Pisboğaz bakıcı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz ona musamaha gösterdikçe evi sahiplenmis yemek yemesinden başka şeyler de olmuş sanırım,
Saygi, incelik nezaket filan da bilmiyor belli ki bir şekilde konuşup baskasiyla devam edin..

Son düzenleme:

Sozlesmeli ogretmenle ucretli ogretmen karistirilir hep. Sizin bahsettiginiz ucretli ogretmendir. Üniversite mezunu herkes yapabilir alan farketmeksizin. Herhangi bir sinavi vs yok. Okulda ogretmen acigi olmasi gerekiyor sadece.

Sozlesmeli ogretmenin maasi kadroluyla hemen hemen aynidir. Memurdur yine. Ozluk haklari acisindan farklar var diye biliyorum. Sozlesmeli ogretmen olmak icin ogretmenlik sartlarinin hepsini tasimak gerekir. Kpss ye vs girmek gerekir.

Haklısınız karıştırdım ben de. Aslında sözleşmeli öğretmenlik yapan bir kuzenim, ücretli öğretmenlik yapan arkadaşım var ama niye karıştırdım ben de bilmiyorum :) galiba sözleşmeli öğretmenlikte kpss sınavına girme ve 50 puan üstü alma şartı vardı değil mi? Yanlış hatırlamıyorsam ve sistem değişmediyse kuzenim yıllar evvel o şekilde sözleşmeli öğretmen olmuştu. 50 puanla Iğdır'ın bir köyüne gitmişti.

Aynen öyle

Yok ya şuan atanmaların hepsi sözleşmeli amaç çakılı tutmak,şuan atanma şartları daha zor ve sürekli bi üst aşama var..ben 82 ile bu ücra köye atandım düşünün yani...

Yok ya şuan atanmaların hepsi sözleşmeli amaç çakılı tutmak,şuan atanma şartları daha zor ve sürekli bi üst aşama var..ben 82 ile bu ücra köye atandım düşünün yani...

Ben epey uzak kalmışım bu bilgilerden. 82 puan ve ücra köy demek. Tüm atamalar mı sözleşmeli nasıl yani? Atanıyorsunuz ve aynı zamanda sözleşmeli memur oluyorsunuz. Herhangi bir tayin istememek için mi? Yahu çok değil 8 yıl önce böyle bir şey yoktu ben mi yanlış hatırlıyorum acaba. Ailemin yarısı memur çoğu da mütemadiyen yer değiştirdiler.

Yeni bi sistem evet,4 yıl oldu,2015 sonrası oldu,artık atamaların hepsi önce sözleşmeli..amaç Doğuda memuru tutabilmek.6 yıldönümü sonra tayin istenebiliyor.

Doğru hatırlıyorsunuz. Önceden alınan puana göre sözleşmeli veya kadrolu olarak atanıyordu öğretmenler. Artık hepsi sözleşmeli ve belli bir süre çakılı kadro. Sanırım 4 yıla indi bir donem 6 idi

Annem başka memlekette ve küçük kardeşim var okula gidiyor,kv de de yaşlı ve hergün hastane yollarında
yani yinede idareten gelip kalabilir. senin cocuklarindan kücük degil ya kardesin.bir iki hafta gelse kalsa o arada en azindan bakici bulabilirsin. ama dedigin tek bir sey var oda baska carem yok baska carem yok. ha bu arada okulun o kadar uzaktaysa ve arabayla gidemiyorsan o yolu diger tasitlarla kac saatde gidip geliyorsun? kendi araban dahiolsa tek gidis 2 saat yol yapar 120 km uzakliktaki yola. hep bahane hep bahane kusura bakma yani. olmadi araba al arabayla birak cocuklari krese, evi tasi. binlerce cözüm sunuldu ama senin hala baska caren yok.

Ben de öyle hatırlıyorum. Puana göre belirleniyordu sanki sözleşmeli ve kadrolu olacağı. Bu çakılı kadro mevzusunu duymuştum ama şark görevi başlığı altında bir duyum almıştım. Çok net ve yeterli bilgim yok bu hususta. Merakımdan soruyorum, bir çocuk doğurdum dünyayla bağlantım kopmuş valla. Ben bir araştırayım bu konuyu. Belki 32 yaşından sonra deli cesareti gelir de girerim sınava :)

Bana gelen yardımcıda yemek dogru düzgün yemez ama yurtdısından getirttigim cikolataları şehirdısından getirttigim tatlıları fırına dolaplara koymama ragmen bulur yer
Gördügün herşeyi yiyebilirsin diye ilk geldigi zaman konusmustum göz hakkı sonucta gördügünden yesin ama gel görki dolapların icini temizlememesine ragmen nasıl bir karıstırıyorsa nerde en pahalısı var onu yiyor. Etinin Ülker in cikolataları var aynı dolapta onları yemiyor İtalyadan getirdigim 5li cikolatanın 3ünü yemiş mesela. El insaf eşimle banada bıraksaydın bari bide özel bişey belli.
Tatlılarda öyle fırına koymama ve fırını temizlememesine camınında karanlık olmasına ragmen bulup yedi ordanda kaç kere :)

Sizinki ekmek yemek yiyorsa gene iyi ucuza kapatıyorsunuz
Kek börekler icinde ona bi tabak sabah bırakın sana ayırdım bunları atıstırırsın diyin sınırlayın onu bakalım gene tepsiyi süpürücekmi
Yumurtalar icinde canım bunları cocuklara yediricez sen diğer cesitten yersin bizim gibi falan de derim

Kilitleme olayı aklıma geldi ancak ayıp olur dedim fazla iyi niyetliyim sanırım,bi de çocuklar kapalı kapı görünce odada olduğumuzu düşünüp ağlarlar diye kapıları kapatmıyoruz hiç

Eğer çocuklar sizi kapıdan uğurlarsa sıkıntı olmaz. Zamanla alışırlar. Akşam eşime bakıcının yaptıklarını seçip okurken öfleyip püfledi daral gelmiş. Nasıl katlanıyorlar diye sordu hatta. İlk bakıcı deneyiminiz mi? Ben de 3 bakıcı ile çalıştım (sırayla 5 gün, 8 ay, 24 gün). Olur da başka bir bakıcı ile daha çalışmam gerekirse kesinlikle iyi niyetli olmayacağım. Çok pis sömürüyorlar.

Umarım birgün çaresiz kalmazsınız Araba almak için para lazım biliyor musunuz ? Gittiğim yol evet 2.5 saat sürüyor ve gidiyorum,şuan ülke şartlarında işimi beğenmemek ve istifa etme lüksüm yok,yıllarca atanmayı bekleyen intihar eden insan varken şımarıklık yapıp istifa edemem...Kreş var evet yakınımdaki kötü uzaktakilerde aracım yok diye götüremiyoruz dedim ancak buradaki herkes kızın gitmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğu için ne yapıp edip kızı yollar kreşe götürüp getircem çocuklarımı şuan hijyen olup olmaması bile önemli değil artık...bu yorumu da çok yazdım ancak eleştirmek çok kolay geliyor anlam veremiyorum.

ben cocugumla ilgili ne caresizlikler yasadim bilseniz akliniz sasar. hep bi cözüm yolu buldum.

evet biliyorum para lazim araba almaya, ama o paraciklar cocuklarimdan kiymetli olamaz mesela.

istifa et diyen yok zaten ama mesela oraya tasinabilirsin.

yakindaki kresin iyi olmadigini tüm kk anladi, ayni sekilde baska carem yok diye diye kendini avuttugunu da.

kardesin o kadar mi kücük ki annen bi kac hafta birakip gelemiyor su zor durumda yardimci olmaya. yada en kötü sen cocuklari bir iki hafta birak baskasini bulana kadar
cözüm coooook ama isteyene....

Aslinda karisiklik sundan oluyor
Ucretli ogretmenlik yapanlarin genelde yakinlari sozlesmeli ogretmen diye anlatiyor cevreye :) . Ondan da cok karisiyor. Ben ucretli yaparken israrlar ucretli sozlesmeli baska bisi dedigim halde herkes sozlesmeli calisiyor diyordu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…