slm arkadaşlar.öncelikle herkese acil şifalar diliyorum.bende evlenmeden önce bütün tetkiklerimi yaptırmıştım herşey mormeldi.bu nedenle ilk 8 ay yasmin kullandım ve 5 ay önce bıraktım.çocuk düşündüğümüz sırada pkover hastası olduğumu öğrendim.dr bana klomen diye bir ilaç verdi.fakat henüz kullanamadı.adet olmayı bekliyorum.bu süre de çok sıkıldım sizinle paylaşmak istedim.ok korkuyorum ya çocuğum olmazsa diye .bendede yumurtlama sorunu varmış dr öyle dedi.bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.yazılarınızı çok sıkı taküp ediyorum .şimdiden teşekkürler..ALLAH tüp çocul isteyenlere nasip etsin .inş...
Arkadaşlar Görüyorum Ki Hepimizin Ortak Sorunu Bu Kistler.
Bende De Adet Düzensizliği Sorunu Var Doğum Kontrol Hapi Kullanmama Karşin Bi Sonuç Elde Edemedim.hala Düzensizlik Devam Ediyor.peki Aranizda Bu Tedaviden Başarili Sonuç Elde Eden Var Mi??
Bende Tüylenme Sorunu Da çikti .sizde De Var Mi??
sevgili efeckt,
olabilir valla. benim goğüs uçlarımda, çenemde, göbeğimde koyu renk tüylenme var mesela, hatta kollarımdaki tüyler de son 4-5 yıldır rengi koyulaşarak artış gösterdi, koltukaltı tüylerim geniş bir alana yayıldı. bir de sırtım ve yüzüm çok sivilceli, bunların hepsi pko'dan dolayı. yasmin verdi doktor 1 seneden fazla kullandım, tüylenme durdu, sivilceler geçti, adetim düzene girdi. hamile kalmak için yasini bırakalı 5 ay oldu, henüz bir kere regl o0labildim. eskiden en azından 2-3 ayda bir oluyodum. ilaç almak da bir dert almamak da, fena bişey bu poliksitik over, allah beterinden saklasın..
Selam arkadaşlar.. ben de pco hastasıyım. 7 yıldır altı ay diane35 kullanıp 2 ay ara vererek tedavi oluyorum. Hastalığımı kabullenmiş durumdayım benim yumurtalıklarım böyle çalışıyo diyorum ama çok uzun süredir bu ilacı kullandığım için yan etkileri artık beni çok sıkıyo.. önceden kilomu rahat kontrol edebiliyorken artık diyet yapmama rağmen kilo veremiyorum vücudumda şişkinlik var, 6 ay sürekli ilacı kullandığımda aklem ağrısı kramp şikayetlerim de oluyoben artık bu ilacı içmek istemiyorum tavsiyesi olan var mı ? Bir arkadaşımız soğan kürü deneyin demiş ama ben de işe yaramadı.. Artık çocuğum olmayacak diye de korkuyorum.. Allah hepimize şifa versin..
Sevgili arkadasım panige kapılma....
depresyon
- pco bir hastalık değildir sadece yumurtalıklar ile beyinin birbiri ile aynı anda yumurtlama ile ilgili irtibata geçememesinden kaynaklıdır.
- her 4 kadından birinde gorulur bazıları farkında bile olmaz biz en azından farkındayız
- erkekte bir sorun omladıktan sonra pco hic bir sekilde kısırlık yada cocuk olmamasına engel degildir baska hormon bozuklugu var ise o ayrı...o yuzden hıc korkma..
- senin gibi bende yıllardır diane35 kullandım 4 ay bıraktım şu anki doktorum bana başka bir ilac onerdi cunku dianenin yan etkiler cokmus
odem olusması ve şişkinlik
yukarıda yazdıklarım dunya derecesi olan bir doktorun agzından yazılmıstır...ben de artık arastıra arastıra yakın da alim olacam kaydirigubbakcemile3
bu konuda bence doktor ve bilgisi cok onemli arkadaslar arastırıp iyi bir doktora gidin benim onceden 3 5 doktor deneyimim oldugundan biliyorum biri pcosları bile goremeyip hic biseyin yok deyip yollamıstı :1shok:
bana diane 35'ten dolayı (biraz eskidiginden ve yan etkillerinden) yazz diye bir dogum kontrol hapına baslatıyor doktor...bakalım gorecegim yan etkiler ifalan kullanınca...deneyip goreceğiz...
herkese saglıklı gunler diliyorum arkadaslar kendinizi paniğe sokmayın kaydirigubbakcemile5
:
canım merhaba bendede pko var pko hastalıgının sebebi teshis edilmemis olup genetik yapıdan olabilecegi düsünülüyor.yani dogustan bununda tamamen bitmesi diye birsey yok bunları doktorunada sorabilirsin netttende arastırabilirsin bilgi cagındayız.lütfen üzülme rabbim derdi verdigi gibi dermanınıda verir benim 5 yasında kızım var tedaviyle oldu.sogan kürünü uyguladım.tavsiye edrim ama pko tamamen bitirmiyor bitiremezmiste zaten.allah acil sifalar verir insallahvereliniortak
kızlar ben ilk adet oldugun günden buyana pkoyum evliligimin 8yılı ve 3düşük oldu kendiliginden oldu ve 3üde benim olmayacak piskolojim yuzunden düştü enson gecen hafta düşük yaptım ve yine gebe oldugumu bilmeden size tavsiyem sakin olmayacak diye umut kesmeyin sonra benim gibi ahlarla vahlarla yanarsınız pkoda cocuk olmuyor diye bişey yok ben bunu anladım ama 3evladima mal oldu((((
arkadaşlar merhabalar bende pkoluydum tedavi oldum çok şükür geçti bitti kurtuldum o illetten adet düzensizliğimden dolayı diane 35 vermişti doktorum 4 ay kullandım sonrasında gittim doktoruma kist mist kalmamış dedi ama normalde bugünlerde adet olmam gerekiyordu olamadım henüzz gene düzensizlik başladı sanırım ama tüylenmeler kıllanmalar bütün yan etkileri oldu bide kızlar bu doğum kontrol haplarını kullanmak aslında çok sakıncalı geçen gün etkilerini okudum da bi ilmihal kitabında neler yazıyor bi görsenizz bi daha asla kullanmazsınız walla
arkadaşlar merhabalar bende pkoluydum tedavi oldum çok şükür geçti bitti kurtuldum o illetten adet düzensizliğimden dolayı diane 35 vermişti doktorum 4 ay kullandım sonrasında gittim doktoruma kist mist kalmamış dedi ama normalde bugünlerde adet olmam gerekiyordu olamadım henüzz gene düzensizlik başladı sanırım ama tüylenmeler kıllanmalar bütün yan etkileri oldu bide kızlar bu doğum kontrol haplarını kullanmak aslında çok sakıncalı geçen gün etkilerini okudum da bi ilmihal kitabında neler yazıyor bi görsenizz bi daha asla kullanmazsınız walla
yazılanları pek okumadım sadece konunun baslıgına bakarak cevap vermek ıstıyourm
gecen yıl kasıklarımda sıddetlı bı agrı ıle bırlıkte kadın doguma gıttım ve pko teshısı kondu yaklasık 6 cm di.
doktorum bana yasmın vermıstı sanırım 3 ay kullandım unuttum valla ne kadar kullandıgımı cunku benım ıcın zor gunlerdı o gunlerı unutmak ıcın herseyı yaptım ınsanın psıkolojısını cok bozuyo bu yasta nerden cıktı dıye cocugum olmıcakmı dıye off neyse
3 ay sonunda kontrolum vardı gıttım saka gıbı ama kaybolmus kıst falan yok
sonra 1 ay daha kullan ve ılacı bırak dedı dokturum
ılacı bıraktım 3 ay sonra falan tekrar sancım olmaya basladı tekrar gıttım tekrar yasmın verdı bu sefer 1 ayda kıst kayboldu 3 ay sonra tekrar kontrole gıttım daha da cok sukur bırsey cıkmadı
aslında 6 ayda bır rutın kontrole gel demıstı doktorum ama gıtmedım. cunku artık yok bunu hıssedebılıyorum oldugu zamanlar benı cokk rahatsı edıyodu cok sancım oluyodu. ayrıca bende hiç adet duzensızlıgı olmadısadece sancı vardı
gectı gıttı cokk sukurrrr
canımmmm benim ya gerçekten güzel yazdın işte böle yazıları görünce gerçekten mutlu oluyorum.benimde zaten bi düşüğüm oldu 5 ay önce tekrar düşünüyoruz ve ben 2 aydan sonra yine adet oldum klomenede soğan suyunada başladım inşallah olur hayırlısıyla:Saruboceq:
kadında olmaması gereken kısımlarda tüylenme artışı söz konusudur,bıyık,çene,göğüs arası,göğüs ucu,kol ve bacakların üst kısımları,sırt vs vs. bir de bu tüylenmenin evreleri var,mesela geçenlerde bir gebe muayenesindeki kadının karnındaki kıllar en az 2 cm uzunlıkta ve kalındı,kadın polikistik overi olduğu halde gebe kalabilmişti. ama başka bildiğim polikistik overli hastalarda bu kadar tüylenme yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?