Premature Bebekler Preeklampsi Geçiren Anneler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

İnş amin. Zaten yürüyüş yapan biriyim ilk gebeliğim normal doğum oldu benim. Kızım 3.100 kg doğdu 3 hafta erken doğdu ama şükür hiçbi sorun yaşamadım. Şimdi oğluma hamişim bunda bitmek bilmeyen rahatsızlıklarım var organlarım çıldırmış durumda ve bide tansiyon yükselmesi eklendi buna insan ister istemez panik halinde oluyo dediğin gibî yapıcam sen bilinçlisin ben ilk kez yaşıyorum hakkımızda hayırlısı olsun

Amin insallahhh
dusunme yeter sadece hazirlik yap bebeginle ilgilen.kizin zaten vaktini alir dusunmeye firsat bulamazsin :)
Tansiyonu stres cok tetikliyo .aman diyim duyduklarina okuduklarina bakip stres yapma.
Allah a emanet et yavrunu ins sag salim bitecek de hersey yolunda gider Allah in izniyle.
eksik kg li dogsun ne olacak herseyi tam olsun kilosu eksik olsun.sonradan daha cabuk topluyorlar zaten.
hayirli haberlerini aliriz ins

Amin inş canım senın içinde benim içinde tüm anneler içinde hayırlısı olsun

merhaba insanın basına gelmeyince bilinmiyor yazınız 2009a ait suan bebeğinizin sağlığı nasıl acaba ablam 25 haftalık hamile ve yüksek tansiyondan dolayı bebeğin suyu azalmış suan hastenede yatıyor ona moral olsun diye bu durumda olup doğum yapmış bebeğini sağlıklı dünyaya getirmiş olanlardan tavsiyeler almak istiyorum yazarsanız çok sevinirim

ben de yüksek tansiyon sorunu yaşadım hamileliğimde dr um bana preeklemsinin başlangıç aşamasında olduğunu çok dikkat etmem gerektiğini söyledi ve bazı ilaçlar verdi 32 . haftamda hastaneye yatmama rağmen çok şükür ki 37. haftamda doğum yaptım ve sağlıklı bir bebeğim oldu fakat benim tansiyon sorunum hala geçmedi ilaç kullanmaya devam ediyorum

elfida çok geçmiş olsun tabii ki hekim gözetiminde daha önce tansiyon hapı kullanan arkadaşlardan ilacı kademeli olarak yavaş yavaş bırakma tavsiyelerini okumuştum sağlıkla kalın....

canlarım ben gebe kalmadan genetik test yaptırdım sonuçlar bu doktora sonuçları daha göstermedim ama problem yaşayacağım galiba gebelik olursa....

canlarım ben gebe kalmadan genetik test yaptırdım sonuçlar bu doktora sonuçları daha göstermedim ama problem yaşayacağım galiba gebelik olursa....

genetik - trombofili (f v leiden)
normal 1691gg
heterozigot 1691ga
homozigot 1691aa

normal
1691gg

24.05.2014
genetik - trombofili (mthfr1298)
normal 1298aa
heterozigot 1298ac
homozigot 1298cc

heterozigot
1298ac

genetik - trombofili (mthfr677)
normal 677cc
heterozigot 677ct
homozigot 677tt

normal 677cc

slm bende ilk gebeliğimde hellp sendromu geçirdim yani preeklamsinin bir üst boyutu.bebegim 22 haftalikti normal doğumla aldılar.10 gün hastanede kaldım korkunçtu,8 ay sonra tekrar hamile kaldim 2 Bebeğimi dünyaya getirdim fakat 36 haftalikken preeklamsi kendini gosterdi ama hafif seyretti.siki bir takiple sağlıklı bir gebelik geçirebilirsiniz.

Canım bende şu an 80 kiloyum 50 kiloyla hamile kaldım şimdi 80 kiloyum. Şeker falan da çıkmadı bende, yemekte yemiyorum, tansiyonum da düşük acaba gebelik zehirlenmesi miyimdir bende ya?
Doktorum her hfta çağırıyor ama birşey söylemedi. Bendeki ödemde çok aşırı ama neden oluyor biliyor musun? Ben yıllardır spor yapan protein ağırlıklı beslenen bir insanım, bu 30 kilo beni şoka uğrattı. Görünürde de 30 kilo almış gibi değilim.
Ben de 37 den önce alırlar mı kilo alımı devam ederse?

öncelikle kaçıncı haftadasın cnm? her kilo tabikide preeklampsi değildir ama eğer içinde şüphe varsa doktorundan ısrarla sana idrarda protein kaçağı varmı diye test yapmasını rica etmelisin.çünkü sadece o tahlilde çıkıyo.24 saatlik idrarını biriktirip laboratuvara veriyosun.eğer allah korusun böyle bi rahatsızlığın varsa kesinlikle sporu önermiyolar çünkü resmen hareket ettikçe şişiyosun.doktorda çok önemli tabikide benim ilk gittiğim adam 6. ay bitene kadar herşeyin normal olduğunu söylemişti halbuki çoktan başlamış gebelik zehirlenmesi.Yani şüphen varsa mutlaka ısrarla iste bu testi derim ben arkadaşım.ayrıca emin olmadan bunlar için canını sakın sıkma :) hem kendinin hem bebişinkini :) Allah'a emanet hepsi

33. haftadayım idrar tahlili yaptı ama protein çıkmadı bende. 24 saatlik idrarıma da bakmaya gerek duymadı sanırım bu yüzden.
İştahım olsa yemek yiyerek kilo alsam sorun yok ama ben ömrümde 55 kiloyu bile görmedim bu 30 kilo beni aşırı rahatsız ediyor. Bu kadar ödem olur mu bir insanda ya :=(

merhaba yapraksız yonca 2014 Nisan Anneleri grubundan hatırlıyorum seni ben de preeklampsi geçirdim. 36 haftamda acil sezeryanla doğumum gerçekleşti sonrasın da kötü günler geçirdim hastanede yattım tansiyonum 3 ay boyunca yüksekti şimdi yeni yeni normale döndü sen nasılsı? bebeğin nasıl?

Böyle bir başlık açmanız gerçekten yararlı olmuş. Bende preeklampsi nedeniyle geçtiğimiz 15 Temmuz'da sat göre 30 haftalık usg ye göre 29 haftalık 1070 gr bir kız çocuk sahibi oldum Allah cc bağışlar inşallah, 18 gündür küvözde, kilo alımı yavaş ilerliyor oksijenini kendi almayı başardı ilk başlarda makineye bağlıyı ama şükür kurtuldu. İnşallah sağlık sıkıntısı çıkmaz çünkü doktorlar bu durumdaki bebeklere her an hersey olabilir gözüyle bakıyorlar. Birbirimize dua edelim hayırlısıyla herkes atlatır inşallah bu sıkıntılı süreçleri

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok zor şeyler atlatmışsın.. Çok güçlü bir kadınmışsın... Bebeğin nasıl peki? Oksijensiz kalmak, inşalla problem yaratmamıştır..

Super eger cikmadiysa:) demekki vucudun buna musait tatlim,hic uzulme bebisin saglikla dogsunda nasil olsa verirsin o kilolari odemleri.ben ilk dogum yaptigim hafta gunde 5 litre su iciodum,hem bol bol sut yapiodu hemde deli gbi odem atiyodum.soyle soyliyim doguma 96 kilo gittim,dogumdan 1 hafta sonra kilom 76 idi:) sanada tavsiye ederim tabi o bir haftada asla tuz koymadim agzima

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar merhaba,

Bebişini bekleyenlere sabır diliyorum inşallah en kısa zamanda kavusurlar. Preeklampsi geçirenlere de geçmiş olsun diyorum.. çok zor gerçekten yaşadıklarınız..
Benim size bir sorum olacaktı. Ben şimdi 24+ 4'deyim. Bundan bir ay önce 20. haftanın başında detaylı taramada periantolog bebeğe giden kordon damarlarından sağdakinde hafif bir darlık var dedi ve preeklampsi şüphesi vardır diye yazdı rapora. Benim doktorum çok önemsemedi, bebeğin gelişimi normal gidiyor dedi. Periantolog ve doktor bir ay sonra kontrol edelim dedi. Ben bir aydır gitmedim doktora, bu hafta gideceğim.
Benim ödemim yok, baş ağrımda hiç olmuyor. Belirtileri nasıl takip edebilirim? İdrarda protein olup olmadı 24 saat biriktirmeden de anlaşılıyor mu? Tansiyonumun yükseldiğini nasıl anlarım?
Anladığım kadarıyla herşey bir hafta içerisinde bile gelişebiliyor. İnşallah güzel şeyler söyler doktorlar bu görüşmemizde? Çok zor ya. Hepimiz atlatırız umarım..

Arkadaşlar merhaba ben 36+5 günlük hamileyim 2 hafta önce gebelik zehirlenmesi yaşadığımı öğrendim bi arkadaş yazmış nidilattan sonra böyle oldum diye bende aynı şekilde kasılmalarım erken başladığı için 5 gün kadar kullanmıştım bu ilacı nolduysa o zaman oldu bir gecede şiştim resmen göz kapaklarım dudağım ellerim ayaklarım gece ayağıma olan ayakkabı sabah ayağıma olmadı tansiyonumsa büyüğü en fazla 13 çıkıyordu küçüğünde yükselme yoktu idrar tahlili istedi dr um idrarda protein var mı diye çıkmadı ama dr um tatmin olmadı bu sefer 24 saatlik idrar toplama testi istedi ve maalesef protein atılımı 0,39 çıktı nidilatı bıraktırdı hemen 1 hafta sonra şişliklerim indi testi tekrarladık 0,25 e düşmüştü gayet iyiyken şimdi dün yine tekrarladık 0,45 olmuş baya yükselmiş yani ama şişlik yok bu sefer tansiyonum biraz yükselmeye başladı büyüğü 137-138 lerde küçüğünde yind yükselme yok herhangi bi ilaçta vermedi pzts doğumu planlayacağız dedi yani bu haftaiçi bir gün sezeryanla alacak bebeği şu ana kadar şükür ki gerişme geriliği olmadı umarım sorun yaşamayız daha önce 29. Haftada rahim ağzında kısalma olduğundan ciğer geliştirici iğne olmuştum... Benim merak ettiğim bunu yaşayan anneler sizlerde protein kaçağı kaç mg dı tansiyonlarınız nasıldı ve de doğumdan sonra farklı bişey yapmamıza gerek var mı kendiliğinden geçdcek mi bu hastalık tansiyonum notmale dönecek mi bi de normal sezeryanda 2 gün kalınıyor bizim durumumuzda olanlarda nasıl oluyor ekstra bişey yapıyorlar mı umarım birileri cevap yazar...

Arkadaşlar mrb.32 haftalik hamileyken Baş ağrisiyla hastaneye gittim ve yüksek tansiyon zehirlenmesine yakalandığımı öğrendm. Tansiyonumu ölçtüklerinde büyük 20 yi gösteriyordu. Hep düşük tansiyonlu olduğumdan aklima bile gelmemişti yükseleceği. Tahliller vs. Derken gebeliği sonlandirmalari gerektiğini söyledi doktorum. Sizlrre yaşadigim saatleri kelimelerle ifade edemiyorum. 1 mayis aksam 11 de gittim hastaneye. Geçici körlük bile yaşadm. Karanlk bi odada içmediğim ilaç takilmayan serum kalmadi. Gider gitmez bebegin akciger gelisimi icin iğne yaptilar. Ertesi sabah 10 a kadar tansiyonumu düşürmeye çalistilar. Saat 12 civarı doğuma girdim. En son kontrolumde bebeğm 1850 ikrn 1500 gr doğdu. Hiç bir solunum sıkıntisi yaşamadan makineye bile bağlanmadsn 20 gün küvezde kaldı. Ömrümden ömür gitti saatler günler geçmiyodu sanki. Dr 1800 olmadan çikartmam dedi. Israrla 20 günün sonunda kızım 1700 gram olmuşken eve getirdik. İlk banyosundan sonra bile o kadar değişti ki. Sevgiyle sabırla baktm ama gelin bide bana sorun. Şuan 4 aylk yerinde durmayan bi bıcırık var evde.diğer bebeklere göre daha hareketli oldukları kesin.. bu günleti hiç goremiycem saniyordum. Hatta yaşamaz bu diye bakiyordum. Ama şuan taşırken belim ağriyo onunla bile mutlu oluyorum :) uyku sorunumuz aldi başını gidiyor simdide onunla uğrasıyorum :)) bu hastalği yaşayan herkese çok geçmş olsun. Brbeği küvezde olan annelere allah sabirlar versin..

merhabalar, ben de preeklampsi nedeniyle 26 ağustosta sezeryan ile doğuma alındım. oğlum iki gün küvözde kaldı ve vefat etti. cennet kuşu oldu oğlum, miniğim...tansiyonum normaldi ama yaz başından beri ödem çok fazlaydı. son iki haftada inanılmaz bir ödem oluştu. 25+5 günlük iken şeker yüklemesi için gittim doktora. tansiyonum 15-9 du. o gün tansiyon takibine ve başladık. idrar takibi için 24 saatlik idrarı biriktirip hastaneye götürecektim. o akşam tansiyon takibi için gittiğim bir hastanede tansiyonum 23-11 ölçüldü. doktorumu aradım. kontrollerimin yapıldığı hastanenin aciline gitmemi söyledi. ankara sincan koru hastanesine acile gittim ve yatış yapıldı. sabaha kadar dil altı hapı, adalat ve alfamed ile tansiyonum düşürülmeye çalışıldı. ama 18 den aşağı inmedi sanırım, şimdi tam hatırlayamıyorum. doktor her an kalp krizi veya beyin kanaması geçirebileceğimi, bebeğimin bu tansiyona dayanamayıp karnımda zaten öleceğini, ama alırsak % 1 bile olsa yaşama şansının olduğunu söyledi. sezeryana bu şekilde girdim. sonrası malum...geçtiğimiz haftaya kadar tansion ilacına devam ediyordum. haftaya kontrole gideceğim. tansiyon takibine devam ediyorum. tekrar hamile kalmak istiyorum ama henüz çok erken. dr. en az altı ay hamile kalma dedi. çünkü sezeryan ile doğum oldu ve tansiyonum halen tam olarak düzelmedi. tüm yazılanları okumaya çalışıyorum. belki bir yardımı olur diye... ama okudukça içim acıyor, yüreğim yanıyor çok...Allah bebeğini kaybeden annelere ve bana da sabırlar versin...arkadaşlar ankarada tavsiye edeceğiniz bir hastane ve özellikle tavsiye edeceğiniz bir doktor varmı? hangi ilde hangi hastaneye, hangi doktora gidiyorsunuz? cvp yazarsanız sevinirim...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…