Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Teşekkür ederim peki gittiğin dr.un kayseri fakültedemi ismini bana yazarmısın ya da özelden mesaj atarsan da sevinirim canım

mrb nigar seni merak edyorum. nasıl geciyor hamileleğin inan tanımasamda hep aklımdasın. bana çok destek oldun çünkü. inallah hersey yolundadır da zamanında sağlıklı bir sekilde kucağına alırsın bebeğini. çok öpüyorum seni..

canım merak edip hatırladığın için çok sevindim burda birbirimizi tanımasakda hepimiz aynı şeyleri yaşadığımız için ortak yönlerimizin olduğunu düşünüyorum
bu arada canımız nasıl büyüyormu bir sorunu yoktur umarım takiplerinizi yaptırıyorsunuzdur mutlaka ihmal etme gelişimi nasıl emzirebiliyormusun
benim durumuma gelirsek çok şükür bir sıkıntım yok iğnelerimi düzenli kullanıyorum her gittiğimde kan akımına bakılıyor gerilik falan yok tansiyonum normal sınırlarda seyrediyor 23. haftaya girdim çok rahat bir hamilelik geçiriyorum bazen içime korku düşmüyor değil düşüyor ama çabuk atlatıyorum tuzsuz yiyorum kilo alımım az sayılır bayramda biraz fazla kaçırdım galiba tatlıları telafi etmem lazım yoksa doktorum kızacak benden haberler böyle arada yazarım ve inşallah vaktinde doğum yaptığımı burdaki arkadaşlara haber verebilirim allaha emanet olun öpüyorum

Can Allaha şükür iyi sayılır. sorunları oluyor tabi. iştahsız bir bebek yavas kilo alıyor. 5kg.gelişimi yolunda. eve geldikten2 hafta sonra sütüm kesildi zaten azdı.kasık fıtığı var hırıltısı olduğu için anestezi doktoru ameliyata onay vermiyor. ciğerleri iyi durumda diyor doktoru hırıltıyı zamanla gececek diyor bakalım.ventolin+pulmicort kullanıyoruz. bugünlerde biraz öksürüğü var öksürük reflüyü tetkliyor sürekli kusuyor..:/(yine de ükrediyorum inşallah bunlarda gecer.
senin için çok sevindim. hadi bakalım. bundan sonrası çok önemli biliyorsun. nşallah hep böyle güzel haberler verirsin.çok öptüm seni. facebooktan beni eklermisin?
Alev Uçar Türegün

canım bugünlerinize çok şükür kolay değil yaşadıklarınız zamanla düzelir inşallah iştah konusu benim kızımda hala devam ediyor zorla yediriyorum gelişimnde sorun olmasında gerisi gelir merak etme
benimde şimdilik iyi gidiyor inşallah hep böyle devam eder ve sizlere umut olabilirim faceden ekleyim canım daha rahat görüşürüz

kızlar bu bahsettiğiniz tansiyonlarınız kaç tı ben iki gündür yüksek tansiyon la uğraşıyorum 25.haftamı bitirdim bu gün...
dünde bu yana tansiyonum ortalama 14 e 9 iki saatte bir ölçüyorum.
dün bir ara 15 e 9 a çıktı bu gün de bir ara 13/8 e düştü iki gündür takipteyim sizlere sorum preeklamsi mi oluyorum bu arada ikiz gebelik yaşıyorum kızım da oğlum da iyi sayılır normalde tuzlu yiyen biri değildim ama iki gündür hiç te tuz kullanmıyor bol su içiyor ortalama 3 litre kadar ve beslenmeme de dikkat ediyorum...

canım geçmiş olsun umarım preeklemsi yaşamazsın tansiyon yüksekliğiyle beraber idrarda proteinde çıkarsa o zaman tehlikeli oluyor tek başına tansiyon yüksekliği preeklemsiyi yaşatmaz bence idrarda proteine baktır 14/9 sınır kabul ediliyor doktorun ne diyor gittinmi doktoruna

slm arkadaşlar inşallah herkes iyidir. size bi sorum olacak. 4lü tarama testinde hormonlarımın çoğu sınırın üzerindeydi down sedromu yok fakat internetten araştırdığımda ilerde preeklamsi olasılığı olabilir yazıyodu. sizler yaşayan anne olarak bu konuda bilginiz var mı. bu hormonlardan da erken tanı konuabilir mi?

hiç duymadım canım böyle bir ihtimali şimdiden böyle şeylerle kafanı meşgul etme canım allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

arkadaşlar ben 32 + 1 gunluk hamıleyım benımde bır ara tansıyonum 14 9 oldu daha sonra yukselmedı hemen doktora gıttım ıdrarda proteın yok yalnız kanda albumın degeri cok az düşük cıktı doktor bır problem yok dedi ama ben kendımı ıyı hıssetmıyorum ara ara karnım agrıyor ozellıkle sırt agrılarım benı mahvedıyor bunun preeklampsıyle bır ılgısı var mıdır cokkk korkuyorummm acılll cevaplarmısınız yalvarırırm

canım hamileliğin hayırlı olsun umarım sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın preeklemsi karın ağrısı veya sırt ağrısı şeklinde başgöstermez belirtisi tansiyon yüksekliği idrarda protein şeklinde olursa çıkar senin herşeyin normal çıkmış aklına kötü şeyler getirme sırt ağrıların için doktorun ne diyor

Tesekkur ederim rabbim dileyen herkese versin ins . Doktor karin agrisi tehlikeli dedi ama tansiyonunu olc surekli ve diyet yap die de ekledi karaciger enzimlerime bAkildi ast alt degerlere ve trombosite o da normal cikti bekliyorum simdilik bi yukselme yok tansiyonumda ama cok korkuyorum bebegim dogarsa yasamaz die burda imkanlar kisitli;(

kızlar nerdesiniz?size yazmasamda vakit buldukça sitedeyim en iyi dileklerimle kalbim sizinle kader arkadaşlarım.öpüyorum...

Merhaba...
benim tansiyon şu son iki haftada iyice düzensizleşti.
ikiz gebeyim ben ve şimdilik tansiyon dışında bir problemim yok.
doktorum son zamanlarda idrar tahlili hiç verdirmedi o yüzden protein atmımını bilmiyorum.
en son gittiğimde sol kolumda tansiyon 16 ya 10 sağ kolum 13 e 8 çıkmıştı.
hoş doktorum biliyor onu görünce bile heyecanlanıyorum.
yeni alet aldım omron m2 koldan tansiyon ölçer şimdilerde tansiyonum 14,5-14-13,5 gibi küçüğümse nadir 8-8,5 ta 9 da daha çok geziniyor.
doktrumla bu perşembe görüşücem sorarım olmazsa protein atımını gerekli görseydi isterdi herhalde birde bbana tansiyonun böyle devam ederse bebekleri
almak zorundayım dedi...
Allah korusun...

Merhaba bende prematüre bebek annesiyim kızım 35+1de 43cm ve 1680 gr doğdu ileri derecede gebelik zehirlenmesi yaşadım 19 tansiyonla doğuma alındım ve narkozu kaldıramadıım için 2.5 gün yoğun bakımda yattım kızım şuan 10 aylık boyu gayet ii ama çok zayıf iştahı da yok benim için hamillelik düşünmek tekrar çok zor sütün gelmedi gelince yetmedi zar zor mamayla 5 ay emzirdim ve hamileliğim çok kötü geçti ve drum bilemedi ona tazminat davası açtık ilk dava olucak yakında gebelik zehirlenmesi yaşamak çok kötü Allah kimseye yaşatmasın herkese bebekleriyle sağlıklı günler diliyorum

arkadaşlar bende preklamsi nedeniyle 34 haftalık doğum yaptım kızım 2.80 43 cm oğlum 1790 41 cm doğdu 20 gün küvözde yattılar bendede astım olması nedeniyle narkozdan uyanamadım zor zamanlar yaşadık ama çok şükür şimdi iyiyiz oğlumun 6 tane dişi var yürüyor ama çok zayıf kızım da sıralıyor dişi filanda yok ama kilolu rabbim yardımcınız olsun tansiyon kötü birşey çok dikkat edin mutlaka gelişim gerliği oluyor bütün çocuklarda ....

herkese selamlar,
bu gün bende yüksek tansiyon sebebiyle tansiyon ilacı kullanmaya başladım.
27 ci haftam yarın bitiyor.
hafta başı doktorum fazla ödemden şüphelenerek gebelik zehirlenmesi için bazı testler istedi
ürem,karaciğer emzimlerim iyi çıktı.
fakat dün ve bu gün büyük tansiyonum 16 yı buldu.allahtan haberdardım böyle bir hastalıktan.hemen doktoruma gittim.
şimdilik tansiyonumu ölçüyorum devamlı.13-7 e düşürebildik.
tansiyon takibi rejim ve iki günde bir doktorumu arayarak devam edicez.
aynı zamanda fibronektin testi istedi onun sonucunu bekliyoruz 10 gün sonrada onu alıcam.
bebeğim gayet iyidi salı günü hatta gelişimi önde gidiyor.1300 gramdı hafta başı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…