Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
slm arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza.
banada 30 haftalıkken preeklampsi teşhisi konuldu şu an 34+1 günlük hamileyim tansiyonum yükseliyor ama yinede normal seyrediyor inşallah hep böyle gider.merak ettiğim teşhis konulduktan sonra nasıl bir süreç geçirdiğiniz ve tüm preeklampsi geçiren annelerde ödem oluştu mu?

10 aralık cumartesi günü doğumgünümde bebeğim preeklamsi nedeniyle 29 haftalıkken sezeryanla alındı.ben normal kontrole gitmiştim aniden hastaneye yatırıldım. bebeğim 29 haftalık olmasına rağmen 25 haftalıktı gelişimi. kan gitmiyordu ona.. 630 gr doğdu. solunum cihazına bağlı ciğerlerinde yırtılma oldu. sütüm şişkinlik yapıyormuş. çok zor günler geçiriyorum.Allahım ona ömür versin.hiç insanın aklına gelmeyen şeyler maalesefki başına geliyor.

canım haftan bayağı iyi merek etme bende müthiş ödem vardı doğumdan sonra bile 1 hafta sürmüştü sağlıklı doğumlar diliyorum

canım çok geçmişi olsun bende 26 haftalık preeklemsi nedeniyle doğum yapmıştım benim kızımda 780 gr doğdu şişliği inince 650 gr kalmıştı 75 gün yoğun bakımda kaldı allah yardımcın olsun sütünü sağ bol bol küvez günleri biraz sancılı geçer dua et canım biran önce bebeğine kavuşursun inşallah

çok tesekkür ederim nigar. çok zor zamanlardan geçiyorum buna da şükürler olsun.bugün gittim oğlumu gördüm. çok küçük kıyamıyorum ona,nasıl da mücadele ediyor.Bebeğiniz nasıl şimdi umarım iyidir. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

canım geçmiş olsun..bende preeklampsi annesiyim,ikizlerimi 33.haftamda doğurmak zorunda kalmıştım.şimdi sağlıklılar çok Şükür..darısı başına İnşalllah.Bebeğini Hayırlısıyla kucağına alman dileğiyle...

canım benim benim kızım 5.5 yaşında o kadar büyüdü bizde çok zor günler geçirdik ama şükürler olsun şu an gayet iyi bol bol dua ediyorum hepimiz için hiç merak etme annesi oğluşunda kısa sürede toparlanır inşallah burda o kadar küçük doğanlar varki şu an ne durumda hangi hastanedesin canım allahım yardımcın olsun

Allah sizede kızınızada uzun ömürler versin.Dua etmekten umut etmekten başka bişey gelmiyor insanın elinden. kocaeli de yasıyorum. ben çıktım hastaneden evdeyim iyileşiyorum. hergün hastaneye gidiyoruz süt bırakıyoruz.2 gündür az miktarda veriyorlar. 2 günde bir görüyoruz oğlumuzu. çok minik çok tatlı.. dün göz kapağını hafif açıyor gibi yaptı ben yanındayken. sarılık olmuştu o geçmiş ama asıl problem ciğerler cihaza bağlı. 29 haftalık doğdu ama 25 hafta ile uyumlu doğdu.siz ne gibi şeyler yasadınız ne kadar kaldı yoğun bakımda. neler yasadınız.görüşmek üzere.

bende 26 haftalıkta doğum yaptım ama gelişimi 24 haftayla uyumluydu 780 gr doğdu ertesi gün 650 gra düşmüştü 75 gün yoğun bakımda kalmıştı allaha şükürler olsun çok ciddi sağlık problemlerimiz olmadı 1500 grdı eve geldiğinde evdede çok dikkatli davrandım epey bir süre misafir kabul etmemiştim benim sütüm pek olmadı hep mamayla büyüdü biraz iştahsızlık sorunumuz vardı hala da var orası ayrı napalım bugünlerimize şükür küvöz günleri sancılı geçer her telefon çaldığında ödüm kopardı kötü bir haber gelecekmi diye allahım tez vakitte evine getirmeyi nasip etsin allaha emanet olun senin oğlunun kilosu ne kadar

inşallah bende evimize oğlumu getirdiğim günleri görürüm. biraz önce doktoruyla görüştük toparlanıyor dedi. o bir kelime bile bizi o kadar mutlu ettiki. 29 haftalık 25 hafta ile uyumlu karnımdayken 780 gr dedi doktor 630 gr doğdu.sütüm şişkinlik yapmıyormuş artık... anladımki ben ne kadar umutlu olursam ne kadar moralim iyi olursa oğluma yansıyor..

inşallah canım eve getirdiğin günleri yazarsın buraya her geçen gün daha iyiye gidecek sen moralini hep yüksek tut umudunu asla yitirme kiloları benim kızımınkiyle aynı sayılır inşallah oğlunda kızım gibi hayata sımsıkı tutunur allaha emanet olun

arkadaşlar merhaba ben size kendimi anlatayım acaba bendekide preeklampsi olabilirmiyim ben şuan hastanede yatmaktayım 24 saatlik idrar tetkiki yapıldı.
ve çok yüksek çıktı ve hastaneye yatırdı pazartesi günden beri hastanedeyim bugun yeniden tekrarladı ona göre çıkaracaktı tuzsuz yiyecekler verdi tansiyon kontrolü ve nst bağlanma gibi bir sürü şey son olarak şekere bakıldı yüksek çıktı bugün çıkacaktım ama çıkamadım bir gün daha dur yarın sabah bakıp karar verecek bnm bebeklerim ikiz zaten dediği 1 hafta daha dayan alıcam doğuma diyor sizce bende preeklampsi olabilirmi bendeki dr ondanmı korkuyordur sizce evime gidebilecekmiyim yarın çok sıkıldım bebeklerim biraz büyüsün istiyorum....biri 2.29 biride 1800 civarındaymış ne olur akıl verin çatlıcam burada....

merhaba tansionunuz yüksekse,idrarda protein atımı varsa,el ayak yüzde şişlikler varsa preeaklmpsi olabilir. tabiki ben bunu kendi yasadıklarıma dayanarak söylüyorum. kaç haftalık hamilesin bilmiyorum ama bebeklerinin kilolarıda gayet iyi. korkma inşallah hersey yoluna girer. bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın. benim bebeğim bu hastalık nedeniyle 29. haftasında doğdu 1 ay önce şu an küvzde.620 gr doğdu dün gittiğimde 980 gr olmustu.

geçmiş olsun ve inşallah vaktinde sağlıklı doğum yaparsın preeklemsi teşhisi koyulabilmesi için öncelikle tansiyon yüksekliği ellerde ve ayaklard şişlik 24 saatlik idrar tahlilinde protein çıkması bunların hepsi birlikte olursa preeklemsi teşhisi konuyor umarım sen yaşamazsın bebeklerinin kilolarıda iyi sağlıklı doğumlar diliyorum

canım bebeğin nasıl merak ediyorum allahım tüm küvözde bebeğini bekleyen annelere sabır versin

canım bebeğin nasıl merak ediyorum allahım tüm küvözde bebeğini bekleyen annelere sabır versin

merhaba nigar.bebeğimi dün akşam gördüm. gözüme daha bir güzel göründü. 980 gr oldu. fakat solunumu cihaza bağlı.doktor toparlanıyor diyor umutlu konusuyor. inşallaaah en kısa zamnda hem ben hem bebeğini bekleyen tüm anneler sağlıkla kucaklarına alırlar bebeklerini.

tşk ederim teşhis kondu ama ben bugun hastaneden çıktım hayırlısı ile dr evdede bu şekilde idare et güzel giderse 26 dayanırız eğer sorun olursa 1 hafta sonra alırız dedi inşallah dayanırız allahım inşallah güzel çıkar sonuçlarda bebeklerim kilolarına ulaşırız dedi dua edin bnm için lütfen:)

selamlar bende siteye yeni üye oldum bende 2.5 sene önce ilk gebeliğimde preeklemsi yaşadım 30 haftalık doğum yaptım şu anda tekrar hamileyim 4 aylık olduk şu ana kadar bi sıkıntım yok inşallah bidahada olmaz

ben bu hastalığın sebebleri içinde stresli geçen hamileliğin etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum.stressiz bir gebelik yaşadığım halde bu illete yakalandım diyen var mı aramız da...

[/COLOR
Zaten üzüldükçe, strese girdikçe tansiyon artıyor, idrarda protein atımı da artıyor. Bir dahaki gebeliğimde hiçbrşeyi takmayacağım kafaya.

[/COLOR
Zaten üzüldükçe, strese girdikçe tansiyon artıyor, idrarda protein atımı da artıyor. Bir dahaki gebeliğimde hiçbrşeyi takmayacağım kafaya.

merhaba...32.haftaya kadar rahat bir hamilelik geçirdim.eşim askerdeydi.bu başlıbaşına bbir stresti benim için ama ta kii 32 haftaya gelinceye kadar bi sorun yoktu.yanlız 28.hafta kontrolümde doktor tansiyonumu 14 ölçtü.fakat bi uyarı yapmadı.kan değerlerim düşük çıkmıştı.kan şurubu verip gönderdi.sonra birden mide bölgesinde başlayan ve 4 gün devamlı şiddetli ağrı.sen neler yaşadın canım yaaa.aydında ikamet ediyorsun galiba .ben de izmirliyim.iş nedeniyle antalya dayız.sağlıkla kalll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…