Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

pko çocuk sahibi olmana engel değil,sadece işi biraz zorlaştırıyor.2-3 çocuk yaptıktan sonra pko olduğunu öğrenen kişilerde var.ben de yeni öğrendim pko lu olduğumu.klomeni banada vermişti,yumurta oluşmasını sağlıyormuş.ben ilaçlarımı kullanmıyorum,öncelikle soğan kürünü deneyeceğim,işe yaramazsa o zaman ilaç tedavisine başlayacağım.
hastalığını takma kafana,herşeyden önce kafanın rahat olması lazım ki hiç bir problemi olmadığı halde stres yüzünden insanlar hamile kalamayabiliyorlar.geçmiş olsun

canım benimde hormon sorunum vardı seninki gibi ve benimki geçti şu anda günü gününe oluyorum adetlerim çok düzenli. seni korkutmak istemem ama konuyu da hafife alma ve özellikle kilo olayı çok önemliymiş doktor söylemişti ani kilo alma ve vermemeye çalışırsan çok daha rahat olablirsin canım öpüyorum:teselli:

slm arkadaaşlar bende pko hastasıydım doktorum bana diane 35 verdi 4 ay kullandım geçen gün gittim dktoruma kist fln yok dedi hapı bıraktım bebek için çalışmaalara başladık hadi hayırlısı inş. smear testi fln yaptı fitil ve krem verdi rahim içinde yara oluşmuş dedi önümüzdeki ay aadet olcağım sırada tekrar gitcem bakalım bu diane 35 adetimi düzene soktumu bu ay adet olcakmıyım

arkadaşlar başka bi konuda da yazdım burada da tekrar yazıyorum, polikistik over için siproteron içren gynelle, diane-35, climen, androcur gibi ilaçlar çok da güvenilir değil. aldactone bir nebze faydalı ama çok dikkat etmek gerekir, vücuda homon yüklemesi yapmadan önce iyice araştırın...

Selam arkadaşlar.. ben de pco hastasıyım. 7 yıldır altı ay diane35 kullanıp 2 ay ara vererek tedavi oluyorum. Hastalığımı kabullenmiş durumdayım benim yumurtalıklarım böyle çalışıyo diyorum ama çok uzun süredir bu ilacı kullandığım için yan etkileri artık beni çok sıkıyo.. önceden kilomu rahat kontrol edebiliyorken artık diyet yapmama rağmen kilo veremiyorum vücudumda şişkinlik var, 6 ay sürekli ilacı kullandığımda aklem ağrısı kramp şikayetlerim de oluyo ben artık bu ilacı içmek istemiyorum tavsiyesi olan var mı ? Bir arkadaşımız soğan kürü deneyin demiş ama ben de işe yaramadı.. Artık çocuğum olmayacak diye de korkuyorum.. Allah hepimize şifa versin..

kızlar aldactone ve dostinex bi arada kullandım ama aldactone inanılmaz regl düzensizliği yaptı hemde sadece 15 gün kullanmama rağmen
temmuz 8de ve 21de ard arda regli oldum ve augtos 27 oldu hala regl olmadım

sevgili efeckt,
olabilir valla. benim goğüs uçlarımda, çenemde, göbeğimde koyu renk tüylenme var mesela, hatta kollarımdaki tüyler de son 4-5 yıldır rengi koyulaşarak artış gösterdi, koltukaltı tüylerim geniş bir alana yayıldı. bir de sırtım ve yüzüm çok sivilceli, bunların hepsi pko'dan dolayı. yasmin verdi doktor 1 seneden fazla kullandım, tüylenme durdu, sivilceler geçti, adetim düzene girdi. hamile kalmak için yasini bırakalı 5 ay oldu, henüz bir kere regl o0labildim. eskiden en azından 2-3 ayda bir oluyodum. ilaç almak da bir dert almamak da, fena bişey bu poliksitik over, allah beterinden saklasın..

arkadaşlar bende sizin gibi pko hastasıyım 3 yılın içinde evliliğim bundan 5 ay önce 1 aylık hamileydiim fakat düşürdüm.şimdi tekrar düşünüyorum soğan suyu artı kolmen içiyorum ve moralimi elimden geldiğince yüksek tutuyorum bakalım hayırlısı

Sevgili arkadasım panige kapılma....

• pco bir hastalık değildir sadece yumurtalıklar ile beyinin birbiri ile aynı anda yumurtlama ile ilgili irtibata geçememesinden kaynaklıdır.
  • her 4 kadından birinde gorulur bazıları farkında bile olmaz biz en azından farkındayız
  • erkekte bir sorun omladıktan sonra pco hic bir sekilde kısırlık yada cocuk olmamasına engel degildir baska hormon bozuklugu var ise o ayrı...o yuzden hıc korkma..
  • senin gibi bende yıllardır diane35 kullandım 4 ay bıraktım şu anki doktorum bana başka bir ilac onerdi cunku dianenin yan etkiler cokmus
depresyon
odem olusması ve şişkinlik

yukarıda yazdıklarım dunya derecesi olan bir doktorun agzından yazılmıstır...ben de artık arastıra arastıra yakın da alim olacam kaydirigubbakcemile3

bu konuda bence doktor ve bilgisi cok onemli arkadaslar arastırıp iyi bir doktora gidin benim onceden 3 5 doktor deneyimim oldugundan biliyorum biri pcosları bile goremeyip hic biseyin yok deyip yollamıstı :1shok:

bana diane 35'ten dolayı (biraz eskidiginden ve yan etkillerinden) yazz diye bir dogum kontrol hapına baslatıyor doktor...bakalım gorecegim yan etkiler ifalan kullanınca...deneyip goreceğiz...

herkese saglıklı gunler diliyorum arkadaslar kendinizi paniğe sokmayın kaydirigubbakcemile5

:

canımmmm benim ya gerçekten güzel yazdın işte böle yazıları görünce gerçekten mutlu oluyorum.benimde zaten bi düşüğüm oldu 5 ay önce tekrar düşünüyoruz ve ben 2 aydan sonra yine adet oldum klomenede soğan suyunada başladım inşallah olur hayırlısıyla:Saruboceq:

evet ben doktora da sormuştum bitme pcostan kurtulma gibi bir durum malesef sozkonusu değil arkadaslar...:1no2:

kızlar ben ilk adet oldugun günden buyana pkoyum evliligimin 8yılı ve 3düşük oldu kendiliginden oldu ve 3üde benim olmayacak piskolojim yuzunden düştü enson gecen hafta düşük yaptım ve yine gebe oldugumu bilmeden size tavsiyem sakin olmayacak diye umut kesmeyin sonra benim gibi ahlarla vahlarla yanarsınız pkoda cocuk olmuyor diye bişey yok ben bunu anladım ama 3evladima mal oldu((((

canım benim çok ama çok geçmiş olsun :gitme: sakın üzme kendini bak oldugunu sen de gormussun yine olur....Alah en hayırlısını verir...moralini yuksek tut ve pozitif dusun:Saruboceq:

Son düzenleyen: Moderatör:
yazılanları pek okumadım sadece konunun baslıgına bakarak cevap vermek ıstıyourm
gecen yıl kasıklarımda sıddetlı bı agrı ıle bırlıkte kadın doguma gıttım ve pko teshısı kondu yaklasık 6 cm di.
doktorum bana yasmın vermıstı sanırım 3 ay kullandım unuttum valla ne kadar kullandıgımı cunku benım ıcın zor gunlerdı o gunlerı unutmak ıcın herseyı yaptım ınsanın psıkolojısını cok bozuyo bu yasta nerden cıktı dıye cocugum olmıcakmı dıye off neyse
3 ay sonunda kontrolum vardı gıttım saka gıbı ama kaybolmus kıst falan yok
sonra 1 ay daha kullan ve ılacı bırak dedı dokturum
ılacı bıraktım 3 ay sonra falan tekrar sancım olmaya basladı tekrar gıttım tekrar yasmın verdı bu sefer 1 ayda kıst kayboldu 3 ay sonra tekrar kontrole gıttım daha da cok sukur bırsey cıkmadı
aslında 6 ayda bır rutın kontrole gel demıstı doktorum ama gıtmedım. cunku artık yok bunu hıssedebılıyorum oldugu zamanlar benı cokk rahatsı edıyodu cok sancım oluyodu. ayrıca bende hiç adet duzensızlıgı olmadısadece sancı vardı
gectı gıttı cokk sukurrrr

arkadaşlar merhabalar bende pkoluydum tedavi oldum çok şükür geçti bitti kurtuldum o illetten adet düzensizliğimden dolayı diane 35 vermişti doktorum 4 ay kullandım sonrasında gittim doktoruma kist mist kalmamış dedi ama normalde bugünlerde adet olmam gerekiyordu olamadım henüzz gene düzensizlik başladı sanırım ama tüylenmeler kıllanmalar bütün yan etkileri oldu bide kızlar bu doğum kontrol haplarını kullanmak aslında çok sakıncalı geçen gün etkilerini okudum da bi ilmihal kitabında neler yazıyor bi görsenizz bi daha asla kullanmazsınız walla

canım benim pko geçecek bişey değil ama çocuk yapmayada engeldeğil o beynimizle hormonnumuz arasında olan iletişimsizlik sorunu bendede var ayrıca soğan suyu dediler yapıyorum hayırlısısositososito

canım evet malesef geçmiyor pcos.:1no2:...o gecmis demelerini bilirim bazı doktorlar yada ultrasona bakanlar goremiyor bu konuda uzman birinde ultrasonda baktırmak daha mantıklı...ilac tedavisinden sonra kuculdgunden gozukmemiş olabilir...oyle olsa bile horman testi istedi ise onlarda LH'ın seviyesine gore anlıyorlar polikistik over olup olmadıgını....benneyaptımki

ilac kullanmak malesef iyi değil ama baska cozumde yok....ilac duzene soktugu için hastalıgın ilerlemesi ve duzensizlik durumunu engelliyor...diane 35in yan etkisi cok bilirim...ben de depresyon yapmıstı su an baska bir ilac deniyorum hayırlısı bakalım..:Saruboceq:.

canım pcos çok ufak ve mm'liktir ve hiçbir zaman cm kadar buyuk olmaz (ki bundan ultrasonu yapan uzman değilse goremeyebilir bile)... bir cok mmlik ufak parcacıklar dusun yumurtalıkta.kist olarak bile adlandırılmıyor...senin bir tane ve 6cm ise o çikolate kisti ya da baska biseydir...cunku pcos geçmiyor ve cm kadar buyuk olmuyor...bir tane de olmuyor malesef:1no2:

Son düzenleyen: Moderatör:

paniğe kapılma canım inşallah olur çocuk vereceği dogru zamanı bilir yaradanım sen moralini yuksek tut cok geçmiş olsun....

valla benim bekarken tüylenme problemim yoktu 3 aydır filan çenemin altı boyuna doğru olan kısmında 2 ayda bir bi tane kalın kıl çıkıyo
eskiden göbeğimde tüy şeklinde olanlar kalın kalın kıllar olarak çıkmaya başladı
bekarken dr gittiğmde drlar kilomun gayet iyi olduğunu kıllanmanında olmadığını muhtemelen yumurtalıklarına vurur bununda tedavisi evlendikten sonra demişti önce bir koca bul sonra tedavini yaparım kızım demişti dayımın arkadaşı dr.ama koca buldum evlendim vede bunlar oldu hala yumurtlama yok vede adet olamıyorum senenin yarısı kadar adet oluyorum ancak bazen o bile çok senenim 4 ayı bile adet olduğum oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…