Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Çok geçmiş olsun canım Allah hayırlı bir şekilde en hayırlı zamanda sağlıkla sıhhatle bebeğinizi kucağınıza alabilmenizi nasib etsin inşallah...
Pgt den vazgeçmenin sebebini sorabilir miyim özel değilse? Birde bu söz ettiğin arkadaşlar sakat olmasını göze alarak kendi istekleriyle mi normal yoldan denediler yoksa kazayla felan mı oldu? Yani ilk kez duyuyorum bu hastalığın taşıyıcısı olup da normal yolla bebek sahibi olmayı göze alan birilerini...

Bir de Özlem var, ilk çocuğu pgt ile doğdu, ikinci normal yoldan. Bu saydığım arkadaşlarda zaten düşük olduğu için normal yoldan şansı denemek diyelim. Görürlerse kendileri yazarlar. Merve var, pgt yapıldı çoğu sağlıksız çıktı. İki tane embrio güzel geliştiği için biopsi almaya kıyamadılar. Pgt'siz transfer yapıldı, kızı sağlam doğdu. Demek istediğim umudunu kayb etme. İhtimal % 1 bile olsa sana çıkmayacağı ne malum.

Bizde genetik sorun yok. Pgt tedbir amaçlı yapılmışdı. Daha önce 3.gün biopsi alındığı için doğru sonuç vermemiş ola bilir dedi dr. Bizim 9 embriodan 4'de genetik sorun gözükmüşdü. Sağlıklı olanlarda 3 tane transfer edildi, 3'ü de tuttu. Biri gelişmedi, ikincisi kalp atışı görüldükten sonra gelişimini durdurdu, 3.'de 18 haftalık suyu geldiği için süni doğumla sonlandırıldı. Anlayacağın pgt yapılmış bile olsa sonucu değiştiremedi. Maddi olarak da sıkıntılar var. Bu bizim iki seneden az bir sürede yaptırdığımız 6.deneme ve bir histereskopi, doğum, kürtaj testler tahliller derken dibe vuruyorsun.

Hem pgt bile yalnış sonuç vere biliyor. % 100 garanti veremiyorlar. Anlayacağın kaderden kaçamayız, Allaha tevekkül deyip yola koyulduk. Allah sonumuzu hayırlı eylesin. Gerçi dr.um embrio gelişimine bakıp yaptıralım derse yine fikrim değişe bilir.

Çok geçmiş olsun canım Allah hayırlı bir şekilde en hayırlı zamanda sağlıkla sıhhatle bebeğinizi kucağınıza alabilmenizi nasib etsin inşallah...
Pgt den vazgeçmenin sebebini sorabilir miyim özel değilse? Birde bu söz ettiğin arkadaşlar sakat olmasını göze alarak kendi istekleriyle mi normal yoldan denediler yoksa kazayla felan mı oldu? Yani ilk kez duyuyorum bu hastalığın taşıyıcısı olup da normal yolla bebek sahibi olmayı göze alan birilerini...

Öncelikle geçmiş olsun kayıpların için üzüldüm. Ben de hikayemden bahsedeyim.

Benim 5 hamileliğim oldu.

1. hamilelik 8 haftalık kalp atışı oluşmadan düşük.
2. hamilelik düşük ve erken doğum tehdidine rağmen 38 de doğdu. Şu an 10 yaşında. (Genetik sorun yok geçen sene baktırdım)
3. hamilelik: 25 haftalık rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum (bu arada pıhtılaşma problemimi öğrendim)
4. hamilelik: 8 haftalık düşük (kalp atışı duyulmadı ve pıhtılaşma iğnesi olmama rağmen düştü)

İşte o zaman bu topikle tanıştım. Kürtaj yapıldı ve kürtaj malzemesi genetiğe gitti. Ben antakyadayım buradaki dr ler gelen sonuç 46 xx sağlıklıymış dediler. Sonra İstanbulda prof. Cemil Akgül hocaya gittim baktı dedi ki burada not var koryon villusları izlenmemiştir yazıyor bu demek ki sen düşük yapmışsın sonra kürtaj yapmışlar 46 xx sana ait bulgu dedi. Benden ve eşimden preferik kanda kromozom analizi istedi. Allah razı olsun burada yazan angell bana dedi ki 20 bantta bakınca mozaikler çıkmayabiliyor bende öyle oldu 100 bantta baktır. Ben de ısrarala 100 bantta baktırdım.Bende sorun çıkmadı eşimde sorun çıktı. Sonra İstanbula gittik memorialdeki cumhur bey yeniden bakmak istedi eşime çünkü netlik yoktu. Tekrara baktılar eşimde 100 de 50 46 xy, yüzde 48 47 xyy, yüzde 2 de 48 xyy çıktı. Cumhur bey dedi yaşamla bağdaşan bir anomali. Ama düşük de yaptığım için ayrıca amh değerim 0.3 menopoz sınırında olduğu için biz apar topar pgt denedik.

7 yumurtam oluştu 6 döllendi 5 i 3. gün pgt ye gitti. 4 ü incelenmiş. Biri triziomi 21, birinde çok sorun vardı ikisi de sağlıklı geldi. Ama pgt de 5. gün transfer yapılacaktı ama hepsinin gelişimi durdu ve transfer olmadı.:(( Ben araştırdım bazen hücre alınınca embriyolar zarar görebiliyormuş. ben menopoz sınırındaydım o yüzden zaten pek de kaliteli değildi embriyolar bence. Yani kısmet olmadı. Sonra eşim dedi ki d oğal deneyeceğiz. Ben pgt den 2 ay sonra doğal hamile kaldım. Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 13. haftada laparoskopik serklajla rahimağzı dikildi. Bir hafta sonra suyum geldi hastanede tedavii gördüm suyum toparlandı çok şükür. Sonradan da 10 da 1 down riski çıktı. pgt de embriyolardan 2 sinde 21. kromozom sorunlu olunca korktum açıkçası. Amniyo sentez yaptırmaduk. Tabi düşünce olarak zor geçti. O süreçte downlu melek anneleri topiğini okudum ki böyle meleğim olursa ne yapacağımı bileyim yazılar okudum. Doğduğunda ilk şükür ettim ardından bebeğin her yerini inceledim el çizgisi tek olurmuş burnu şöyle vs. onlara tek tak baktım sezaryenden ayılınca. Çok şükür çocuk dr si sağlıklı dedi.

Şu an düşünüyorum. Yaşım daha genç olsaydı istanbulda olsaydım amh sıkıntım ve maddi imkanlar yerinde olsaydı pgt denerdim. Gerçekten düşük yapmak da hamilelik boyunca stres yaşamak da zor. Gerçi şunu da bilmek lazım nasip işi biraz da. Allah kaldıramayacağız dertlerle sınamasın. İnşallah pgt ile ilk seferde olur...

Merhaba gecmis olsun diyerek bende hikayeme basliyayim
Sumeyye nin de dedigi gibi benimde iki dusuk sonucu da ogrenildi ilk bebegim 8 haftalik dustu ikinci bebegim 12 haftalik iken kalp atisi durdugu icin kurtaj yapildi
Bu arada tahlillerimiz yapimsti sonuclari beklerken ikinciye hamile oldugumu ogrenmistik ve hatta pgt icin Randevumuzun oldugu gunden bir gun once test yaparak ogrenmistim hamile oldugmu yinede gorusmwye gitmistim ve esime ertesi gun soylemistim hamile oldugumu maalesef ki kaybettim
Daha sonra esimde 2.ve 10. Numarali kromozomlarda dengeli tranlokasyon oldugunu ogrendik ve basladik pgt seruvenine
14 yumurtam toplandi 8 i dollendi 6 si pgt ye girdi ve sadece 1 tanesi saglkkliydi sukurler olsun o tek 1 tane 5. Gun yerlestirildi su anda kizim 2 yasinda
Buyuk kizim 6 aylik iken icimden bir his test yap dedi yaptim ve buyuk mucizem benimleydi ha dustu dusek dedik sukur dusmedi kalbi durdu duracak dedik sukur durmadi dogarken problem oldu olacak dedik olmadi ve kucuk suprizim suan 1 yasinda Allah ima hamd olsun ki benimle beraberler iki kizimda Allah im insallah tez zamanda sanada yasatsin ve buarada isteyen herkese yasatsin bu duygulari hergun bu duayi ediyorum evlat hasreti ceken butun anne ve babalarimiza bu duyguyu yasat ya Rabbim birgun sizlerde anne olacaksiniz insallah ama sabir ve dua

Hamileymissin birde kizin olacakmis ayyy uzun zamandir girmiyordum tam supriz oldu gozun aydin diyeyim artik sag salim kucagina alirsin i nsallah canim cok sevindimmmm

Herkese iyi geceler armaan doğum yaptın mı merak ettim
Mattika nasılsın ahmet nasıl
Izz hamileymis çok sevindim
sağol canım iyiyiz ne olsun inatlaşmalar başladı uğraşıyoruz. çok şükür halimize :16:
sen nasılsın erva nasıl

translokasyonun çeşidi ve hangi kromozomlarda olduğu da etkili ama translokasyon normal yolla bebek sahibi olmaya engel değil. tüp bebek doktorları asla normal denemeyin. tutana kadar pgt diyorlar ama tarafsız bi genetikçi ihtimal olduğunu anlatıyor.
benim normal yolla gelen oğlum uyuyor şimdi. allah en kısa zamanda hayırlı güzel sonuçlar versin sana ama pgt denemek de kolay değil. her türlü yoldan denemek istiyor insan. tabi taşınan hastalıklar da önemli.

pgt de 7 embriyodan hiç sağlıklı çıkmamıştı. dr asla normal denemeyin demişti.

Son düzenleme:
Sağolasın Angel. İyiyim çok şükür. Eğer 5.gün transferi olarsa cumaertesi transfer günü olarak gözüküyor. Şimdilik transfer zamanı ile ilgili bilgi verilmedi. Hayırlısı olsun. Sen nasılsın, oğluş nasıl? Bir az daha iyimisin?

inşallah canım Allahım izin verir ve inşallah hayırla sağlıkla kavuşursun yavruna...
Ben gayet iyiyim oğlumda çok iyi elhamdülillah.
o kadar yoğun geçiyor ki günler sorunları düşünmüyorum artık...
Önce Allhın izniyle sonrada oğlumun ve eşimin sayesinde biraz da kendi çabalarımla ve senin sayende daha iyiyim.teşekkür ederim önerilerini hep dikkate aldım.
Oğlum konuşuyor ben mutluluklardan mutluluklara geçiyorum...

kızlar hamile kalanların kontrollerinde neler yapılıyor ve hangi testler yapılıyor sizler ne yaptırdınız

merhaba ipek nasılsın,bulantı oluyormu.
Beta hcg 1500 seviyelerinde kese kontrolü yapılıyor,5 yada 6 haftalıkken vajinal ultrosonda bebek ve kalp atışı görülüyor.
Normal ultrosonda da ortalama 7 haftalıkken görülebiliyor.CRL(boy) ölçülür.İlk test ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümüdür.Genelde ense 3mm den fazla olursa,risk olabilir derler.
Sonra 11-14 haftalarda ikili tarama üçlü,dörtlü tarama devam eder..
İkili tarama iyi geldiyse diğerlerini pek yapmazlar,bazen de yaparlar.
Taramalarda PAPP-A ve hcg ye bakılır,PAPP-A daha az,hcg yüksekse ve ense kalınlığıda yüksek çıkmışsa risk görebilirler.Bunlar tabi yalnızca tarama ve tahminden ibaret.
Genelde 12.haftada cinsiyet söylerler,bu süre uzyadabilir bebeğin pozisyonuna göre.Benim ki 11.haftada belliydi.
Çok risk gördülerse amniyosentez isterler tabiki yaptırma tercihi sana ait.
Sonra 18-23 haftalarda ayrıntılı ultroson bu çok önemli (bende renkli doppler de yapılıyordu hep,pıhtılaşma olduğu için ve kanda pıhtılaşma düzeyinede bakılırdı )
her kontrole gittiğinde bebeğin,suyun,göbek kordonun ve rahim ağzının değerlendirilmesi VS.
Sonra 26. haftalarda şeker yüklemesi
Sonra inşallah doğum...
Yani böyle özetleyebilirim,atladığım veya yanlış yazdığım bişey varsa düzeltin arkadaşlar...

Son düzenleme:
Hamileymissin birde kizin olacakmis ayyy uzun zamandir girmiyordum tam supriz oldu gozun aydin diyeyim artik sag salim kucagina alirsin i nsallah canim cok sevindimmmm

ozlemcan:)
bana da süpriz oldu hiç sorma, 2. ay bittiğinde öğrendim ben de.
çok şükür...
tabi doğal olduğu için hop oturup hop kalktık ama şükür 4.ayı bitiriyoruz.
şu an bu mesajı okuyan ve isteyen herkese nasip etsin Allah inşallah
(bi de totemle deniyelim;) )

Bulantı ve hiç bir belirti yok şuan SAT ne göre bugun 5+4 olmalı ama döllenme hesabına göre bu ay 2 kere ilişkim oldu biri 23 ünde biri 27 sinde ovulasyonu hesaplayarak yapmıştım 2tarihten birinde döllenme oldu mutlaka eger 23 ünde olduysa o zaman 3+4 günlük 27 sinde döllendiyse 2+4 günlük o zaman hcg nin 946 olması normal değil mi dün baktırdım. Ama SAT ye görehesaplarsak yavaş artmış oluyor galiba. 2 günde bir yaptırıyorum hep 2 ye katlanmış oluyor. Dış gebeli k yaşadığımda değerim 2500 dü o zamanlarda bulantım olmuştu

Bulantı ve hiç bir belirti yok şuan SAT ne göre bugun 5+4 olmalı ama döllenme hesabına göre bu ay 2 kere ilişkim oldu biri 23 ünde biri 27 sinde ovulasyonu hesaplayarak yapmıştım 2tarihten birinde döllenme oldu mutlaka eger 23 ünde olduysa o zaman 3+4 günlük 27 sinde döllendiyse 2+4 günlük o zaman hcg nin 946 olması normal değil mi dün baktırdım. Ama SAT ye görehesaplarsak yavaş artmış oluyor galiba. 2 günde bir yaptırıyorum hep 2 ye katlanmış oluyor. Dış gebeli k yaşadığımda değerim 2500 dü o zamanlarda bulantım olmuştu

Döllenme ye bakmazlar son adet tarihine göre hesaplarlar.yani 23 ünde de olsa 27 sinde de olsa SAT tarihi önemlidir.
beta hcg herkezde farklılık gösteriyor benim adetim 3 gün falan geçmişti hcg 5000 çıktı,yüksek çıkınca mol gebelik mi diye endişelenmiştik,ama bişi olmadı... Mol gebelik geçirdim daha önce.
Değerin güzel katlıyor bence,bulantıda herkezde farklı olur...dış gebeliktede mol gebeliktede normal gebelik belirtilerin aynısı oluyor...

Son düzenleme:

Bulantı için erken. Sen kan değerlerini hiç kafana takma. Ve döllenme gününü de unut. Çünki hatta tüp bebek yapılmış olan gebelerde bile son adet tarihini baz alıyorlar. Önemli olan değerinin güzelce katlanarak devam etmesi. Dış gebelik olsaydı hem şiddetli ağrı, kanama verirdi. Hem de bu derece düzenli artmazdı. Kötü düşünceleri kafandan at ve bebeğine odaklan. allah tamamına erdirsin.

Bir az önce hastaneyi aradım. 7 embriodan 4-5'nin (4'nün) durumu daha iyi, diğerleri orta dediler. Ya yarın, ya da cumaertesi (büyük ihtimalle cuma ertesi) transfer olur dediler. Şimdilik son durumlar böyle.

Bir az önce hastaneyi aradım. 7 embriodan 4-5'nin (4'nün) durumu daha iyi, diğerleri orta dediler. Ya yarın, ya da cumaertesi (büyük ihtimalle cuma ertesi) transfer olur dediler. Şimdilik son durumlar böyle.

Günaydın canım,inşallah en sağlıklısı,en hayırlısı olsun hakkında...

merhaba arkadaşlar benım 13 yıldır bebgım olmuyor tüm tedavılere ragmen...500 yasıne nıyetlendım yardımcı olursanız sevınırım[kım ne kadar okuyabılırse]allah razı olsun

Back
X