cnm oncelikle acil sifalar diliyorum ve allahinda izniyle insallah bir an once ozlemini cektigin bebegine kavusursun. doktorum bana bu sorunumun ergenlikten beri oldugunu soyledi. bu hastalik bir yumurtlama sorunu ergenlikteki yumurtalik gelisimiyle es zamanda ortaya cikiyor. iki kizim var buyugu onumuzdeki ay 10 yasina gircek kucuguyse 2,5 yasinda.... allah sanada nasip etsin anneligi tatmayi...ilkinde cok cabuk hamile kaldim zaten boyle bir sorunum oldugunu dahi bilmiyordum. ikincisinde 8-9 ay kadar sonra hamile kaldim bu arada tedavi gormedim, dr um gerek duymadi. ikinci kizimi dunyaya getirdikten sonra bu hastalik ortaya cikti bende o vakte kadar ne adet duzensizligi ne killanma nede kilo sorunum yoktu.halada yok tek sorunum sivilce onlarida ben cok abartiyorum.... pco iken dusuk tehlikesi yok bundan emin ol sorun bu hastalikta hamile kalip kalamamak. ama anlattigina gore hastalik sendede bendeki gibi yavas seyir ediyor. bir an once tedaviye baslamis olmanda cok guzel. umutsuzluga kapilma butun hastaliklarin baslica sebebi moralsizlik.... ne olur hamile kalinca bebek mujdesini benimlede paylas... acil sifalar diliyorum cnm......Merhaba benim de polikistik over olduğum anlaşıldı. 21. gün kanda progesteron değerim 0.2 çıktı. Erkeklik hormonu değerim de normalin biraz üzerinde. aslında çok fazla tüylenme problemim yok. Ultrasonla da bakılınca zaten pko olduğum tespit edildi. O nedenle çok moralim bozuk. Sanırım yumurtlama problemim var. Şu an tedaviye başladık. Hamile kalmak istediğim için doğum kontrol hapı vermedi doktor. Adetlerim gecikmeli de olsa her ay oluyor. Glukofen diye bir ilç başladık. 4-5 kilo kadar fazlam var. Onu da vermem gerekiyor. Adet olunca da klomen başlanacak umarım başarılı olur. Tweetypie sen bebeklerin olmadan önce bu rahatsızlığını biliyormuydun, buna yönelik bir tedavi aldınmı? Yoksa tedavisiz mi hamile kaldın? Bu durumda hamile kalınırsa yani pko tedavi edilmeden hamile kalınırsa düşük riski oluyormuş diye duymuştum.
cnm ben tedavi gormuyorum. pco yavas seyrediyor vucudumda dr. sansli oldugumu soyledi 2 cocugum var killanma yok, kilo yok adet duzensizligi en fazla 2 gun aksiyor biraz sivilce sorunum oldu 4 aydir 100 mg detoxlin kullaniyorum(antibiotiks) bende senin gibi dusunuyor o yuzden bu durumdan rahatsiz oluyorum. soyledigin gibi herhangi bir prolaktin analizi yaptirmadim. haftaya dra gidiyorum. egerki bu sorun pco dan kaynaklaniyorsa sizlerlede paylasirim... tsk dusuncelerini paylastigin icintweetypie, ben pkos hastasıyım ama senin bu dediklerin bende sadece adet öncesinde adet belirtisi olarak ortaya çıkıyor ama sürekli göğüs ağrısı ve kaşınması... hiç prolaktin hormonuna baktırdın mı
ben hala pkos olup olmadığımı bilmiyorum. dr. um bunu hemen anlamak mümükün değil diyor. bana bu biraz saçma geldi. zaten dr. umuda değiiştireceğim bu ay. Bende ilk önce prolaktin yüksek çıktı (46) ilaçla bunu düzelttik şuan 20 lerde. yumurtalıklarımda kist yok. kıllanma ve sivilce yok. boyum 168 kilom 68 sanırım bu da normal. en son kan tahilinde tsh yüksek çıktı, dahiliye uzmanına gittim ve 9 mm çapında ufak bi guatr tespit etti. Bunun için ilaç kullanıyorum. adet düzensizliği var ama bende gecikmeli de olsa her ay adet oluyorum. DR. en son yumurtalıklarında tembellik var dedi.Bende pkos hastasımıyım diyorum. bana henüz bunu bilemeyiz diyor deli olacam yaaa. arkadaşlar sizce ben pkos muyum. bana öyleymişim gibi geliyor.
canım göğüslerde şişlik oluyor. dokunduğunda ağrıyor. ve adetin az oluyor. mesala 5 gün sürüyorsa 3 günde bitiyor.
yessilim pkos tedavisinde sadece doğum kontrol hapı kullanmak bana yetmez gibi geliyor. bende bekarkenden bu yana uğraşıyorum bu hastalıkla hep doğum kontrol hapı verdiler kullanırken iyi bırakınca tekrar başlıyor şaşmaya günlerim. şuanda ben sadece glukofen denilen bir şeker hapı ve dostinex denilen prolaktin inhibitörü kullanıyorum ve adetlerim düzene girmeye başladı maksimum 35 günde bir adet oluyorum. bu glukoen denilen ilacı araştırmanı tavsiye ederim
sitarem bu ilacı bana dr.um sürekli kullanmam gerektiğini söyledi. hamile kalınca dahi bir süre kullanacam ondan sonra bıraktıracak tabi tahlillerime göre karar verecek bırakacağım zamana ancak doğumdan sonra tekrar başlatacak kullandırmaya. benim araştırdığım kadaraıyla biz potansiyel şeker hastasıyız ,ilerleyen yaşlarda ortaya çıkacak bir durumun bir nevi şimdiden önlemi alınmış oluyor. ben kullandığımdan bu yana çok memnun kadım kesinlikle tavsiye ederim
arkadaşlar bu diane 35 göğüsteki kistleri büyütüyormuş haberiniz olsun eğer göğsünüzde varsa kistçik kist tarzı şeyler mutlaka doktora beilrtin kullanmadan önce
Ömür boyu hap mı içcez ??kafamçokkarıştı :uhm:
Ben bunu bilmiordum... korkularımı yenemedim canım...uffff..doktor geçer dedi ama bilmiyorummmm:1shok:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?