Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Benim en hafif çeşidi olmasına rağmen çok zor bir hastalık. Allah düşmanıma bile vermesin. Çocukluk dönemimde kemiklerim zayıftı. 6-7 kırık yaşadım. Ameliyatlar falan. O yüzden bebek için uğraşıyorum. Normal yolla %50 risk var. Bu riski göze alamadığım için PGT yaptıracağım canım. Genetik testler Amerikada yapıldı. O test üzerinden sağlıklı arayacaklar. Kısmet işi biraz. PKOS'un da avantajı var desene Ama OHSS de çok korkutuyor beni.

Kızlar ben geldim dr den:

10 da randevuya gittim. Ayrıntılı ultrason için... Arda Bey tatilde top oynarken elini incitmiş. Dedim nazar değmiştir. tüp bebek yaptırırken de Cem Beyin ayağı incinmişti. Bende mi bir uğursuzluk var acaba dedim yok canım dedi:))

Muayene başladı Nil Hanım da geldi. Her organını ayrıntılı incelediler parmak sayılarına kadar. Sonra normal doğum vakası geldi acil Arda Bey de Nil Hanım da gitti. 2 saat bekledik doğumdan sonra sezaryene girmişler...Sonra incelediler...Kilosu yine üst sınırda...: 559 gram
Çok hareketliydi parmaklarını zor saydılar... Rahim ağzı uzunluğum vajinal 2.5 cm. Çok iyi dedi. Muayenede testi tekrarlattığımı oranın 63 te 1 çıktığını söyledim. 2 limin 20200 de 1 çıktığı için bu oranı beklemiyordum Pgt yaptıran arkadaşımın bile 2 li de risk 10 000 de 1 çıkmışken
dedim.

Bebeğin görünüşte sorunu yok ama tıbbi olarak 10 da 1 değerden dolayı amniyo sentezi tıbbi olarak önermek durumundayım. Ama çok zor şeyler yaşadınız dedi.Bir de kafasında solda 3.8 mm kist görüldü yazılmış. Bunu eve gelince farkettim Arda Beyin hemşiresini aradım o da birçok bebekte olabiliyor bu haftalarda takip ediyoruz dedi. Ama downlu bebeklerde kalıcıymış( Ama Arda Bey önemli olsaydı kendi derdi di mi?

hoşgeldin
ne güzel maş. rahim uzunluğu da 2li test riski de güzel çıkmış gözünaydın
bence Arda bey bişey olsa söylerdi
bu haftalarda normal olan bişeydir zamanla geçiyordur o yüzden takip edip ona göre sana birşey söyleyecektir diye düşünüyorum
söylemeye gerekli görse söylerddi
amniyo yaptıracakmısın peki ne düşünüyorsun

chnb daha bebeğin gelişim sürecinde olduğundan her gidişinde bişey çıkabilir. ama diğer kontrole düzeliyo o söylenen.
tabi bizler özel durumda olduğumuzdan her gördüğünü sölüyo dr.
bacak kemiği kısa diye nasıl üzülmüştük, trizomili bebeklerde kısa olurmuş çünkü.
şimdi maşallah tam gününde gidiyo.

millet çatlak kremi önerisi olan varmı
nazefsa sen ile ben yakınız sana sorayım düşündünmü doktora sordunmu ne kullanacaksın

Kuzucum ben kullanıyorum bile mustela diye bi krem eczacı arkadaşım baya bi numune verdi bana doguma kadaar yeter bana.bildigime göre fiyatı 70 tlymiş.şuanda sadece gögüs uçlarıma sürüyorum. sende kullanabilirsin çook güzel nemlendiriyo hatta benm karnım gögsüm çok kaşınıyordu. kaşıntımı bile alıyor.

oh ne güzel valla süpermiş
neden göğüs ucuna sürüyorsun göbeğine neden sürmüyorsun
bi de o kremleri göğüse kullnın ama göğüs ucuna kullanmayın yazıyor kılavuzlarında

Kızlarrrrr yaa ben ismini bile bilmedigim birini nasıl bulabilirimnerde çalıştıgını biliyorum bi tane arkadaşının faceside buldum ama kendini bulamıyorum ve çok üzülüyorummm

Son düzenleme:
ben de dr.daydım bugün. malum bizde su azlığı var, fena değil ama hastaneye yatıralım seni dedi dr.
bu sıcakta ve ramazanda hiç istemiyorum hastane fln. bir de fakülte hastanesi..
sonra sezeryan günü vericem sana 2 hafta sonraki kontrolde dedi.
diğer dr normal doğurursun şartlara göre diyodu.
prof olan suyu az olduğu için bebek için riskli, pıhtılaşma fln önemli değil normal doğumun senin açından bi riski yok ama bebek açısından var dedi.
bayramdan sonra fln sezeryan görünüyo ya da eylül başı gibi, daha çok küçük bebeğim kilo alır mı o zamana kadar bilmiyorum.
senin bebek özel bebek, kıymetli bebek fln dedi. ultrasonda bi sıkıntı görünmüyo ama amniyo yaptırmadın, bi sıkıntısı varsa normal doğumla zorlamayalım bebeği demeye getirdi.
moralimi bozdu sonra da iyi düşün iyi olsun diyo bi de.
off napsam bilemedim

oh ne güzel valla süpermiş
neden göğüs ucuna sürüyorsun göbeğine neden sürmüyorsun
bi de o kremleri göğüse kullnın ama göğüs ucuna kullanmayın yazıyor kılavuzlarında

canım klavuzu ingilizce oldugu için hiç okuyamadımama bana bişey olmaz dedi arkadaşım.çokta iyi geldi aslında. göbegimede sürüyorum bazençok yaa nereme sürecegimi şaşırdım

cnmm kötü düşünme bak bnm arkadaşımda 2.200 gr paşa dogurdu ikiside çooook saglıklı maşallahbence hastaneye yat cnm doktor gözetimi altında ol hem sennde için rahat eder bu şekilde..

Kızlarrrrr yaa ben ismini bile bilmedigim birini nasıl bulabilirimnerde çalıştıgını biliyorum bi tane arkadaşının faceside buldum ama kendini bulamıyorum ve çok üzülüyorummm

Sağlıkla doğsun canım amniyoda sorun çıkmadığını görünce her kontrolün de kabus olmaktan çıkar:))

yok canım amniyo yaptırmadım yani o sudan korktuğum için sanki herkezin delinip akıcak gibi geliyor ALLAH korusun.

buarada unutmuşum yazmayı kanamam yok şükür kahve şeklinde az az geliyor ama..

Maşallah canım benim:))

Günaydın güzel anneler ve anne adayları Herkes iyi mi ? Bebişler de iyidir inşallah

Canım sağ ol sen de tatil de eylen bir de polen arı sütü diyenler de var...

Hayır canım biri kız olacak ben oğluma alacağım hemşeri sayılırız verirsin di mi? Hangisini beğenirsen büyük oğlum mu küçük oğlum mu?

Patlatın bombayı eylülde...

Canım pcos lularda pıhtılaşmaya ve rahim ağzı yetmezliğine meyil oluyormuş sen de pıhtılaşma var mı?

Sağ ol canım benim amniyo yaptırmayacağım canım risk almak istemiyorum. Zaten en baştan bu işe girerken amniyo yaptırmayacağım demiştim...

Nasıl içimi rahatlattın canım Allah razı olsun...

Canım göğüs uçlarını uyarmak iyi değil rahimi uyarıyormuş hatta şu an size yasak değildir ilişki sırasında da uyarmamak lazımmış... ilkel kabilelerde eskiden doğum yaparken biri de göğüs uçlarını uyarırmış...

Canım ya boş ver sezaryen ol keyfi olmuyoruz ya Allah korusun tüm riskleri engellemeye çalışalım...

hangi oğlun yakışıklı olursa onu alırım :))

büyük küçük farketmez :))
evet söylemiştin RABBİM hayırlısını versin inş.

hangi oğlun yakışıklı olursa onu alırım :))

büyük küçük farketmez :))
evet söylemiştin RABBİM hayırlısını versin inş.

Canım büyük oğlum 8 yaşında yakışıklıdır küçüğü ultrasonda pek yakışıklı durmuyor ama doğunca ne olur bilmem biraz tombiş...

iNŞALLAH SAĞLIKLA HAYIRLISINI VERSİN...Büyük oğlum 46 xy idi inşallah bu oğlum da öyledir...

tamam okusun iş güç sahibi olsun gelsin kapıma :))
bizimki de eğer kız olup da anasına çekerse zaten oğlunun aklını başından alır :)))
oldu bu iş :))
inş. RABBİM sağlık sıhhat versin sağlıkla doğsun hepimizin yavruları

Canım inşallah gelin damat olduklarını da görürüz bebişlerimizin sohbeti bile gülümsetiyor insanı:))

Canım bence riske atma. Bebeğin sağlıkla gelsin de sezeryanla doğsun.Doktorlar hep en kötüyü söylüyor. Bozma moralini.. Oğluşun sağlıkla gelecek inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…