Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Slm kızlar uzun uzun düşünmelerden sonra ben yine hamileyim içimde bir korku bir heyecan devam ediyor bugün itibariyle 8 haftalık olduk şimdilik çok iyi gidiyor umarım hiç problemle karşılaşmam tuzsuz yemeye çalışıyorum tansiyonum maşallah çok güzel gidiyor ama doktora gidince yükseliyor galiba psikolojik kan sulandırıcı iğne kullanıyorum allahım hakkımızda hayırlısını versin.Herşey gönlünüzce olsun....

nigarr hayırlı olsun cnm bebişin bende korkuyorum ilk gebeliğimde 35.haftada doğum yaptım 21 tansiyonla hemde şimdi tekrar bebek istiyorum ama ne bileyim RABBİM sana ve evladına sağlık sıhhat versin umarım vaktini doldurur da gelir kollarına yavrun sağlıkla inş.gelişmeleri tedavini ara ara gel anlat cnm hepimiz bu konuyu merak ediyoruz...sağlıcakla kal...

sağolasın canım umarım bu sefer sorunsuz olur canım şu an iğne kullanıyorum bu sefer bilinçli başladık sağlıklı bir şekilde devam eder de sizlere umut ışığı olurum. Sevgilerimle....

Kızlar hamile olduğumu yazmıştım.Maalesef bu seferde kalbi durdu.Kürtaj olmak zorunda kaldım.Demekki hayırlısı böyleymiş.

bende güzel haberini okicam diye çok sveinmiştim

canım benim için çocuk olayı kapandı.Doktorum kesin yasak koydu.Vücudum bebeği kabul etmiyor,daha 2 aylıktı tansiyonum yüksek çıkıyordu ellerim şişmeye başlamıştı.Biz elimizden geleni yaptık çok şükür ki bir tane kızım var allahım kızıma uzun ömür versin.

bende kzımı şiddetli preeklempsi ve helpp sendromu ile doğurdum 30+6 haftada 1 kilo doğdu yavrum şimdi iyi 16 aylık 9 kilo zayıf ama sağlıklı maaşallah
şimdi ikinciyi düşünmeye başladım ama sizler gibi 2. gebeliklerindede aynı sorunları yaşayanları duyunca çok korkuyorum.
çok kötü günler geçirdik çünkü.

kızımı 26 haftalık dünyaya getirmiştim.Şu an 5 yaşında çok sağlıklı yaşıtlarını yakalamış durumda.Uzun uzun düşündükten sonra iki tane profa gittim biri kayseride diğeride ankarada olmak üzere genetik araştırmalarım yapıldı.Kanımda yoğun pıhtılaşma çıktı.İğne kullandım kayserideki doktorum ya preeklemsi olursun yada düşükle sonuçlanır demişti.Maalesef düşükle sonuçlandı.Demekki hakkımızda hayırlısı böyleymiş.İnşallah canım sen böyle olmazsın.Gebelikten önce genetik tahlillerini yaptır.Ona göre doktorun seni yönlendirecektir.

merhabalar,
bu konuyu açalı uzun zaman oldu ve bazen özelden bana mesaj atanlar oldu,benimle aynı durumda olanlardan..son durumumu sormak için.
buradan da yazayım.
ilk hamileliğim malum preeklampsiliydi...ve kızım 35 haftalık dünyaya gelmişti.10 gün sonra 5 yaşına giriyor bu kızım.
şimdi bir kızım daha var,9 aylık
yalnız... iki kızım arasında bir kimyasal gebelik ve 2 aylık da bir düşük yaşadım.genetik test yapıldı araştırma hastanesinde.kanda pıhtılaşma çıktı.ikinci kızımın hamileliğinde bebe aspirini ve clexane iğne kullandım her gün,kan sulandırıcı.bu iğne karından,koldan ya da bacaktan yapılabiliyor.iğnelerin dışında hiç sorunum olmadı,çok rahat bir hamilelik geçirdim.
nacizane önerim,ilk hamilelikte preeklampsi yaşamışsanız,ikinciyi düşünmeden bir araştırma hastanesinde her türlü testi yaptırmanız.ben bunu aklıma bile getirmedim ve iki acı yaşadım.gerçi yaşayacaksa insan,her halukarda yaşıyor,nasipten öteye gidilmiyor ama tedbirde fayda vardır

mrb, ben de 06 temmuzda ağır gebelik zehirlenmesi nedeni ile acil sezaryenle doğum yaptım. bebeğim 30 hafta 3 günlük, 1300 gr doğdu. şimdi yoğun bakımda. solunum problemleri, damar açıklığı, yüksek tansiyon, troid yükselmeleri yaşadı. şimdi kendi nefes alabiliyor. troid testi yapılacak. damar açıklığı kapanmış olabilirmiş, şu an problemi yokmuş. yüksek tansiyon problemi de şimdi yokmuş. benim kafama takılan bir şey var. bebeğimi görmeye gittiğimde nadiren de olsa gözlerinin içini görüyorum. gözlerinin rengi açık mavi, ama normal göze benzemiyor. erken doğan bebeklerde gözler böyle mi olur. çok endişe ediyorum.

çok geçmiş olsun allah kucağına almayı nasip etsin hiç korkma bizlerde aynı korkular içindeydik gözlerinde sorun olsaydı mutlaka söylerlerdi ameliyat olanlar bile oluyo benim oğlumda öyleydi korkuyodum göz damarları henüz gelişmediği için öyle oluyo biraz toparlasın bak nasıl normale dönüyo

amin, inşallah... daha göz kontrolü yapılmamış olabilir. inşallah bir sorun olmaz...

ben de help sendromu yaşADIM.1997 YILINDA.OĞLUM 2000 GR DOĞDU.33 HAFTALIK.ÇOK ŞÜKÜR HAYATMIZ KURTULDU.ÜNİVERSİTEDE DOKTORLARA GİTTİM 2.BEBEK DE RİSK NEDİR DİYE.CEVAPLAR HEP OLUMSUZ.BEN 35 YAŞIMA GİRDİM .HALA İÇİMDE BEBEK İSTEĞİ AMA HAYATIMIZI RİSKE ATIYORUZ BUNU BİLE BİLE...RABBİM EVLATLARIMIZA SAĞLIKLI ÖMÜRLER VERSİN.OLMAYANLARA VERSİN...

cevabın için çok teşekkürler. ben de içimdeki bebek isteğini bastırmaya çalışıyorum. eşimde oturup enine boyuna konuştuk. ikinci bebeği yapmamaya karar verdik. ikimizx de bu riski göze alamadık.

bende 2 gebeliğimde de hellp sendromunu yaşadım ilk bebeğim yaşamıyor, 2. bebeğim çok şükür şuan 10 aylık yanımda uyuyor, kesinlikle bana da yasak dediler bir daha gebelik, rabbim bunlara sağlık versin

merhaba bebeğini sağlıkla büyüt inşallah.2.gebeliğinde neler yaşadın....kaç yaşındasın..doktorun üniversitede mi?biraz anlat canım...tşekkürler

merhaba bebeğini sağlıkla büyüt inşallah.2.gebeliğinde neler yaşadın....kaç yaşındasın..doktorun üniversitede mi?biraz anlat canım...tşekkürler

ikinci gebeliğimde ilk gebeliğimden daha şiddetli bir şekilde hellp e girdim trombositlerim 30 binlere düştü, heran ölme tehlikesi yaşadım, çok şükür oğlumda bende yaşıyoruz, evet ikisinde de doktorum üniversiteden di ama 2. de bebek küçük diye küvez için ankara zekai tahirde doğum yaptım, sadece bizim ömrümüz varmış başka bişey değil, 22 haftada preeklemsi oldum, 26 haftanın başında hellp e girdim, haftanın sonunda ac,len sezeryana alındım, ilk bebeğimin ömrü yokmuş diyorum sadece, bir daha gebe kalmamı uygun görmediler, bizde şuan düşünmüyoruz ama rabbimden gelirse onada hayır diyemem, çünkü 2. gebeliğimde süpriz olmuştu

Selam.Sekiz aydan beri ikiz bebeklerimi heyecanla bekliyordum.Gebeliğimi takip eden Manisa kadın doğumevi doktorlarından Dr. Fatma Eskicioğlu hiç bir kontrolümde tansiyon ve kilo ölçme gereği duymadığı gibi,kontrolümün olması gereken günde de tatilde idi.Tatil elbette herkesin hakkı ama sayın dr hanım tatil planı yaparken beni emanet edeceği bir meslektaşını da planlayabilirdi.Ertesi günü acil olarak kaldırıldığım özel bir hastanede preeklampsi sebebiyle erken doğum yaptım ve minik bebişlerimden birini kaybettim.Diğeri ise 15 gündür kuvezde tüm gücüyle hayata tutunmaya çalışıyor.O gün kontrole gidebilmiş olsaydım belki de her şey çok başka olacaktı.Ayrıca uzman bir doktorun preeklampsi gibi aylar öncesinden belirti veren bir olayı atlamış olması mesleki bilgisine kuşku düşürür.Son olarak şunu söylemek istiyorum ben bu işin peşini bırakmayacağım.Manevi tazminat davası da açıyorum.Birileri kucağıma dahi alamadığım minik yavrumun hesabını verecek.Benim sizlere tavsiyem doktorunuzu çok iyi seçin.Sonunda yüreğiniz yanmasın.Tüm minişlere sağlıklar...

canım çok geçmiş olsun,başınız sağ olsun..Allah kalan evladınıza sağlıklı bir ömür nasip etsin İnşallah..bende geçen sene mayıs ayında preeklampsi nedeniyle 33.haftamda doğum yapmak zorunda kaldım..bebeklerim kurtuldu çok Şükür ama 3 hafta küvözde kaldılar.bunada Şükür dedim hep çünkü biraz daha geç kalınsaydı oğlumun biride senin bebeğin gibi cennette bekliyor olacaktı bizi.herşey Allah'ın takdiri ama doktorunun büyük sorumsuzluğu var.rutin olarak yapılması gereken kilo ve tansiyon ölçümünü bile hiç yapmamış..gidebildiğin yere kadar git ve hakkını ara bence..süreç hakkında bizide bilgilendirirsen sevinirim..

bugün öğrendiğim bir şeyi paylaşmak istedim, ilgili kişilere faydası olabilir. gebelik zehirlenmesi nedeniyle temmuzda doğum yapmıştım, allaha şükür bebeğim iyi. hastaneden taburcu olduktan sonra güçsüzlük halsizlik ağrılar nedeni ile dahiliyeye gittim. demir kullandım ama pek düzelemedim. ablam tv den d vitamini eksikliğinde neler olabileceğini dinlemiş. d vitamini düzeyime bakılmasını istedim. oldukça düşük çıktı. ve internetten baktığıma göre d vitaminine hamilelikte daha çok ihtiyaç oluyormuş ve d vitamini düşük hamilelerde gebelik zehirlenmesi daha sık görülüyormuş. şu an düşük ve d vitamini kullanmaya başladım. hamileliğimde bakılmamıştı ama muhtemelen düşüktü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…