Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

E işte ona para lazım embriyo başına 250 dolar istiyor onun 20 tane embriyoya yaptiramamki en iyilerinden normal donduralim dedik allah hepimize yardım etsin
yok canım anlamadın sen.. biyopsi bedelini tek ödüyorsun hastaneye zaten, yapılırken hepsinden örnek aldırıp sonra dondur.

ardından da ilk 5-6 tanesi şimdi pgtye girsin, diğerleri beklesin dersin. embriyo donduktan sonra tekrar örnek alınması için bir daha çözüyorlar, genetik teste embriyonun kendisi girmiyor, ondan alınan 10-15 hücre giriyor. bu hücrelerin lab ortamında 3-4 ay saklanma imkanı var.

ilk gurupta sağlıklı gelmezse, sonra uğraşmaman için söylüuorum,, bu işlemi merkezinden iste, canım bu sayfada o kadar çok şey yaşayıp öğrendik ki, merkezlere bırakırsan sadece çoookkk para veriyorsun sonuca ulaşabilmek için, bu örnek saklanabildiğini de ben bizzat yaşadım...

ya da eğer genetik sorununuzun olduğu genler belliyse sadece bu genlerin araştırmasını iseyebilirsin, o zaman sadece 5 kromozoma bakabiliyorlar, 12-13 emb bakılmasının fiyatı tek paket oluyor, CHG senin bahsettiğin pahalı olan, 24 kromozoma bakılıyor bunda.

Aynı doktor normal tüp bebek tedavimde 3 tane embriyo transfer etmeye kalktı ben korktum iki tane olsun hocam dedim tamam dedi ve şimdi aynı doktor 2 taneyi unut tutmazsa yine 1 tane oda mi tutmadı yine 1 tane diyor
canım ısrar et bence çünki 2 tane şansını yükseltir.ve istemek senin en doğal hakkın

ay benim de aynı olmuştu, ne sinir olmuştum :) bekliyon bekliyon gelmiyo

Canım bizde morfoloji bozukluğu var 7 ci haftada kalp atışı durdu bebeğin doktor kromozom eksikliğinden şüphelendi. Benim nasıl yol izlememi tavsiye edersin. ikinci tüp bebeği pgt li mi yaptırayım

Canım bizde morfoloji bozukluğu var 7 ci haftada kalp atışı durdu bebeğin doktor kromozom eksikliğinden şüphelendi. Benim nasıl yol izlememi tavsiye edersin. ikinci tüp bebeği pgt li mi yaptırayım
canım ben artık tüm kalbi duran bebeği olana öneriyorum, araştırma hastanelerinde TIBBİ GENETİK birimine randevu al, 2 tane düşüğüm oldu diyorsun bu şekilde (küçük bi yalan) senden ve eşinden kan alıp gen haritanızı çıkartıyorlar... ücretsiz olarak, normalde dışarıda kişi başı 500-600 liralarda bu test. orada bir çok şey ortaya çıkıyor. 20 günde sonuç çıkıyor.. eğer genetik sonunuz varsa ona göre bir yol izlersiniz..

ama sağlıklı bebeğin kalbi durmaz canım ben bunu öğrendim...

Ne yapmalıyım peki bu aşamada sağlıklı düşünemi
yorum çokta fazla

Masall sen nasil tatli bi insansin yaa valla ne yazsann merakla okuyorum cok cok bilinçlisin

Masall sen nasil tatli bi insansin yaa valla ne yazsann merakla okuyorum cok cok bilinçlisin
canım kendi tatlılığından beni böyle görüyorsundur :):) ... en büyük tecrübe yaşarayarak kazanılıyor canım.. bu yolda bana en büyük yardım ve bilgi buradan oldu... bende şimdi elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum...

öpüyom seni

Haklisin canim Allh razi olsun halã yazmaya devam ediyosun oysa cok hamile vardi hic biri girmiyo bebekleri dogdumu sagliklimi bilmiyoruz istnbl ferda calikusu panikli bunlar yaziyo ama shelbi milat hally ve daha aklima gelmeyenler girmiyo..bende seni bebişi optum hep iyi ol insallh evlatlarin icin

Iyi aksamlar kizlar, buyuk ihtimalle cuma gunu kismet olursa opum var, daha sonradan genetige gidicek ortalama kac gun sonra tranfer olur, dr 15 gun falan dedi ama kesin bisey soylemedi

Rabbim hepimizin yardimcisi olsun bakalim bende hamileyim eger birsey olmazsa dorduncu ayda pgt yaptiracagiz hersey nasip arkadaslar tabi

önce eşinle birlikte genetik testlerini yaptır, sonuçlara göre konuşşuruz tekrar,,, şimddi söyleyecceklerimiz çok uzun ve boş kalır...

Aslında bizim değerlerimiz güzeldi doktor kendiliğinden bile olabilir dedi ama 5 yıl oldugu için biz deneyelim hadi dedik. Peki döllenme olması bile bizim için bir umut mu yoksa bebek dünyaya gelmedikten sonra ne faydası var mı diyosunuz. Birde sizin bu hamileliğiniz pgt li mi ?

Bana pgt li tüp bebek hakkında bilgi verir misin benim bebeğin kalbi yedi haftalıkken durdu doktor kromozom bozukluğu dedi. İkinciyi normal tüp bebek mi yaptırayım pgt li mi. Genetik testleri inş tedaviye yakın yaptırcam

Gecmis olsun canim tabiki ikinciyi pgtli yada chgli yaptir bidaha riske atma derim.ama bundan önce illaki kendine ve eşine genetik kromozm pirtilasma butun gerekli testleri yaptir sorun hangi gen yada kromozmda ise bulunsun ona gore yolunu cizersin ..pgtli tup bebek ise emriyolar toplandiktan sonra 5.gune gelmesi beklenip biopsi alinip donduruluyo alinan biopsiler testte giriyor pgtde belli kromozomlar chgde ise butun kromozomlara bakiliyo saglikli olanlar anneye trasfer ediliyo bu sayfayi tabip et cunki daha cook sey ogrenirsin ve asla umudunu kaybetme buradaki herkes bu sorunlarla burada ve cocugu olmayan kalmadi

Iyi aksamlar kizlar, buyuk ihtimalle cuma gunu kismet olursa opum var, daha sonradan genetige gidicek ortalama kac gun sonra tranfer olur, dr 15 gun falan dedi ama kesin bisey soylemedi
sonuçlar ortalama 15 günde cıkıyor, transfer bir sonraki döngüne yetişiyor yani.

bununn maalesef emb kalitesiyle ya da döllenmeyle, gebelik hormnuyla alakası yok. benim toplam 7 emb genetiğe girmişti, 6 tanesi 5AA en iyi kalite ve 1 tane de 4BB orta kalite emb vardı, 1. kalite olan 6 tanesi sorunlu cıktı testten, sadece orta kalite emb şimdi benim göbüşümde. diğerlerini imha ettirdim.

arkadaşlar..
kordon kanı toplanması için ankarada doğum yapmam gerekiyormuş.özel firmaya toplatsam fln dedim ama kabul etmediler.bizim denetimimizde olması gerekiyor dediler....
ya hacettepede yada ankara tıpta doğum yapmam gerekiyormuş. hacettepe 15 haftadan sonra ankara tıp 20 haftadan sonra gebe kabul etmiyormuş.
şimdi ankaraya yolu düşen arkadaşlardan yardım bekliyorum hekim konusunda bilgisi olan varmı hiçbir bilgim yok bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…