- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #44.761
Dondurup gonderilir. Elbetteki guvenli bir şekilde. Bir sonraki ay da transfer olur. Hayırlısı olsun canım. Peki ordaki tup bebek ve pgt maliyeti nedir??Doktor 3. gün biyopsi yapilmicak dedi, 5 gün yapilcak ve embroylar yollancak dedi, embryo buna dayanirmi?
Herkese hayirli cumalar, benim kizim 9 yasina girecek. Kizim Rabbim verdigi bir hediye, ama yavrum cok cekti, dile kolay aylarca yogun bakimda kaldi, cok hastaligi var, bu zamana gelmemiz bir mucize diyor profesörler
Simdi Allah izin verirse PGT yolluyla bi deneme yapmak istiyoruz, ama benim Türkiyeye gelme ihtimalim yok
Benim sorum su:
Ben avusturyada bir klinikte tedaviye baslayacagim, ama avusturyada yumurtalari sagliklimi diye tarama yapmiyorlar
Yumurtalar donduktan sonra cek cumhuriyeti yollancak ve orda cözüldükten sonra orda bakilcak saglikli varmi aralarinda diye
Ve tekrar dondurulup avusturyaya yollancak, ve Allah izin verirse transfer olursa tekrar cözülcek
Bu yumurtalara zarar oluyormu?
Ben sadece 5.gün embriyosuna biyopsi yapılabiliyor sanıyordum. Benim tedavi oşduğum merkez de öyle uyguluyorDoktor 3. gün biyopsi yapilmicak dedi, 5 gün yapilcak ve embroylar yollancak dedi, embryo buna dayanirmi?
Evet hemen transfer yapmayacagiz, ailem uzakta oldugu icin yaz'a dogru düsünyiorum, kizim cok agirlasti yataktan kaldirmam lazim banyosu var bakimi varDondurup gonderilir. Elbetteki guvenli bir şekilde. Bir sonraki ay da transfer olur. Hayırlısı olsun canım. Peki ordaki tup bebek ve pgt maliyeti nedir??
Cok sagol cevabin icin, hakkimizda hayirlisiCanım doktor bana donmuş embriyonun çözdürülmesi sırasında embriyonun zarar görme/kaybedilme riskinin %3-5 arasında olduğunu söyledi. Bu oran verilir ama biz şimdiye kadar pek rastlamadık dedi.
2. Test gunundu bugun değil mi? Ne yaptın kan verdin mi?Ben sadece 5.gün embriyosuna biyopsi yapılabiliyor sanıyordum. Benim tedavi oşduğum merkez de öyle uyguluyor
Verdim canım. Hiç artış olmamış. 9.gün değerim 38 idi, bugğn 36ya düşmüş. Pazartesiye kadar yine de kullan ilaçlarını dedi dr. Hayırlısı...2. Test gunundu bugun değil mi? Ne yaptın kan verdin mi?
Verdim canım. Hiç artış olmamış. 9.gün değerim 38 idi, bugğn 36ya düşmüş. Pazartesiye kadar yine de kullan ilaçlarını dedi dr. Hayırlısı...
Canım benim hiç korkma 3 arkadaşımın başına geldi ucu de şuan bebeklerini büyütüyor sadece sezeryanla olmak zorunda kaldılar o kadarArkadaşlar bu arada bugün organ taramasını yaptırdık, çok şükür kızım çok iyi, 29 cm ve 420 gr olmuş.
Ama can sıkıcı bir haber aldım plasenta previa yani bebeğin eşi rahim ağzını kapatmış şekilde yerleşmiş. Dr bana bişey demedi sadece eğer ilerleyen haftalarda yukarı çıkmazsa sezeryanla alırız normal Doğuma engel olur sadece dedi ama konuyla ilgili okuduklarım canımı çok sıktı.
Önemli olan rahim ağzı boyutmuş, şükür o normal, ilerleyen haftalarda eşin yukarı çıkmasını bekleyeceğiz. İnşallah bunu da atlatırız kızımla.
Bize ne olur dua edin canlarım...
İçimi rahatlattın canım Allah razı olsun, sezeryana razıyım keşke sadece o olsa da korkmasam, gerçi sezeryan olursam Bana bakacak kimse de Yok nasıl olur bilmiyorum, ama kızım sağlıklı bir şekilde gelsin de.Canım benim hiç korkma 3 arkadaşımın başına geldi ucu de şuan bebeklerini büyütüyor sadece sezeryanla olmak zorunda kaldılar o kadar
Profa gitmekten vazgeçtik canım, durum sadece yasal zorunluluk diye gönderiyordu bizi, bende imzalı yazı verdim, kendi isteğimle gitmiyorum diye. Doktorum zaten 40 dk yçtarama yaptı, masal'ın taramasını da o yapmıştı zaten. Yurtdışında bunun eğitimini almış ultrason konusunda dereceleri var,Masalcim profa gidecektin ayrintili icin masallh kizina canim iyi olmasina sevindim kafayi biseye takam sukur onemli bisey deilmis
Masalcim Sezeryandan korkma ben bu bebegim dogarsa inşallah 3. Sezeryanimi olucam.Büyük oğlumda 4 gece yatmiştim. ikinci doğumda 2 gece kaldim ama 1 geceden sonra kalktim. ikinci gün odada gezdim. 4. gün misafire kek bile yaptim. Genelde 1 gece yetiyor hastanede hiç korkmana gerek yok yaninda 1 hafta biri olursa yeterli olur.İçimi rahatlattın canım Allah razı olsun, sezeryana razıyım keşke sadece o olsa da korkmasam, gerçi sezeryan olursam Bana bakacak kimse de Yok nasıl olur bilmiyorum, ama kızım sağlıklı bir şekilde gelsin de.
Gerçi dr da bişey demedi, "sana bişey söylemeye korkuyorum çok kuruyorsun kafanda ama şunu bil plasenta yer değiştirmezse en kötü sezeryan olursun korkma"dedi ama internette okuduklarım, kendi doktorumun sitesinde yazdıkları çok korkuttu beni. Erken Doğum riski, aşırı ve ani kanama sebebi ile anneyi hayati riske bile sokabiliyormuş.
İnşallah 25. Hafta kontrolümüzde yükselmiş olur plasenta. Ben de rahatlayayım, hep bi korku hep korku. Rabbim korusun...
Ben biraz hazırlıklara başlayayım bari belli ki biraz erken olacak durumlar :)
Sezercim Annem çok yaşlı ve dizlerinden sorunlu, ben 45 yaş çocuğuyum da :):) zaten ondan diyorum anneme benim bi parçamı eksik yapmışsınız diye takılıyorum kadına..Masalcim Sezeryandan korkma ben bu bebegim dogarsa inşallah 3. Sezeryanimi olucam.Büyük oğlumda 4 gece yatmiştim. ikinci doğumda 2 gece kaldim ama 1 geceden sonra kalktim. ikinci gün odada gezdim. 4. gün misafire kek bile yaptim. Genelde 1 gece yetiyor hastanede hiç korkmana gerek yok yaninda 1 hafta biri olursa yeterli olur.
Haklisin canim biz anneler herseyi dūsūnmek zorundayizProfa gitmekten vazgeçtik canım, durum sadece yasal zorunluluk diye gönderiyordu bizi, bende imzalı yazı verdim, kendi isteğimle gitmiyorum diye. Doktorum zaten 40 dk yçtarama yaptı, masal'ın taramasını da o yapmıştı zaten. Yurtdışında bunun eğitimini almış ultrason konusunda dereceleri var,
Dedim ki profa para ver ceğşmr masalın diğer dişinin kanal tedavisini yaptırırım :):)
Bende sezeryan oldum kimsem de yoktu kuzum herşeyi kendim yaptım .İçimi rahatlattın canım Allah razı olsun, sezeryana razıyım keşke sadece o olsa da korkmasam, gerçi sezeryan olursam Bana bakacak kimse de Yok nasıl olur bilmiyorum, ama kızım sağlıklı bir şekilde gelsin de.
Gerçi dr da bişey demedi, "sana bişey söylemeye korkuyorum çok kuruyorsun kafanda ama şunu bil plasenta yer değiştirmezse en kötü sezeryan olursun korkma"dedi ama internette okuduklarım, kendi doktorumun sitesinde yazdıkları çok korkuttu beni. Erken Doğum riski, aşırı ve ani kanama sebebi ile anneyi hayati riske bile sokabiliyormuş.
İnşallah 25. Hafta kontrolümüzde yükselmiş olur plasenta. Ben de rahatlayayım, hep bi korku hep korku. Rabbim korusun...
Ben biraz hazırlıklara başlayayım bari belli ki biraz erken olacak durumlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?