Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Senı yormak ıstemıyomama sorularını nasıl yönelttın cevabı nasıldı
zahmet olmasza yenıden dogmusgıbıyım
öyle özellikle soru yöneltmedim..
tüp bebeğin caiz olduğunu konuşmuştuk daha önce biz bu işlere başlamadan önce ..
ve nette de araştırdım ,yüzde doksan caiz deniliyor ,sen araştırmadın mı hiç.

tüpbebegin caiz oldugunu okudugum bildigim kadariyla öyle ama bu bizim islem yani embriyodan hücre al incele saglikli transfer sagliksiz imha yada basaka amacli kullanma durumu ben hücreyi alipinceleme islemini hasa allahla birlikte calisiyo gibi bi duygu seline yada nebileyim sucluluk duygusuna kapiliyodum

böyle hiisederken bide ayiklanmis ve geriye kalmis embriyolari imha etme güvenirlilik olayida cikti

ya ha tüp bebek ha genetik tanı ..
sonuçta tüp bebeği yaptıran da hasta biz de hastayız öyle değil mi ,e bu hastalığın çaresi de bu biz de bu çareye başvuruyoruz..
bu ALLAHın işine karışmak değilki ,zaten KADErimizde yoksa bu o seçilmiş embriyolar da tutmayacak ya da kaderimizde hastalıklı doğurmak varsa yine doğuracağız anladınmı ..
bu sebepten biz tedavi olmaya çalışıyoruz ALLAHA ortak koşmaya değil ..
Embriyoyu inceleme eleme de bir tedavi biçimi ..
Tıp o zaman başlı başına ALLAH la çalışmak ,yani bin türlü hastalık var ,e ALLAHın işine karışıyoruz kansersem kaderimde ölmek varsa ölürüm deyip geriye çekilmek laızm o zaman bu mantıkla ,ama öyle değil işte bunun mantığı.
Kaderimizde kanser olmak var belki ama şifayı arama demiyorki ALLAH,şifayı ara elinden geleni yap ,gerisini de bana bırak tevekkül et diyor.
Bunun mantığı bu ..

hamet sormakla iyi yapmışsın. ben de çok araştırmıştım, tamam mantığıma uyuyo ama yine de içime sinmeyen bişeyler vardı.
bazı avrupa ülkelerinde pgt yasal değil, embriyo seçmini etik bulmadıklarından. tabi onlarda sağlıksızsa sonlandırma anlayışı var.
allah hakkımızda hayırlısını versin.

eve kağıt gelmiş tüp bebek merkezleriyle ilgili soruşturma yürütülüyo ifadeye gelin diye. hala güveniyorum tüp bebek merkezine ama içinde bu kadar para olan her işte başka şeyler olabilir.

bu da mantikli delikizcim bu acidan bakinca

biz keyfimize göre cinsiyetde aramiyoz
bide benim
bi kizim varya bi evladiniz var kaderinize razi olun gibi bi cevaptanda korkuyodum yada bekliyodum sanirim

mattikacim oglun oluyomus hayirli saglikli iki cihanda yüz akiniz olur insallah

insanrahat edecegi bi cevap ariyo cok sükür bi kapi aralandi bide su trombosit testim iyi cikarsa ins bismillah deyip basliyalim diyoz inseallah

ne kagidi anlamadim canim

bide benim
bi kizim varya bi evladiniz var kaderinize razi olun gibi bi cevaptanda korkuyodum yada bekliyodum sanirim
yani keyfi cinsiyet seçimi olsa o zaman farklı olurdu ,zaten cinsiyet seçimi yasak şuanda..
ama bunda bir sakınca yok bence..
benim normal yoldan hamile kalma oranım %20 lerde filan..
sağlıklı yumurtam oluşamıyor çok zor ,tıp bana bu imkanı tedavi olma imkanını vermişken neden tedavimi olmayayım ..
hem bu tedavilerde kimseye garanti verilmiyorki.
yapacağız illa tutacak da denmiyor.
yani yine iş aslında ALLAHa kalıyor ,o ne takdir ederse Onun dediği oluyor yine ,bunlar sadece bahane oluyor ..
mesela diyelimki benim ikiz çocuğum oldu ben şöyle mantık kurarım.
Derimki normal yoldan ikiz çocuk olması çok zor demekki kaderimde ikiz çocuk sahibi olmak vardıki ,ALLAH karşıma bu hastalığı çıkardı ,e bunun tedavisi de tüp bebek ,e tüp bebekte de geneldde ikiz oluyor ,demekki bu hastalığım buna vesile imiş,yani kaderde ne varsa biz yine onu yaşıyoruz anladın mı sadece bunlar bahanesi oluyor ,ama kaderi de oturduğumuz yerden beklemek de mantıksız ,elimizden geleni yapmalıyız,hem dua ve gerçek içten bir dua ALLAH isterse kaderin yönünü değiştirebilir.
Herşey ALLAHIN TAKDİRİnde ..
Yani biz çabalar dua eder ALLAHA sığınırsak ,ALLAH da dilerse kaderimizin yönünü değiştirebilir..

bide benim

Hamet selam canım.

Şükürler olsun iyiyiz. Beklemedeyim. Sen ağustosta mı başlıyorsun tedaviye ? Nerde olacak ? PGT ve Tüp bebek kesinlikle caiz. Mantığım, yüreğim, dini bilgim bana öyle söylüyor. Allah'ın yarattığı tıbbi sebeplere tutunuyoruz biz. Allah istemese PGT de bulunmazdı. Rabbim diledi ki Tıp bu yöntemi buldu. Ben böyle düşünüyorum. Allah istemezse, kaderimizde hasta çocuk varsa ne yaparsak yapalım zaten o kaderi yaşarız. :44:

delikiz bence haklisin ins ikizin olur benim icimdende ikiz geciyo önce allahim bi tane daha ver saglikli hayirlisindan yeter diyodum ama simdi allahim ikiz ver bi kiz bi ogla diyom asil kizlari cok severim allah isteyin diyorya bende gücünün yetecegin servetinin bitmeyecegin bildigim icin istiyom istemeyi bilmekte önemliymis

butopikteki aci cekmis bagri yanik canlarima ikizler nasip etsin banad isteyenede amin

akasya sanirim memorial herzaman aklimdaydi ta test sonucunu ögrendigimden belli yani alti yila yakin
ozaman eksiler coktu kizim kücüktü istanbulda kizi bi yere birakip muayeneydi kontroldu onunla gitmek uygun olmazdzdi tezyemvar simdi ist da ona birakirim bizde otelde kaliriz

sonra borc aradim o test zamani

bu agir sorunun cevabi -caizmi degilmi-

simdide yas sorun ama allaha siginiyom

tşk ederim canım.
ödemelerle ilgili bi soruşturma sanırım, sgk dan gelmiş.

inş herşey yolunda gider, sağlıkla kavuşursun.

RABBİM hakkımızda hayırlısını versin ,yüzlerimizi güldürsün inş
tabiki istemek de önemli çünkü ALLAHA sığınıp ondan diliyoruz..
İste ki vereyim diyor RABBİM!
Ama hayırlı olanı istemek çok önemli ,illa bana çocuk ver diye istemekle hayırlısını dilemek çok farklı şeyler..
Hakkımızda hayırlı olan neyse o olsun inş.,ALLAH sağlıklı ve hayırlı evlatları hakkımızda hayırlı kılarak nasip etsin bize inş..

tşk ederim canım.
ödemelerle ilgili bi soruşturma sanırım, sgk dan gelmiş.

inş herşey yolunda gider, sağlıkla kavuşursun.

SGK ödemeleri araştıracağına bizlerin PGT ve TÜP BEBEK giderlerini ödesin. Sosyal Devletliğini göstersin. Neyini araştırıyor ki acaba Davayı kazanırsak , hukuki düzenleme yapmak zorunda kalırsa kişi başı kaç para ödemek zorunda kalacak bunun peşine mi düşmüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…