- 8 Ağustos 2016
- 96
- 115
- 93
- 40
Merhaba doktorum bana da matofin verdi ve zayiflamami soyledi nasil bir diyet yaptiniz ,yardimci olabilir misiniz?Selam kizlar bende pkoluydum ve tedavimi oldum doktorum ilk once kilo vermemi soyledi ve seker hastalarinin kullandigi bi ilac verdi matafin glifor vs. Bunlari ictim kilo da verdim 6 kilo smdi kistlerim tamamen gitti insallah sizde yenersiniz
Ben gece cok yiyordum o yuzden cok kilo almistm canim gece yemesini biraktim su ictim cok hareket ettm hemen kilo verdm zaten vucudum hemen kilo almaya musait vermeyede musait yni ben istersem hemen verebiliyorum hamur isi hic yemedim dogru duzgun yediysem bile hemen pesinden bakkala veya apartmada merdivenden inip cikiyordum yani aslinda ne yerseniz yiyin en onemli sey harekettir . hareket dedigm ev isi gunluk kosturmaca fazla oturmuyordum asansor yerine merdiveni kullaniyordum oyle yaniMerhaba doktorum bana da matofin verdi ve zayiflamami soyledi nasil bir diyet yaptiniz ,yardimci olabilir misiniz?
Kiste ilgili yazı okudum zaten sitye üye olma sebebim polikistik overden çok cekmem ve en son tedavisini bulup mutlu sona ulasmamdir . Konuya gireyim bende yıllarca doğum kontrol hap kullandım bıraktığım an aynı devam etti sonra internette araştırdım ibrahim saracoglunun soğan kuru denk geldim bunu uygulamadan önce başka bir kur denedim hormon dengeleyici testere dışlı Aslan pençesi iki ay bunu uyguladım ibrahim saracoglu kuruydu bundan hemen sonraki ay soğan kuru uyguladım ve şuan hiç kıstım yok hatta 6 aylık evliyim şuan hamileyi. Aslan pençesi kurunu uygulamaya da bilirsin ama soğan kuru mutlaka uygulaArkadaşlar Görüyorum Ki Hepimizin Ortak Sorunu Bu Kistler.
Bende De Adet Düzensizliği Sorunu Var Doğum Kontrol Hapi Kullanmama Karşin Bi Sonuç Elde Edemedim.hala Düzensizlik Devam Ediyor.peki Aranizda Bu Tedaviden Başarili Sonuç Elde Eden Var Mi??
Bende Tüylenme Sorunu Da çikti .sizde De Var Mi??
Tuylenmeden kastınız nedir acaba ?Arkadaşlar Görüyorum Ki Hepimizin Ortak Sorunu Bu Kistler.
Bende De Adet Düzensizliği Sorunu Var Doğum Kontrol Hapi Kullanmama Karşin Bi Sonuç Elde Edemedim.hala Düzensizlik Devam Ediyor.peki Aranizda Bu Tedaviden Başarili Sonuç Elde Eden Var Mi??
Bende Tüylenme Sorunu Da çikti .sizde De Var Mi??
Tuylenme dediğimiz nasıl benim göğüs aramda var ama karnına doğru küçük ince kiloluyum daha sık duruyor göbek deliğinin altında baya var ama onu ben yaptım jilete vurdum göğüs ucumdada 4 5 tane uzun çıkıyor ultrason cekildm her iki overde peroferik dizilimlu folikul kist saptandı üç horminuma bakıldı prolaktin tsh beta normal çıktı tarlusal verdi oldum bu ay zamanım gelmedi daha ama tüylerimi gosterdgmde bendede var dyorlar napmaliyim sizce ?Bende Polikistik Ver Hastasiyim.adet Düzensizliğimin Başlamasindan 7 Ay Sonra Buldular.tavsiye üzerine özel Dr A Gittim.bende Aşiri Tüylenme Kilo Artişi Ve şker Yüksekliği Var.bunun üzerine Doktorum Glucophage Verdi Bu Ilaç Başta Bulanti Kusma Halsizlik Yapiyor Ama çok Faydali..ben 1 Aydan Sonra Hemen Etkisini Gördüm Ve Düzenli Adetlerim Başladi 6 Ay Kullandim Biraktim Ama Adetlerim Bozulmadi...bu Ilaci Birakma Gibi Bi Lüksümüz Yok Hamileliğin Ilk 3 Ayindada Kullanilmasi Gerekiyor Sebebi şekere Bağli Düşüğü Engellemesi...mutlaka Kullan Günde 1 Kerenin Faydasi Olmaz Günde 2 Ile Başla Ilaca Alişinca 3 E çikar...
Periferik dizilimli folikul kistler polikistik mi oluyor ? 17 yaşındayım ve bende bu sorundan şikayetçiyim 7 8 ay oldum 2 ay olmadim doktora gittim testesterona falan bakmadı usg bakti bunu soyledi tsh prolaktin normalmis adet olana kadar gitmicem olmazsam iyi biryere gitmek istyorum pkos çok kötü birşey mi ? Pkossun demedi tarlusal verdi oldummimozam
canım kilo vermek için her yolu deneyebilirsin(beslenme açısından).
polikistik over sendromunda ileriki yaşlarda kalp hastalıkları ve şeker hastalığı riski artıyor. yani beslenmeni buna göre düzenlemen lazım,aslında herkesin beslenmesi gerektiği gibi beslenmek,yani günde 5 porsiyon meyve,3 porsiyon sebze,2 porsiyon protein.... katı yağlardan,rafine şekerden(çay şekeri,tatlı vs vs(şeker olan her şey),stresli yaşamdan,hareketsiz yaşamdan uzak durmak lazım.
hastalarda doktorun beklediği ilk şey kilo vermeleridir.
eğer yemekten sonra aşırı uyku isteği ya da şeker düşmesinden dolayı bayılmalar oluyorsa bunları doktora söyleyip,şeker hastalığı kontrolü için şeker yükleme testi yapılabilir.
yani kısaca sağlıklı beslenip spor yapacağız.
memeleri kontrol edeceğiz,rahimden anormal kanama olursa doktora başvuracağız.
Pkostan kurtuldunuzmu gerçekten kalıcı diyorlardı 17 yaşındayım ve sanırım bende de varBen gece cok yiyordum o yuzden cok kilo almistm canim gece yemesini biraktim su ictim cok hareket ettm hemen kilo verdm zaten vucudum hemen kilo almaya musait vermeyede musait yni ben istersem hemen verebiliyorum hamur isi hic yemedim dogru duzgun yediysem bile hemen pesinden bakkala veya apartmada merdivenden inip cikiyordum yani aslinda ne yerseniz yiyin en onemli sey harekettir . hareket dedigm ev isi gunluk kosturmaca fazla oturmuyordum asansor yerine merdiveni kullaniyordum oyle yani
Canim kimsenin sozune inanma Allah. İn izniyle hic bir hastalik kalici olmaz . prolaktin ilacli bakilmasni tavsiye ederim devlet hastaneleri yapmiyor ilacsiz yapiyor benimde ilacsiz surekli ii cikiyordu . adetin 3.gunu bende ilacli yaptirmayi dusunuyrmPkostan kurtuldunuzmu gerçekten kalıcı diyorlardı 17 yaşındayım ve sanırım bende de var
aDET DÜZENSİZLİĞİ DERKEN NASIL DÜZENSİZLİK AMA BİR AY OLUYOR BİR AY OLMUYORMU YOKSA HER AY OLUYORDA TARİHLERİ Mİ KAYIYOR SÜREKLİ. BENİM SÜREKLİ TARİHLERİM KAYAR. TÜYLENMEDE VAR ÇENEMDE O AMAN POLİKİSTİK OVERMİYİM ACABA YAAAA. ÖLCEM MERAKTAN....KONU HAKKINDA SÜPER BİLGİYE SAHİP OLAN VAR MIII
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?