- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
Tansiyon bebegin suyunu azalttigindan zorunlu sezeryan oldum.2.900 kg dogdu kizim biraz ufak tefekti ama cok sukur sadece 3 gun kuvozde kaldik.
tansiyonun yukselmesini anlamamana imkan yok cunku cok guzel ifade ediyo kendini merak etme.21 haftaliksin artik odem tutmaya baslarsin en kotusu o oluyo
elinden geldigince yat deselerde yatma odem sokucu bisey kullanamazsin ama cogalmasini onleyebilirsin.
Hipotiroit zaten insani mahveden bisey.cildi de cok kurutuyor.
Duzenli yuruyus yap tuz tuketmemeye calis.bebegin gelisimini takma onlar sen ne yersen ye almalari gerektigi kadarini aliyorlar zaten.
zor bi donem ama gececek.bende suan gebeyim ayni sorunlari tekrar yasiyorum ama bu kez daha tedbirliydim.
tiroit hapini asla ihmal etme
hakkinda hayirlisi olsun.insallah bugunleri unutur sag salim kucagina alirsin bebegini
İnş amin. Zaten yürüyüş yapan biriyim ilk gebeliğim normal doğum oldu benim. Kızım 3.100 kg doğdu 3 hafta erken doğdu ama şükür hiçbi sorun yaşamadım. Şimdi oğluma hamişim bunda bitmek bilmeyen rahatsızlıklarım var organlarım çıldırmış durumda ve bide tansiyon yükselmesi eklendi buna insan ister istemez panik halinde oluyo dediğin gibî yapıcam sen bilinçlisin ben ilk kez yaşıyorum hakkımızda hayırlısı olsun
Amin insallahhh
dusunme yeter sadece hazirlik yap bebeginle ilgilen.kizin zaten vaktini alir dusunmeye firsat bulamazsin :)
Tansiyonu stres cok tetikliyo .aman diyim duyduklarina okuduklarina bakip stres yapma.
Allah a emanet et yavrunu ins sag salim bitecek de hersey yolunda gider Allah in izniyle.
eksik kg li dogsun ne olacak herseyi tam olsun kilosu eksik olsun.sonradan daha cabuk topluyorlar zaten.
hayirli haberlerini aliriz ins
bende aynı rahatsızlıkdan dolayı 29 haftalıkken bebğimi sezeryanla aldılar ...şimdi bebeğim küvezde kilo almayı bkliyor....kötü bir tecrübe oldu benım için ama kader bunu yaşayacakmışım...şuan dualarım bebeğimle kilo alınca evime getireceğim günü hayal ediyorum....1070 kilo doğdu 11 şubatda şuan 1300 oldu umarım kilo alımı yerinde ve sağlıklı olur...amin.
canlarım ben gebe kalmadan genetik test yaptırdım sonuçlar bu doktora sonuçları daha göstermedim ama problem yaşayacağım galiba gebelik olursa....
preeklampsi ve gebelik sekeri sebebi ile oglumu 33.haftada aldilar.cok lanet bir hastalik cekmeyen anlayamaz.66 kilo ile hamile kaldim 96 kilo ile doguma gittim.Dogumdan sonraki ilk haftada 20 kilo verdim,tabi bu kilo degil odemmis,dusunun....dogumdan onceki 1 ay boyunca yatakta robot gibi uyumama ragmen yinede kolllarim uyusuyodu.dokundugum hicbirseyi hissedemez olmustum ve elime ne alsam yere dusurup kiriyordum.Erken dogum oldugu icin oglum 15 gun yogun bakimda kaldi,benimde omrumden omur gitti tabikide ama cok sukur bu kadar zararla atlattik.Arkadaslarin yazdiklarini okudum o gunler gozlerimin onune geldi,bebegini kaybeden tum arkadaslarin basi sagolsun.İkinci bebekleri icinde sakin umitlerini kaybetmesinler,Rabbim neleri yoktan var ediyor...Suanda hamile olan preeklampsi hastasi arkadaslarimada yuzmeyi oneririm,ben cok faydasini gordum.Su hem agirligimi azaltti,hem agrilarimi hemde uyusmalarimi....
Canım bende şu an 80 kiloyum 50 kiloyla hamile kaldım şimdi 80 kiloyum. Şeker falan da çıkmadı bende, yemekte yemiyorum, tansiyonum da düşük acaba gebelik zehirlenmesi miyimdir bende ya?
Doktorum her hfta çağırıyor ama birşey söylemedi. Bendeki ödemde çok aşırı ama neden oluyor biliyor musun? Ben yıllardır spor yapan protein ağırlıklı beslenen bir insanım, bu 30 kilo beni şoka uğrattı. Görünürde de 30 kilo almış gibi değilim.
Ben de 37 den önce alırlar mı kilo alımı devam ederse?
öncelikle kaçıncı haftadasın cnm? her kilo tabikide preeklampsi değildir ama eğer içinde şüphe varsa doktorundan ısrarla sana idrarda protein kaçağı varmı diye test yapmasını rica etmelisin.çünkü sadece o tahlilde çıkıyo.24 saatlik idrarını biriktirip laboratuvara veriyosun.eğer allah korusun böyle bi rahatsızlığın varsa kesinlikle sporu önermiyolar çünkü resmen hareket ettikçe şişiyosun.doktorda çok önemli tabikide benim ilk gittiğim adam 6. ay bitene kadar herşeyin normal olduğunu söylemişti halbuki çoktan başlamış gebelik zehirlenmesi.Yani şüphen varsa mutlaka ısrarla iste bu testi derim ben arkadaşım.ayrıca emin olmadan bunlar için canını sakın sıkma :) hem kendinin hem bebişinkini :) Allah'a emanet hepsi
Merhaba geçen hafta 35+4 te bi hastalık yüzünden sezaryen oldum bebeğim 3 hafta geride kalmış simdi kuvezde tansiyon sorunum yoktu sisligim de yoktu idrarda beyaz köpük gördüm kosa kosa tahlil olmaya gittim yatirdilar 3 gun sonra dogum oldu bebegin gelisimine dikkat edin ve tahlillerinizi aksatmayin dua edin bana da bebegime kavusayim :-(
Arkadaşlar bu durumu bende yaşadım ve büyük ihtimallede dr hatası. Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım ve ikiz gebelik yaşadım. 33. haftaya kadar her şey normal gelişti ve çokta rahat bir hamilelik süreci geçirdim kontrollerimde bebeklerimde bende çok çok iyi sorunsuz bir süreçti taki 33. haftada dr um erken doğumu engellemek için nidilt denen ilaca başlatana kadar. nidilat düşük tansiyonlulara önerilen bir tansiyon ilacıymış ve prospektüsünde yazmasada gebelikte erken doğuma karşı kullanılabileceğini söyledi ve bizde güvenerek kullanmaya başladım ilaç bir süre sonra bende etki göstemeye başladı ödem topladım ve burnum kanamaya başladı aşırı derecede dr sorduğumuzda böyle şeylerin olabileceği son aylarda söylendi ve 34+2 gününe geldiğimizde müthiş bir ağrı ve istifra ederek hastaneye gittiğimde rahimimin açıldığı ve gebelik zehirlenmesi yaşadığımı öğrendim. sanırım o esnada bebeğimin birini kaybetmişim. acil doğuma alındım ve daha anestezi verilirken epidural iğnesi girer girmez kendimi kaybettim. ve sonrasında kabus devam etmiş bütün damarlarım patlamaya başlamış ve 3 kez ameliyat yerim kapanıp tekrar kapatılmış fakat kan durmamaış 8 ünite kan takviye dr lar derken 7 saatlik bir operasyon sonucu yaşama döndürülebilmişim.Malesef minik kızımın birini doğumdan önce kaybetmişim ve diğeride kordon bağından oksijen alamadığı için kötü durumda dünyaya gelmiş ve diğer talihsiz sürecimiz başlayarak bebeğim izmirde kvöz bulma şavaşıyla karşılaştı 3 saatlik mücadele sonucunda tepecik hastanesine kabul edildi 43 gün orada kaldı.Şu an 4 aylık malesef oksijensişz kalmasından dolayı beyninin beyaz cevherinde problem yaşıyoruz ama ben umutluyum allah bize bu kadar şeyden sonra kızımızı bağışladı ona şifasınıda vericektir.
33. haftadayım idrar tahlili yaptı ama protein çıkmadı bende. 24 saatlik idrarıma da bakmaya gerek duymadı sanırım bu yüzden.
İştahım olsa yemek yiyerek kilo alsam sorun yok ama ben ömrümde 55 kiloyu bile görmedim bu 30 kilo beni aşırı rahatsız ediyor. Bu kadar ödem olur mu bir insanda ya :=(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?