- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
38 haftalık doğum yaptım preeklampsi nedeniyle. çok şükür oğlum sağlıklı. benim ve doktorlarımın anlamadığı ise ödem var, protein kaçağı var tansiyon normal. doğumdan sonra ödm geçti tansiyon yine normal ama protein devam ediyor. aynı sorunu yaşayan var mı?
Arkadaşlar merhaba,
Ben de preeklempsi yaşayan anne adaylarındanım. Şu an 36+2 deyiz ve Şubat ayından beri devam eden protein kaçağıma ve aşırı ödem ve hızlı kilo artışına rağmen Allahıma sonsuz şükür yüksek tansiyon olmadığı için dr um bana düne kadar preeklempsisin demedi. Dünkü kontrolde ödemin aşırı olması sebebiyle ilk kez andı preeklempsi sözünü. Bu hastalığı yaşamış, bebeklerini kaybetmiş, erken doğum yapmış tüm anne ve anne adaylarına gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir doktordur Fatma Nur Hanım. Çok erken farkettik protein kaçağını, çok sıkı takip etti bizi, hep moralimi yüksek tuttu. Sakin davrandı, soğukkanlı hareket ederek çok da önemsememi, düşünmememi sağladı. Psikoloji çok önemli biliyorsunuz. Doktorun sakin ama dikkatli olması da.. Allah kendisinden milyon kez razı olsun, ben bile durumun bu kadar ciddi olduğunun farkında değildim.
2. gebelik planlayan arkadaşlara özellikle tavsiye ederim. Gönlünüz ferah gidebilirsiniz. Özel bir hastane olmasına rağmen gerekmedikçe -diğer hastane ve dr lar gibi- tetkikleri istemez; ya da sağlık ocağında yaptır gel der. Yani gerçekten çok iyi bir doktor. Ben de tansiyon olmasa da diğer organlarda sorun olabilir mi diye üre-ürik asit-karaciğer enzimleri- böbrek değerleri vs.. gerekli olan diğer değerlere de baktı. Bir çok dr atlayabilir preeklempsiyi tansiyon olmadıkça ama Fatma Nur Hanım 360 derece kontorl ediyor sizi.
Allahım ondan razı olsun, inşallah 1-2 hafta daha durabilirsek daha güzel olur ama hayırlısı bakalım. Salı gününe bir daha kontrol istedi, Pazar idrarı toplayıp 24 saatlik vericem pazartesi salı da kontorlümüz var işte. Gerekirse doppler bakarız yine dedi. Hayırlısı inşallah.
Benim dualarım sizlerle, sizden de dualarınızı beklerim. Allahım hepimize şifa versin, bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli şekilde zamanında kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Sevgiler.
cnm son durumun nedir birde dogumunu nasıl yaptırdılar ??
dooplere raporuna göre ben de risk grubundayım. minnişin kalp de delik olması da mümkün ..bu konuda biraz araştırma yaptım. doktorlar ve tıp bu konuda çaresiz. prof.ların araştıma hastanelerinin preeklamsi ile makelelerini okudum. bir cümlede ; preeklamsi ile kalsiyum ters orantılıdır diyordu. bunun için doktorumun da tavsiyesiyle günlük asla aksatmadan doğal yolladan 1500 mg kalsiyum alıyorum ( pastorize olmayan 3 bardak süt-2 kase yoğurt-kendi yaptığım lor peyiri -ve başka 3 çeşit peynir - ceviz-badem-tahin-kivi-yeşil yapraklılar-ekmek-meyve-haftada 2 kere balık-2 kere balık çorbası vs den) tansiyonumu gün içerisinde bir çok defa ölçüyorum. ( genellikle 9 5 -10 6 -12 7 çıkıyor ). haftada bir doktora gidiyorum. maden suyu ve magnezyum içiyorum. d vitamin güneşten almaya dikkat ediyorum. yorulmadan evde bol bol dinleniyorum. moralim hep yüksek mutlu mutlu geziyorum. malum hareket ettikçe minnişimle konuşuyorum.konuşurken o da ayağını elimin altına getiriyor. minnişimin hareket saatlerini kontrol ediyorum. hareket hissetmeyince hemen doktora gidiyorum. bu arada doktora özele , haftalık muayelere-testlerde- aksiliklerde 2 ayrı hastaneye (biri evime 5 dk mesafede ama tüm testler orada yapılmıyor-bir de eğitim araştırma hastanesine kontrole ve testlere gidiyorum.
yukarıdakilerin hepsini gerçekten benim gibi yerine getirmiş olan var mı? bunları yaptığınız halde neler oldu ? yazdıklarınızı okudukça, kayıpları gördükçe alış veriş yapamıyorum. erken geleceğini bile bile odasını hazırlıyamıyorum.
cevap verirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler ...
merhaba arkadaşlar..uzun araştırmalarım sonunda buraya yazmaya karar verdm çünkü tatmin edici bi cevap bulamadım inanın hiç bi yerde..kısaca durumumu özetleyeyim
ilk bebeğimi genetik bi anomali yüzünden kaybettim. 5 ay sonra 2. bebeğime hamile kaldım.onu da 16. haftada suyumun gelmesi sebebiyle kaybettim..ikisinde de kesin bişeler duyamadım doktorlardan...3. kez hamile kaldım..doktorum rahim ağzına dikişi uygun gördü..yaklaşık 1.5 aydır rahim ağzında dikişle gün boyu istirahat halindeyim ve allah a şükür ilk kez 20. haftanın içindeyim.bebeğim de sağlıklı..bi sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar şükür..fakat yaklaşık 1 aydır resmen köpük köpük idrar yapıyorum..doktoruma söyledim..idrar tahlili yapıldı. idrar kültürü yapıldı.bi sıkıntı yok dedi..ben de endişe etmemeye çalıştım bunca zman.fakat bu köpüklü idrar durumu geçmedi maalesef..az ya da çok ama hep köpüklü..araştırırken bunun idrarda protein kaçağından olabileceğini okudum..ve tansiyon eşlik ettiğinde ise gebelik zehirlenmesi ortaya çıkıyomuş...bunu okuyunca son 10 gün içinde 2 defa anlık bi baygınlık hissi yaşadığımı hatırladım..ikisinde de ayakta duracak halim yoktu..bir anda bişeler oldu ve geçti..ben de tansiyon muydu acaba die delirmek üzereyim..bu bebeğimi de kaybetmek istemiyorum..hem de bütün bunları düşünürken bu sebepten kaybedersem naparım bilmiyorum..
sizden ricam bu durum nasıl ortaya çıkıyor..idrar tahlilinde çıkar mıydı..beni geniş bilgilendirir misinz lütfen? ya içimi rahatlatmaya ya da yapılacak test falan varsa yaptırmya çok ihtiyacım var..
Arkadaşım mesaj kutun dolmuş, mesaj yollayamıyorum. Mesaj kutunu boşaltır mısın?
merhaba arkadaşlar..uzun araştırmalarım sonunda buraya yazmaya karar verdm çünkü tatmin edici bi cevap bulamadım inanın hiç bi yerde..kısaca durumumu özetleyeyim
ilk bebeğimi genetik bi anomali yüzünden kaybettim. 5 ay sonra 2. bebeğime hamile kaldım.onu da 16. haftada suyumun gelmesi sebebiyle kaybettim..ikisinde de kesin bişeler duyamadım doktorlardan...3. kez hamile kaldım..doktorum rahim ağzına dikişi uygun gördü..yaklaşık 1.5 aydır rahim ağzında dikişle gün boyu istirahat halindeyim ve allah a şükür ilk kez 20. haftanın içindeyim.bebeğim de sağlıklı..bi sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar şükür..fakat yaklaşık 1 aydır resmen köpük köpük idrar yapıyorum..doktoruma söyledim..idrar tahlili yapıldı. idrar kültürü yapıldı.bi sıkıntı yok dedi..ben de endişe etmemeye çalıştım bunca zman.fakat bu köpüklü idrar durumu geçmedi maalesef..az ya da çok ama hep köpüklü..araştırırken bunun idrarda protein kaçağından olabileceğini okudum..ve tansiyon eşlik ettiğinde ise gebelik zehirlenmesi ortaya çıkıyomuş...bunu okuyunca son 10 gün içinde 2 defa anlık bi baygınlık hissi yaşadığımı hatırladım..ikisinde de ayakta duracak halim yoktu..bir anda bişeler oldu ve geçti..ben de tansiyon muydu acaba die delirmek üzereyim..bu bebeğimi de kaybetmek istemiyorum..hem de bütün bunları düşünürken bu sebepten kaybedersem naparım bilmiyorum..
sizden ricam bu durum nasıl ortaya çıkıyor..idrar tahlilinde çıkar mıydı..beni geniş bilgilendirir misinz lütfen? ya içimi rahatlatmaya ya da yapılacak test falan varsa yaptırmya çok ihtiyacım var..
Merhaba,
24 saatlik idrar toplayıp protein atımına baktır, tansiyonunu düzenli olarak ölç ama en önemlisi protein atımı oradan fark edilir durum, bir de şişlik var mı vücudunda çok fazla?
valla bu şekilde bi idrar tahlili yapılmadı bana..ama normal idrar tahlilinde bi sıkıntı görülünce mi yapılıyo acaba die düşündüm..yoksa idrarda köpük var diyen herkese yapılmalı mı? yani benm doktorum bu kadar mı cahil? bana 24 saatlik idrar toplayıp protein atımına baktır mı demeliyim doktora? vücudumda şişlik yok hatta kilo aldım bile diyemem..ama doktorum bunu bile sormadı..ya kafam çok karışık..doktorum da öle bi tip ki şimdi protein atımı falan desem benden daha iyi mi biliyon der..öle cinstir kendisi..ama bi kadın doğum doktoru olarak bu ihtimali düşünmez miydi acaba?
normal idrar tahlilinde de çıkıyor aslında ama, ilk belirtileri ben de olan şiddetli baş ağrısı ve şişlik idi.
İdrar da köpük falan yoktu benim, ya aslında doktor çok önemli benim doktorum her elim ayağım şişiyor bak benim dediğimde olur olur öyle dedi geçiştirdi beni, tansiyonuma hiç bakmadı. Eğer şüphelerin var ise mutlaka ikinci bir doktora bunu anlat derim, sonra geri dönüşü imkansız oluyor maalesef...
Ben şimdi ikinci hamileliğe hazırlanıyorum ne derlerse desinler her şeyi soruyorum, sonuç olarak en önemlisi benim kafamın rahat olması.
Google olayına da pek fazla girme hamilelikte bence evham yaptırıyor insana hiçbir şeyin yoksa bile telaşlanıyorsun kötüyü çağırıyorsun ister istemez.
İyi düşün, bol dua et, Allah yardımcın olsun.
Sevgiler...
Merhaba aynı şeyleri bende yaşıyorum 2. Bebeğime hamileyim 21 haftalık oldum suanda. Hipotroid ve tansiyon yükselmesi basladı dinlendim halde yorgun olmadım halde 140/90 tansiyonum gidiyo bu ara cok sık korkuyorum birden yükselcek ve ben bunu farkedemicem diye tansiyon hiç yaşamadım bilmiyorumgeçmiş olsun canım bendede tansiyon tiroit ve yüksek nabız var her hafta kontroldeyim benim bebekde geç gelişiyo ama ne yapalım sağlıklı olsunda..
yerimden bile kalkmıyorum neredeyse ev hapsindeyim..
sana özelede mesaj attım bebek nasıl gelişimi nasıl?
Merhaba aynı şeyleri bende yaşıyorum 2. Bebeğime hamileyim 21 haftalık oldum suanda. Hipotroid ve tansiyon yükselmesi basladı dinlendim halde yorgun olmadım halde 140/90 tansiyonum gidiyo bu ara cok sık korkuyorum birden yükselcek ve ben bunu farkedemicem diye tansiyon hiç yaşamadım bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?