Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Hoşgeldin canımmmm saol Allah razı olsun güzel haberi pozitifle vericez inşallahh sen nasılsın bıcırıklar nasıl özletiosun kendini vallahiii
Kızlar ben iğneye gidip geleyim bir:))
Hadi gitde gel cnm şifa olsun inşallahhh
Aaaaaaa Aşk olsun Akasyacımm kötü düşünmek yokk Hadise iyiii iyiyi çağırıcaz gelllll gelllll dieeee ewet Bu bize allahın taktiri zor bir durum ama aşılmıycak bişey deil 3 de olmaz 4 olr oda olmadı 5 olur hayat çok güzel inanki kendini motive ett herşey çok güzel olucakk senin test sonucunu hep birlikde mutlulukla kutluycazzz

Ayyyy çok güldüm yaa hemen Googlee yazdımm TSS dieeee ayy çok güldüm yaaa vallahi cnmmm bebişlerimle konuşuorummm benimle kalırlarsa onları parka götürücegimi sölüorumm
Babası onlar için çok çalışıp bizleri tatile götürcek Dısney landa götürcek diorumm onlarda tamam anne madem ölee ben seninleyim diolar

Hazadee süpersin Çılgınn kız Senin mesajların bir harika... Bebişler gelince sakın burayı bırakma. Sen bize lazımsın Moral kaynağımız bizim

Evet canım embriyo başına ya da toplu. Değişiyor merkeze göre. Ben 5 embriyoma 1800 tl ödedim. Bir de fish ve micro arraye göre yani yönteme göre de fiyat değişiyor. Canım boş verin doğalı olsun da pgt ile olsun. Takma canım... Tabi insan doğal ister ama olsun. Çok üzülme...Alt komşum var. Yıllarca olmamış. Tüp yaptırmış ikizleri var. Sonra korunmamış doğal hamile kalmış ama çocuklar küçük diyealdırmış. Ne kötü. Ne yaşanmışlıklar var tuhaf işte...

Amin dileklerin için...

Haklısın canım. Zaman geçmez sana şimdi...iNŞALLAH BULUNUR MUTASYON. kARDEŞLERİNDE SORUN YOK Dİ Mİ?

sonucumu istedim mail ile gelmiş .
47 tane 46 XX KROMOZOMU
2 Tane 47 XXX
1 tane 45X
YAZIYOR..
:18:

Canım anormal sayısı az aslında ama bu mozaikliği çözemiyorum ben sorun hepsinde vardır ya da yoktur ben hiç anlamıyorum ki benim eşimde oran daha vahim...

Kızşu an kahveden midem bulanıyor. Ama ben de geleyim avaya:))

Çok iyi yapmışsın canım... İnşallah güzel haberler alırız sen Okmeydanında mı yaptırcaksın? Cumhur beyle görüştün mü?

Kız alemsin vallahi. Bizim bebeler beleşçi biz doğsun da şaplak atacağız popsuna bizi uğraştırdı diye diyoruz...

İnciye de öğret taktikleri canım. Süper bebeler kesin durur bu vaatlerden sonra. Doğur sen gelecek seçimlerde seni başbakana rakip gösteeceğim:)))

Hazadee süpersin Çılgınn kız Senin mesajların bir harika... Bebişler gelince sakın burayı bırakma. Sen bize lazımsın Moral kaynağımız bizim

Allahım hayırlısıysa versin cnm deilse vermesin hep diorummm inanmak en önemli şey belkide bebeklerim benimle deiller ama yine diorum öle yada böyle bana gelicekler bizlere geliceklerr sizlerde güçlü olunnn ...
Annemi bir görsenizzz anneanne modunda ve ben tek kızımmm başka abim kardeşim yok kızım dioo ben anneannemi olucam ay anne kendini motive etme diorum ya sananeee olucak ben biliorum dio Anne diorum 2 tane transfer ettiler yatak odası 2 tane lazım ee malum anne anneye düşer diorumm 2 yatak odası perde halı ortalama 5 milyar diorum ay kızımmm acele etme dur diooo olurmu olmazmııı ay öle diyince koptummmm dedim iine gelmedi dimiiiii

cevap verdiğin için teşekkür ederim
bilmiyorum ki işte 3 tanesi bozuk ama bu ne ifade ediyor cumartesi gidince ayrıntılı anlayacağım ..
yaa sorma ,bakabilecek gücü olmayana 2şer 2şer veriyor bizim durum var ama çocuk olmuyor ,
insanlar doğurup çöpe atıyor bizim gib iisteyenlerin eli boş kalıyor ..
ne yapalım sınavımız bu demekki .
senin eşinin kaç tanesi bozuk ...

XXX
XXX hastalığı yalnızca kadınları etkiler ve fazladan bulunan bir X kromozomundan
kaynaklanır. XXX hastalığı bulunan bir kız veya kadında, olağan iki X kromozomu (46,XX)
yerine üç tane X kromozomu (47,XXX) vardır.
XXX hastalığı bulunan bir genç kızın veya kadının mozaik (mosaic) olma olasılığı da
vardır: Bu durumda, bazı hücrelerinde normal sayıda X kromozomu (XX) varken, bazı
hücrelerinde fazladan bir X kromozomu (XXX) bulunur. Bu tür bir mozaikte, hastalığın
etkileri tüm vücuttaki XX hücrelerinin XXX hücrelerine olan oranına bağlıdır.
XXX neden kaynaklanır?
XXX hastalığı bulunan kızları olan anne ve babaların büyük çoğunluğu normal sayıda
kromozoma sahiptir. Fazladan bir X kromozomu, annenin yumurtalarının (eggs) ve
babanın spermlerinin (sperm) üretilmesi sırasında veya döllenmede (conception) yumurta
ile sperm bebeği oluşturmak üzere birleştikten kısa bir süre sonra gerçekleşir. Bu durum
tesadüfen meydana gelir ve anne ve babanın yaptığı veya yapmadığı herhangi bir şey
buna neden olmaz.
Aynısı bir kez daha olabilir mi?
XXX hastalığının aynı çiftin başka bir çocuğunda daha ortaya çıkma olasılığı düşüktür.
Bazı anne ve babalar, bebeğin kromozomlarını kontrol ettirmek için sonraki gebeliklerde
test yaptırmaya karar verirler. Genetik kliniğiyle test hakkında görüşülebilir.
Fazladan bir X kromozomu kişiyi nasıl etkiler?
Fazladan bir X kromozomuna sahip olmak kişiyi farklı şekillerde etkileyebilir, ancak XXX
hastalığı bulunan genç kızlarla kadınların büyük çoğunluğu normal bir yaşam sürerler.
Sıradan okullara giderler, başarılı kariyerleri olur, evlenirler, çocukları olabilir ve uzun
seneler yaşarlar. Bununla birlikte, bazıları öğrenme güçlükleri veya davranış
bozukluklarıyla karşılaşabilirler.
XXX hastalığı bulunan kişilerle olağan iki X kromozomu bulunan kişiler arasında yapılan
karşılaştırmalar sonucunda, XXX hastalığının etkileriyle ilgili aşağıdaki ortak tanımlamaya
ulaşılmıştır:
 1 yaşına kadar
Doğumdan sonra, XXX hastalığı bulunan kız çocuklarının pek çoğu normal bir gelişim
sergiler; ancak bazı bebeklerin kasları yumuşak (hipotonik, hypotonic) olabilir. Bu,
bebeklerin kas tonusu düşüktür. Böylece, hastalıktan etkilenen bebek başını sabit
tutma ve desteksiz oturma becerilerini geç kazanabilir. Ayrıca doğumda kilosu daha az,
boyu daha kısa ve başı daha küçük olabilir.
This information (24) on triple X is in Turkish 4
 1-5 yaş arası
Çoğu çocuk 1 yaş civarında kendi başına yürüyebilir ve tek tük kelimelerle konuşabilir.
XXX hastalığı bulunan kız çocukları, genelde bunları biraz daha geç yapabilirler, ancak
18 aylık olduklarında çoğu yürüyüp konuşmaya başlar. Hastalıktan etkilenen bir bebek
2 yaşına kadar konuşmazsa, işitme duyusunu ve genel gelişimini kontrol ettirmek
amacıyla aile doktoruna veya bir sağlık görevlisine gösterilmelidir. Konuşma kesinlikle
gecikmişse veya net değilse, konuşma terapisinin (speech therapy) yardımı olabilir.
Konuşma terapisi, çocuk 3-4 yaşına geldiğinde başlatılabilir, ancak konuşma sorunu
genellikle birkaç yıl içinde sona erer. XXX hastalığı bulunan kız çocuklarının tuvalet
eğitimi daha uzun sürebilir, ancak çoğu bunu 3,5-4 yaş civarında başarırlar. XXX
hastası olan kız çocuklar, yaşıtlarıyla oyun oynamayı daha geç öğrenebilirler.
 Okul çağındaki kız çocukları (5-16 yaş arası)
XXX hastası olan kız çocuklarının çoğu, okuma yazmayı öğrenme konusunda bir
miktar güçlükle karşılaşır. Bu durum erken fark edilirse, çocuğun yenilgi duygusu
yaşaması veya cesaretinin kırılması önlenebilir. Bu sorun genelde fazladan sağlanan
birebir öğretimle aşamalı olarak çözülebilir. Ayrıca matematik gibi derslerde de bu
yöntemin yardımı olabilir. XXX hastalığı bulunan kız çocukları, yakın zamanda
öğrendiklerini hatırlama konusunda güçlük yaşayabilirler ve hafızalarına kazıyabilmeleri
için bilginin defalarca yinelenmesi gerekebilir. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için,
öğretmenler, anne ve baba sabırlı olmadırlar. XXX hastası bazı kız çocukları, okulda
arkadaş edinme konusunda sıkıntı yaşarlar. Bunun nedeni, yaşıtlarının herhangi bir
çaba harcamadan başarılı oldukları konularda kendi başarısızlıklarını görünce
özgüvenlerinin zedelenmesinden kaynaklanabilir. Anne ve baba, kızlarından büyük
başarılar beklemeden, onlara birey olarak değer vererek çocuklarında özgüven
geliştirebilir.
 Zeka
XXX hastası kız çocuklarının büyük çoğunluğu normal zeka aralığındadır. Bununla
birlikte, XXX hastalarının ortalama zekası, normal sayıda kromozoma sahip kız
çocuklarına göre biraz daha düşüktür. Ayrıca XXX hastalığına rağmen ortalamanın
üzerinde zekası olan kişilere de rastlanabilir.
 XXX hastası olan kız çocuklarında büyüme
XXX hastalarının bir kısmı 4 ile 9 yaş arasında hızla büyüme eğilimindedirler. Bu
nedenle, boyları ortalamadan daha uzundur. Nadiren aşırı derecede büyümeye
rastlanabilir. Bu durumda tıbbi tavsiye almak ve hastalığı yönetmek gerekebilir.
Ergenlik çağı (puberty) genelde normal zamanında başlar ve olağan şekilde ilerler. Kız
çocuklarında göğüs gelişimi 11 yaşında başlar ve ilk aybaşı kanaması (period) 13 ile 15
yaş arasında görülür.
This information (24) on triple X is in Turkish 5
 Annelik
XXX hastası kadınlar genelde döllenme konusunda sorun yaşamaz ve sağlıklı çocuklar
doğururlar. Bununla birlikte, çocukların az da olsa anneleri gibi kromozom sorunları
yaşama riskleri vardır. Çocuk sahibi olmak isteyen ve endişeleri bulunan XXX hastası
kadınlar, bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadan önce bir genetik danışmanıyla
görüşmelidirler.
XXX hastası kızların ve kadınların çocukluk veya yetişkinlik döneminde hastalığa
yakalanma riski daha yüksek değildir. Bazı kadınlarda menopozun (menopause)
normalden daha erken başladığı rapor edilmiştir.
XXX hakkında ayrıntılı bilgiye nasıl ulaşabilirim?
Burada, XXX hastalığıyla ilgili özet bilgiler verilmiştir. Yerel genetik merkezinden veya
aşağıdaki adreslerden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz:
XXX Aile Destek Ağı Grubu Triple-X Family Network Support Group
32 Francemary Road London SE4 1JS
Tel: 020 8690 9445 E-posta: helenclements@hotmail.com
Genetik Araştırma Grubu The Genetic Interest Group
Unit 4D, Leroy House, 436 Essex Rd., London, N1 3QP
Telefon: 020 7704 3141 E-posta: mail@gig.org.uk Web: Genetic Alliance UK- Genetic conditions, Genetic disorders and Genetic diseases
Aile Danışma Derneği Contact a Family
209-211 City Rd., London EC1V 1JN
Tel: 020 7608 8700 Faks: 020 7608 8701
Yardım Hattı 0808 808 3555 veya Metinli Telefon 0808 808 3556
(Pazartesi-Cuma günleri saat 10:00-16:00 arasında anne ve babalar ve aileler için ücretsiz
hat)
E-posta: info@cafamily.org.uk Web: Contact a Family - for families with disabled children: information on rare syndromes and disorders
Bu basım Temmuz 2005’te hazırlanmıştır
This edition prepared July 2005 Ref 24
This information (24) on triple X is in Turkish 6
Sözlük (Zor Sözcükler ve Anlamları): XXX
Bu sözlüğün yalnızca şu broşürde kullanılan terimleri açıklaması hedeflenmiştir: XXX.
Koyu yazılan sözcükler, sözlük içinde başka bir yerde tanımlanmıştır.
(46,XX). Genellikle kadınlarda ve kız çocuklarında bulunan kromozomlar için kullanılan
bilimsel kısaltma. İki X kromozomu da dahil olmak üzere toplam 46 kromozom vardır.
(47,XXX). Genellikle XXX sendromlu kişilerde bulunan kromozomlar için kullanılan
bilimsel kısaltma. Kadınlarda, olağan iki X kromozomu yerine bulunan üç X kromozomu
da dahil olmak üzere, 46 kromozom yerine 47 kromozom vardır.
hücre (cell). İnsan vücudu, yapıtaşları gibi hareket eden milyonlarca hücreden

Öyle malesef. Eşimde oran yüzde 50, 46xy; yüzde 48, 47 xyy; yüzde 2, 48 xyy
. Ha bu arada ne olduğu anlaşılmayan marker kromozom var. Piyon gibi her hangi bir kromozom olabilirmiş...

Kız beni ne çok güldürdün bugün. Allah iyiliğini versin:))

Gerçekten süpersin. Ben genelde olumsuzu düşünürüm. Pozitifliğin bize de bulaşıyor:))

Anneanne olsun da 4 tane olsa da alır...

Herkese merhaba :)
Allah muhabbetinizi arttırsın pgt güzelleri
Ben bir güzel uyumuşum, uyuyarak zamanı doldurmaya çalışıyorum

laveque sendromun dibindeyim canım kafamda sürekli acabalar, vücudumda belirti aramalar ama tık yok. Sanırım kendimi transfer olamayacağıma o kadar odaklamışım ki olunca sudan çıkmış balığa döndüm gibi.

chnb gün süper başlamış :) Ben de progestanı vurdurmaya gideceğim.

hazade seni bu topiğin en pozitif düşünen kraliçesi ilan ediyorum Anneciğinin gözün korkutma kız

hitucim sağol canım. Allah razı olsun. Dualarını eksik etme...

Akasyacım az kaldı inşaallah. 2 ay su gibi aksın.

aydan demek sen de oradaydın. Çok geçmiş olsun. Bir sorun çıkmamasına sevindim. Semra Hanım embriyoloji katındaydı. Biz de orada bekliyorduk sonucu.

delikız hoşgeldin aramıza. Allah yardımcın olsun. Arkadaşalrın dediği gibi çok şükür sorun en baştan ortaya çıkmış. Umarım bundan sonra herşey daha güzel olur senin için.

Herkese merhaba :)
Allah muhabbetinizi arttırsın pgt güzelleri
Ben bir güzel uyumuşum, uyuyarak zamanı doldurmaya çalışıyorum

Biz de sana uyuyan güzel mi dese o zaman? Evet muhabbet epey koyuydu ben de sdimdi serumumu taktıracağım.İğnemi oldum damar yolumu açtırdım(

Biz de sana uyuyan güzel mi dese o zaman? Evet muhabbet epey koyuydu ben de sdimdi serumumu taktıracağım.İğnemi oldum damar yolumu açtırdım(

Diyin gerçekten :) Son 2 gündür paso uyuyorum. Zaman geçmeyecek gibi öbür türlü. Allah yardımcın olsun canım. Açıldıktan sonra sorun olmuyor değil mi?

Diyin gerçekten :) Son 2 gündür paso uyuyorum. Zaman geçmeyecek gibi öbür türlü. Allah yardımcın olsun canım. Açıldıktan sonra sorun olmuyor değil mi?

Hayatta bırakmam zaten cnm sen rahat oll

Bende patlatıcammm hemde nasılllll :))))
Benim kocamda fişleri topluooo hepsini alıcam veletten diooo Vallahi Recep neki yaaa ben ne vaadlerleee bulunur ve yaparım bir kere tüp bebegi ücretsiz yaparım

Canım o gün takılıyor ertesi gün tıkanıyor yeniden açtırmak lazım. Bulantı işi zor ama geçecek inşallah diye teselli ediyorum kendimi:))

Canım o gün takılıyor ertesi gün tıkanıyor yeniden açtırmak lazım. Bulantı işi zor ama geçecek inşallah diye teselli ediyorum kendimi:))

Evet geçecek Allah'ın izniyle. İnşaallah yavrularımızı kucakladığımızda bunları birer anı olarak geçmişe gömeceğiz :)

Gelecek seçimde oylar senin. Tüp bebeğe artı pgt yi de ekle süper. Htta 4 çocuk yapana ev, araba... Ben artı iki daha eklerim pgt li vallahi. 2 yılda ücretli izin olsun ama:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…