Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar bende bu hastalığın en önemli tetikleyicisinin stres olduğunu düşünüyorum.bende 33.haftaya girdiğim gün aniden rahatsızlandım,ondan önce tansiyonum harikaydı.o gün dedemle ilgli bir sorun yaşamıştık,o konuyu duyduğum anda tansiyonum aniden fırladı demek ki.sonra burnum kanamaya başaldı ve işte o şekilde öğrendik preeklampsiyi.

merhabalar,

ben yüksek tansiyon ve şeker hastasıyım. ancak 37. haftamda sağlıklı ama biraz zayıf (2030 gr) bir kız bebeğim oldu. aslında biraz daha bekleyebilirdik ama doktorum riske atmak istemedi. idrarımda protein çıkmaya başlayınca bebeği almaya karar verdiler. iyi de oldu çünkü ileri derecede gerilik vardı yani büyümüyordu. kızım şimdi 4,5 aylık ve çok şükür çok iyi. benim sizlerden farkım, tansiyon yüksekliğimin başından beri bilincinde olmam ve hamileliğimin başından itibaren herşeye hazırlıklı olmam. 26 haftadan sonra sürekli hastanede yatıp çıktım. çok stresli bir dönemde olduğunuzu biliyorum. destek olmak için bunları yazmak istedim. bebeğiniz erken ve prematüre olsa bile yoğun bakımı iyi olan bir yerde doğum yaparsanız büyük ihtimal çok büyük bir sorun yaşamadan bebeğinizi kucağınıza alırsınız. ama bu tabii ki en kötü ihtimal. ilaçlarınızı düzenli kullanıp, sürekli yatarak dinlenip, stressiz olmaya çalışırsanız hiç sorun yaşamazsınız. Allah yardımcınız olsun. gönlünüzü ferah tutun. sevgiler...

arkadaşlar ben de 4 şubatta preklampsi oldum, sebebi kanın koyu olması diyenler var, bi de şu olabilir mi ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım, taşıyıcılık etkili mi acaba????????paylaşalım lütfen:)

bende 29 . haftamdayım. 20 . haftada preeklampsi riski taşıdığım söylenmişti 28. haftada doktor detaylı inceleme yapacağını söyledi.En son 28. hafta kontrolünde halen riskin devam ettiği bebeğe kan taşınan damarların birinde minik bir çentik olduğu gözlemlendi.. Tansiyonuma dikkat etmem gerektiği çok şükür 14 görmedi henüz.. Bebeğimin kilosu 1140 gr şu anda gerçi bu geçtiğimiz haftadaydı.Her gün vücudumu inceliyorum herhangi bir şişlik var mı diye .. Çok şükür şimdilik seyrinde..

Allahım bebişlerimizi bize bağışlasın sağlıklla sıhhatle..

bende ödem oluşmadı çok şükür sadece idrarda protein kaybı 365 çıkmıştı ve dr preeklampsi dedi çok şükür atlattım 38 haftalık sezeryan ile bebeğim dünyaya geldi ve çok sağlıklı allah hepinizin yardımcısı olsun

sizde problemli hamilelik yasamaniza ragmen durmadan korkmadan doguruyosunuz heralde iyi cesaret valla heralde kaybiniz olmadigi icin ben 6 bucuk aylik bebegimi kaybettim preaklampsi den ve yazdiklariniz cok moral bozucu

bende 30. haftada bebeğimi kaybettim..acil sezeryana alındım bebeğimin doğduğunda kalbi durdu tekrar çalıştırdılar ama ancak 3 gün yaşayabildi bebeğim..yaklaşık 8-9 ay geçti üstünden fazla kilolarımı vermeye uğraşıyorum..2-3 ay sonra tekrar deneyeceğim..çookk çouğum olsun istiyorumm..risklere rağmen tekrar tekrar deneyeceğimm..Allahım inşallah hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın..3 defa preeklampsi yaşayan arkadaşın yazısını okuyunca ne kadar zorlu gebelik geçirirsen geçir bebeğini kucağına alabildikten sonra hepsi unutulkuyor diye düşündüm...bide o sorunları yaşayıp kucağı boş kalan benim gibi anneler var...

bebeğim 33 hafta 4 günlük iken ben de şiddetli preeklampsi tanısıyla acil olarak sezeryana alındım, insanın basireti bağlanıyor derler ya bende de aynen öyle oldu, o hastalıkla sabah 7 de kalkıp işe gidiyo akşam da 7 buçukta evime dönüyordum, bir de üstüne gribal enfeksiyon geçiriyordum.. neden mi biraz daha uzun çalışıp, bebeğimle vakit geçireceğim iznimi uzatmak için... ellerim yüzüm gözüm ayaklarım heryerim şişti, tansiyon ara ara 15-9, 14-8 fln oluyodu, ama normal de seyrediyodu bizi yanıltan idarda proteinin negatif çıkması oldu, ama ben şişmeye devam ediyordum, alçak tansiyon da bi yükselip bir düşüyordu, bir de bunun preeklampsi bulgusu olduğunu yeni öğreniyorum sağ göğsümün hemen altında şiddetli ağrı hissediyordum. artık içime mi doğdu ne, karlı kışlı birgün işyerinden akşam dönüşte doktorumla da görüşüp hastaneye gidip tekrar idrar testi yaptırdım ki,aynı gece hastaneye yatıracak kadar yüksek protein çıktı idrarımda,, 24 saatlik idrar testi yaptırdım ve sonucu doktorumu hayrete düşürdü, 6 gr protein çıktı, acil doğuma alınacağımı öğrenince bebeğimin küçük doğacağını anlamıştım ama küvezde kalacak solunum sıkıntısı yaşayacak.. vs. bunları hiç aklıma getiremedim, hatta öyleki prematüre bebek kavramının anlamı üzerinde bile daha önce hiç düşünmemiştim,, bebeğim şükür ki 15 gün küvezde kaldıktan sonra sağlığına kavuştu, bense 10 gün hastanede yattım tüm değerlerim sınırdaymış ve hem benim hem de bebeğim için son sağlıklı günlerimizmiş..

bu illet hastalıktan dolayı bebeğini kaybedenlere Allah sabır versin, tekrar gebe kaldıklarında kendilerinden ve bebeklerinden başka hiç bir şeyi düşünmeyip sağlıklarına odaklansınlar, bebeği prematüre doğan biz anneler ise mümkün olduğu kadar onlara güven duygusu aşılayalım emiyolar ise sürekli emzirelim, nasılsa artık büyüdü diye enfeksiyon riski azaldı demeyelim vucut dirençlerinin hala düşük olmadığını nerden anlıyacağız ki.. ve hamile arkadaşlar her tehlikenin bilincinde olun sakın doğum dünyanın en kolay olayı diye düşünmeyelim, ninelerimiz tarlalarda doğurdu diyenlere kulak tıkayıp,, takipleri, testleri, kontrolü elden bırakmayalım..

merhaba. 7 ay önce preeklampsi nedeniyle doğum yapım. bebeğim daha 28 haftalıktı. bu hastalık beni çok erken buldu daha 23 haftalıkken hastaneye yattım ve bebeğim hastalıktan sonra gelişemedi.. protein kaybım çok fazla idi. günlük 14 gr. yaşayabilsin diye 40 hastanede kaldım ama artık neredeyse karnımda ölmek üzereyken doğum yaptım. yavrum 450 gr doğdu. minicikti meleğiim 10 gün yaşayabildi. o kötü günleri ve bebeğimin acısın hala unutamıyorum.şimdi tek dileğim bir daha bunları yaşamamak. en yakın zamanda tekrar hamile kalmak istiyorum ve izmirde işin uzmanı bir doktor arıyorum..
inş kimse bu hastalığı yaşamaz. inş hepimiz yavrularımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız...

esraa35 geçmiş olsun canım. 3.5 yıl önce ikiz kızlarımdan birini kaybettim diğerinide engelli olrak yaşatma savaşı veriyorum. dr seçerken her an ulaşabileceğin ve seni asla ihmal etmeyecek bir doktor seçmeni tavsiye ediyorum. ve lütfen kahraman kolday olmasın.

merhaba kızlar bende hamileliğimin 20.haftasında öğrendim preeklampsi olduğumu,doğuma kadar öyle zor geçti ki günler çok gözyaşı döktüm...bana da doktorum bebeği besleyen damarlardan birinin baya bi tıkalı olduğunu hatta nerdeyse kan akışı olmayacak kadar daraldığını söylediler sonra 4 boyutlu ultrasona girdim detaylı incelendim bu şekilde devam ederse bebeğimin bir müddet sonra kafanısın büyümeyeceği fakat bedeninin büyüyeceğini yani engelli doğabileceğini söylediler bir sürü testler şunlar bunlar derken 1 ayımın her günü gözyaşı döktüm her saniye annemler sağolsunlar bütün arkadaşları birleşip 500 tane yasin okudular hep dua ettiler ALLAH razı olsun hepsinde 1 ay sonra kontrole gittiğimizde doktorumuz inanamadı mucize gibi dedi hiç bir problem yok damar düzelmiş dedi gerçekten bu mucize dedi inanamadı bütün değerlerimiz normaldi sevindim rahatladım ama hala riskte olduğunu unutma dedi dikkatli olmamı söyledi 6.ayımda iş yerime girmek üzereyken merdivenlerden yuvarlandım tam bir kat aşağı o anda tek hatırladığımın eşimin korkuyla üstüme sarılıp ağlaması şoka girdim resmen hemen hastaneye gittik sancı çekmiyordum ama cihazda sancılar doğum kasılmaları başlamış dedi doktorum hemen ilaç verdi 10 gün kullandım bu 10 gün geçerse ve sancı durursa korkma dedi o öyle geçti sevindim bu sefer 15.günde bir pazar günü çamaşırımda su gördüm hemen hastaneye gittik 6 aylık bebeğim çok küçük 1.250 gr. muayene ettiler 1.5 cm lik açılma olduğunu söylediler tabi tansiyonum fırlamış haberimiz yok hemen yatırdılar beni sancıyı kesmek için serumlar iğneler aynı zamanda bebeğin ciğerlerini geliştirmek için de 2 aten iğne vuruyorlar 12 saat arayla onu da vurdular bu arada kanamam da başladı ve preeklampsi tansiyona vurdu ve 15 dk da bir tansiyon hapı aldım düzelene kadar tansiyonum doktorum beni çok teselli etti ben ağladıkça ciğerlerini kuvvetlendirmek için bu iki iğneyi vurabilirsek doğsada korkam kendi kendine nefes aldıktan sonra kuvezde kalması problem değil dedi 2 gün yattım hastanede açılmayı durdurdular kanamamda durdu ve çıktım hastaneden her 4 saatte 1 tansiyon hapı kullandım doğuma kadar ve tuvalet haricinde de yataktan kalkmadım doktorumun dediğine göre o tansiyon hapını içmesem taniyonum 25 civarında olacakmış buda heran kötü sonuçlar doğurabilrdi ve 9 mart 2010 da ssk okmeydanı'nda doğumumu yaptım sezeryan oldum gayet sağlıklıda bir bebeğim var ayrıca sizi uyarmam gereken de bir durum var riskli gebeliklerde hep özel doktorlara güveniriz ama yanlış ben hamileliğimin başından beri özel doktora gittim ama doktorum preeklampsi olduğumda yüksek riskli gebelik oluştu diyip açık açık doğumuma yanaşmadı ve ben o pazar günü iyiki ssk okmeydanına gitmişim acildeki doktorlarla arkadaş olmuştuk artık 3 güne bir kontrole gidiyordum acile 3 ay boyunca ve aynı doktorlar doğumumu yaptı başarıyla çok ta güzel ilgilendiler 3 ay boyunca bunlar önemli şeyler inşallah hepiniz sağ salim bebeklerinize kavuşursunuz hepinize geçmiş olsun tekrar...

Esraa35 öncelikle melek yavrun için Allah sabırlar versin. Ben de ilk oğlumu 29 haftalık 830 gram olarak dünyaya getirdim ve maalesef 71 günlük yaşam savaşının sonunda kaybettim. Gerçi o zaman tam olarak preeklemsi tanısı konulmamıştı tansiyonum atak şeklinde yükseliyordu bebekte gelişme geriliği ön plandaydı. Tekrar hamile kalmadan önce çeşitli taramalar yapıldı ve genetik olarak kan pıhtılaşmasına eğilimim olduğu tespit edildi ki preeklemsi ve İUGR'de genelde altta yatan neden bu oluyor sana da genetik araştırma yaptırmanı şiddetle tavsiye ederim. İkinci hamileliğimden 3 ay önce kan sulandırıcı ve yüksek dozda folik asit kullanmaya başladım hamileliğimle birlikte de hergün kan sulandırıcı iğne vuruldum. Buna rağmen bu sefer 28. haftadan itibaren preeklemsi oluştu fakat tansiyon ilaçlarıyla kontrol altına alınabilir seviyedeydi. Son 1,5 ayımı hastanede yatarak geçirdim ve 35. haftada 2030 gram olarak oğlumu dünyaya getirdim. Çok şükür küveze falan girmedi şu an 16 aylık ve gayet sağlıklı. Bizim durumumuzda yakın takip ve iyi bir doktor gözetimi çok önemli. Ben sana ikinci hamileliğimdeki doktorum Doç. Dr. Fuat Akercan'ı şiddetle tavsiye ederim. Hem ultrason gözü çok iyidir, hem aşırı pimpirikli olduğu için hiçbir şeyi atlamaz hem de bilgisiyle, duruşuyla insana güven verir. Daha önceden 2 bebek kaybı olan bir arkadaşım da benim tavsiyemle ona gitti ve o da çok memnun kaldı. Ben Fuat Bey'den önce çok doktor gezdim Namık Demir'e, Serkan Güçlü'ye, Mert Kazandı'ya, Onur Bilgin'e, Sermet Sağol'a gittim ama en çok Fuat Bey içime sindi.

İlk kızım 36 haftalıkken alındı 1.650 gram doğdu,şu an 3yaşında çok sağlıklı maaşallah..preeklampsiden dolayı ikincisini 32 haftalıkken kaybettim.Çok acı rabbim kimseye yaşatmasın ..Şimdi 3,ye hamileyim ..İnşAALLAH sağlıklı bi şekilde DOĞUM GERÇEKLEŞİR..Sıkı takipteyim aspirin kullanıyorum bunda, diğerlerinde kullanmamıştım,şu an 22.haftadayız bi problem yok şükür böyle devam eder inşaaallah..Allah hepimizin yardımcısı olsun.çok zor bi hastalık ama insan herşeye rağmen bi bebek daha istiyor diğerinin acısını belki hafifletir diye..

Son düzenleme:

Bende akdeniz anemisi taşıyıcısıyım.Doktorum bunun yol saçtığını söyledi..Aspirin kullanıyorum kan sıvılaşsın diye bakalım bunda tekrarlamaz inşaallah..

inş en kısa zamanda ulaşmaya çalışacağım o doktora. inş hiçbirimiz bir daha yaşamayız evlat acısı..

Bende hamileliğimde 2005 yılında 6. aydan sonra 26 haftalıkken falan başladım rahatsızlanmaya geri kan akımı teşhisi ile başladım ama ben doğuma kadar hastanede kaldım ,sağolsun bir doçent bana teşhis koyamadı ama beni delik deşik etmekten de vazgeçmedi,en sonunda annemlerin olduğu memlekete gittik,orada ki hastanede doğum yaptım ve preklampsi olduğumu doğumdan sonra drilar söyledi oğlum 1 ay küvezde yattı,Allah a şükür şimdi 2.sınıfa geçti.
Yalnız ben preklampsiyi çok ağır geçirmiştim yani help sendromu imiş,benim karaçiğer fonksiyonlarım tepetaklak olmuş,böbreklerim protein kaçağından kendi fonksiyonları kapamıştı,bana hastaneden taburcu olduğumda nefrolog dr.u dedi ki 2.ciyi sakın düşünme bu kadar sanşlı olmayabilirsin.Bunda şanslıydın atlattın ama 2. sinde böbreklerini kaybedebilirsin,
tabi ben o daha yeni olan acılarımla asla düşünmem bu saatten sonra dedim,Dr. bana şimdi düşünmessin ama çocuğu büyüyünce isteyeceksin dedi.Yapma sakın dedi.
Dediği gibi de oldu şimdi oğlum kardeş istediği için ve onu yalnız bırakama içime acı verdiği için düşünmeye başladım.Çok dr. gittim baştan aşşağı cekup a girdim vücudun kaldırır dediler
ama tekrar gebelik zehirlenmesi geçirmessin demediler,Kilo alıp ağırlaşınca yüzde 80 olma riski olur .Daha önce geçirenler annelerde dediler.
Bende 2 sene önce beni doğum yaptıran gece yarısı apar topar gelen dr.a gittim. O zamanki dosyam o hastanedeydi,durumu anlattım dosyamı getirtti ve inceledi.

ve bana kafanı kellenin altına almak isyorsan hamile kal dedi.Hamilelik uzun bir süreç bu rikle nasıl göze alacaksın dedi.Ve arkanda bir oğlun var.O zamanki gibi şanslı olmayabilirsin.
Bütün ümüdim kırılmış başım öne eğilmiş vaziyette hastaneden çıktım,Çok ağladım oğlum beni affet dedim hep içimden.sonra o hastandeki prof.a gititim.O da tahlillerime baktı
şu halde kaldırırsın ama tabi kilo almaya başlayınca yani 5. aydan sonrasını kastediyorlar,sıkı gözetimle bakarız dedi,Bende ee hadi çok ağır ya da zor geçerse benim arkamda bir oğlum var bana kesin bir şey söyleyin dedim cevap.eeeee anne olmak kolaymı dediler..

Neyse bizim eşimle o zaman Antalya da oturuyorduk. 2 sene korunmadık olmadı.Ve görevde yükselme nedeniyle tayinimiz 2 yıllığına Erzincan a çıktı, burada dikkat ederken kaza ilen hamile kaldım...( artı bir şey ekleyeyim ben en son o prof dan sonra 6 ayda bir bebek isteme krizlerim tutuyor kadı doğımculara gidiyorum hepsi hamile kal bakarız diyorlar ama bana bakışlarında gözlerinde bir cesaret veren bakış yok,onlar bile belirisiz boş boş güven hissettirmeyen bir bakışla bakıyorlar)
Neyse kaza ile hamile kaldım ve burası sağlık olarak daha yani bir araştırma yapılmış ama gelişmiş alettleri yok çok basit ameliyatları bile menisküs gibi Erzurum ya da Trabzona yönlendiriyorlar bir tana özel hastane oraya gitttim.Hamileliğimin 1. ayını daha doldurmadan düşük yaptım.çok üzüldüm ağladım lanet ettim bu preklamsi geni benimi buldu diye.......Dr. sordum preklamsiden mi dedim düşüğüm hayır o 5. aydan sonra etkiler dedi...
Ama benim içim ondan olduğuna inanıyordu dr. inanamadım.Burada okudum bir arkadaşta İlk preklampsiden sonra 2. hamileliğnde düşük yapmış Dr. ona preklampsiden dolayı damarlar genişler ondan olduğunu söylemiş.Yani inancım doğru çıktı.Üzerinde 8 sene geçti neredeyse dr. bilgilenmiştir bir çözümü bu zamana bulunmuştur dedik ama hala hiç bir dr. tam bunu bilemiyor ve çok tedirgin yanaşıyorlar.Hiç bir zaman unutulmaz ben hala acısını çekiyorum.. kesin yasak sözü yüreğimi kanatıyor,istersen dene bir şey olursa gebeliğe son veririz diyorlar,ben 1 aylık düşükte mahvoldum hadi 5 aylıkken yada daha büyükken kaybetsem ne olacak.Oofff kafayı yiyeceğim diyorum bazen

canım geçmiş olsun benim de aynen öyle 2005 de doğum yaptım şiddetli preklampsi yani help sendromu geçirmişim .35 yaşına geldim hala içimde bebek özlemi var oğluma kardeş için ama doktorlar da bana senin ki gibi hep olumsuz konuştu...ben yeni hamile kaldım kaza ilen çok istiyor artık psikolojimi bozmuştum ama 1 ay taşıyabilidim ve düşük yaptım.Allah ın bir uyarısı diye düşünüyorum.2 ay sonrada 36 yaşolacağım riskim daha da mı artıyor bilemiyorum.Çok bekledim ama 2005 den buyana tıp bu konuda çare bulamadı maalesef

merhaba bende 2006 yılında şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık ama gelişimi 24 haftayla uyumlu 780 gr ağırlığında doğum yaptım 75 gün küvözde kaldı şükürler olsun bu sene 1. sınıfa başlayacak bende çok düşündüm günlerce kafayı yemek üzereydim rabbim bana doğru yolu göster diye çok dua ettim eşimi ikna edip iki tane profa gittim sebebi araştırıldı kanda pıhtılaşma sorunu çıktı profun biri olumlu konuştu sıkı takiple kucağına alırsın dedi biri kesinlikle denememelisin dedi kime inanacağımızı şaşırdık ama ben herşeye rağmen tekrar denedim çünkü kızımı kardeşsiz bırakmak istemiyordum yaşımda geçiyordu 35 yaşındayım
biz denedik kan sulandırıcı iğne kullanıyordum ama 8. haftada kalbi durmuştu kürtaj oldum bundada vardır bir hayır deyip biraz ara verdim ama içimdeki çocuk duygusu her geçen gün aratıyordu uzun araştırmalarım sonucunda şu anaki doktorumu buldum bütün tahlillerimi inceledi ve bana %90 sağlıklı doğum yaptırırım dedi bizde ikna olduk ve ben tekrar hamile kaldım bu sefer iğnelerin dozu artırıldı ve gebelikten 3 ay önce kullanmaya başladım şu ana herşey yolunda gidiyor ve bugün kontrolüm vardı çok güzeldi herşey inşallah sonuna kadar böyle devam eder ve sağlıkla kucağıma alıp sizlere iyi örnek olurum
demem o ki gebelik düşünüyorsan bütün araştırmalarını yaptır ondan sonra hamile kal derim sevgiyle kal

Benim bütün herşey araştırıldı ama o sizin dediğiniz genetik kan testlerini gittiğim hiç bir doktor artı bir de prof istemedi,Şu an da görev nedeni ile Erzincan dayım burada ise hiç yok ben Konya da gittim ailem orada olduğu için,Sen hangi şehirdesin canım gittiğin dr. prof yada bu perinatologlardan mı? inşallah kucağına sağlılklı alırsın canım.

Merhaba hanımlar 33 haftalık hamileyim ve 24 saatlik idrar da protein tahlilim in sonucu 314 çıktı 300 ve üzerinin risk oluşturduğunu söyledi doktor.ve takibe aldı, tansiyonum da sıkıntı yok düşük hep böbreklere ve karaciğere bakıldı onlarda gayet temiz şimdilik sadece protein yüksek çıktı.Aynı zamanda panik atak hastasıyım içim hiç rahat değil sürekli düşünüyorum aniden kötüleşir miyim bebeğime yada bana bir şey olur mu diye.Aynı durumda olan hamile bayanlar var mı acaba? yardımcı olabilir misiniz

benim kayseride fakültede bütün tahlillerim yapıldı kanda pıhtılaşma sorunu çıktı gebelikte iğne kullanıyorum ve coraspin bence iyi bir perinatoloğa git onlar bütün tahlillerini yaptırır ve ona göre hareket edersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…