- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #44.921
Canim cok gwcmis olsunLütfen yardımcı olun sizler bazen doktorlardan daha deneyimlisinuz yaşadıkça ogreniyosunuz bir şey sormak istiyorum ben sma hastalığı tasiyicisiyim bir kizim var hasta o dünyaya gelince öğrendik acı deneyimle tekrar bebek düşünüyorum inşallah sağlıklı olur ama bugün kötü Bisey oldu tüp bebek dusunuyodum ben 4 ay sonra basliycam tedaviye pgt ile tüp bebek olacak tasiyicilikdan dolayı ama benim adetim gecikti hamile miyim bilmiyorum ama birgün bile gecikmezken 3 gün oldu olmadi daha ben bundan 5 ay önce bebeğini aldırdım yine ama hastalığı teşhisi koyuldu cbs yapıldı yani %75 sağlıklı ihtimali var aslında ama 4 aylık hamilelik sonlandi ve çok zordu benim için eger ki ben hamilysem ki öyledir ben napmaliyim hemen aldirmalumiyim yoksa tekrar bekleyip cvsmi yaptirmaliyim bilmiyorum napcam ben arkadaşlar
Canim dogum kontrol hapi cok rahat kullabilirsin bazi tup tedavilerinde bile veriyolar.ben tup bebek ile dusuk yaptim 2 ay dinlen demislerdi o zaman bile kullandim hem rahmi temizliyorİlaç iğne siprayl falan kullanıp hormonları etkilemek istemedim 4 ay sonra basluycam nasıl olsa tedaviye dedim eşim korunuyordu ama etkili olmuyomus demek siz olsanız napardiniz 12 haftada yapiyolar cvs i bebek buyuyuyo sonrada sonucu bekle 15-16 haftalık oluyor simdi mi aldirmali bekleyip sonuca goremi hareket etmem lazım ufff napmaliyim
Canim sen de benim durumumdasin. Seni iyi anliyirum. Ben de tup bebek tedav baslicamiz arada kendiliginden hamilekaldim. 18 haftaligim su anda. Duser diye bekledik dusmedi kanamalarim devam etti. Bir de benim translokasyon 21. Kromozom yani down sendromu, dusmeme ihtimali yuksekti. Cok zor bi 12 haftadan sonra cvs yaptirdim. Sukurler olsun saglikli geldi. Eger hamileysen ki adetlerin cok duzenliyse hamilesindir.. bunu ogrenmenin en erken yolu cvs testiİlaç iğne siprayl falan kullanıp hormonları etkilemek istemedim 4 ay sonra basluycam nasıl olsa tedaviye dedim eşim korunuyordu ama etkili olmuyomus demek siz olsanız napardiniz 12 haftada yapiyolar cvs i bebek buyuyuyo sonrada sonucu bekle 15-16 haftalık oluyor simdi mi aldirmali bekleyip sonuca goremi hareket etmem lazım ufff napmaliyim
çok sevindim canim ya o kararı almak çok zor Dawn sendromu genetik mi acaba oranı yüzde kaç olma ihtimali varCanim sen de benim durumumdasin. Seni iyi anliyirum. Ben de tup bebek tedav baslicamiz arada kendiliginden hamilekaldim. 18 haftaligim su anda. Duser diye bekledik dusmedi kanamalarim devam etti. Bir de benim translokasyon 21. Kromozom yani down sendromu, dusmeme ihtimali yuksekti. Cok zor bi 12 haftadan sonra cvs yaptirdim. Sukurler olsun saglikli geldi. Eger hamileysen ki adetlerin cok duzenliyse hamilesindir.. bunu ogrenmenin en erken yolu cvs testi
Sabah ilk idrarınla yap. Olsaydı belki silik de olsa çıkardı. Pazartesi tekrar yap ya da kan ver. En azından emin olursun. Şindi stres yapıyırsun o da adet gecikmesi yapar.Cvs yapmak en doğrusu zaten ama yaptırana kadar bebek büyüyor o zaman daha zor %25 hasta olma ihtimali var ama bize hep o %25 denk geldi yani kizim hasta tekrar düşündüm ama isteyerek %75 lik kısmı var korkma dedim ama cbs yaptırdık yine aynı hastalık şimdi isteyerek değil bugün idrar testi yaptım evde yapılan var ya tek çizgi çıktı ınş öyledir güvenmek lazim mi acaba pazartesi gününe kadar en azından kafam rahat olacak guvenilirmi bu testler
Evet kesinlikle daha mantikli koruncam bi negative sonycu alsaydim yarin sabah tekrar idrar test I yapcam yine negatif cikarsa kan veririm lutfen olmasin .... %75 iyi rakam ama nebiluyim iki kere denk gelince ucuncuye korkuyirum belkide saglikli ama hamilelelugi devam ettirsem bebek buyuyo 've canlanuyi cinsiyetibile belli oluyo nasil kiycam Ben on a kiymayim doguruyum desem yine kiymis oluyorum ufff karisik o kadar isteyip te servetbiriktirdim sirf tup bebek icin yeterki sagliklii olsun sagligini bilmrden aldirmak cok zor olur rabbim hic acil degil kiymetbilmryene saglikli sihhatli evlat yagdiriyor resmenbasindan yacami avlusuna yada cope atiyo bizde yanip tutuduyiruz evladim olsun diyosun vermiyo yinede sukrediyirum Ama nebiliyim Allah bilir diyoruz isteyen yapacak tekseybuX xxxcemre % 75 çok iyi bir rakam eğer hamileysen 12. Haftaya git mutlaka, sağlıklı bir bebeği de aldırıyor olabilirsin.
Ama eğer gebelik olsaydı silik milik bir çizgi çıkardı. Gene de en güvenlisi kan tahlili. Eğer hamile değilsen , doktorunla konuşup Doğum kontrol hapıma başla bu adetinle bence ya da OKEY
Bence hamile degilsin canim ama yine de kan baktir ve korun bizde de ayni risk var yüzde yirmibeş fakat bilip te göze alarak hamilelik çok ciddi stres ve surekli tekrar eden de var 4 çocuk üst üste hasta olan da var .Ben pgt ıçin 1 yildan fazla mutasyon bekledim normal çocuğum olduğu halde güvenemedim . Çok şukür rabbime şimdi içim rahat hamileyım .Allah biliŕ ama biz elimizden geleni yapmiş oluyoruz. Gerisi tevekkül, sende mutlaka mutlaka PGT yaptir.Evet kesinlikle daha mantikli koruncam bi negative sonycu alsaydim yarin sabah tekrar idrar test I yapcam yine negatif cikarsa kan veririm lutfen olmasin .... %75 iyi rakam ama nebiluyim iki kere denk gelince ucuncuye korkuyirum belkide saglikli ama hamilelelugi devam ettirsem bebek buyuyo 've canlanuyi cinsiyetibile belli oluyo nasil kiycam Ben on a kiymayim doguruyum desem yine kiymis oluyorum ufff karisik o kadar isteyip te servetbiriktirdim sirf tup bebek icin yeterki sagliklii olsun sagligini bilmrden aldirmak cok zor olur rabbim hic acil degil kiymetbilmryene saglikli sihhatli evlat yagdiriyor resmenbasindan yacami avlusuna yada cope atiyo bizde yanip tutuduyiruz evladim olsun diyosun vermiyo yinede sukrediyirum Ama nebiliyim Allah bilir diyoruz isteyen yapacak tekseybu
çok üzüldüm canım allah sabır versin zor bir süreç..Kızlar bebeğimin kalbi durmuş. Bugun kurtaj olucam
İlk kalp ayışımız 88 di. Bir hafta sonra 135 oldu sevindik ama o gun durmuş bebeğimin kalbi. Alllahın takdiri. Hayırlısı boyleymiş diyoruz.elden başka bişey gelmiyo. Allah sizlere bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.
Canım zaten bu cghliydi. Ne bileyim olmadı işte.Canim pes etmek yok bizler mecburuz sonuna kadar savasmaya hani o doktorlar varya pgtye bile gerek yok diyenler onlara inat bastan chg ile daha temkinli olarak basla cunki pgt tek basina yeterli olmuyo bazen vee kesinlikle incelet bebegi herturlu test yapilsin gerekiyosa aminosentez yapiliyosa yaptir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?