- 27 Nisan 2012
- 15.848
- 19.131
- 498
Allah yardımcınız olsunAnnem başka memlekette ve küçük kardeşim var okula gidiyor,kv de de yaşlı ve hergün hastane yollarında
Ben şu kısmı anlamadım. Sözleşmeli öğretmenim yazmışsınız. Sözleşmeli öğretmenlerin aldığı ücret belli. Asgari ücretin de altında. Size özel bir zam yapmadılar ise aldığınızdan fazlasını bakıcıya veriyorsunuz. Zira yukarıda 1500 artı yol parası veriyoruz yazmışsınız. Sizin kazancınızdan fazla bu verdiğiniz miktar.
Gerçekten merakımdan soruyorum neden? Evde oturun kendi gıdanızı kendiniz tüketin madem bu kadar şikayetçi iseniz.
Ya eksik bilgi veriyorsunuz burada ya da yerine oturmayan bir şeyler var. Yok benim derdim para değil kazandığımdan fazlasını sürekli şikayet ettiğim bakıcıya verip bir de çocuklarım bana düşkün değil diye her gün ağlayacağım çünkü öyle. Diyorsanız da peki diyorum.
Sozlesmeli ogretmenle ucretli ogretmen karistirilir hep. Sizin bahsettiginiz ucretli ogretmendir. Üniversite mezunu herkes yapabilir alan farketmeksizin. Herhangi bir sinavi vs yok. Okulda ogretmen acigi olmasi gerekiyor sadece.
Sozlesmeli ogretmenin maasi kadroluyla hemen hemen aynidir. Memurdur yine. Ozluk haklari acisindan farklar var diye biliyorum. Sozlesmeli ogretmen olmak icin ogretmenlik sartlarinin hepsini tasimak gerekir. Kpss ye vs girmek gerekir.
Aynen öyleSozlesmeli ogretmenle ucretli ogretmen karistirilir hep. Sizin bahsettiginiz ucretli ogretmendir. Üniversite mezunu herkes yapabilir alan farketmeksizin. Herhangi bir sinavi vs yok. Okulda ogretmen acigi olmasi gerekiyor sadece.
Sozlesmeli ogretmenin maasi kadroluyla hemen hemen aynidir. Memurdur yine. Ozluk haklari acisindan farklar var diye biliyorum. Sozlesmeli ogretmen olmak icin ogretmenlik sartlarinin hepsini tasimak gerekir. Kpss ye vs girmek gerekir.
Yok ya şuan atanmaların hepsi sözleşmeli amaç çakılı tutmak,şuan atanma şartları daha zor ve sürekli bi üst aşama var..ben 82 ile bu ücra köye atandım düşünün yani...Haklısınız karıştırdım ben de. Aslında sözleşmeli öğretmenlik yapan bir kuzenim, ücretli öğretmenlik yapan arkadaşım var ama niye karıştırdım ben de bilmiyorum :) galiba sözleşmeli öğretmenlikte kpss sınavına girme ve 50 puan üstü alma şartı vardı değil mi? Yanlış hatırlamıyorsam ve sistem değişmediyse kuzenim yıllar evvel o şekilde sözleşmeli öğretmen olmuştu. 50 puanla Iğdır'ın bir köyüne gitmişti.
Yok ya şuan atanmaların hepsi sözleşmeli amaç çakılı tutmak,şuan atanma şartları daha zor ve sürekli bi üst aşama var..ben 82 ile bu ücra köye atandım düşünün yani...
Yeni bi sistem evet,4 yıl oldu,2015 sonrası oldu,artık atamaların hepsi önce sözleşmeli..amaç Doğuda memuru tutabilmek.6 yıldönümü sonra tayin istenebiliyor.Ben epey uzak kalmışım bu bilgilerden. 82 puan ve ücra köy demek. Tüm atamalar mı sözleşmeli nasıl yani? Atanıyorsunuz ve aynı zamanda sözleşmeli memur oluyorsunuz. Herhangi bir tayin istememek için mi? Yahu çok değil 8 yıl önce böyle bir şey yoktu ben mi yanlış hatırlıyorum acaba. Ailemin yarısı memur çoğu da mütemadiyen yer değiştirdiler.
Doğru hatırlıyorsunuz. Önceden alınan puana göre sözleşmeli veya kadrolu olarak atanıyordu öğretmenler. Artık hepsi sözleşmeli ve belli bir süre çakılı kadro. Sanırım 4 yıla indi bir donem 6 idiBen epey uzak kalmışım bu bilgilerden. 82 puan ve ücra köy demek. Tüm atamalar mı sözleşmeli nasıl yani? Atanıyorsunuz ve aynı zamanda sözleşmeli memur oluyorsunuz. Herhangi bir tayin istememek için mi? Yahu çok değil 8 yıl önce böyle bir şey yoktu ben mi yanlış hatırlıyorum acaba. Ailemin yarısı memur çoğu da mütemadiyen yer değiştirdiler.
Eşiniz bakıcıya vereceğiniz para için çalışıyormuş resmen asgari ücreti buluyor neredeyse.1500+yol+yemek kahvaltı
yani yinede idareten gelip kalabilir. senin cocuklarindan kücük degil ya kardesin.bir iki hafta gelse kalsa o arada en azindan bakici bulabilirsin. ama dedigin tek bir sey var oda baska carem yok baska carem yok. ha bu arada okulun o kadar uzaktaysa ve arabayla gidemiyorsan o yolu diger tasitlarla kac saatde gidip geliyorsun? kendi araban dahiolsa tek gidis 2 saat yol yapar 120 km uzakliktaki yola. hep bahane hep bahane kusura bakma yani. olmadi araba al arabayla birak cocuklari krese, evi tasi. binlerce cözüm sunuldu ama senin hala baska caren yok.Annem başka memlekette ve küçük kardeşim var okula gidiyor,kv de de yaşlı ve hergün hastane yollarında
Doğru hatırlıyorsunuz. Önceden alınan puana göre sözleşmeli veya kadrolu olarak atanıyordu öğretmenler. Artık hepsi sözleşmeli ve belli bir süre çakılı kadro. Sanırım 4 yıla indi bir donem 6 idi
Kilitleme olayı aklıma geldi ancak ayıp olur dedimfazla iyi niyetliyim sanırım,bi de çocuklar kapalı kapı görünce odada olduğumuzu düşünüp ağlarlar diye kapıları kapatmıyoruz hiç
Umarım birgün çaresiz kalmazsınızyani yinede idareten gelip kalabilir. senin cocuklarindan kücük degil ya kardesin.bir iki hafta gelse kalsa o arada en azindan bakici bulabilirsin. ama dedigin tek bir sey var oda baska carem yok baska carem yok. ha bu arada okulun o kadar uzaktaysa ve arabayla gidemiyorsan o yolu diger tasitlarla kac saatde gidip geliyorsun? kendi araban dahiolsa tek gidis 2 saat yol yapar 120 km uzakliktaki yola. hep bahane hep bahane kusura bakma yani. olmadi araba al arabayla birak cocuklari krese, evi tasi. binlerce cözüm sunuldu ama senin hala baska caren yok.
Umarım birgün çaresiz kalmazsınızAraba almak için para lazım biliyor musunuz ? Gittiğim yol evet 2.5 saat sürüyor ve gidiyorum,şuan ülke şartlarında işimi beğenmemek ve istifa etme lüksüm yok,yıllarca atanmayı bekleyen intihar eden insan varken şımarıklık yapıp istifa edemem...Kreş var evet yakınımdaki kötü uzaktakilerde aracım yok diye götüremiyoruz dedim ancak buradaki herkes kızın gitmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğu için ne yapıp edip kızı yollar kreşe götürüp getircem çocuklarımı şuan hijyen olup olmaması bile önemli değil artık...bu yorumu da çok yazdım ancak eleştirmek çok kolay geliyor anlam veremiyorum.
Aslinda karisiklik sundan oluyorHaklısınız karıştırdım ben de. Aslında sözleşmeli öğretmenlik yapan bir kuzenim, ücretli öğretmenlik yapan arkadaşım var ama niye karıştırdım ben de bilmiyorum :) galiba sözleşmeli öğretmenlikte kpss sınavına girme ve 50 puan üstü alma şartı vardı değil mi? Yanlış hatırlamıyorsam ve sistem değişmediyse kuzenim yıllar evvel o şekilde sözleşmeli öğretmen olmuştu. 50 puanla Iğdır'ın bir köyüne gitmişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?