- 11 Şubat 2013
- 1.684
- 1.615
- 158
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #43.781
Sen liv de mi hamile kaldin canim.
Memnun muydun oradan ?
Ben aslinda guveniyorum o konuda yapabilecekleri cok bisey yok her ay degisik oluyor vucudumuzun saldigi kalite ve yumurta. Valla oyle bi konuda guvenemeyeceksek te diyecek bisey bulamam, bu kadar insanin ahi agir is.
Benim de ilk tedavimde cok embriyom oldu ama ilaci yuksek vermislerdi 300 le baslamistim. Memorial ilac dozu kaliteyi etkiledigi icin cok yuksek vermiyor. Yumurtalarim ilacla baskilandigi halde 237,5 la basladim.
Bir yandan da yolsa yol sehir dislarindan gelenler var otur oturdugun yerde diyorum
9 da 1 şuan göbüşümde hemde kalitesiz bir embriyo :)Yani genetikte sorun yokken boyle olmasi kotu hissettiriyor. Yani iki tedaviden 9 embriyoda sadece 1 tane bulununca pek umitli olamiyorum
Transfer edip hamilelikte Allah korusun gebeligi sonlndirmaktansa simdi baktirim.
Hic hamile kalamadim simdiye kadar yas 37 vakit kaybetmek istemiyorum. Cunku yasla beraber isim hep daha zorlasiyor olucak.
Allah en kisa zamanda yuzumuzu guldurur insallah
Ya o onden giden yumurtalar sikinti.doktorum dışardan ama tesis olarak Livi kullandık, hatta transferimi Livin klinik şefi yaptı, Deniz Hanım. Embriyolog Zerrin hanım inanılmaz iyi bir embriyolog ve insan.
bende 150 ile devam ettik hep, en düşük doz, yumurta kalitem iyi ama içleri çürük :) ortalama 1 ayda 10 yumurta geliyor benden, 150 ile gitmemize rağmen önden giden 2 yumurta oluştu, onları basskılamayla çok uğraştık.
memorial ve liv arasındda bir denemem daha var ama önde giden 1 serseri yumurta yüzünden iptal ettik, devam etmek istemedi drum. bu defasında çok sıkı takiple geldik şükürler olsun
Kalitesi neydi canim.9 da 1 şuan göbüşümde hemde kalitesiz bir embriyo :)
duydukça insanın kolu kanadı kırılıyor, Rabbim neylerse güzel eyler. yaşanacakları yaşıyoruz sırasıyla
bitanem oranı yok hesabı yok inan 6 defa denedim belki daha defelarca deniycem......Ya o onden giden yumurtalar sikinti.
Benim de bu tedavimde onden giden yumurta var diye ilk ay iptal edildi.
Sonra dogum kontrol hapiyla baskilanmaya calisildi. Ama tam anlamiyla baskilanamadigi icin 6 yumurta toplandi ki 3u olgundu.
Neden daha fazla baskilamadik diye sordugumda; daha fazla baskilasaydik ilac dozlarini cok tutmamiz gerekirdi o da yumurta kalitesi icin iyi degil dediler. Mantikli geldi.
Yani benim yumurtalar her ay onden gidiyo zannediyorum.
Ama ilk tedavimde toplam 9 embriyom blastokist olmustu.
Sayiyi arttirabilsek aslinda pgt den de saglikli cikma ihtimali daha yuksek olacak bilmiyorum bi sonraki tedavimde ne olacak
psikoojik olarakta çok zor.....Kalitesi neydi canim.
Benim su an transfer edilecek 5bc.
Ama dondurulduktan sonra pgt yapildigi icin cok onermedi dr um cunku iki kez dondurulmus oldu ama deniycem.
Benim de ilk tedavimde dr um disardandi ve laboratuar olarak bahceci kullanildi.
Yani bi sonra ki tedavide bu onden gidenleri napicaz bilmiyorum valla.
Sifir tedavi olup 3 embriyo cikmasi ve hepsinin sagliksiz cikmasi maddi olarak ta cok yipratici oluyor
Psikolojik boyutunu hic soylemiyorum malum hepimiz gidigiz.psikoojik olarakta çok zor.....
vende yaşadım 2.tedavimde 3 embriyo gitti pgt ye birde ben hla uyumu arıyorum düşünsenekıştı saat 6,30-7 gibi uyumlu embriyo yok dediler.................
boş boş tekrar geri döndüm.çok zorluklarla uğraşıyoruz vala psikoloji alt üst oluyor.
4BB :)Kalitesi neydi canim.
Benim su an transfer edilecek 5bc.
Ama dondurulduktan sonra pgt yapildigi icin cok onermedi dr um cunku iki kez dondurulmus oldu ama deniycem.
Benim de ilk tedavimde dr um disardandi ve laboratuar olarak bahceci kullanildi.
Yani bi sonra ki tedavide bu onden gidenleri napicaz bilmiyorum valla.
Sifir tedavi olup 3 embriyo cikmasi ve hepsinin sagliksiz cikmasi maddi olarak ta cok yipratici oluyor
Canim bende ilk gebeliğim de yiyordum birgün koca narı yedim gece kanamam başladı düşük tehlikesi oldu doktor sakın yeme dwditarçın, maydanoz, adaçayı, zencefil (fazla) bunlar bana drum tarafından yasaklandı bana. hepsi rahimi fazla çalıştırdığı için yasak.
ama narı bilmiyordum hergün 1 nar yiyorum bençok da hoşuma gidiyor, yarım yiyim bari köyden gönderdiler bi de o kadar güzel ki... kötü dedin sen bunu şimdi..
canım cetrotie normalde 4 tane kullanılıyor ya ben 8-9 kullandım şükür baskılandı, 11 yumurtadan 2 i öndeydi 10 alındı 9 döllendi önde gidenler fos çıktı işte :)Ya o onden giden yumurtalar sikinti.
Benim de bu tedavimde onden giden yumurta var diye ilk ay iptal edildi.
Sonra dogum kontrol hapiyla baskilanmaya calisildi. Ama tam anlamiyla baskilanamadigi icin 6 yumurta toplandi ki 3u olgundu.
Neden daha fazla baskilamadik diye sordugumda; daha fazla baskilasaydik ilac dozlarini cok tutmamiz gerekirdi o da yumurta kalitesi icin iyi degil dediler. Mantikli geldi.
Yani benim yumurtalar her ay onden gidiyo zannediyorum.
Ama ilk tedavimde toplam 9 embriyom blastokist olmustu.
Sayiyi arttirabilsek aslinda pgt den de saglikli cikma ihtimali daha yuksek olacak bilmiyorum bi sonraki tedavimde ne olacak
öğrendiğim iyi oldu ay nasıl da severim .... artık çok canım isteyince çeyrek falan yiyimCanim bende ilk gebeliğim de yiyordum birgün koca narı yedim gece kanamam başladı düşük tehlikesi oldu doktor sakın yeme dwdi
Senin tedavi esnasinda baskiladilar o zaman cetrotide la.canım cetrotie normalde 4 tane kullanılıyor ya ben 8-9 kullandım şükür baskılandı, 11 yumurtadan 2 i öndeydi 10 alındı 9 döllendi önde gidenler fos çıktı işte :)
Violet, ben abd de yasiyorum. Pgt ilk burda baslamis cok yaygin bi yontem burada. Dha benim translokasyon bilimmeden once doktor bna tavsiye etmisti o yizden ilk iki embryom dan parca alindi. Ama dha sonra embryo sayisi az olunca bn istememistim. Bnm gittigim doktor dha once embryologluk ta yapmis, evet maalesef embryoyu strese sokacagini eger cok kaliteli ise dayanabilecegini soledi. Hatta daha dondur cozdur yapmadan ilk parca aliminda bile riskli oldugunu cok tecrubeli embryologlarin bu islemi yapmasi grktini solemisti. Ama yinede hic belli olmayacagini bu sekilde olupta tutan hastalarin oldugunuda soledi sans azalsa bileVicdanazabi senin de un iki kez dondurulunca tutma ihtimalinin cok mu az ldugunu soyledi.
Bi yuzde vs verdi mi?
Hayirli olsun, sagliklidir ins bebegin.. Cok sevindim ya gozunuzaydinnnHayat geçmiş olsun Canım üzüldüm bu seferde nasip olmamış ama Allah'ın bir bildiği vardır elden bişey gelmiyor Allah herkese nasip etsin güzel Bi duyguymuş ama çok yorucuymuş birde 18 sene sonra geldi rahata alışmışız Allah acılarını göstermesin
Insallah tutan hastalardan oluruzViolet, ben abd de yasiyorum. Pgt ilk burda baslamis cok yaygin bi yontem burada. Dha benim translokasyon bilimmeden once doktor bna tavsiye etmisti o yizden ilk iki embryom dan parca alindi. Ama dha sonra embryo sayisi az olunca bn istememistim. Bnm gittigim doktor dha once embryologluk ta yapmis, evet maalesef embryoyu strese sokacagini eger cok kaliteli ise dayanabilecegini soledi. Hatta daha dondur cozdur yapmadan ilk parca aliminda bile riskli oldugunu cok tecrubeli embryologlarin bu islemi yapmasi grktini solemisti. Ama yinede hic belli olmayacagini bu sekilde olupta tutan hastalarin oldugunuda soledi sans azalsa bile
Sağol canım çok teşekkür ederim.Evet yorucu o kesin ama bir o kadar da hatta daha da fazlası çok güzel bir duygu.Hayırlısı olsun inşallah..Kimse zamanı gelmeden nasibini yaşamaz.Ben çok umutluyum ama olmazsa da hayırlısı derim..Hayat geçmiş olsun Canım üzüldüm bu seferde nasip olmamış ama Allah'ın bir bildiği vardır elden bişey gelmiyor Allah herkese nasip etsin güzel Bi duyguymuş ama çok yorucuymuş birde 18 sene sonra geldi rahata alışmışız Allah acılarını göstermesin
Haydi hayırlısı az kaldı kavuşma na ...dua etmez olur muyuz hiç..gönlünü ferah tut sağlıklıdır minik.Kizlar buyuk ihtimalle 28 kasimda olacak dogum .haftaya persembe kesinlesecek.dua edin umarim sagliklidir bebegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?