Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Canim bildigim kadariyla akdeniz anemisi sakat bebek degil canim.ama ciddi bir rahatsizlik bazilarina nakil gerekli oluyor kemik iligi nakli.yuzde 25 cok bir ihtimal degil ama bu denk gelme ihtimali dusuk anlaminada gelmiyor malesef...maddi gucun varsa elbette pgt yontemiyle tup bebek dene...eger bu yolu sececeksen kesinlikli sgk li bir hastane sec ekonomik olarak biraz rahatlarsin en azindan cunki cok maliyetli tedaviler...normal yolla da deneyebilirsin amniyosentez yaptirirsin ama hasta olursa aldirma ihtimalin fln gercekten psikolojik olarak yipratici....ama sanslisin hasta bebek sahibi olmadan ogrenmissin mutasyonunu..rabbim dogru yola sevketsin yolun aydinlik olsun insallah

Çok teşekkür ederim inşallah aminnn
Sakat diye yanlış yazdım down sendromlu olabilir dediler Akdeniz anemisi hastalığıymış heralde % 25 oran
Devlet hastanesinde özel yapıyor onada bi o kadar özel hastaneler kadar para istiyor çok kararsız kaldım

Canim down sendromu kromozomsal bir sey her saglikli bireyde olabilecek bir rahatsizlik.ama seninki akdeniz anemisi genetik.bildigim kadariyla onunda cok cesidi var hafifi ve agir seyredeni...tup bebek raporu fln cikartabilirsin belki.diskapi genetik merkeziyle bir gorus durumunu anlat belki genetigine embriyonun yani..daha uyguna bakarlar cunki orasi bir genetik merkezi belki sana yol gosterirler.gorus mutlaka

anladım Can'ım çok teşekkür ederim benimde kafam karıştı iyice öğrenmem lazım o zaman farklı şeyler demek ki elimde bi ney o raporlar var işte

Merhaba siz transferinizi nerede yaptirdiniz acaba? Allah hayirlisi ile saglikla kucaginiza aldirsin.
bir de kiziniz dogal yolla oldu sanirim degil mi? tesekkur ederim

Bu Akdeniz anemisi taşıyıcısi olanlar tek gen hastası mi oluyor?Bir yakınımda olduğunu öğrendim ama eşlerden birinde var.Öyle olunca risk olmuyor dimi canm?

drkumut hayat_gun
Şimdi baktım iyice Talasemi hastası oluyormuş Can'ım iki taşıyıcını çoçuğu %25 .
Tek bi tarafda olurda bi sıkıntı olmuyor belki bi hamilelikte iğne yapılabilir o kadar iki tarafta olunca sıkıntı

Anladım canım..Bizim de riskimiz %25 farklı bir gen hastalığı bizimki de..Ama işte doğal olunca zar atmak gibi bişey oluyor.Tabi nasip te varsa hersey bahane oluyor ama biz elimizden geldiğince tedbiri elden bırakmayalım.Bu tüp bebek tedavisi ya da doğal yöntem hangisi olursa ona göre adımlarımızı sağlam atmak gerekiyor.Durumun müsaitse tabiki tüp bebek tedavisi görmeni kesinlikle tavsiye ederim ama maddi durumun yeterli değilse tedavi için doğal denersen 11.haftada cvs yaptirip 16.haftaya doğru sonuca göre hareket edeceksin.Doğal düşününce de her ihtimale hazır olmamız gerekiyor.Doğal deneyip sağlıklı doğuranlar da var bu gibi durumlarda.Öyle olmasa risk %25 değil çok daha yüksek olurdu ama tabi üst üste sorun yaşayan da oluyor.

Evet %25 diyorlar ama saçma %75 daha yuksek deyip normal deniyosun ama ne hikmetse gelip %25 gelip seni buluyor valla beni iki kere buldu üçüncü yu şansa bırakmak saçma olur ne biliyim maddi imkanın varsa pgt li tüp bebek yap derim pahalı ama hayatta hiç unutamsyacagin acı bi deneyim oluyor

Doğru diyorsun Can'ım hakkımızda hayırlı . Allah Şen'inde yardımcın olsun bi an önce bir yola koyar rabbimiz bizi ilerleriz inşallah sağlılıklı bebekler nasip etsin herkese

Evet çok zor bir karar 2 yolda zor sıkıntılı hayırlısı inşallah sen tüp bebeği denedin mi bi an önce kavuşursun inşallah sende Allah'ın izniyle

Durumlarımız benziyor senle.Risk %25 ama bizi de iki defa buldu ne yazık ki..Ama doğal yoldan bir oğlum var çok şükür.

Evet çok zor bir karar 2 yolda zor sıkıntılı hayırlısı inşallah sen tüp bebeği denedin mi bi an önce kavuşursun inşallah sende Allah'ın izniyle
Yok ben adetinin düzelmesini bekliyorum deha yeni 3 4 ay geçsin diyo doktorum daha iki ay oldu ben hiç tüp bebek yaptırmadım neler bekluyo bizi bilmiyorum ama bildiğim tek şey sormak asla düşünmem artık o bebeği aldırmak çok acıydı

inşallah çok güzel geçer tedavi süreci sağ Salim bebeğini kucağına alırsın canımm

ınş.Ortalama ne kadar suruyo tedavi acaba iki aymi üç aymi pgt li tüp bebek düşünüyorum ama sizlerin bilgilerinize dayanarak cgh yani tüm kromizonlara bakturmak da mantıklı geldi yani bizim tasiyiciligimuz belli devlet hastanesinde yaotirmustik yaklaşık 3 ay bekledik paporlarimuz var ona tekrar test isterlermi tedaviden ne kadar önce gitmek lazım tetkikler ne kadar sürer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…