Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

Merhaba arkadaşlar

13 yıldır yani ilk adet gördüğüm günden beri adet problemi yaşıyorum ve PCO hastasıyım. Yıllarca doktor kontrolünde diane-35 kullandım. Ara verdiğim dönemlerin hiçbirinde kendim adet olamadım. ılaç içmediğim sürece adet göremiyordum. Kilo problemini oldum olası yaşıyorum hala da devam( 1,5 yıllık evliyim ve 28 yaşındayım. Evlenmeden önce gittiğim doktor diane-35 in doğum kontrolü için yeterli olamayabileceğini bu sebeple yasmin kullanmamı önerdi. 1 yılda 10 kilo aldım, yasmin içerek gelen adetim gitgide azaldı ve sonunda kesildi. Soluğu özel doktorda aldım. Bana doğum kontrol haplarının artık beni mahvettiğini acilen hapı bırakmam ve çocukta düşünmem gerektiğini söyledi. Önce kilo verdirerek adetlerini düzene sokmaya, girmezse diğer yollara başvurarak hamile bırakmaya çalışalım seni dedi. Sıkı bir diyetle birlikte 6 ay glukophage850mg verdi. Ne yazık ki 4 ay boyunca sadece 4 kilo verebildim. 8 saat sandalyeye çakılı çalıştığım bi işim var ve düzenli spor yapamıyorum.Kilo problemi canıma yıllardır tak etti. Zor verebilmem bir yana verdiğimi hep geri aldım. En sonunda yaptığım doğru mu emin olamasam da piyasada el atından satılan bir zayıflama hapı aldım. Onunla birlikte başka bir hap kullanılmadığı için glukophage ı bıraktım. Ama doktorum bilmiyor. Şimdi o ilacı kullanıyorum ve işe yaracak gibi duruyor, Bu arada önermek istediğim ve şu an bana mucize gibi gelen birşey var. Sizde duymuşsunuzdur, televizyon kanallarında günlerce verdiler ama mutlaka deneyin diyorum. 2 aydır ayda 2 hafta sabah-akşam kaynatılmış soğan suyu içiyorum ve glukophage ı bırakmış olmama ve kilomu tam verememiş olmama rağmen düzenli adet görüyorum. ınanın rüya gibi geliyor. Çünkü ilaçsız hastalandığım hiçbir ayım olmamıştı. Hamilelik için daha 1 yıl tanıyorum kendime. Doktorum korunmayın dese de biz şu an korunuyoruz. Zaten bu zayıflama hapını kullanırken korunmamakla olabilecek bir hamilelikte bebeği riske atamam. Kilo verip elimdeki hap bittikten sonra korunmayı bırakmayı düşünüyoruz ve bu arada soğan suyuna devam. Umarım adetlerim böyle düzenli devam eder. Benim sizlere sorum adetlerimiz düzene girdiğinde hamile kalmamak için başka bir engel oluşturuyor mu bu hastalık?

canım adetin düzene girse bile yumurtaların gelişmeme durumu oluyo pco da,yani belirli bir büyüklükte kalıyorlar yeterince gelişmiyorlar ve çatlamıyorlar.tabi bu herkeste olmuyor ama olabilecek başka bir durum.bunun için yardımcı yöntemler var tabi.tedavi süreci başlatılıp bu uygulamalar yapılıyor.kilo ve pco malesef bi kısır döngü,ama malesef bende senin gibi hiç yemediği halde bir türlü kilo veremeyenlerdenim,insülin direnciyle ilgili bir durum.umarım en kısa zamanda bunları hepberaber aşarız..

Çok zayıf olmama rağmen üstelik adetlerim günü gününe gelmesine rağmen nasıl pkolu oluyorum şaşırıyorum:1ninca::1ninca:

herkese selam :) ben şu an 23 yaşındayım ve yaklaşık 7 yıldır şikayetlerimden dolayı doktora gitmeme rağmen geçen seneye kadar pko tanısını koyabilen olmamıştı. sorunum sivilce, kilo ve adet düzensizliği ve adetimin çok kısa sürmesiydi. doktorlar birkaç test yapıp bu yaşlarda olur ileriki yıllarda geçer deyip beni geri gönderiyorlardı geçen sene gittiğim doktor sonunda pko sendromum olduğuna karar verdi ve diane 35 kullanmamı istedi. 1 senedir kullanıyorum ve kilo dışında bütün sorunlarım ortadan kalktı. kilo dışında diyorum çünkü bu kilolarımdan kurtulamıyorum 1.70 boyunda 75 kiloyum, yıllardır aynı kilo dolaylarında oynuyorum ve ne yaparsam yapayım kilom 70 in altına inemiyorum, kilodan bahsetmemim nedeni şehir değiştirdiğim için mecburen doktorda değiştirmem gerekti adam bana kilo vermeden bi daha yanıma uğrama dedi. önceki yazıların bazılarını okudum insülin direnci diye bi kavramdan bahsediliyordu. bu konuda biraz daha bilgi verebilirmisiniz :uhm:

kıslar bende dün dr.a gittim ve polikistik over va dedi küçük küçük kistler varmış yumutlamayı engelliyomuş ama önemli bişi diil dedi tedaviyle geçiyomuş adetin ikinci günü gel dedi tedaviye başlayalım dedi tedavi olupta sonuç alan var mı yada hamile olan yazarsanız sevinirim

kızlar pko olar sadece zayıflayınca gıdıyomuş bana doktorum demişti bende pko sadece ultrasyonda göründü baska hiçbi belırtısı yok şimdi kilo verıyorum verdıkten sonra yıne doktora gidecegım

COK ZAYIFlar sınıfındayım pcos luyum...kilo vermekle bi alakası olduguna inanamıyorum nedense. ben de mı vereyım yanı bu halımle..umudunuzu kırmayı istemem ama bu zayıflıkla ben de de varsa yorum sizin....ayrıca regl de oluyorum her ay, he regl yumurtlama oldugunu göstermez ama aldıgım yumurtlama testınde yumurtluyor da çıkıyorum....öncelerı 3 yıl dostinex kullandım ve prolaktınımın fazla salgılanmasını bastırabildik.4 aydır cocuk denıyorum olmuyor.

canim polikistik overinde kendi icinde gruplari var elbette...cogunlugu kilolu oluyor,hepsi demek degil..cogunda tüylenme var hepsinde degil...sivilce ve adet düzensizligide ayni sekilde...tek grupta toplamak imkansiz..
tedavini sakin ihmal etme derim..cok basindaysan ilerlemesini engelleyebilirsin...korkulacak yada endise duyulacak bisey yok...düzenli ilaclarini kullanarak her insan gibi normal hayatini yasiyorsun zaten..
Allahin izniyle hamilede kalirsin..bazilarimiz ilk tedaviye olumlu sonuc veriyor bazilarimiz bikac defa ugrasiyor..yani korkmana gerek yok...insallah güzel sonuclar alirsina.s.

canim asagidaki yazdigim yorum senin icinde gecerli olsun o zaman...a.s.

arkadaşlar bende de pko var 1.65 boyunda 49 kgyım tüğlenme filan da pek yok.drum da bu zayıflığın üzerine glucophage verdi bana okuduklarıma göre de bu ilaç baya zayıflatıyomuş ben daha neye zayıflayayım niçin bunu verdiki aca ba daha sonra çatlatma iğnelerindemi kg alıcaz.Bilgisi olan var mı acaba?

merhaba arkadaşlar bende kendimi ilk pcoslu olarak öğrendiğimde cok üzüldüm daha önceki doktorum hic bu durumdan bahsetmemişti
bir bucuk seneden beri tedavi görüyorum bir daha ki aya ilk kez tüp deniycem bana pcolusun diyen doktordan başka üc tane doktora daha gittim ücüde pco değilsin dedi
zaten klo tüylenme sorunum düzensiz adet sorunum yoktu
bugün ilk kez tüp bebek merkezine gittm doktorum kesinleştirelim pco değilsin dedi
yani doktor sadece ultrasona bakıp pco derse onu soru yağmuruna tutun diğer belirtileri sorun tüm bulguların sizde olup olmadığını sorun ben bunları sormadan üc ayımı pcoluyum sanarak gecırdım
herkese sağlıklı bebişler

canım bildiğim kadarıyla glucophage adeti düzene sokmada yardımcı oluyormuş..
sadece bu ilacı kullanıp adetleri düzene girenler olduğunu duymuştum..

arkadaşlar bir de çok zayıf olmak da adetleri düzensizleştiriyormuş..
yani ne çok zayıf ne de çok kilolu olmamak gerekiyor..

anladım hayatım.doğru zayıf olmakta avantaj değil.PKO ya genetik diyorlar ama bizim ailede kimsede yok bende var.22 yaşındayım daha bu yaşda kadın hast.sahibi olduk.yinede şükretmek lazım tabi.

banada dr pco dedi ultrasonda baktı tahliller yaptı benim sadece T4 çok hafif yüksek o kadar şişmanlama da yok tüğlenme de çok az
adetlerimde en fazla 6 gün gecikmiştir.fisfisfis

ben yıllarca neler çektim ağrılar tüylenme 4 ay adet olduğumu bilirim kesintisiz yada 6 ay olmadığımı testler ilaçlar testler ilaçlar sürüm sürüm süründüm doğumdan sonra şikayetlerimde ciddi azalma oldu doktorumda demişti zaten çocuk yap diye yani tavsiyem çocuk doğurun

benim doktorum da en iyi tedavinin doğum yapmak olduğunu söyledi..
ben henüz evli değilim ama evli olan arkadaşlarım da bu yüzden hamile kalamıyor ki..
pco geçsin diye hamile kalmalı, hamile kalmak için de pco geçmeli:uhm:
nasıl bir ilişkiyse artıkkafamçokkarıştı

kızlarrr bende pko olduğumu 2 gün önce öğrendim cok moralim bozuldu. bi tadıdığımında böyle bi sorunu vardı.7 yıl bebişleri olmadı. bende 8 aylık evliyim.korunuyorum şuanda sizce bırakmalımıyım??? sonradanda hic olmaz diye cok korkuyorum.bende de sadece kilo problemi var.ama kiloları vermedende hamile kalmak istemiyorum.uffff kafam cok karıştı.bu arada 26 yaşındayım.kızlarr cevfisfisfisap bekliyorum.

canım bende pcoluyum ve 9 aylık evliyim evlendiğimz günden beri ben hiç korunmadım eşim korundu..ha bebek istemedik ama pco oldugumu söylyen doktor biran önce bebek sahibi olun , korunmayı bırakın dedi..biz bıraktık bence pcolu olanlar korunmamalı..bilmiorum belki bana katılmıcaksın ama bu hastalık bebek işini baya zorlaştırıo birde sen korunarak 2 katı zorlaştırma...

Son düzenleme:
tatlicik doğru söylüyosu. bende senin gibiyim aslında eşm korunuyo.ama ben cok aşırı derecede olmasada yinede kilolu bi bayanım.hem bebişimin hemde kendi sağlığımız icin hamilelikte sıkıntı yaşamamak için kilo vermek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…