- 6 Nisan 2015
- 924
- 893
- 103
- 37
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #44.121
canım seve seve yazarım sana ilk musayit fırsatımda, çok gecikmeden :)kızlar sizler de bana özelden msj atarak hikayenizi yazar mısınız. bloga eklemek istiyorum. sonra da bir internet sitesi hazırlığındayım. herhangi bir ticari amacı olmayan tabiki. sadece sağlıklı bir bebek beklerken geçen süre ile ilgili. bebeğimi ilk kaybettikten sonra bu işlere ilk başladığımda öyle bir sayfanın okuyabileceğim hikayelerin olduğu bir site çok aramıştım. bunun için böyle bir işe giriştim. eğer bana yazarsanız , hikayeleştirip yazabilirim.Vicdanazabi hayat_gun masal2010 panikli eastnbull ve tüm arkadaşlar hepinizden bekliyorum.. bebekli arkadaşların pek vakti olduğunu sanmıyorum ama :)
bu arada ben bu süreçte başka bir doktora da gittim bir ay önce. ve kızamıkçık aşısı olmam gerektiğini söyledi. rubella igg ve igm negatif. yani hem antikor vücuda girmemiş hem de bu hastalığı geçirmemişim. hemen kızamıkçık aşısı oldum. bu aşı da üçlü aşıymış zaten hem kızamık hem kızamıkçık hem de kabaulak olarak üçlü bir aşı yani . karışım. neyse ben aşımı olduktan sonra tuttu mu tutmadı mı diye 15 gün sonra rubella testi yaptır dedi doktor bana ben de yaptırdım ve yine 0 çıktı. yani aşı tutmamış. kadın doğum doktorum yine aşı olman lazım dedi başka bişi demedi. direk görüşmedim zaten her neyse ben de enfeksiyon uzmanı ile görüştüm o da dedi ki bu aşıyı en fazla bir kere daha olabilirsin sonra olamazsın . istersen iki hafta sonra olabilirsin dedi. sonra da 25 gün kesinlikle hamile kalma dedi. eğer yine olursam ve tutmazsa aşım tekrar olamayacağım yani. o zaman şimdi de olmasam mı acaba aşıyı. bir de bir arkadaşımın arkadaşında da bu problem çıkmış ve 6 yıl boyunca bu aşı tutsun diye beklemiş bebek yapamamış. bir de böyle bişi var. fikri olan var mı?
tamam canım ben de aynı şeyi düşünüyorum aslında. tekrardan olmama bile gerek yok bence ama eşim yyaptır nolcak ki dio nsılsa şubat adetinle başlamayı düşünüyoruz diye. çok teşekkür ederim tatlım. bekliyorummm yazılarınızı :) direk buradan özel msj da atabilirsin istersen ben mail adresimi gönderiim sana oraya mail at :)canım seve seve yazarım sana ilk musayit fırsatımda, çok gecikmeden :)
kızamıkçık eğer sen hamileyken sana bulaşırsa bebek için tehlikesi var, ama hamilelik sürecinde bu hastalığa yakalanma ihtimalin de oldukça düşük bence. çünkü bütün anaokulu ve ilk okul çocuklarına bu aşı yapılıyor artık, neredeyse kalmadı bile hastalık.
mesela bende de toxsoplazma çiğ etten ve kedilerden geçen bir hastalık, o negatif ama benim çocukluğum bahçeli hayvanlı bir köy evinde geçti, kedi-köpek bahçeden eksik olmazdı mesela. bende o hastalığa bağışıklık kazanamamışım, -ki o kadar maruz kalmam tırmalanmama rağmen :)
ama şimdi kediciklerden biraz uzak duruyorum, sucuk falan tüketmiyorum... :)
Deep bu yazdığın çok kafamı karistirdikızlar sizler de bana özelden msj atarak hikayenizi yazar mısınız. bloga eklemek istiyorum. sonra da bir internet sitesi hazırlığındayım. herhangi bir ticari amacı olmayan tabiki. sadece sağlıklı bir bebek beklerken geçen süre ile ilgili. bebeğimi ilk kaybettikten sonra bu işlere ilk başladığımda öyle bir sayfanın okuyabileceğim hikayelerin olduğu bir site çok aramıştım. bunun için böyle bir işe giriştim. eğer bana yazarsanız , hikayeleştirip yazabilirim.Vicdanazabi hayat_gun masal2010 panikli eastnbull ve tüm arkadaşlar hepinizden bekliyorum.. bebekli arkadaşların pek vakti olduğunu sanmıyorum ama :)
bu arada ben bu süreçte başka bir doktora da gittim bir ay önce. ve kızamıkçık aşısı olmam gerektiğini söyledi. rubella igg ve igm negatif. yani hem antikor vücuda girmemiş hem de bu hastalığı geçirmemişim. hemen kızamıkçık aşısı oldum. bu aşı da üçlü aşıymış zaten hem kızamık hem kızamıkçık hem de kabaulak olarak üçlü bir aşı yani . karışım. neyse ben aşımı olduktan sonra tuttu mu tutmadı mı diye 15 gün sonra rubella testi yaptır dedi doktor bana ben de yaptırdım ve yine 0 çıktı. yani aşı tutmamış. kadın doğum doktorum yine aşı olman lazım dedi başka bişi demedi. direk görüşmedim zaten her neyse ben de enfeksiyon uzmanı ile görüştüm o da dedi ki bu aşıyı en fazla bir kere daha olabilirsin sonra olamazsın . istersen iki hafta sonra olabilirsin dedi. sonra da 25 gün kesinlikle hamile kalma dedi. eğer yine olursam ve tutmazsa aşım tekrar olamayacağım yani. o zaman şimdi de olmasam mı acaba aşıyı. bir de bir arkadaşımın arkadaşında da bu problem çıkmış ve 6 yıl boyunca bu aşı tutsun diye beklemiş bebek yapamamış. bir de böyle bişi var. fikri olan var mı?
neden canım? nesi karıştırdı kafanı? kızamıkçık mı?Deep bu yazdığın çok kafamı karistirdi
Tamam canım müsait olunca mutlaka yazarim sana hikayemi. Dün akşam açtığın blogtan bir kaç bölüm okudum.Ablanla olan bölümü de okudum.7.bölümdü galiba.Duygulanmamak mümkün değil. Allah çektiğimiz sıkıntının emeğin mükafatını versin inşallah.Kızamıkçık aşısıyla ilgili bilgim yok canm.Ben de senden duydum.Druma sormayı düşünüyordum ben de.kızlar sizler de bana özelden msj atarak hikayenizi yazar mısınız. bloga eklemek istiyorum. sonra da bir internet sitesi hazırlığındayım. herhangi bir ticari amacı olmayan tabiki. sadece sağlıklı bir bebek beklerken geçen süre ile ilgili. bebeğimi ilk kaybettikten sonra bu işlere ilk başladığımda öyle bir sayfanın okuyabileceğim hikayelerin olduğu bir site çok aramıştım. bunun için böyle bir işe giriştim. eğer bana yazarsanız , hikayeleştirip yazabilirim.Vicdanazabi hayat_gun masal2010 panikli eastnbull ve tüm arkadaşlar hepinizden bekliyorum.. bebekli arkadaşların pek vakti olduğunu sanmıyorum ama :)
İyiyim canm çok şükür,çok çabuk kabullendim ve toparlandim . Hiç anlamadan olumsuz sonuçlandı zaten diyorum.Ameliyat olacam önce ondan sonra da Allah hayırlı olanı çıkarsın karşıma diyorum ya doğal ya da yeni bir tedavi.İnşallah testin güzel sonuçlanır mutlu haberler alırsın canm.Ben olsam cvs testini yaptırırım. Yani engelden engele de fark var.Durumu çok zor bir evlada her baktığında fiziksel yorgunluğu bırak için aciyacak.Yaşıtları hayatı tam anlamıyla yaşarken o masum yavru gözünün önünde acı çekerken anne baba bir kez daha kahrolacak.Zor bir karar tabiki ama öyle kolay da değil yani ömür boyu bu sıkıntıyı yaşayan evlada soğuk kanlilikla bakabilmek.Böyle sikinti yasayacagini bile bile de i evladi getirmekle iyilik yapilmiyor bence,ömür boyu cekecegi sikintili bir hayata getiriliyor.Bence yaptır o yüzden canm.İnşallah sonuç ta temiz gelecek canm bak doğal hamile kalip saglikli bebeklerini kucaklayanlar var.Senin de olacak inaniyorum ben.Hayat, nasilsin?
Kendini toparladin mi biraz dha?
Benim bu cuma cvs testim var eger kalbi durmamissa bebegin.
Dun sabahtan aksama kadar yapip yaptirmama konusunda dusundum, sonucta iptal edebilirim, ne bileyim hasta bi cocuk buyutebilirmiyim diye kendimi yokladim hep
Tam bunun uzerine oglumu parka goturdum, inanmazsin boyle zihinsel engelli bi kiz cocugu beni gorunce kostu sarildi bana, opmeye calisti annesi durdurmak istedi.
Birak dedim bende ona sarildim agladim..
22 yasindaymis. Annesi surekli agzini siliyordu. En azindan mutlu hep guluyor dedi
Bilemiyorum
Dualrinizi bekliyorum..
canım inşallah temiz gelecek sonucun. bence kesin yaptır. benim başımdan geçenleri okudun zaten tekrar anlatmiim. hasta bir çocuğu dünyaya getirmek verilebilecek en zor kararlardan biri bu hayattaki. doğduktan sonra herşey sadece senin ve eşin için zor olmayacak o bebek büyüdükten sonra size bunun hesabını soracak. kendi yaşıtları normal bir şekilde her şeyi yapabiliyorken hasta bir bebek onlara pencereden bakacak. belki anlamayacak bile. ama şöyle de birşey var. bir arkadaşım da biizm gibi problemli. ve doğal yolla hamile kaldı sonrasında cvs yaptırdı bir sürü şey çıktı doktoru da amniyosentez önerdi sona amniyoyu da yaptırdı ve bebekte bir hastalık çıktı sonra o hastalığı genetikçi ile görüştü. kız bebeklerde olabilen ve sadece ergenlik döneminde problem olabilecek bir hormon hastalığı olduğu ortaya çıktı. fiziksel ya da zihinsel bir hastalık değilmiş yani. sadece çok erken dönemde ergenliğe gireceği bir hastalıkmış. erken dönemde regl olmaya başlayabilirmiş ve bu da çok erken yaşlarda menapoza girecek demekmiş. ama bunun da bir tedavisi varmış doğduktan sonra bir kaç yıl sonra hormon ilacı kullanmaya başlayacakmış ve ömür boyunca kullanacağı ilaçları olacakmış. yani çok çok da kötü değil aslında arkadaşım da aldırmadı bebeği. ve hamileliği sorunsuz ilerliyor şimdilik. inşallah hayırlısıyla doğacak. yani allah bişey verecekse veriyor olmayacaksa da olmuyor. sonuçta tıp bu kadar ilerlemişken elimizden geleni yapmalıyız. ve allah akıl fikir vermiş. tıpın her türlü imkanını kullanmamız gerekiyor diye düşünüyorum. inşallah bebeğinde hiç bir problem çıkmayacak. dualarım seninle canım cvs yaptırdıktan sonra dikkat et kendine biraz dinlen bir kaç gün. ve lütfen çok çok iyi bir doktora git bunun için.sık sık cvs yapan bir doktor bul kendine . önemli bir test çünkü bu. işlem yaparken çok bilinçli ve dikkatli olması gerekiyor. perinatologlar daha iyi.Hayat, nasilsin?
Dun sabahtan aksama kadar yapip yaptirmama konusunda dusundum, sonucta iptal edebilirim, ne bileyim hasta bi cocuk buyutebilirmiyim diye kendimi yokladim hep
Tam bunun uzerine oglumu parka goturdum, inanmazsin boyle zihinsel engelli bi kiz cocugu beni gorunce kostu sarildi bana, opmeye calisti annesi durdurmak istedi.
22 yasindaymis. Annesi surekli agzini siliyordu. En azindan mutlu hep guluyor dedi
Bilemiyorum
Dualrinizi bekliyorum..
canım en kısa sürede hikayemi yazacağım sana böyle bir düşüncen olması çok hoşuma gitti birilerine faydamız olur umarımkızlar sizler de bana özelden msj atarak hikayenizi yazar mısınız. bloga eklemek istiyorum. sonra da bir internet sitesi hazırlığındayım. herhangi bir ticari amacı olmayan tabiki. sadece sağlıklı bir bebek beklerken geçen süre ile ilgili. bebeğimi ilk kaybettikten sonra bu işlere ilk başladığımda öyle bir sayfanın okuyabileceğim hikayelerin olduğu bir site çok aramıştım. bunun için böyle bir işe giriştim. eğer bana yazarsanız , hikayeleştirip yazabilirim.Vicdanazabi hayat_gun masal2010 panikli eastnbull ve tüm arkadaşlar hepinizden bekliyorum.. bebekli arkadaşların pek vakti olduğunu sanmıyorum ama :)
Deepliner bloğunu bir solukta büyük bir ilgi ile okudum. Ablan ve senin için çok çok üzüldüm. Fakat Allah büyüktür, senin de bebeğin olacak inanıyorum. Diğer bayanların hikayelerini de yazma fikri bence çok güzel. Ben de tüp bebek denemesi yaparsam süreci paylaşacağım sizinle. Fakat önümüzdeki 1 yıl düşünmüyorum. Benim hikayem kısaca anlatmak gerekirse: 1 sağlıklı kızım var (şükürler olsun)+ 5 düşük ( 3ü incelemeye gitti ve hepsinde değişik kromozom anomalilieri çıktı) Genetik testlerde eşimde ve bende de sorun çıkmadı. Benim senin bebeğinle ilgili merak ettiklerim oldu aslında. PGT de sağlıklı çıkmıştı fakat bebekteki sorun neydi? CVS yaptırsaydın sorun görünür müydü? Bebekteki sorun PGT yapılırken embryoya zarar verilmesiyle falan oluşmuş mudur acaba? Bilmediğim için soruyorum. (bebekteki sorunun sendeki genetik problemle alakası var mı?)Bundan sonraki tüp bebeklerinde CGH veya NGS yi mi tercih edersin yoksa PGT yapılmış sağlıklı bulunan embryo ları mı deneyeceksin? Bunlardan da bahsedersen çok sevinirim. Herkesin bebeğini sağlıkla kucağına alması dileğiyle Sevgiler...canım okumana çok sevndim, muhtemelen hissetiklerim ve yaşadıklarımı bir çoğumuz yaşadık ve hala yaşıyoruz. sonumuz mutlu biter inşallah. ablamın bebeği şimdi tam 2 buçuk aylık oldu. bir buçuk aylıkken septik şok geçirdi bebişimiz. hastaneye kaldırıldı ve mide kanaması geçirdi sadece. allahım ne zordu doktor kaybedebiliriz muhtemelen ümt bağlamayın dedi inanamadık ancak çok şükür kurtuldu . allahım sürekli sınıyor gibi. çok korktuk ama iyileşti şimdi annesinin yanında artık. herşeyi yolunda sağlık açısından ve çok tontiş bi bebiş. sanırım 10 yıllık mükafat güzellik olarak geri döndü bizlere. allah bizleri o kadar bekletmeden bir an önce mucizemize kavuştursun inşallah.
Çok şükür sağlıklı kiziniza..buda benim aklımda hep anne baba sağlıklı iken neden hep düşük YAPIYoruç ve bebekler sagliksiz oluyo??? gerçekten acaba pgt testi yapilirken mi zarar veriliyor emriyoyaa..ama deep zaten doğumdan sonra bebeğe test yaptırdıDeepliner bloğunu bir solukta büyük bir ilgi ile okudum. Ablan ve senin için çok çok üzüldüm. Fakat Allah büyüktür, senin de bebeğin olacak inanıyorum. Diğer bayanların hikayelerini de yazma fikri bence çok güzel. Ben de tüp bebek denemesi yaparsam süreci paylaşacağım sizinle. Fakat önümüzdeki 1 yıl düşünmüyorum. Benim hikayem kısaca anlatmak gerekirse: 1 sağlıklı kızım var (şükürler olsun)+ 5 düşük ( 3ü incelemeye gitti ve hepsinde değişik kromozom anomalilieri çıktı) Genetik testlerde eşimde ve bende de sorun çıkmadı. Benim senin bebeğinle ilgili merak ettiklerim oldu aslında. PGT de sağlıklı çıkmıştı fakat bebekteki sorun neydi? CVS yaptırsaydın sorun görünür müydü? Bebekteki sorun PGT yapılırken embryoya zarar verilmesiyle falan oluşmuş mudur acaba? Bilmediğim için soruyorum. (bebekteki sorunun sendeki genetik problemle alakası var mı?)Bundan sonraki tüp bebeklerinde CGH veya NGS yi mi tercih edersin yoksa PGT yapılmış sağlıklı bulunan embryo ları mı deneyeceksin? Bunlardan da bahsedersen çok sevinirim. Herkesin bebeğini sağlıkla kucağına alması dileğiyle Sevgiler...
okumana çok sevindim canım senin hikayen de oldukça kalabalık sanırım bana yaz istersen ben de yazıp yayınlayayım. kızını allah sizlere bağışlasın. inşallah en kısa zamanda kızının kardeşine de kavuşursunuz canım.sorularına gelince pgt de sağlıklı çıktı bebeğimdeki tek sorun beyin gelişimiyle ilgili problemler, 4 tane problem tespit edildi ancak bir tanesine teşhis koyulabildi. diğer hastalıklarla ilgili sadece zeka geriliği beyin ödemi belki beyin kanaması geçirmiş olabilir ya da geçirecek dediler. çok büyük hastalıkları varmış beyinle ilgili ölür zaten muhtemelen eğer yaşayarak doğarsa da hemen ameliyata alınmalı ama kaybedilirmiş ameliyattan sonra da dediler. hamileliğim sonlandırılmadan hemen önce amniyosentez de yaptırdım zaten ben ancak amniyosentez sonucum temiz geldi. yani herhangi bir genetik hastalık yokmuş. hatta inanamadım ve sonrasında micro array yaptırdım amniyon sıvısından ve kendi kanımla karşılaştırılarak yapıldı bu test ve en detaylı testmiş zaten . ve onda da hiç bir hastalığa rastlanmadı ve genetik doktoru da bunu şöyle yorumladı. bebekte herhangi bir genetik ya da kromozomsal problem hastalık yok. sizden geçecek bir şey değil beyin gelişimi tamamlayamamış kendini sadece. ve bu da tamamen şanssızlık eğer ayrıntılı usg de görülmeseydi yani aldırmayacaktım ve doğduğunda görüntüsünden ve muhtemel erken ölümünden anlayacaktık. sonuç bu yani her doktorun söylediği şey ''TAMAMEN ŞANSSIZLIK'' .. pgt yapılırken verilen bir zarar değilmiş ki zaten öyle bir zarar da görünmedi yapılan testlerde .şuandaki planım dondurulmuş 3 embriyom vardı onların transferini düşünüyorum.. yeniden tüp bebeğe başlamak zorunda kalırsam eğer cgh yaptırırdım. ngs zaten cgh nin bir üst modeli daha detaylısı ama çok da bir fark yok yani. biraz daha gelişmesi gerekiyormuş.Deepliner bloğunu bir solukta büyük bir ilgi ile okudum. Ablan ve senin için çok çok üzüldüm. Fakat Allah büyüktür, senin de bebeğin olacak inanıyorum. Diğer bayanların hikayelerini de yazma fikri bence çok güzel. Ben de tüp bebek denemesi yaparsam süreci paylaşacağım sizinle. Fakat önümüzdeki 1 yıl düşünmüyorum. Benim hikayem kısaca anlatmak gerekirse: 1 sağlıklı kızım var (şükürler olsun)+ 5 düşük ( 3ü incelemeye gitti ve hepsinde değişik kromozom anomalilieri çıktı) Genetik testlerde eşimde ve bende de sorun çıkmadı. Benim senin bebeğinle ilgili merak ettiklerim oldu aslında. PGT de sağlıklı çıkmıştı fakat bebekteki sorun neydi? CVS yaptırsaydın sorun görünür müydü? Bebekteki sorun PGT yapılırken embryoya zarar verilmesiyle falan oluşmuş mudur acaba? Bilmediğim için soruyorum. (bebekteki sorunun sendeki genetik problemle alakası var mı?)Bundan sonraki tüp bebeklerinde CGH veya NGS yi mi tercih edersin yoksa PGT yapılmış sağlıklı bulunan embryo ları mı deneyeceksin? Bunlardan da bahsedersen çok sevinirim. Herkesin bebeğini sağlıkla kucağına alması dileğiyle Sevgiler...
Canin bu olay aileden gecenildigi gibi sikinti sendede basliyor olabiliyormus.yani ailede olmayip sende baslamstr.anne karninda olusmaya baslarken annenin kullandgi bir ilac yada agr stresli uzuntuler bile sebep olabiliyormus.benimde annemde cikti doktra dedim hc annemn dusugu olmams biz nasil olmusuz dedim o dusuk yapmstr haberi yoktur dedi erken dusuk olmustur dedi.benimde kafami bu karstryordu. Bence bazi seyler istatislik degil tamamen kader nasip kismet .yasayacaklarimiz varmisBenim annem biliyo bu durumu her firsatta dile getiryorum oda cok uzuluyo ama gercekten elden bisey gelmiyo dua etmekten başka
O bebek benim kizim gibi mucize olacak buna inaniyorum.Hayat, nasilsin?
Bilemiyorum
Dualrinizi bekliyorum..
Cemre canım nasıl bebeğin sen iyimisiniz??O bebek benim kizim gibi mucize olacak buna inaniyorum.
Iyiyiz cok sukur canim.biraz emme problemimiz var bu sra karsilikli inatlasiyoruz.Cemre canım nasıl bebeğin sen iyimisiniz??
Bende izledim Can'ım üzüldüm Allah herkesin şifasını versin insan başına gelince anlıyor hiç bilmediğimiz hastalıklar var bizim yaptırdığımız yöntemden yaptırın dedi Murat topoğluda Allah kimseyi evladıyla sınamasınBugün sabah atv de sma hastalığıyla ilgili bir konu vardı izleyememiştim.Aksam haberlerde o program çıktı yine.Murat Top sanırım diyetisyendi onun sma hastası çocuğu varmış.Adam ağlıyordu sma testi yaptırın diyor.İki kişi taşıyıcısıysa 4 çocuktan biri hasta doğar.Bu yüzden tüp bebek yaptırın vs diyordu.Öyle izledim üzüldüm paylaşmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?