- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #44.741
Bizde hiçbir problem yok. Ne genetik ne kromozomla ilgili. Bizim dollenme sırasında hata meydana geliyormuş.Valla doktorumuz öyle dedi sanırım daha fazla emriyo olsun diye ancak daha fazla emriyo seninde dediğin gibi boyumuzu aşıyor bende o yüzden ilk önce elimizdekine bi bakalım olmazsa yine yumurta topları diye düşünüyorum 5 gün sonra istanbula gidicem ilk muayeneye bakalım. Ne diyecek benim sorunum resiprokal translokasyon sizde ne var
zaten sen imdi baştan tedaviye başlarsan cgh yapılacaksa bile ne kadar çok embriyoya yapılırsa o kadar para gidecek.. benim demek istediğim aslında bişey değişmeyecek yani sen bence 7 embriyona test yaptır. eğer sağlıklı hiç çıkmazsa o zaman baştan başlarsın tedaviye. neden şimdiden başlayacaksın ki. sonuçta belki de 7 nin 7 si de sağlıklı olabilir. ki inşallahhhh öyledir :)Bende
Bende öyle düşünüyorum yani elimde olanlara bakmadan hemen baştan yaptırmak biraz farklı geldi sanırım doktorum da 7 nin üzerine daha fazla emriyo olsun diye hem donmislari da alırız hemde yeniden yaparız dedi
sonucun çıktı mı canım?Bugün test günüm. Pgt den 1 sağlıklı embriyom geldi ve 3 ocakta transfer yapıldı.
sonucun çıktı mı canım?
Benim 36 çıkmıştı. Bakma sen doktora.. Hayırlı olsun. Benim iki gun sonra 101 oldu. Dort gun sonra ise 415 oldu. Beni de labaratuardaki bayan değer duşuk diyerek moralimi bozmuştu. Takma sen. Prof hocam ikinci test için 60-80 arası olursa işler tıkırında demişti.şimdi doktor aradı. Sonuç pozitif ama değeriniz çok düşük dedi. 38miş. Bu kadar düşük değerlerde düşük riski fazla dedi. Kimyasal gebelik de olabilirmiş. 2 gün sonra tekrarlayacakmışız testi.
Ne düşüneceğimi şaşırdım.
Transferinin kaçinci gunü canim benim 11 gun sonra yapildi testimşimdi doktor aradı. Sonuç pozitif ama değeriniz çok düşük dedi. 38miş. Bu kadar düşük değerlerde düşük riski fazla dedi. Kimyasal gebelik de olabilirmiş. 2 gün sonra tekrarlayacakmışız testi.
Karar vermek zor oluyor bu konuda.Hayırlısı olsun inşallah doğru kararı verirsin.Belki de 7de sağlıklı çıkan embiriyoların fazla olur.İnşallah öyle olsun ve ilk tedavinde yavruna kavuşursun inşallah.Aynen öyle canım ama karar da veremedim bize pgt tarama emriyo tanesi 350 $ denildi yani daha da fazla taranirsa +bide tüp bebek işlemleri deyince baya maliyet de oluyor o yüzden karar veremedim toplam olsa neyse ama tane olarak hesaplaniyor
Aynen bizim de tek gen hastalığı. Sağlıklı şansımız %75 ve riskimiz %25 ken %25 lik risk iki defa geldi bizi buldu.Neye göre belirleniyor bu risk yüzdesi?%25 düşük bir riskken üst üste aynı sıkıntıyı yaşadık. Allah bidaha yaşatmasın tabi.Hayir canim tranlokasyon değıl tek gen hastaliği diye bir durum var biz taşiyiciyiz eşimle dörtte bir çocuğumuzun hasta olma ihtımalı var. Yüzde yetmişbeş saglikli yuzde yirmibeş hasta ihtimali vardi. 8 taneden biri hasta üçünde farkli şeyler 4 taneside transfere uygun geldi.
5 üzeri hamilelik sayılıyor. Çok düşük degerle başlayıp bebeğini kucağına alan çok kişi var.Dr neden öyle demiş anlamadim.Allah yavru (larını)nu sağ salim kucağına almanı nasip etsin innnşallah.şimdi doktor aradı. Sonuç pozitif ama değeriniz çok düşük dedi. 38miş. Bu kadar düşük değerlerde düşük riski fazla dedi. Kimyasal gebelik de olabilirmiş. 2 gün sonra tekrarlayacakmışız testi.
Cnm seni şimdi gördüm bende 5 kez normal yolla hamile kaldım negatif bende pgtli tüp bebek yaptırıyorum sonuç olarak ne oldu cnm kendinden bahsedermisinBen karşılaştım. Doğal yolla dort kez hamike kaldım dordunu de kaybettim. En son tup bebekte cgh yaptırdık.6 embriyodan 4 tanesinde kromozom bozukluğu tespit edildi ve dordude 1. Kaliteydi. Ne eşimde ne bende kromozom veya genetik bir problem yok. Ama dollenme surasında hata meydana gelebiliyor. Eğer maddi durumun iyiyse yaptır.dondurulmuşlara da yapıyorlar.
Sebepsiz dort duşuk yaşadım, doğal yolla hamile kaldım. Sonra tup yapalım dedik pgt için 6 embriyodan dordu sağlıksız çıktı. Şimdi hamileyim allaha şukur. İlk defa kalp atışını gorduk. Biraz yavaş çıktı kalp atımı umudumuz normale donmesi.Cnm seni şimdi gördüm bende 5 kez normal yolla hamile kaldım negatif bende pgtli tüp bebek yaptırıyorum sonuç olarak ne oldu cnm kendinden bahsedermisin
En son nezaman gittin diğer bebeklerin de kalp atımı yavaş mıydıSebepsiz dort duşuk yaşadım, doğal yolla hamile kaldım. Sonra tup yapalım dedik pgt için 6 embriyodan dordu sağlıksız çıktı. Şimdi hamileyim allaha şukur. İlk defa kalp atışını gorduk. Biraz yavaş çıktı kalp atımı umudumuz normale donmesi.
Hiç birinde kalp atımı gorememiştik. Şuan 8 haftalık hamileyim. Darısı sizlerin başına.sizin problem neydi?En son nezaman gittin diğer bebeklerin de kalp atımı yavaş mıydı
Cnm ben 5 kez hamile kaldım hepsi karnımda öldü şimdi 3. Cü tüp benek denememiz olacak pgtli cghli yaptırıyoruz bakalım yaş kaç bu aradaHiç birinde kalp atımı gorememiştik. Şuan 8 haftalık hamileyim. Darısı sizlerin başına.sizin problem neydi?
37..Cnm ben 5 kez hamile kaldım hepsi karnımda öldü şimdi 3. Cü tüp benek denememiz olacak pgtli cghli yaptırıyoruz bakalım yaş kaç bu arada
Olsun canim ya , 28 degerle baslayip dogum yapan birini taniyorum ben. Kizi 2 yasina yaklasti. Devami gelir allahin izniyle. Benm bi tup bebek denemem de degerim 600 du. Buyuk ihtimalle ikiz demisti doktorum. Sadece 1 tane tutunmustu onuda sonradan dusurmustum. Halbuki ne sevinmistim degerimşimdi doktor aradı. Sonuç pozitif ama değeriniz çok düşük dedi. 38miş. Bu kadar düşük değerlerde düşük riski fazla dedi. Kimyasal gebelik de olabilirmiş. 2 gün sonra tekrarlayacakmışız testi.
Embriyoların yollandığından eminmisin? Normalde 3. Gune gelen embriyolardan biyopsi ile bir hucre koparılıyor ve o hucre pgt yapılacak yere bir gorevli ile gonderiliyor. Ben tup bebeği izmirde bir merkezde yaptırdım ama pgt ankarada yapıldı. Ama embriyolar bi yere gitmedi.Herkese hayirli cumalar, benim kizim 9 yasina girecek. Kizim Rabbim verdigi bir hediye, ama yavrum cok cekti, dile kolay aylarca yogun bakimda kaldi, cok hastaligi var, bu zamana gelmemiz bir mucize diyor profesörler
Simdi Allah izin verirse PGT yolluyla bi deneme yapmak istiyoruz, ama benim Türkiyeye gelme ihtimalim yok
Benim sorum su:
Ben avusturyada bir klinikte tedaviye baslayacagim, ama avusturyada yumurtalari sagliklimi diye tarama yapmiyorlar
Yumurtalar donduktan sonra cek cumhuriyeti yollancak ve orda cözüldükten sonra orda bakilcak saglikli varmi aralarinda diye
Ve tekrar dondurulup avusturyaya yollancak, ve Allah izin verirse transfer olursa tekrar cözülcek
Bu yumurtalara zarar oluyormu?
canım 3. gün embriyosundan biopsi alındıysa ve kromozom incelemesi yapılacaksa 3. gün hatalı sonuç çıkma ihtimali var bizzat ben yaşadım ama eğer sizedeki problem tek gen ise ozaman 3. günde bakılabilirKızlar bişey sorucam benim 3. Günde dondurulmuş 7 emriyom var doktor tekrar yumurta toplayalim dedi ancak ben yeniden yapmadan bunları mi pgt yaptirsam bana bi akıl verin
Embriyoların yollandığından eminmisin? Normalde 3. Gune gelen embriyolardan biyopsi ile bir hucre koparılıyor ve o hucre pgt yapılacak yere bir gorevli ile gonderiliyor. Ben tup bebeği izmirde bir merkezde yaptırdım ama pgt ankarada yapıldı. Ama embriyolar bi yere gitmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?