- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #45.181
Yok canım.en az on gun sonra sonuç çıkar dediler.çıksın sonucu paylaşırım.
Cnm benim ve eşim de hiç problem yok herşey normal bebeklerim ölüyor karnımda birde kalp atımları yavaş oluyordu sağlıksız bebek denildi tüpte sıkıntı var denildi sağ tüpüm bağlandı biz bu nedenlerden dolayı doktorlar tüp benek önerdi şimdi pgt sonucunu bekliyorumSvdmrl merhaba. Düşüklerin sebebi bulundu mu acaba? Sizde veya eşinizde genetik bir problem var mı yoksa hiç
birşey yok mu? Bende ve eşimde bir sorun çıkmadığı halde benim de 5 düşüğüm var
Bişey soracam ama bu tüp bebek genetik te en iyi yöntem hangisisi anlamıyorum benim bir önceki genetik raporunda array pgt cgh bir kaç bişey daha vardı tam olarak hatırlamıyorum herkes bişey diyor kafam karıştı iyicekorkma kuzum :) herşey olacağına varıyor,
benim doktorum doşarıdan, Banu Çiftçi, merkez ve embriyolog ise Liv hospitali kullanddık ulusta, hastaneden ve embriyologdan çok memnun kaldım. 10 yumurtadan, 9 döllendi
ilk denemem memorial ataşehirdi, Cem bey çok iyi bir adam ama merkez biildiğin ssk hastanesi gibiydi, zaten döllenme başarısı da ortada. 7 yumurrtadan 4 döllenme olmuştu
benim 13-14. genlerde dengeli translokasyon var, ilk tüp denemem erkek morfolojiden dolayı yapmıştık, 2 tane 1. kalite embriyo ile ikiz hamile kalıp sonra kalpleri durdugu için kürtajla alınmak zorunda kalınmıştı,
benim chg sonucu 17 günde gelmişti, az zaman kalmış. güzel haberlerini bekliyoruz.
Cnm birde senin düşüklerin nasıl oldu ben hepsinde kürtaj oldumSvdmrl merhaba. Düşüklerin sebebi bulundu mu acaba? Sizde veya eşinizde genetik bir problem var mı yoksa hiç
birşey yok mu? Bende ve eşimde bir sorun çıkmadığı halde benim de 5 düşüğüm var
Sağol canım iyi düşünüyorum ancak 5 .günde cgh yapılacakti ama karar degistirdi fish yapılacak niye öyle oldu bilmiyorumHayırlı olsun canm..13 embriyo çok iyi canm.Allah'in izniyle sağlıklıların fazla çıkar diye düşünüyorum.İçini ferah tut iyi düşün..Bence iyi sonuçlar çıkacak burdan ve inşallah güzel haberlerini verirsin..
Bilmiyorum ki siz tek gen hastası mısınız?Belki de fish yeterli diye onu istemiştir ki öyle görmüştür bence.Ben ve eşim de tek gen hastasıyız.Bizim genetikcimiz de cgh ye gerek yok demişti.Sağol canım iyi düşünüyorum ancak 5 .günde cgh yapılacakti ama karar degistirdi fish yapılacak niye öyle oldu bilmiyorum
Bende resiprokal translokasyon var fish yeterli dedi bende bilemedim o yüzden düşünüyorum bu konuda başka bilgisi olan varmı translokasyona fish yeterli olurmu acabaBilmiyorum ki siz tek gen hastası mısınız?Belki de fish yeterli diye onu istemiştir ki öyle görmüştür bence.Ben ve eşim de tek gen hastasıyız.Bizim genetikcimiz de cgh ye gerek yok demişti.
İnşallah canım yaa cgh yapılacakti sonra vazgeçti fish olsun dedi acaba fish yeterli mi onu merak ediyorum13 embryo iyi mutlaka sağlıklı yakalanır, haydi rasgele
Bzde iyiyz cok sukur dogacakmi olacakmi derken 64 gunluk oldu kuzucumm hergun farkli bir huyu oluyor cadinin cok sukur rabbm hepnzn sagsalim eline almayi nasip etsinhaberler sende şekerim biz iyiyiz :)
Canım merhaba. Hepsinde kürtaj oldum. Tüp bebeğe karar verirsem öncesinde mutlaka rahim filmi çektireceğim. Risk alamam. Benim bebeklerin 3ü incelemeye gitti 3ü de kromozom bozukluğu çıktı. Bakalım...Cnm birde senin düşüklerin nasıl oldu ben hepsinde kürtaj oldum
Fish yönteminde belli kromozomlara bakıyorlar 5-6 kromozom), cgh yönteminde tüm kromozomlara bakılıyor. Eğer problem belli değilse, yani translokasyon - tek gen vs. cgh en güvenilir yöntem gibi görünüyor. Mesela bnm bir düşüğüm trizomi 14 den kaynaklanıyordu ve bu kromozomun fish yönteminde incelendiğini sanmıyorum. Yaşama ihtimali olan kromozomlar değerlendiriliyor fish yönteminde. Diğerleri zaten doğmuyor diye. Benim anladığım böyle.Bişey soracam ama bu tüp bebek genetik te en iyi yöntem hangisisi anlamıyorum benim bir önceki genetik raporunda array pgt cgh bir kaç bişey daha vardı tam olarak hatırlamıyorum herkes bişey diyor kafam karıştı iyice
Tabiki her gebelik ayni deil sen genetik testleri yaptir herseyiniz normalse temizse neden pgt yaptirasin dogal denersin insallh..
canım bunun en iyisi genetikçiler biliyor aslında drlar değil maalesef ki keşke genetikçiyle direk görüşebilsen yüz yüze. bana Array CGH yapıldı, benim bildiğim CHG 24 kromozomun analizi, fish ve array ise örnekleme şekli.İnşallah canım yaa cgh yapılacakti sonra vazgeçti fish olsun dedi acaba fish yeterli mi onu merak ediyorum
ben PGT olsaydım, sorunum olan 13-14 le birlikte, 21-18-16-bi tane daha demişti ama hatırlamıyorum onu.. 6 gene bakacaktı, o zaman demişti 14 normalde bakılan bir gen değilmiiş, benim sorunum 13-14 olduğu için araştırmaya alacaklardı.Fish yönteminde belli kromozomlara bakıyorlar 5-6 kromozom), cgh yönteminde tüm kromozomlara bakılıyor. Eğer problem belli değilse, yani translokasyon - tek gen vs. cgh en güvenilir yöntem gibi görünüyor. Mesela bnm bir düşüğüm trizomi 14 den kaynaklanıyordu ve bu kromozomun fish yönteminde incelendiğini sanmıyorum. Yaşama ihtimali olan kromozomlar değerlendiriliyor fish yönteminde. Diğerleri zaten doğmuyor diye. Benim anladığım böyle.
verme o kadar para bunu TIBBİ GENETİK bölümü olan tüm devlet hastanelerinde 2 düşüğüm var diyip yaptırabiliyorsun ücretsiz.Ben aradım kromozom testine eşle birlikte 500 tl istedi. Y kromozomu testi de varmış doktorun isterse yaparım dedi ben şimdi ilk olarak hagi testleri yaptırayım. Doktora sorun demeyin güvenmiyorum bilsem 500 tl verir önden kromozom testi yaptırırdım.
Cnm bence seninki sağlıksız bebekler eşinle beraber kromozom sayısına baktırdınız mı bu arada yaşın kaç ben 29 sen genetikçi tüp bebek yaptırman lazımFish yönteminde belli kromozomlara bakıyorlar 5-6 kromozom), cgh yönteminde tüm kromozomlara bakılıyor. Eğer problem belli değilse, yani translokasyon - tek gen vs. cgh en güvenilir yöntem gibi görünüyor. Mesela bnm bir düşüğüm trizomi 14 den kaynaklanıyordu ve bu kromozomun fish yönteminde incelendiğini sanmıyorum. Yaşama ihtimali olan kromozomlar değerlendiriliyor fish yönteminde. Diğerleri zaten doğmuyor diye. Benim anladığım böyle.
verme o kadar para bunu TIBBİ GENETİK bölümü olan tüm devlet hastanelerinde 2 düşüğüm var diyip yaptırabiliyorsun ücretsiz.
daha çok paraya ihtiyacın olacak... 1000 lira az değil, devlette bu bölüme hemde çok çabuk randevu alabliyorsun..
arkadaşlar bugun dr ilaç yazdırmaya gittim
kontrol de oldum.
ilk sorduğum soru kalbi atıyormu oldu
sonra sesini duydum kalbinin kollarını oynattı bacaklarını oynattı hepsini gördüm ve ben ağladım
hiç yaşayamıyacağımı düşündüm bu anı....
paylaşmak istedim sizinle
rabbim bu yolda emek veren herkese yaşatsın bu mutluluğu
Canim sakin para felan odeme devlete gitt yaptir telefonla ugrasma direk devletin genetik bolumune gitNe mutlu sana aynı şeyleri ben hissediyorum yaşayamayacak gibi. Herşeyden vazgeçmiş gibiyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?