- 21 Mayıs 2012
- 2.279
- 2.280
- 333
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #45.121
Kromozom bozuklugu olup dogal yolla hakile kalip cocuk doguran var ni
Var canım topicte.Arkadaşlar görünce yazarlar.
Evet bende 2 embriyo transferi için tekrar konuscam ankaraya gidiyorum yine 2. Tüp bebeği de aynı yerde yaptırdım ama benim doktorum prof GATA da eğitim veriyor orda da tüp bebek yapıyor ama benim işlemlerim genart tüp bebek merkezinin Laboratuvarında yapılıyor gen art in doktoru değilBen de anlamadım tamam pgtli olanlar kıymetli ama atılmıyor ki transfer ediliyor.Bir de 3. denemense 2 tane transfer etmesi lazım ki 1. 2.denemelerde bile 2 tane transfer edebiliyorlar.Sen konuş ikna etmeye çalış canım. Bize de olmaz dediler ama sonra sagolsun iki tane yerleştirdi drum.Bir transfer olsa da Allah korusun tutunmazsa diğer embriyonu transfer ederler.Elinde yine bir embriyon oluyor yani ama iki embriyo da şansı arttırıyor diye biliyorum.O kadar uğraş veriyoruz sonuçta olmuşken iki tane yerleştirilse keşke. Nerde tedavi görüyorsun canm?
Aynı doktor normal tüp bebek tedavimde 3 tane embriyo transfer etmeye kalktı ben korktum iki tane olsun hocam dedim tamam dedi ve şimdi aynı doktor 2 taneyi unut tutmazsa yine 1 tane oda mi tutmadı yine 1 tane diyorCanim pgt embriyonun tutunma ihtimali yuksek saglikli oldugu icun.ams 2 de koyulabilir egerr embriyolarin durumu iyiyse dr yuksek gebelik ihtimali veriyosa belki o yuzden tek diyodur
Pgt yapilip 2 tane embriyoda koyulabilir ama sansi yukseltmek icin
Pgt yöntemiyle 3. denemede kızına kavuşmuş biri olarak yılmayın, pes etmeyin , moralinizi yüksek tutun diyorum. Allah yardımcınız olsun.
Geçmişi okuyan ve hikayeni takip eden biri olarak seni tekrar görmek beni mutlu etti . Çok şükür bende mutlu sona ulaştım . İnşallah buradaki herkeste anne olacak.Pgt yöntemiyle 3. denemede kızına kavuşmuş biri olarak yılmayın, pes etmeyin , moralinizi yüksek tutun diyorum. Allah yardımcınız olsun.
Aynı doktor normal tüp bebek tedavimde 3 tane embriyo transfer etmeye kalktı ben korktum iki tane olsun hocam dedim tamam dedi ve şimdi aynı doktor 2 taneyi unut tutmazsa yine 1 tane oda mi tutmadı yine 1 tane diyor
merhaba, çok geçmiş olsun. sayfalarda eskilere kadar gidebildiğin kadar git istersen. sana önerim şu ; 5. güne giden embryolarına fish yaptır. belli başlı kromozomlara bakılsın. eğer sende ya da eşinde kromozom bozukluğu varsa sadece o kromozomlara bakılır. sonrasında sağlıklı çıkanlara cgh yaptır .yani fiyatı biraz düşürebilirsin bu şekilde. inşallah olumlu sonuçlanır..Ben ilk tüp Bebeğimi malesef Acıbadem de yaptırdım 26 yumurta toplandı 24 tanesi 5.gune gitti ankaraya gittim çok yumurtluyorsun gonalin dozunu düşürelim dedi yine 18 tane yumurtladim orda da 17 tane embriyo 5.gune kadar sağlam gitti 2.transferimde hamile kaldım 6 hafta sonra düşük yaptım yaşım 28 oldu şimdi yine aynı hastaneye aynı doktora 3.tup bebeğe başladım adetimi bekliyorum embriyo başına 250 dolara kromozom taraması yapacak ben butun yumurtalara test yaptiramamki ya kalanlar mecburen imha edilecek ya onlarin icinde dogru embriyo da giderse sikildim artik dusunmekten çok umudum yok ama dua ediyorum artık bu son olsun
yasal olarak 1 koyması gerekiyor, genetik teste gidince devlete rapor veriliyor ya, diğerinde hastane içi kayıtlar yeterli. ondandır canım..Kızlar Merhaba benim doktorum da 3.tup bebek denememde Embriyolara genetik test yapacak fakat ben sağlıklı olursa iki embriyo transferi istiyorum bana Hayır diyor tutmazsa ikinci de de 1 koycam diyor iki embriyoyu unut dedi
Ama hocam önceki tüp bebekte dondurulmuş embriyolardan 3 tane koymayı teklif ettiniz ben şaşırdım sonra ben iki tane olsun dedim diye söyledim bana bunlar çok değerli kıymetli embriyolar o yüzden 1 tane 1 tane koycam dedi
Nasıl. Bi fark var ki bunda 3 tane embriyo transfer edelimmi diyen doktor şimdi 1 tane diyor 2 asla diyor
ben varım :) 1 kayıp dan sonra Rabbim kızımı nasip etti 6 yaşında şimdi teyzesi, ama ona kardeş yapmayı beceremeyince genetik sorunum ortaya çıktı.Kromozom bozuklugu olup dogal yolla hakile kalip cocuk doguran var ni
ben progestanı daha 2 hafta önce kestim normalde 12ye kadar sanırım standart devam ettiriyorlar.Merhaba kizlar pazartesi keseyi görmek için dr ye gidicem.Ilk defa bu kadar heyecanlaniyorum.Standart tedavide jel , kan sulandirici iğne ve 4 günde bir prolutona ne kadar devam ediliyor. Pzt 7 haftalik olucaz inşallah..
Maşallah yumurta sayın ve blast başarın çok yüksek, içmizdeki sanırım şansı en fazla olan sensin... Maşallah maşallahBen ilk tüp Bebeğimi malesef Acıbadem de yaptırdım 26 yumurta toplandı 24 tanesi 5.gune gitti ankaraya gittim çok yumurtluyorsun gonalin dozunu düşürelim dedi yine 18 tane yumurtladim orda da 17 tane embriyo 5.gune kadar sağlam gitti 2.transferimde hamile kaldım 6 hafta sonra düşük yaptım yaşım 28 oldu şimdi yine aynı hastaneye aynı doktora 3.tup bebeğe başladım adetimi bekliyorum embriyo başına 250 dolara kromozom taraması yapacak ben butun yumurtalara test yaptiramamki ya kalanlar mecburen imha edilecek ya onlarin icinde dogru embriyo da giderse sikildim artik dusunmekten çok umudum yok ama dua ediyorum artık bu son olsun
bende öyle düşünüyorum, Rabbim acılarını unuttusun bu göbüşşündekinin sağlıklı haberini alınca inşAllahCnm zaten 4 ay pgt yaptiracam dogal yolla hamile kaldim cok kafam karisik 4 tane nerdeyse dusugum var belkide bu saglikli o yuzden tutunuyo diyorum nasip
benim pgtsiz ilk denememde 2 tane transfer edilmişti ikisi de iyi kaliteydi, ikisi de tutundu ama ikisi de düştü maalesef ki..Evet bende 2 embriyo transferi için tekrar konuscam ankaraya gidiyorum yine 2. Tüp bebeği de aynı yerde yaptırdım ama benim doktorum prof GATA da eğitim veriyor orda da tüp bebek yapıyor ama benim işlemlerim genart tüp bebek merkezinin Laboratuvarında yapılıyor gen art in doktoru değil
28 yaşındayım 26 yumurta topluyorlar rezervimde iyi ve doktorum paraci asla değil kendi payını almayacak çok indirim yaptı sağ olsun muayene ücreti dedim sen ne diyorsun ya ben sana dedim bana para odemeyeceksin sadece laboratuvara ödeme yapacaksın dedi allah razı olsunHer transfer ekstra para oldugundan olmasin.35 yas ustuyseniz cogul gebelik riskliymis belki ondanda olabilir
Aynen bizde öyle dedik 6 tanesi taramaya gitsin hepsini yollayamam çok pahalı geri kalanları da sadece donduralim aynı şeyleri baştan yaşamak gerçekten çok acı bir sürü iğneler hele yumurta toplama sonrasında alınan kilo da cabasiMaşallah yumurta sayın ve blast başarın çok yüksek, içmizdeki sanırım şansı en fazla olan sensin... Maşallah maşallah
sana küççük bir fikir, tüm embriyolardan genetik örnek aldır, ve dondur bu örnekleer 3-4 ay saklanabiliyor... önce 5-6 taneye baktır olmazsa ssonraki guruba geçersin.. imha sürecine girme hemen.. her seferinde aynı şeyleri yaşamak çok can yakıcı..
Benimde 2.denememde pgtsiz 1 tanesi tuttu 6 haftalik düşük yaptım şimdi 3. Typ bebek tedavime başlıyorum inşallahbenim pgtsiz ilk denememde 2 tane transfer edilmişti ikisi de iyi kaliteydi, ikisi de tutundu ama ikisi de düştü maalesef ki..
ama dikkat et embriyolardan biyopsi almadan dondururlarsa işine yaramaz onlar.. dondurulmadan biyopsisini yapıp, embriyolar dondurulup bu alınan örnek hücrelerin saklanması lazım...Aynen bizde öyle dedik 6 tanesi taramaya gitsin hepsini yollayamam çok pahalı geri kalanları da sadece donduralim aynı şeyleri baştan yaşamak gerçekten çok acı bir sürü iğneler hele yumurta toplama sonrasında alınan kilo da cabasi
Cnm nasil olacak bilmiyorum cok telaslaniyorum cok dusuk yaptim brlki 4 belki bes tane ama rabbimin mucizeside olabilir kimseye demiyoruz simdi biraz bekleyecz ailemizden bile bilmio sadece esimle benben varım :) 1 kayıp dan sonra Rabbim kızımı nasip etti 6 yaşında şimdi teyzesi, ama ona kardeş yapmayı beceremeyince genetik sorunum ortaya çıktı.
meğer kızım da benimle aynı sorunu taşıyormuşuzikimizde de 13-14 dengeli translokasyon var
E işte ona para lazım embriyo başına 250 dolar istiyor onun 20 tane embriyoya yaptiramamki en iyilerinden normal donduralim dedik allah hepimize yardım etsinama dikkat et embriyolardan biyopsi almadan dondururlarsa işine yaramaz onlar.. dondurulmadan biyopsisini yapıp, embriyolar dondurulup bu alınan örnek hücrelerin saklanması lazım...
çünkü dondurulan emb çözdürüp örnek alıp tekrar dondurmak falan emb kalitesini bozuyor. 1. kalite 3 e düşüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?