kesin sona erdirecek diyemiyoruz.kimbilir.....kesin sonuç tahlillerden sonra ortaya cikacaktir.Aynen canm haklısın zamanla herşey yerine oturur.P.tesi gidince myomu aldırmak istediğimi söylicem.Zaten bugün drum muayene ederken önce bu myomu nu alalım dedi ben üstünde durmadım.Yok bu myom sağlığımı da etkiliyor.Adet zamanı kanamam çok oluyor.Usandiriyor bazen..Keşke dedim drum başta teklif ettiğinde myomu aldirsaydim.Güzelim embriyolarımı benden aldı. Keşkeyle halledilecek bir sorun değil ama ilerisi için artık kurtulayım şu myomdan.
Evet hamilelik oncesi tedavide rubella diye testte bunlara bakıyorlar.yalnız su cicegide önemliymiş ona da öncesinde baktırmak lazım.rubella diye bakılan test evet o önemli bişey, gebelikte bu hastalığa yakalanırsan bebeği öldürüyormuş. önceden bi baktırmak lazım, belki küçükken falan geçirmiş olabilirsin mesela bende antikor gelişmiş, küçükken geçirmişim.
Hem p g t hem ngs embriyonun kalitesini düşürür yorar diye dusunuyorum. direk sadece ngs daha doğru olur bence.Acaba pgt den saglikli gelen embriyoya ngs yaptirma ihtimali olabilir mi. maliyeti dusurmek iicin
Benim de önceki gebeliklerimde myomum vardı sorun olmamıştı ama bu defa tedavi başında myom 3cmdi ve sezeryana yakın yerdeydi.Drum önce almayi önerdi ama ben kabul etmedim.Kimbilir şimdi daha büyük te olabilir.Dün zaten ultrasondan bakarken sıkıntıyı farkettiginde direkt bu myomu alalım öyle tedaviye başlayalım dedi.Benim uc ayima kadar myomum vardi keseye yakindi,dr kanamalari buda yapıyor olabilir demişti, yani myom gebeligi engel olmadığı gibi hamileliği de kesin sona erdirecek diyemiyoruz.kimbilir.....kesin sonuç tahlillerden sonra ortaya cikacaktir.
Bir de benim afedersiniz adet döneminde kanamam çok yoğun oluyor.İlk üç gün usandiriyor artık.Benim de önceki gebeliklerimde myomum vardı sorun olmamıştı ama bu defa tedavi başında myom 3cmdi ve sezeryana yakın yerdeydi.Drum önce almayi önerdi ama ben kabul etmedim.Kimbilir şimdi daha büyük te olabilir.Dün zaten ultrasondan bakarken sıkıntıyı farkettiginde direkt bu myomu alalım öyle tedaviye başlayalım dedi.
Evet myom adet zamanları fazla kanamada yapıyormuş.Bir de benim afedersiniz adet döneminde kanamam çok yoğun oluyor.İlk üç gün usandiriyor artık.
Evet hamilelik oncesi tedavide rubella diye testte bunlara bakıyorlar.yalnız su cicegide önemliymiş ona da öncesinde baktırmak lazım.
Masal banu çiftçi dogumu ne kadara yapıyor...normal, sezeryan fiyatı nedir merak ettim.
Senin fasulyeye büyüyor maaşAllah...
Gebelik şansını %90 arttıran, gelecek nesil genetik tarama adı altında PGT ye alternatif çok daha güçlü bir test.hastaların öncelikle beslenme düzeni oluşturuluyor,hastadan alınan embriyonun bütün kromozomlari hakkında bilgi sahibi olunabiliyor.dışardan sağlıklı gibi duran ama sonrasında tutunamayan gebeliklerin önünü kapatmak için yeni bir test.ama iste çiftlerin sağlıklarına çok dikkat etmeleri gerekiyormuş.ondan sonra tedavi başlıyor.bu testin ülkeye gelmesinde halit fırat erdenin de rolu varmis kendisi önce bahçecide çalışmış.NGS nedir kizlar
Benim sorum da hayat gün un adı var pc de kafayimi yedi ne?..masalda da banu çiftçi diye hatırlıyorum o zaman ne kadar di...ben avrupadayım su an medipol e gidiyorum.Canım hiç sormadım ki, o aşamaya gelemedik diye :) ama yarın sorarım canım
Hastane tercihin rakamda önemli, Kavacık medistate, Amerikan hastanesi, Acıbadem Fulya falan çalışıyor, ben İnşallah mesistate de yapıcam, sen Anadolu mu Avrupa yakasında mısın?
Canım :)) masal 6 sene önce medicalparkta doğdu epidural farkı falan vardı o zaman sanırım 3600 dü.Benim sorum da hayat gün un adı var pc de kafayimi yedi ne?..masalda da banu çiftçi diye hatırlıyorum o zaman ne kadar di...ben avrupadayım su an medipol e gidiyorum.
Masaldan yola çıkar ücreti tahmin ederim demiştim...3600 demekCanım :)) masal 6 sene önce medicalparkta doğdu epidural farkı falan vardı o zaman sanırım 3600 dü.
Banu Hnm şuanda Doğum bekliyor instagramda Görmüştüm watsaptan sordum. Döndü hemen
Kavacık medistate hastanesinde 7000 liraymış, normal-sezeryan aynıymış. Avrupa yakasını sabah sorarım şimdi sıkıştırmıyım kadıncağızı.
Medipolde ne kadar?
Masaldan yola çıkar ücreti tahmin ederim demiştim...3600 demekCanım :)) masal 6 sene önce medicalparkta doğdu epidural farkı falan vardı o zaman sanırım 3600 dü.
Banu Hnm şuanda Doğum bekliyor instagramda Görmüştüm watsaptan sordum. Döndü hemen
Kavacık medistate hastanesinde 7000 liraymış, normal-sezeryan aynıymış. Avrupa yakasını sabah sorarım şimdi sıkıştırmıyım kadıncağızı.
Medipolde ne kadar?
Walla bende epidural tutmadı, 5-10 dk sonra normale döndüm sigara alkol ilaç falan olmadığından bedenim çabuk atmıştı, saha fazla da veremediler doğumu yavaşlatır diye.Masaldan yola çıkar ücreti tahmin ederim demiştim...3600 demekşimdi 7000 bu daha da güzel medipol normal 550 sezeryan 1000 tl...normal dogum istiyorum ben ama epidural daha mi kolaylastirir bu durumu bilmiyorum.Benim için sordun sagol canim.
Aynen öyle canm..Hayat ne garip iki gün önce benim icin artik tedavi olayi bitti derken bugün tekrar tedavi görebilme ihtimalim olmasına sevindim.Eşim kredi çekebilme durumu olduğunu söyledi.En azından iki seçenek var önümüzde ya yine tüp bebek tedavisi ya da doğal deniyecegiz ama işte bu defa tedavi dener ve olumsuz sonuçlanirsa boşu boşuna aylik ödeme yapmak çok etkiler bizi.Evet myom adet zamanları fazla kanamada yapıyormuş.
Hayirlisi olsun canım insallah..şu myom ameliyati olsun da gerisi gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?