Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
preeklampsi geçirmiş tüm annelere öncelikle çok büyük geçmiş olsun.bende de 18.haftada çift taraflı direnç başlamıştı.normalde aylık yapılması gereken kontroller bende doktor kontrolüyle 10 güne çekilmişti. ay içinde 3 kere kontrole gidip hem benim hem kızımın ölçümleri yapıldı.tansiyonum hamileliğim boyunca hep 11-7 lerde seyrederken 34.haftada kontrolde 14-9 15-10 çıkmaya başladı.4 saat klinikte gözetimde kaldım ve yarım saat aralıklarla tansiyonum ölçüldü.tansiyon ilacı başlayıp idrar toplamaya başladık protein ölçümü yapılması için ve preeklampsi teşhisini doğrulamak için.idrar topladığımız gün tansiyon ilacı kullanmama rağmen geceyi zor geçirdim,ertesi gün klinikte yapılan muayenede doktorum bir gece tansiyon kontrolü için hastaneye yatırdı.iyiki de yatmışım aynı gece büyük tansiyon 20 yi gördü.gece yarısı sezeryanla kızımı dünyaya getirdim.çok şükür sağlığımız yerinde.23/12 de doğum yaptım kızım hala yenidoğan ünitede gözlem altında,her gün durumu daha iyiye gidiyor.

öNCELİKLE MERHABA.aLPAN SANA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.aYNI sıkıntıyı aynı durumu birerbir yaşadım yalnız benim tansiyon 16 nın pek üstüne çıkmamıştı.Ama ona ragmen çok ödem vardı.Doktor erkenden durumumda iyileşme olmayınca sezeryanla oğlumu aldı.Yenidoğan ünitesinde 10 gün kaldı 2445 gr doğmuştu.10 günlük süreçte çok sıkıntı yaşamadı küvözde sarılık oldu.Moralini yüksek tut bolbol süt vermeye çalış.Ben öyle ağlıyordum ki psikolojim bozulmuştu.Gözyaşlarımı bir türlü durduramıyordum.Ben ölümden dönmüştüm.Bebeğimi eve getiremiyordum.Özel hastanede olmanın tabiçok faydasdı oldu.Çok ilgilendi hemşireler doktorum.Ama zor ve sıkıntılı 10 gün geçirdik.Neyseki çocugu eve getirdik.Tek dikkat etmen gereken hijyen ve insanlardan uzak tutmak .Babası bile işten gelip yıkanmadan odasına girmesin.Misafir ziyaretlerini kabul etme.İlk 3 ay çok tehlikeli.Öpülmesin bebek vebol bol ona dua oku bol bol emzir.Gripli insanlara dikkat et.Bu konuda kati sürette ödün verme.Bana doktorum dedi ki bu bebek eğer bir enfeksiyon kapıp ta buraya gelirse en az 1 ay antibiyotik tedavisi olur ve çok zayıflar gelişimi geri kalır dedi.Bu korkuyla çok özenli zamanlar geçirdim Kaynanamla bile feci kavga ettim.Benim çocugum senin misafirlerinden çok daha önemli dedim ve onun kabul etmek istediği misafirlerin hiçbirini eve sokmadım.Tabi lohusasın sezeryan ameliyatı olmuşsun ve de ölümden dönmüşsün ve belki de bebeğin enfekte olabilir .Düşünsene ne feci bi psikolojik durum.Ama eşinin desteği çok önemli.Şimdi benim oğlan tam bicanavar çok akıllı ve çok saglıklı bi çocuk cok dirençli maşallah.Lütfen moralini yüksek tut ve sadece çocuguna odaklan.Geçmiş olsun.Allah Acil şifalar ihsan etsin...

destek mesajın için çok teşekkür ederim.kızım 10 gün yenidoğan yoğun bakımda kaldı.11.gün hastanede birlikte gözlem altında kaldık.solunumu düzeldi ve taburcu olduk.şimdi evimizdeyiz.3 saat aralıklarla süt sağıp depoluyorum,,doktorumuz aptamil eoprotin başlattı.henüz çok minik olduğu için ememiyor.eoprotini süte kattığımız için mecburen sağdığım sütleri biberonla veriyorum.çok şükür sağlığımız yerinde.26 sında retina muayeniz 6 şubatta da işitme testimiz yapılacak.umarım sorunsuz bir şekilde atlatırız muayeneleri.

adınıza çok sevindim benim bebekte ilk zamanda ememedi ama daha sonrasında maşşallah emdi ama sürekli dene yılmadan biz bi aradanda dua ederdik elham okurduk emsin diye çene kuvvetlenınce emiyor zaten emmesi çok iyi olur makınayla ancak 4 ay süt geliyo sonra gelmiyomuş o yüzden emzirmekten yılma o mamayı bizde kullandık retina ve iştme testlerini bizde yaptırdık.Bunlar rütün olması gereken şeyler moralini yüksek tut Allaha güven inşallah kısa zamanda herşeyin değiştiğini göreceksin Duanı eksik etme sürekli oku çocuğu banyosunu da iyi suyu kaynat soğut bir süre onunla yaptır yıkamaktan korkma ama başını da üşütme dikkat et.Emmeye başlasın bi bütün yorgunluk keyfe dönüşcek.Benim oğlum 3 ay sonra 2. yaşına basacak halen emiyo.İnşallah senin bebeğinde cobur cobur emer.Bana bol tavsiye edilen birşeyde protein yani et yumurta çok yememdi Buda aklında bulunsun.Preeklamsiden dolayı yani protein kaybını kapatmak için.Bol bol da su iç Canım Allah yardımcın olsun.Bebişinle sağlıklı keyifli günler dilerim sana.

ayyy bu ne kadar kötü bi hastalıkmış...Rabbim şifa versin tüm zorda olanlara...bende 35 haftanın içindeyim bugüne kadar düşük olan tansiyonum,dünki rutin kontrolümde yüksek çıkmaya başladı ve idrarda da +2protein çıktı...gittiğim hastanede yenidoğan yoğun bakım olmadığı için üniversite hastanesine sevk ettiler kontrol amaçlı orda yapılan acil tahlilde sorun çıkmadı ama 24saatlik proteine bakılcak...tansiyonumda aynı şekilde devam ediyor...yarın gidicem inş hayırlı haberlerle dönerim...evde devamlı tansiyon ölçümümü yapıyorum ve idrar topluyorummm...

merhabalar bende 2011 yılı mart ayında 31.haftamda preeklampsiden dolayı hastaneye yattım 5.günde tansiyonumun 20 ye cıkmasıyla sezeryana alındım 1400 gram ufacık ama sağlıklı bir kızım oldu 1 ay küvezde kaldı 2 kilo olunca aldık hastaneden suan 2 yaşına yaklaştı gayet sağlıklı allaha şükürler olsun ki bu hastalığı yaşayan herkese rabbim yardımcı olsun 2. bebeği istiyoruz ama aynı sıkıntıları yaşamaktan korktuğumdan cesaret edemiyoruz .

Evet kötü bir rahatsızlık gerçekten.Bende çok sıkıntı yaşadım ve tüm anneleri çok iyi anlıyabiliyorum.En kötüsü bende doğum ve hamilelik fobisi oluştu.Kilomda var halen istediğim kadar zayıfdeğilim.2.çocuk bende istiyorum.Yavruma kardeş olsun diye ama çok korkuyorum aynı şeyleri tekrar yaşar mıyım diye.Rabbim yardımcımız olsun.Bunu iyi bi doktorla konuşmak lazım.Tekrar olasılık var mı ve bu tip durumda uygulanan bi tedaviş var mı anne adayına?

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

sayfanın ilk mesajlarında yazmışım..ne zorluklar atlatmışım..

şimdi ikinci çocuk planlarına yavaş yavaş ısınırken yıne bu korkunç hastalık preklemsi konusunu araştırmaya bilgilerimi hatırlamaya çalışıyorum..

Kızlar merak eddenlere bende Antifosfolipid sendromu çıkmıştı yapılan tahlıller sonucu, gebeliğim boyunca heparin iğnesi kullandım.

şimdi ben de ikinci gebelikteki riskleri, iğne gerkir mi gerekmez mi onları araştırıyorum..

5. ay kontrolumden 10 gün sonra gaz sancısı şişme halsizlik ile druma gittim dragos şifa hastanesi dr mine ergül e başvurdum önceki kontrollerimde 10 15 dk sürüyor hatta tansiyonuma bile bakmadığı oluyordu gazlısın bebekte gazlı tuzu kes diyip gönderiyordu ,2 hafta sonra 24.hafta rutin kontrolüme gittim gene herşey norma bebeğimin 700 gr olduğunu gayet sağlıklı gittiğimi ama sadece bebek aşşağıda olduğu için erken doğum olabilir diyerek şeker yüklemesi ve doppler tesiti icin beni yönlendirdi dopplerime bakan uzman hanım bana kan damarlarımda tansiyona bağlı daralma kan akışımda bozukluk olduğunu bebeğimin gelişim geriliği gösterdiğini ve henüz 430 gr olduğunu yakın takip önerisiyle mine hanıma rapor etti beni de acilen yukaru kata yanına gönderdi mine hanım ise elindeki yakın takip bebek kücük hastada tansiyon var yazan rapora kızarak bunların hepsinin bende biliyorum senin bir şeyin yok diyerek git 1 ay sonra gel dedi şişliğim ve mide problemim icin bana renie tablet verdi ve bu arada benim tansiyonum kendi ölçümlerimde de hastane de de en az 12/8 cıkıyordu aynı günün akşamı gözlerimde ışıklı patlamar görmeye başladım midem bulandı ve kustum eşim ile beraber öğlen kontrolden cıktığım izin ve gayet sağlıklı dediği icin önemsemedik üşüttüğümü zannettim sonrasında halsizlik olunca eşim eczeneye götürdü tansiyon ölçuldu 14/9 cıktı ilaçlarımı aldık eve geldik ve benim burnum kanadı gene kustum direk haydarpaşa numune acile gittik ordaki kadın doğumcu kan idrar tesit istedi sonuçlara bakıp gebelik zehirlenmesi hayatın tehlikede bebeği almamız lazım beyin kanaması gecirip ölebilirsin hemen yatışını yapıcaz ama bebek için küvez ve yoğun bakım yok ki zaten sana bi operasyon yaparsak olası tansiyon probleminde seni yatıracağımız yoğun bakım da yok diyerek benden imzalı kağıt aldı bir yandan da başka hastaneye sevk etmek icin uğraştı fakat acil operasyon gerekebilecek gebeyi hiç bir hastane aladı gece 3.30 da kendi imkanlarımızla bulduğumuz ambülansa acıbadem kadıköy hastanesine gittik çunku numunenin dr lu ambülansı yokmuş ! drsuz ambülansa da beni teslim edemezlermiş sabaha kadar acıbademde aynı testler tekrar yapıldı sabah yatışım onaylandı binbir rica ile paramızla yatamadık çünkü durum ağır ve bebek ölümü hiç bir hastanenin ve dr un işine gelmiyor acıbadem hastanesinde 2 gün müşade altında kaldım dopplerim çekildi usg ye bakıldı tansiyonum icin ilaç verildi 6 saatte bir her saat başı da tansiyonum ölçüldü 2. gün dr umuz acil ameliyata alacağını söyledi bebeği almaları gerektiğini söyldi anestezi için dr geldi bana ameliyat şartlarını anlattılar imzaları aldılar o sırada eşim gelip beni beylikdüzü medikana hastahanesine nakil edeceğini söyledi ordaki doğum doktorları benim değerlerimde operasyon yapmaya gerek olmadığını biraz daha beklenebileceğini söyledi ve tabi hasta buraya gelince belki de acilen bende ameliyat diyebilirim bunu bilin dedi 45 dk kala ameliyata ambülansa binip yola koyulduk medikanaya gittik gene yatışım ve tetkikler yapıldı bekleneceği söylendi 9 gün yattık hastane fobisi başlamasın ilaçlara ve düzenli tansiyon takibine bakılması şartıyla beni taburcu ettiler 4 gün sonraya randevü verdiler 4 gün sonra gittiğimde suyumda sıkıntı olduğunu tekrar yatmam gerektiğini söyleyen perinatalog İsmail Özdemir 3 gün sonra sezeryan ile çocuğumu doğurttu ve bebeğim 450 gr ağırlığında gözüken sağlık problemine sahip olmadan dünyaya geldi 6 gün sonra ise tek sıkıntımız olan böbreklerinin tamamen gelişmemesi sebebiyle vefat etti
YANİSİ
Dr Mine Ergül beni hiç dikkate almadı , baştan sağma muaynelerle geçiştirdi tansiyon ve kiloma bile her sefer bakmadı forumlarda rutin olmuş 6. Ay kan idrar tahlilimi istemedi olay gecesinden beri de kendisine ulaşamadık mesaj attık durumu yazdık geri bile dönmedi…
Acıbadem hastanesi acele karar verdi
İstanbul medikana beylikdüzü hastanesi kadın doğumcusu burcu özmen hanım ile perinataloğu İsmail özdemir kesinlikle tavsiye ettiğim ilgi alaka bilgi birikim insana yaklaşım olarak evladımı o hastanede kaybetmeme rağmen mükemmel insanlar

,
canım öncelikleee başın sağolsnnn raabbm kimseye evlat acısı yaşatmasnn çok çok zordur emnm bende senin gibi gebelk zehrlenmesi oldum tabi sana göre çok şanslydm 33 haftalk gebeyken yakalndm bu hastalığa şuan 37 haftalk gebeym ve rabbm izin verrrse haftaya doğum yapacağım medilife de selda hanıma gdiyordm tansynm 14/9 ve ödemle gebelk zehrlenmsi dedi hiç bir test yapma gereği bile duymadı bebeğin kilo alamadğını gelşm gerliği olduğnu ve mide küçülmesi yaşadığnı belrtti o an dünyam başıma yıkıldı çalşıyrdm hemen işi bıraktm devmlı dnlen ddi kaynnmlardayım o günden beri allah razı olsn onlardan bana .çok iyi bakıyolar bir gece aniden baş dönmesi aşırı kusmayla tansynm 15/10 du doktorumu aradm biraz daha bekleyn devvm ederse gdn dedi eşim tabi doktru dnlemedi beni tutup hemen doktra gtrdü kan ve idrar tstleri istedi medilifeteki nöbetçi doktar idrar snçlarmda böbreklermn protein kaçrdğı çıktı doktr bişey yAPAMYZ sabah doktrnzla görşn muhtemel tansyn hapı verecek ve 36.haftada bebeği alacaktr dedi sabah erkenden selda hanıma gtttk hiç bir ilaç vermedi herşeye hazrlklı ol dedi ve beni gönderdi içime bi kuşku düştü hemen avcılar hosptlda nil hanımn ününü duymştm kendsne başvurdm tansynmn yüksek oldğnu hap kullanmam gerrektğini ve eğer hap işe yararsa korkma 38.haftaya kadar bebeği tutablrz dedi nil hanmı dnledm allaha şükr 1 ayı devrdm bebeğim 2.650 gr halyle kçk bi bbebek ama allahma bnlerce kez şkrler olsn sağlklı 6 mayıstada allahn iznyle doğma grcem normal sezeryn zamnnda yani selda hanıma kalsa bi idrar tahlili bile yapmdan 36.haftada bebeğmi alıcaktı doktor çok önmliii çok iyi dedğimz doktr bizde sorun çıkınca anlaşlıyor çok iyi seçim yapmak lazm sen doktr kurbanı olmşsnn çok üüzldmm rabbm sana sabırlar versnnn

Selam arkadaşlar preeklempsi benim de en korktugum seylerden biri çünkü bende hamilelik öncesinde hipertansiyon vardi 2-3 ay ilac kullandim cok duzeldi sonra hashimoto ve hipotiroid teşhisi kondu ve bunun da tansiyona neden olabileceği söylendi ben de tansiyon hapini biraktim.suan 5 haftalik hamileyim tansiyonum 14 / 9 falan oluyor bazen.yasim 27 ve ilk gebeligim.aranizda hamilelikten once tansiyon hastasi olan var mi???
Tavsiye ve morale ihtiyacim var

Arkadaşlar merhaba,

Ben de preeklempsi yaşayan anne adaylarındanım. Şu an 36+2 deyiz ve Şubat ayından beri devam eden protein kaçağıma ve aşırı ödem ve hızlı kilo artışına rağmen Allahıma sonsuz şükür yüksek tansiyon olmadığı için dr um bana düne kadar preeklempsisin demedi. Dünkü kontrolde ödemin aşırı olması sebebiyle ilk kez andı preeklempsi sözünü. Bu hastalığı yaşamış, bebeklerini kaybetmiş, erken doğum yapmış tüm anne ve anne adaylarına gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir doktordur Fatma Nur Hanım. Çok erken farkettik protein kaçağını, çok sıkı takip etti bizi, hep moralimi yüksek tuttu. Sakin davrandı, soğukkanlı hareket ederek çok da önemsememi, düşünmememi sağladı. Psikoloji çok önemli biliyorsunuz. Doktorun sakin ama dikkatli olması da.. Allah kendisinden milyon kez razı olsun, ben bile durumun bu kadar ciddi olduğunun farkında değildim.

2. gebelik planlayan arkadaşlara özellikle tavsiye ederim. Gönlünüz ferah gidebilirsiniz. Özel bir hastane olmasına rağmen gerekmedikçe -diğer hastane ve dr lar gibi- tetkikleri istemez; ya da sağlık ocağında yaptır gel der. Yani gerçekten çok iyi bir doktor. Ben de tansiyon olmasa da diğer organlarda sorun olabilir mi diye üre-ürik asit-karaciğer enzimleri- böbrek değerleri vs.. gerekli olan diğer değerlere de baktı. Bir çok dr atlayabilir preeklempsiyi tansiyon olmadıkça ama Fatma Nur Hanım 360 derece kontorl ediyor sizi.

Allahım ondan razı olsun, inşallah 1-2 hafta daha durabilirsek daha güzel olur ama hayırlısı bakalım. Salı gününe bir daha kontrol istedi, Pazar idrarı toplayıp 24 saatlik vericem pazartesi salı da kontorlümüz var işte. Gerekirse doppler bakarız yine dedi. Hayırlısı inşallah.

Benim dualarım sizlerle, sizden de dualarınızı beklerim. Allahım hepimize şifa versin, bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli şekilde zamanında kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Sevgiler.

Arkadaşlar bu 24 saatlik idrarda sınır değer kaç bilen varmı. Kaç olana kadar doğum beklenilebiliyor. Benim 460 çıktı şimdilik taburcu ettiler.ne kadara kadar bekletiliyor bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

preeklemsi geçiren anneler; doğumdan sonra tansiyonunuz düzeldi mi? ne kadar zamanda düzeldi acaba? ben doğum yapalı 2 ay oldu hala tansiyon ilacı kullanıyorum ara ara yine 15e kadar çıkıyor. ölçmeye korkar oldum. ne zaman geçecek bu tansiyon ya da kalıcı mı olacak çok merak ediyorum.

38 haftalık doğum yaptım preeklampsi nedeniyle. çok şükür oğlum sağlıklı. benim ve doktorlarımın anlamadığı ise ödem var, protein kaçağı var tansiyon normal. doğumdan sonra ödm geçti tansiyon yine normal ama protein devam ediyor. aynı sorunu yaşayan var mı?

şuan gebeliğimin 30+6 . haftasındayım geçen hafta kan ve idrar testi verdiğimde idrarda kan var dedi doktorum bol su içmemi önermişti! bu hafta pazartesi günü tekrar verdim kan değil fakat bu seferde idrarda protein ++ çıktı! ve sadece tansiyonunu ölçtürüyomusun yada böbrek ameliyatı falan geçirip geçirmediğimi sordu! tansiyonumun normal olduğunu ve herhangi bir böbrek rahatsızlığı geçirmediğimi söyledim! biraz yediklerine içtiklerine dikkat et deyip yolladı. fakat içim hiç rahat değil :44::44::44:

canım geçmiş olsun hayırlısıyla doğurursun inşallah. doktorun biraz önemsememiş gibi geldi bana çünkü tansiyonda protein kaçağı da sıkı takip edilmesi gereken şeyler. benim hem tansiyonum yüksekti hem idrarda proteinim 500 olmuştu her hafta idrar tahlili veriyodum. hastanede de çok yattım. nasıl bi hastaneye gidiyorsun bilmiyorum ama üniversite hastanesine gitmeni tavsiye ederim. orda herşeyini inceliyorlar ve gözlem altına alıyorlar.

Selam kızlar...
Içim hiç rahat değil demiştim ya :) iyikide tekrar gitmişim şuan 33+5 olduk ama 18 gündür ankara büyük doğumda yatmaktayım preeklampsi nedeniyle... Ilk geldiğimde 24 saatlik idrarda 3900 lerde protein çıkmıştı sonra 6900-6400- şimdi 3200 lerde Hala yatıyorum doktorlar 500 ün altında çıkına kadar taburcu etmiyorlar! Oda çok zor görünüyor tansiyonlarım normal fakat protein düşmüyor malesef! Böyle giderse eğer 12000 e kadar bekliyoruz dedi doktor eğer düşmezse doğum... Tek çaresi doğummuş... Ne zaman doğar bebeğim bilmiyorum ama daha burdayım

sizde problemli hamilelik yasamaniza ragmen durmadan korkmadan doguruyosunuz heralde iyi cesaret valla heralde kaybiniz olmadigi icin ben 6 bucuk aylik bebegimi kaybettim preaklampsi den ve yazdiklariniz cok moral bozucu
Ben yavrumu bu sinsi hastalık yüzünden kaybettim 30 haftalık sezaryenle almak zorunda kaldılar yavrum iki gün yasayabildi. Yazılarınızı hem okudum hem ağladım aynı duygular içimde bi ateş var bu ateş hiç sönmeyecek kimizaman mum alevi gibi olacak kimi zaman harli ateş gibi olacak yavrumu cok özledim.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…