Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

meraba canım bende kızken düzensiz oluyurdum dr.hiç bu konuda gitmedim şimdi 7senelik evliyim bir oglum var oglum olduktan sonra 2sene hiç adet olmadım sonra tedaviye başladım dr.rum kızken düzensiz olmalarım mın polikistlik overin belirtileri oldugunu söyledi şimdi 3senedir tedavi görüyorum bence şimdiden tedavi olki yarın öbürgün evlendiginde daha büyük promlemlerle karşılaşma inşallah iyi sonuç alırsın

sana katılıyorum canım önceden önlem almak lazım

slm arkadaşlar bende pco hastasıyım yumurta gelişimi olmuyo puregon kullanıyorum igne 75 inş. gelişir artık yaa
allah sabır versin bize

hayır canım bende pco hastasıyım adet oluyorum fakat kistler var iki yumurtalıktada tüylenme var saç dökülmesi var fsh lh 2katı ulturason görüntüsü ve hormaonlara bakarak teşhis koyuyolar allah yardımcımız olsun tedavi sürecin ne senin ben igne vuruyorum göbekten

meraba derya bende pco hastasıyım ben adet olmuyorum 3senedir tedavi görüyorum benim iki na yumurtam çalışma degerini kaybetmişti%1oranında çalışıyordu ilaçlarla onları çalışır hale gedirdik şimdi yumurtlama yok ilaçlar kullandım klomen ve buna benzer ilaçlar vücüdumbu tedavilere cevap vermedi şimdi göbekten iğne olucam inşallah bu sefer tedaviye cevap veririm kızken düzensiz oluyordum ama o ay oluyordum oglum olduktan sonra 2sens hiç adet olmadım hala o düzensizlik devam ediyor ilaç yardımıyla adet oluyorum dr.lar çocugumun olmasını mucize diyor ha buarada 1tana 8haftalık düşüğüm var allah yardımcımız olsun

Kızlar bende pkoluyum..4 ay önce öğrendim....Ve maalesef benimki doğuştanmış dr öyle söyledi...Yaşım 31 ve 2 çocuk annesiyim..
Dr bana çocuğun varmı diye sordu..Bende evet 2 tane dedim..Hatta 1 tanede kürtajım var maalesef...Şu an çocuğumun olup olmaması beni üzmüyor zaten...Çok şükür Allah 1 kız 1 oğlan nasip etti bana...Allahım olmayanlarada nasip etsin inş. Yeter zaten 3. yü düşünmedim bile..
Ama benim kafamı karıştıran madem doğuştan pkoluyum o kadar doğum yaptım, kürtaj oldum, vajinal ultrasonla kaç kere muayene oldum neden hiç birisinde söylemediler..Yada niye anlamadılar..Hatta kürtajımı yapan dr mutlaka spiral taktır çok çabuk hamile kalırsın sen dedi...Ki aynen öyleyim korunmayı bıraktığım gün hamile kaldım..2 çocuğumdada böyle oldu...3. yüde korunduğum halde kaldım düşünün yani..
Ayrıca pko için soğan kürü uyguladım.3 ay boyunca..Normalde 4 ay uygulanması gerekiyormuş tam tedavi için ama ben pko olduktan sonra dr. yasmin verdi ömür boyu kullanacaksın dedi..Ve yasmin kullandıktan sonra 3. ay kontrole gitiim..Rahim temiz dedi...ılaç işe yarıyor bırakma sakın dedi..Soğan kürü uyguladığımı söyledim dr. güldü bana..Soğan suyu hiçbir işe yaramaz soğanı çiğ olarak yiyeceksin dedi..Madem işe yarıyorsa bak yumurtalıklarında halen var aynen duruyorlar dedi...Sen ilacını iç sadece dedi..Bende o yüzden 4. ay soğan kürünü uygulamadım..ışe yaramıyorsa madem neden kendime işkence ede ede içeyimki diye düşündüm...Biraz fazla uzattım kızlar kusura bakmayın..
.Şimdi geleyim soruma: Benim gibi doğuştan pkolu olupta soğan kürünü 4 ay boyunca uygulayan arkadaşlar varmı? ıkinciside sonuç aldınızmı peki?..Ayrıca soğan haricinde başka bir kür uyguluyormusunuz?Ya ben ömür boyu yasmin kullanmak istemiyorum..Her derdin bir çaresi vardır...Bu hastalığıda vücudumdan söküp atacak bir kür yokmu?..Nolur kızlar banada bir akıl verin..Çaresiz kaldım artık...Ben bu hastalıkla ömür boyu yaşamak istemiyorum..Okuduğunuz için sağolun..Allah hepimize yardım etsin.... :Saruboceq:

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende 2 yıllık evliyim pko dan dolayı olmadı denemediğimiz yolda kalmadı bende yasmin hapını kullandım eczacı arkadaşım sürekli kullanmanın zararlı olduğunu söyledi bende bıraktım bitkisel ilaca başladım duyduumki ısırgan tohumuyla çörekotunu iyice ezip balla karıştırmak yumurtaları çok düzenliyomuş günde 1 tatlı kaşığı denemekten zarar gelmez bakalım

mrb arkadaşlar ben şimdi geldim doktordan alttan muayne oldum ve polikistik over olkdugumu zaten bılıyordum ama bu doktorda dedı polikistik oversin diyee.yumurtalıklarımda küçük küçük kistler varmıs sag ve sol yumurtalıgımdonra elimdeki raporu aldım kendı doktoruma gitiim tekrar doktor baktı yumurtalık yok dedi ben bişey anlam adım şimdi yaaa moralım çok bozuk nasıl yumurtalık yokk dıger doktor alttan muayne et sag sol yumurtalıkda kist var dedı kafam karıstı ve moralım çok bozuldu kızlarr.perşembe tekrar muayne olcam alttan sonra tekrar doktoruma göstrecem doktorumda ona göre ilaç yazcak.doktor niye oyle dedı yaa yumurtalık ypk dıye bi yardımcı olun nolur yaa kafam çok karıstı sinirlerim çok bozuk

canım yumurtalık yok derken acaba yumurtlama mı yok demek istedi doktorun. çünkü pko larda yumurtlama sorunlu oluyor. iyice bir sor doktoruna. aklımızda soru bırakıp çıkınca yanlarından fena halde takıyoruz kafaya. ben doktorumu sıkar mıyım bunaltır mıyım diye takmadan soruyorum alakalı alakasız.. sen de sor canım bu bizim sağlığımız sonuçta.. sıkma sen canını iyice bir öğren bakalım ne diyecek..

bilgi için sagol canım yumurtlama yo demek istedi bence canım çünkü radyolojı uzmanına muayne oldum sag ve sol yumurtalıklarında kist var dedi perşembe tekrar gitcem bakalım hayırlısı artık

slm arkadaslar bende pkoverliyim ama diane 35 kullandımm ve kistlerim gecti suan tertemizim ve iki ay oldu adetlerim duzenli sogan kurude uyguladım ondan önce adetime yakın lekelenme oluyodu sogan kuru sayesinde oda olmuyo artıkk ise yarıyo yanı canlarım

mrb canım bende diana35 kullandım ama düznsz kullandım 2ay kulandım bıraktım 3ay kullandım bıraktım 18yasımdan beri adet düzensizliği yasıyordum şimdi 23 yaşındayım ama hala düzensiz adetlerim.1,5yıllıkda evliyım canım 1ay önce doktora gittim bana polikistik over oldugumu söyledi şimdi bebiş için tedavi olmam gerekiyor 1aydırda çocuk düşünüyoruz.bendede kist var canım.benim sana sormak istediğim kistlerinde nasıl kurtuldun diana35ne kadar kullandın ve kistlerin nasıl gitti.bende suğan suyuna başladım canım 2haftadır kullanıyorum.ne kadar daha kullanmam lazım bilgi verirsen sevinirim canım .şimdiden teşekkürleropuyorumnanaktan

benim kıstlerim sogan suyu sayesinde yokk oldu doktora gittigimde kucuk iki kıst vardıı daha sonra bi ay boyunca sogan suyu içtim tekrar gittigimde yok olmus dedi bende bi yıllık evlıgım suan hapı bıraktım korunmayı yani doktor bana senin hersey normall yolla hamilelik olur dedi hap felanvermedi

hı anladım canım sadece 1aymı kullandın sogan suyunu bide sabah öglen akşammı kullandın canım

slm arkadaşlar bende pco hastasıyım yumurta gelişimi olmuyo puregon kullanıyorum igne 75 inş. gelişir artık yaa
allah sabır versin bize

mrb canım yumurta gelişimi derken yumurta varda gelişmiyormu yoksa hiçmi yokç.bugun muayne oldum ben doktorum bana yumurtan yok dedı moralım çok bozuk yaa bende pko hastasıyım

kızlar bu yöntemi duyan varmı

PKOS'lu hanımlar, dikkatte okuyun ! Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

kızlar, elimden geldiğince açık yazmaya çalışacağım:

3 senelik evliyim, kendimi bildim bileli PKOS'luyum, 16 aydır bebek için uğraşıyoruz.

4 senedir gittiğim ve çok memnun olduğum doktorumla tedaviye devam ediyorduk. önce kendimiz denedik, olmayınca 2 ay klomenle denedik, 1 kere de gonal f'le aşılamamız yapıldı. hiç gebelik oluşmadı bu süreçte. erkek değerlerimiz normal.

***önemli nokta: klomen ve gonalf'le olan tedavilerimizde en az 2 yumurtamız gelişti. genelde 2-3 yumurtayla gidiyorduk.

burada çok ünlü bir tüp bebek doktoru var, profesör gürkan uncu. çeşitli sebeplerden dolayı, kendisiyle tedaviye devam edelim istedik. hem ününü herkesten duyuyorduk, çok iyi diye, onunla hamile kalan 2 arkadaşım vardı. hem de çalışma saatleri vs bize çok uyuyordu.

kendisinin bana anlattıklarını, önemli olduğunu düşündüğüm için size aktarıyorum:

*** normalde, fsh hormonunun lh hormonundan yüksek olması gerek ki, yumurta oluşumu olması gerektiği gibi ilerleyebilsin. sende lh daha yüksek ve bu nedenle bir yumurta öne atılarak büyüyemiyor ve büyüyemediği gibi de diğer tüm yumurtaları baskılıyor. bu nedenle pkos ortaya çıkıyor.

*** böyle bir durumda, gebelik elde etmek için fsh değerini, lh'ın üstüne çıkarmamız gerekir ki süreç doğru ilerlesin. baskın olan yumurta seçilebilsin ve gelişimini tamamladıktan sonra çatlayıp döllenebilsin.

*** burada yapılması gereken, doğayı taklit etmek, asla doğal olması gerekene aykırı olmamak. nedir bu, sadece tek yumurta gelişimini sağlamak.

*** açıklanamayan interfilitelerde, 2 ya da 3 yumurta istenir ki gebelik şansı artsın. ama pkos'da aksine, özellikle 1 yumurta elde edilmelidir. 2-3 yumurta geliştiğinde sağlıklı olma şansı azalır.

*** peki, fsh değerini yükselterek, 2 ya da daha fazla değil de, tek yumurtayı nasıl elde edeceğiz? çok az miktarda her gün vücuda bu hormon verilecek. doz kademeli olarak arttırılacak, burada amaç tek yumurtanın öne atılmasını ve gelişmeye devam etmesini sağlamak. burada kadının kendisine ait eşik fsh değerini öğrenmeye çalışıyoruz. yani, ben sana ne kadar fsh verdiğimde sende tek yumurta gelişimini elde etmeyi başarıyorum, onu göreceğiz.

*** ayrıca sizde erkek değerlerinde problem yok. aşılamayı gerektirecek bir sebep yok. çünkü spermler işini yapabilir durumda. biz yumurta oluşumunu doğru yaptığımızda gebelik oluşacaktır.

ben bu yöntemin adını araştırdım, karşıma bir makale çıktı, aynen doktorun dediklerini okudum. bu yöntemin adı "low-dose step-up"...

belki yazdıklarımın bir faydası olur. doktorun da belirttiği gibi aslında, dışarıdan ne kadar az müdahalemiz olursa, o kadar sağlıklı gebelikler elde ediyoruz. ben şimdi bu doktora gitmemiş olsaydım, ikinci aşılama için gün sayıyordum.

şimdi bana gonal f verdi, çok az dozlarla iğnemi yapacağım, yavaş yavaş tek yumurta geliştirmeye çalışacağız. 35-40 gün bile sürebilirmiş bir yumurta elde etmek. çünkü dozu az vereceğiz, ama 17 mm'i geçince çatlatma iğnesiyle ilişkiye bırakacağız.

sonucu da yazarım arkadaşlar, bakalım beraber göreceğiz bu yöntemde neler olacak.

sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

bu arkadaş suanda hamileymiş böyle bi yöntem duydunuzmu yada yaptıranınız varmı kızlar.

sevcan bişeyi merak ediyorm,bedede pko var.6 aylık evliyim.çocuk düşündüğümz için doktora gittk ,test yaptırdk,sekerm normal çıktı yani bi problem yok,acaba senin sekernde bir problem olduğu içinmi bu hapı kullandn yoksa her çocuk düşünen pkolı kadın bu hapları kullanmalı mı bunu marak ettmde .tsekkrler simdidnbilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…