Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
preeklampsi ve gebelik sekeri sebebi ile oglumu 33.haftada aldilar.cok lanet bir hastalik cekmeyen anlayamaz.66 kilo ile hamile kaldim 96 kilo ile doguma gittim.Dogumdan sonraki ilk haftada 20 kilo verdim,tabi bu kilo degil odemmis,dusunun....dogumdan onceki 1 ay boyunca yatakta robot gibi uyumama ragmen yinede kolllarim uyusuyodu.dokundugum hicbirseyi hissedemez olmustum ve elime ne alsam yere dusurup kiriyordum.Erken dogum oldugu icin oglum 15 gun yogun bakimda kaldi,benimde omrumden omur gitti tabikide ama cok sukur bu kadar zararla atlattik.Arkadaslarin yazdiklarini okudum o gunler gozlerimin onune geldi,bebegini kaybeden tum arkadaslarin basi sagolsun.İkinci bebekleri icinde sakin umitlerini kaybetmesinler,Rabbim neleri yoktan var ediyor...Suanda hamile olan preeklampsi hastasi arkadaslarimada yuzmeyi oneririm,ben cok faydasini gordum.Su hem agirligimi azaltti,hem agrilarimi hemde uyusmalarimi....

cnm son durumun nedir birde dogumunu nasıl yaptırdılar ??

cnm bnde aynı durumdayım proteın kacagı var hafif ödemde var ama tansiyon normal sen en son neler yasadın kacıncı haftanda dogurttular ve nasıl bebegının durumu nasıl suan ? ve degerlerın normale döndümü dogumundan sonra?

Bende 33 haftalık doğum yaptım. Şu an kızım 13 yaşında. maşallah hiç bir sorunu yok.

Allah kimseye yaşatmasın. ilk zamanlar gerçekten çok zor oluyor.

Sırf korkumdan 2 çocugu düşünemedim.

Yüksek tansiyon, ödem, idrarda protein, şeker offfffffffffff

allah bu durumda olan herkese yardımcı olsun.

benım kızımda 34 haftalık dogudu bendede preklamsı vardı.kontrole gıttım dogum yaptım kızımında hıcbır sorunu yok cok sukur

dooplere raporuna göre ben de risk grubundayım. minnişin kalp de delik olması da mümkün ..bu konuda biraz araştırma yaptım. doktorlar ve tıp bu konuda çaresiz. prof.ların araştıma hastanelerinin preeklamsi ile makelelerini okudum. bir cümlede ; preeklamsi ile kalsiyum ters orantılıdır diyordu. bunun için doktorumun da tavsiyesiyle günlük asla aksatmadan doğal yolladan 1500 mg kalsiyum alıyorum ( pastorize olmayan 3 bardak süt-2 kase yoğurt-kendi yaptığım lor peyiri -ve başka 3 çeşit peynir - ceviz-badem-tahin-kivi-yeşil yapraklılar-ekmek-meyve-haftada 2 kere balık-2 kere balık çorbası vs den) tansiyonumu gün içerisinde bir çok defa ölçüyorum. ( genellikle 9 5 -10 6 -12 7 çıkıyor ). haftada bir doktora gidiyorum. maden suyu ve magnezyum içiyorum. d vitamin güneşten almaya dikkat ediyorum. yorulmadan evde bol bol dinleniyorum. moralim hep yüksek mutlu mutlu geziyorum. malum hareket ettikçe minnişimle konuşuyorum.konuşurken o da ayağını elimin altına getiriyor. minnişimin hareket saatlerini kontrol ediyorum. hareket hissetmeyince hemen doktora gidiyorum. bu arada doktora özele , haftalık muayelere-testlerde- aksiliklerde 2 ayrı hastaneye (biri evime 5 dk mesafede ama tüm testler orada yapılmıyor-bir de eğitim araştırma hastanesine kontrole ve testlere gidiyorum.

yukarıdakilerin hepsini gerçekten benim gibi yerine getirmiş olan var mı? bunları yaptığınız halde neler oldu ? yazdıklarınızı okudukça, kayıpları gördükçe alış veriş yapamıyorum. erken geleceğini bile bile odasını hazırlıyamıyorum.

cevap verirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler ...

merhaba benim eşimde 29 haftalık ken doğum yaptı.1050 gr doğdu oğlum.2 ay kadar küvezde kaldı.şu anda annesiyle birlikte allah herkese sabır versin inşallah...

cnm son durumun nedir birde dogumunu nasıl yaptırdılar ??

durumum hala aynı emzirdiğim için ilaç başlayamıyorlar. gittiğim nefrolog 1 yıl içinde normale dönmezse böbrek biyopsisi yapılması gerektiğini söyledi. bebişime gelince gayet sağlıklı. 2900 kg doğmuştu ama şu an 6 aylık ve 9 kg onu görünce bütün hastalıklar unutuluyor. doğumumu sormuşsun kontrole gitmiştim hemen sezeryana aldılar tümden uyuttular ben panik olunca bebiş 38 haftalık olduğu için küvede bile kalmadı. allah sana da şifa versin. tıpın çaresiz kaldığı bir hastalık.

Merhaba,
Ben de hamileliğimin 26. haftasında bu hastalığa yakalananlardanım,maalesef tıp bu konuda çok çaresiz. Benim tansiyonum hastaneye gittiğimde 16/10 idi inanılmaz şişmiştim ve baş ağrılarım vardı. Doopler de bebeğin kan akımında ise yavaşlama vardı ve gelişmiyordu maalesef 3 gün tansiyonumu kontrol altında tutmaya çalıştılar fakat protein kaçağı ve bebeğin gelişmesinde hiçbir ilerleme olmadığı için sezeryanla aldılar. Almasalar bile zaten 2 3 gün içerisinde hem kendisini hem de beni zehirleyecekmiş çünkü; kakasını yapmış suyuna strese girdiği için, 17 gün sonra kaybettik maalesef.
Şimdi ikinci hamilelik planları içerisindeyiz ve tıp fak de genetik testler yapılıyor şu ana kadar olumsuz hiçbir şey ile karşılaşılmadı.
Eğer tansiyonun normal sınırlarda ise ve bebeğin gelişiminde gerileme yok ise panik yapacak bir durum yok bence, kötüyü düşünme, İnşallah hayırlısı ile alırsın bebeğini kucağına. Bence de odası için çok acele etme onların hepsi 1 haftada halledilebilecek şeyler, bol bol dua et, stres yapma hiç.
Dualarım seninle, sevgiler...

merhaba arkadaşlar..uzun araştırmalarım sonunda buraya yazmaya karar verdm çünkü tatmin edici bi cevap bulamadım inanın hiç bi yerde..kısaca durumumu özetleyeyim
ilk bebeğimi genetik bi anomali yüzünden kaybettim. 5 ay sonra 2. bebeğime hamile kaldım.onu da 16. haftada suyumun gelmesi sebebiyle kaybettim..ikisinde de kesin bişeler duyamadım doktorlardan...3. kez hamile kaldım..doktorum rahim ağzına dikişi uygun gördü..yaklaşık 1.5 aydır rahim ağzında dikişle gün boyu istirahat halindeyim ve allah a şükür ilk kez 20. haftanın içindeyim.bebeğim de sağlıklı..bi sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar şükür..fakat yaklaşık 1 aydır resmen köpük köpük idrar yapıyorum..doktoruma söyledim..idrar tahlili yapıldı. idrar kültürü yapıldı.bi sıkıntı yok dedi..ben de endişe etmemeye çalıştım bunca zman.fakat bu köpüklü idrar durumu geçmedi maalesef..az ya da çok ama hep köpüklü..araştırırken bunun idrarda protein kaçağından olabileceğini okudum..ve tansiyon eşlik ettiğinde ise gebelik zehirlenmesi ortaya çıkıyomuş...bunu okuyunca son 10 gün içinde 2 defa anlık bi baygınlık hissi yaşadığımı hatırladım..ikisinde de ayakta duracak halim yoktu..bir anda bişeler oldu ve geçti..ben de tansiyon muydu acaba die delirmek üzereyim..bu bebeğimi de kaybetmek istemiyorum..hem de bütün bunları düşünürken bu sebepten kaybedersem naparım bilmiyorum..

sizden ricam bu durum nasıl ortaya çıkıyor..idrar tahlilinde çıkar mıydı..beni geniş bilgilendirir misinz lütfen? ya içimi rahatlatmaya ya da yapılacak test falan varsa yaptırmya çok ihtiyacım var..

Arkadaşım mesaj kutun dolmuş, mesaj yollayamıyorum. Mesaj kutunu boşaltır mısın?

Merhaba,
24 saatlik idrar toplayıp protein atımına baktır, tansiyonunu düzenli olarak ölç ama en önemlisi protein atımı oradan fark edilir durum, bir de şişlik var mı vücudunda çok fazla?

Merhaba,
24 saatlik idrar toplayıp protein atımına baktır, tansiyonunu düzenli olarak ölç ama en önemlisi protein atımı oradan fark edilir durum, bir de şişlik var mı vücudunda çok fazla?

valla bu şekilde bi idrar tahlili yapılmadı bana..ama normal idrar tahlilinde bi sıkıntı görülünce mi yapılıyo acaba die düşündüm..yoksa idrarda köpük var diyen herkese yapılmalı mı? yani benm doktorum bu kadar mı cahil? bana 24 saatlik idrar toplayıp protein atımına baktır mı demeliyim doktora? vücudumda şişlik yok hatta kilo aldım bile diyemem..ama doktorum bunu bile sormadı..ya kafam çok karışık..doktorum da öle bi tip ki şimdi protein atımı falan desem benden daha iyi mi biliyon der..öle cinstir kendisi..ama bi kadın doğum doktoru olarak bu ihtimali düşünmez miydi acaba?

normal idrar tahlilinde de çıkıyor aslında ama, ilk belirtileri ben de olan şiddetli baş ağrısı ve şişlik idi.
İdrar da köpük falan yoktu benim, ya aslında doktor çok önemli benim doktorum her elim ayağım şişiyor bak benim dediğimde olur olur öyle dedi geçiştirdi beni, tansiyonuma hiç bakmadı. Eğer şüphelerin var ise mutlaka ikinci bir doktora bunu anlat derim, sonra geri dönüşü imkansız oluyor maalesef...
Ben şimdi ikinci hamileliğe hazırlanıyorum ne derlerse desinler her şeyi soruyorum, sonuç olarak en önemlisi benim kafamın rahat olması.
Google olayına da pek fazla girme hamilelikte bence evham yaptırıyor insana hiçbir şeyin yoksa bile telaşlanıyorsun kötüyü çağırıyorsun ister istemez.
İyi düşün, bol dua et, Allah yardımcın olsun.

Sevgiler...

çok teşekkür ederim tavsiyelerin için..dikkate alıcam..inşallah senn ikinci hamileliğin gönlüne göre olur..tabi kafanda ne varsa sormak en güzeli ama ben doktorlarla pek iletişim kuramıyorum..yaşananlardan mıdır nedir doktorun önünde akıl tutulması yaşıyorum sanki..
google hakkında da kesinlikle haklısın biliorum ama işte insan bazen takıyo..inşallah iyi olur..anne olmak isteyen tüm kadınlara rabbim nasip etsin bunu..evlatla sınanmak en zor imtihanlardan biri..allah senn de yardımcın olsun..çok sağol tekrar..

Merhaba geçen hafta 35+4 te bi hastalık yüzünden sezaryen oldum bebeğim 3 hafta geride kalmış simdi kuvezde tansiyon sorunum yoktu sisligim de yoktu idrarda beyaz köpük gördüm kosa kosa tahlil olmaya gittim yatirdilar 3 gun sonra dogum oldu bebegin gelisimine dikkat edin ve tahlillerinizi aksatmayin dua edin bana da bebegime kavusayim :-(

Merhaba aynı şeyleri bende yaşıyorum 2. Bebeğime hamileyim 21 haftalık oldum suanda. Hipotroid ve tansiyon yükselmesi basladı dinlendim halde yorgun olmadım halde 140/90 tansiyonum gidiyo bu ara cok sık korkuyorum birden yükselcek ve ben bunu farkedemicem diye tansiyon hiç yaşamadım bilmiyorum

Tansiyon bebegin suyunu azalttigindan zorunlu sezeryan oldum.2.900 kg dogdu kizim biraz ufak tefekti ama cok sukur sadece 3 gun kuvozde kaldik.
tansiyonun yukselmesini anlamamana imkan yok cunku cok guzel ifade ediyo kendini merak etme.21 haftaliksin artik odem tutmaya baslarsin en kotusu o oluyo
elinden geldigince yat deselerde yatma odem sokucu bisey kullanamazsin ama cogalmasini onleyebilirsin.
Hipotiroit zaten insani mahveden bisey.cildi de cok kurutuyor.
Duzenli yuruyus yap tuz tuketmemeye calis.bebegin gelisimini takma onlar sen ne yersen ye almalari gerektigi kadarini aliyorlar zaten.
zor bi donem ama gececek.bende suan gebeyim ayni sorunlari tekrar yasiyorum ama bu kez daha tedbirliydim.
tiroit hapini asla ihmal etme
hakkinda hayirlisi olsun.insallah bugunleri unutur sag salim kucagina alirsin bebegini

Benim kizimda 34 haftalik dogdu ama 32 haftalik bir bebek kadar dediler 1950 gr dogdu.simdi 19 ayimizin icindeyiz 2.cocugu dusunuyoruz ama cok korkuyorum.sirf bu prekalmsi.yuzunden bazen vazgectigim bile oluyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…