Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Anladim canim. Benim durumuma cok benziyor senin ki.
Bende genetik sorunumu bilmeden 3 tup bebek yaptim. Ilki transfer edildi dusuk yaptim sonra anlasildi translokasyon.
Elimde iki tanesi biyopsi yapilmis toplam 5 tanr embryo var. translokasyon bulunduktan sonra doktor coZdurup parca alip tekrar dondurmak istiyor tabiki sansin azalacaginida soyluyo.
Bende ne yapacagimi bilemiyorum.
Bi aklim diyor sadece biopsi olanlari gonder pgt ye olmazsa diger 3 unu transfer yap gozu kapali
Tabi buyukte bi risk. Ama baska sansimda yok gibi cunku rezervim az tane tane toplandi embryolar 1 senede.
Bu arada dogal yolla hamile kaldim ama tabi allah bilir devam edermi etmez mi. Doktorlarda cok umitli degil sanki bundan oncede dusuklerim var
Yasimda geciyor

Suan kac haftalik oldun ?

canım ilk normal tüp denemem ataşehir memorialde cem bey çok iyi bir dr ama yüzünü görebilirsen, benim drum dışarıdan ve arkadaşı olduğu için tüm operasyon onunla olmuştu hatta transferimi de o yapmıştı. özellikle cem bey ile takibi yapmak istediğinii söyle bakalım ne derler.

ama şu var ve ben hep söylüyorum memoriallere ben güvenmiyorum, memorailde normal tüp denememde 9 yumurta görünüp, 7 aldılar, 4 döllenme oldu

bu defaki Livde oldu 11 yumurtadan 10 aldılar, 9 döllenme oldu.

embriyolog başarısı bu konuda çok önemli...

Canım transfer sonrası içmek çok tehlikeli düşüğe neden olıuyor. birde nane yemeyin transferden sonra kızlar
tarçın, maydanoz, adaçayı, zencefil (fazla) bunlar bana drum tarafından yasaklandı bana. hepsi rahimi fazla çalıştırdığı için yasak.

ama narı bilmiyordum hergün 1 nar yiyorum ben çok da hoşuma gidiyor, yarım yiyim bari köyden gönderdiler bi de o kadar güzel ki... kötü dedin sen bunu şimdi..

o nedemek :) ediyordur annesi sağlıklı bir şekilde Allahın izniyle
Ins canim o kadar isterimki saglikli devam etse..ama yinede cok umut baglamak istemiyorum korkuyorum..doktor randevularindan aglayark ciktim, hep kotu haberler verdiler.. Kan tahlilivermeye bile korkuyorum bazen, kotu bi sonuc cikacak diye.. Kosullandim sanirim..

Su an hamile misim canim sen?
Hic belli olmaz neden saglikli olmasin ki?
Zaten vucut %90 oranla sagliksizi atiyor vucuttan.
Evet dondur parca al kismini cok onermiyorlar ama rezervinde sikinti varsa denemekten ne cikar ki?
Bizim gen testlerimiz normal ama embriyo genetiklerimiz pek iyi degil. Dr senin yasinda daha iyi oranlar bekleriz diyor. Yasim da 37 bu arada.
Ilk tedavide 4te 1 saglikli(hatta transfer edilen iki tane cok iyi kalite embriyoyu da bozuk sayarsak 6ta 1), ikinci de 3te 0 saglikli.
E 3. tedavide saglikli cikacaginin garantisi olmadigi icin bu iki defa donmus cozulmus embriyoyu denemezsem icim rahat etmeyecekti.
Bu lanet genetik icin yapilabilecek bisey de onermiyolar. Bir denemeden birinde saglikli cikicak diye umut ediyorum

E canim sizin kromozomlarda sorun yoksa olur ins ya..bir iki uc maddiyat elverdgi surece deneyin. Allahin izniyle bulursun saglikli embryoyu..
Bnm zaten yumurtam az, olaninda % 70 translokasyonlu yani kromozmsal olarak sagliksiz..
Sen istersen pgt bile yapmayabilirsin, iki uc tane transfer edebilirsin sansini artirmk icin

Sen liv de mi hamile kaldin canim.
Memnun muydun oradan ?

Ben aslinda guveniyorum o konuda yapabilecekleri cok bisey yok her ay degisik oluyor vucudumuzun saldigi kalite ve yumurta. Valla oyle bi konuda guvenemeyeceksek te diyecek bisey bulamam, bu kadar insanin ahi agir is.

Benim de ilk tedavimde cok embriyom oldu ama ilaci yuksek vermislerdi 300 le baslamistim. Memorial ilac dozu kaliteyi etkiledigi icin cok yuksek vermiyor. Yumurtalarim ilacla baskilandigi halde 237,5 la basladim.

Bir yandan da yolsa yol sehir dislarindan gelenler var otur oturdugun yerde diyorum

haftada 2-3 gün içiyorum canım
Ben günde bir bardak diye biliyorum ama şifa olsun inşallah canm..Transfer sonrasi da ananas,kivi,havuç suyu,tuzsuz çiğ kabak çekirdeği,fındık, ceviz,badem,bol bol su ve bolca istirahat canm..Dikkat et kendine inşallah güzel haberlerini alacağız canm..

Canım transfer sonrası içmek çok tehlikeli düşüğe neden olıuyor. birde nane yemeyin transferden sonra kızlar
Yok canm özellikle belirttim transfer sonrasi içme diye.Transfere kadar iciliyor,hatta bir ya da iki gün öncesinde bitmişti benimki.Transfer sonrasi ben de kesinlikle içilmemeli diye biliyorum.Transferimden sonra evde nar vardı hiç yemedim zararlıdır diye.

Yani genetikte sorun yokken boyle olmasi kotu hissettiriyor. Yani iki tedaviden 9 embriyoda sadece 1 tane bulununca pek umitli olamiyorum
Transfer edip hamilelikte Allah korusun gebeligi sonlndirmaktansa simdi baktirim.
Hic hamile kalamadim simdiye kadar yas 37 vakit kaybetmek istemiyorum. Cunku yasla beraber isim hep daha zorlasiyor olucak.
Allah en kisa zamanda yuzumuzu guldurur insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…