- 29 Ekim 2007
- 2.174
- 1.026
- 698
- 41
- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
merhabalar, ben de preeklampsi nedeniyle 26 ağustosta sezeryan ile doğuma alındım. oğlum iki gün küvözde kaldı ve vefat etti. cennet kuşu oldu oğlum, miniğim...tansiyonum normaldi ama yaz başından beri ödem çok fazlaydı. son iki haftada inanılmaz bir ödem oluştu. 25+5 günlük iken şeker yüklemesi için gittim doktora. tansiyonum 15-9 du. o gün tansiyon takibine ve başladık. idrar takibi için 24 saatlik idrarı biriktirip hastaneye götürecektim. o akşam tansiyon takibi için gittiğim bir hastanede tansiyonum 23-11 ölçüldü. doktorumu aradım. kontrollerimin yapıldığı hastanenin aciline gitmemi söyledi. ankara sincan koru hastanesine acile gittim ve yatış yapıldı. sabaha kadar dil altı hapı, adalat ve alfamed ile tansiyonum düşürülmeye çalışıldı. ama 18 den aşağı inmedi sanırım, şimdi tam hatırlayamıyorum. doktor her an kalp krizi veya beyin kanaması geçirebileceğimi, bebeğimin bu tansiyona dayanamayıp karnımda zaten öleceğini, ama alırsak % 1 bile olsa yaşama şansının olduğunu söyledi. sezeryana bu şekilde girdim. sonrası malum...geçtiğimiz haftaya kadar tansion ilacına devam ediyordum. haftaya kontrole gideceğim. tansiyon takibine devam ediyorum. tekrar hamile kalmak istiyorum ama henüz çok erken. dr. en az altı ay hamile kalma dedi. çünkü sezeryan ile doğum oldu ve tansiyonum halen tam olarak düzelmedi. tüm yazılanları okumaya çalışıyorum. belki bir yardımı olur diye... ama okudukça içim acıyor, yüreğim yanıyor çok...Allah bebeğini kaybeden annelere ve bana da sabırlar versin...arkadaşlar ankarada tavsiye edeceğiniz bir hastane ve özellikle tavsiye edeceğiniz bir doktor varmı? hangi ilde hangi hastaneye, hangi doktora gidiyorsunuz? cvp yazarsanız sevinirim...
ah canim ben korka korka hastanelere gidiorum ilk cocugumda el yuz sismeleri kusmalar bilincim acik bayilmalar yuksek tansiyonlar cok sukur ilk cocugumu saglikli 39haftatqda dogum yaptim tek dusundugum bebegimdi simdi ikinciye hamileyim suqn tansionum iyi gidi bundada olur die cok korkuyoruminsssalaah olmaz tansionlarimiz bebeklerimizi saglikli bi sekilde dogum yaparizşu an 2.5 yaşında kızım..35 haftalık dünyaya geldi,preeklampsi nedeniye..
preeklampsi yaşayan anneler..yaşadıklarımızı burada paylaşalım mı?
ve benim en merak ettiğim şey..
ilk hamilelikte preeklampsi olanların 2.hamilelikte de yaşama olasılıkları yüksekmiş..
tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Rabbim diledikten sonra bence olmaycak hic birsey yok ama dikkatli olucagiz bu hastalikla her hamileliginde ayni sikintiyi yasayarak 3 ewlat sahibi olmus insanlarla tanistim....bu hastaligimizi bilerek hamile kalindigi surece bence hepimiz bebislerimizi kucagimiza alicaz cunku ilklerde tesis konuncaya kadar bebeklerimizi kayip etmis oluyoruz ama ikide ucte artik bilerek bi surec geciriyoruz ve umudum...hic ama hic cocuk sahibi olamayanlar var hic tedavi olupda yillarca bebegi olmayanlar napsin rabbim onalrada versin bir birimizze destek olalim ltwen....ben hastande calsiyorum yeni seyler ogrendikce paylasicam....ah canim ben korka korka hastanelere gidiorum ilk cocugumda el yuz sismeleri kusmalar bilincim acik bayilmalar yuksek tansiyonlar cok sukur ilk cocugumu saglikli 39haftatqda dogum yaptim tek dusundugum bebegimdi simdi ikinciye hamileyim suqn tansionum iyi gidi bundada olur die cok korkuyoruminsssalaah olmaz tansionlarimiz bebeklerimizi saglikli bi sekilde dogum yapariz
Slm umarim senin kadar insallah sansli oluruz bnde bebegimi 40 gun once kayip ettim gelisim gerili tansiyon ben cokkkk yogun calisiyordum bunda istoratte cokk onemliymis sanirim....morel oldun sagol.....başınız sağolsun bende yaşadım bu illeti ama oğlum yaşıyor çok şükür ve ileri düzeyde değildi sanırım ...benim oğlum 20 haftalıktan itibaren hep gelişim olarak geriden gelmeye başlamıştı..tansiyonda sıkıntı yok ödem yok çok kilo almamıştım zaten ama 33-34ten sonra tansiyonum 14-15 olmaya başladı ne yersem yiyim bebeğim beslenemedi doktorumda durumun ciddiyetinden beni uyarmadı ve ilgisiz davrandı ..37 haftalık olabildim ama 5 hafta hiç kilo almadı sürekl,idrarda protein varmı yokmu diye bakılıyordu tansiyon ilacı kullanmama rağmen düşmüyordu en sonunda başka doktora gittim ve o gün beni doğuma aldılar az daha ölüyormuşum..şükür bebeğim 4 gün küvezde kaldı ve eve getirdik 40 gün içindede tansiyonum normale indi iki sene sonra hiç beklemedğim bir anda tekrar hamile olduğumu öğrendim yaşadıklarımdan sonra çok korkmuştum ama doktorum beni rahatlattı bebe asprinini magnezyum ve ekstra kalsiyum desteği aldım bazı arkadaşlar ödem önleyici iğnede oluyuorlar ama doktorum bana uygulamadı..herbir günümü enerjimi yüksek tutarak geçirdim pozitif enerjiyle..tansiyonum fırlamasın diye kalsiyumdan zengin beslendim özellikle süt yumurta ve meyveyi bol bol tükettim 20li haftalarınbaşında sıkıntı strese bağlı tansiyonuym çıktı ama kardiyoloğa gittim ilaç vermedi stres kaynaklı olduğu için sonra düzeldi zaten çok şükür kızımı sorunsuz bir şekilde 39,haftada kucağıma aldım
Birbirimize evet haklisin destek olacaz saglikli sekilde evlatlarimizi dogururuz insallah allah olmayan herkesi-e evlat nasip etsinRabbim diledikten sonra bence olmaycak hic birsey yok ama dikkatli olucagiz bu hastalikla her hamileliginde ayni sikintiyi yasayarak 3 ewlat sahibi olmus insanlarla tanistim....bu hastaligimizi bilerek hamile kalindigi surece bence hepimiz bebislerimizi kucagimiza alicaz cunku ilklerde tesis konuncaya kadar bebeklerimizi kayip etmis oluyoruz ama ikide ucte artik bilerek bi surec geciriyoruz ve umudum...hic ama hic cocuk sahibi olamayanlar var hic tedavi olupda yillarca bebegi olmayanlar napsin rabbim onalrada versin bir birimizze destek olalim ltwen....ben hastande calsiyorum yeni seyler ogrendikce paylasicam....
Hepinize merhaba. Bir kaç hafta evvel sessiz sedasız okuyordum yazdıklarınızı. Başıma ne kadarı gelir diyordum. Sanırım en ağır geçirenlerden biriyim. Doktorum olan Prof un bile tarihine geçtim. Benim ailede tansiyon genetik. Ilk beş ay 14 9 devam etti. Iyi bir kardiyolog buldum. Holter takıldı falan. Altıncı ayda alfamet başladık yükseldikçe. Yine 14 9. 7.ay seker yüklemesi günü 12 7 çıkan tansiyon o aylar eşimin Hastalığını öğrendik. KemIk leYonu dediler. Iyi çok şükür takipte. Üzül Ağla derken tansiyon 15 10. Ama dirençliyim etkilemiyor. 30.hafta bebek iyi gelişim normal kilosu 1800 biz mutluyuz derken el ayak şişti. Tahlil yaptırdım protein Kaçağı yok. Kendi kendinin doktoru oldum. Tansiyon ilaçları 5 e sonra 8 sonra 10 a çıktı. 6 alfamet 2 adalat 2 norvasc aldım. Dayan dayan dediler 35 Artı 1 e geldim. 4 kere görmeme atağı geçirdim. Sezeryana giderken kontrol günümde. Doktor ödemden bebeği göremiyorum dedi. Gören ikiz sanırdı karnımı. Sezeryana doktorun kolunda acil girdim. Görmüyorum dedim. Epidural oldum. 17 10 dü tansiyon. Bebek ağladı götürdüler kuveze 14 gün kaldı. Kilo 1780 mış. Boy 39 cm. Ciğer geliştirici olmuştum. Kurtardı bizi biraz. Beni sabah özel hastaneden üni. Hastanesine Aldı doktorum. Bebeği Düşünme gidiyoruz dedi. 12 gün hastanede yattım. 78 kilo hamile kaldım 115 ile doğuma gittim. Hergün 2 kilo aldım son hafta. Şaka değil bunlar. 12 gün 2 diren takıldı yara yerime birinden asitli Şeffaf su aktı birinden Yağlı kanlı su. 12 günde 25 kilo ödem attım o şekilde. Şaka değil Buda. 90 ile taburcu oldum. Ama bitmedi. Tansiyon düzelmedi nidilat adalat alfamet 10 hapla çıktım yine. 1 kere daha göremedim. MR Çekildi. Nöroloji Prof U ile görüştüm yine. Pıhtı olabilir dedi. Yokmuş şükür. Uzağı hala göremiyorum sinüslerin doğuştan gelişmemiş Ödem baskı yapmış. Görmeyi etkilemiş. Kan sulandırıcı kullanıyordum iyi ki öldecekmişim yoksa. Yetmedi kalp e bakıldı endoskopi gibi tee dedikleri Eko Çekildi kalp temiz. Beyin temiz. Bacaklar şiştiğini için damar tıkanmış ondan vücut alt üst. Emzirme dediler sütü sağdım Ağlayarak attım. 10 ilaç az değil. 26 gün bugün. Nörolojik kontrol devam. Tansiyon ilaçlarını kenim azalttım 2 alıyorum. Emzirmeye çalışıyorum. Şükür bebeğim iyi. Ama ben evhamlı bir hamileyim. Doktor kadar bilgi beni böyle yaptı. Testlerim e kendim gittim bitirdim kendimi. Halada Öyleyim oğlum da birşey var mı korkusuyla yaşıyorum. Bu Hastalığı'n ilk nedeni kilo dedi bana bir Prof. Az yemek tuzsuz yemek kan sulandırıcı vitamin ve en önemlisi stressiz hayat. Hastanede komaya girenleri gördüm. Zayıflar ama tansiyon 20 perde. 10 ilaçla bitirdim ben halada devam etmem söylendi. Sıkı takip bu bir illet unutmayın. 17 10 tansiyon 10 hapla düşünün. Korkmayın ama önlem ALIN. Kimse size sormaz tansiyonun kaç ödem var mı diye. Ben en iyi proflarla götürdüm işimi. Gene de bana senin dikkatin sayesinde bu haftayı bulduk dediler. Iş bizde bitiyor. Bunu öğrendim ben. Kilo Kontrolü Şart. Karaciğer enzimlerine dikkat. D dimer diye bir değer Yüzünden acile alındım o ne bilmiyorum ama bakın. Allah kimseye yaşatmasın. Olmayana evlat versin. Var olanı bağışlasın. BenIm hala Dünyam alt üst. Tam net göremiyorum. Muayenelere devam. Sevgiler
Merhabalar,
1 Kasım gecesi şiddetli baş ağrısı ile uykudan uyandım, tansiyonumu ölçtük 16-9 çıktı ardından midem bulandı, geceyi geçirip sabah doktora gitmeye karar verdim. Zaten 10 gün önceki kontrolümde 1 ayda 10 kilo almış olarak çıkmıştım, doktorum bana kızdı beslenme konusunda, 2 hafta sonra tekrar kontrole gelmemi söyledi. Gece 3 4 kez bulantım oldu, tansiyonumu ölçtük yine 15-16 kucuk 9 - 10 larda seyrediyordu. Netten araştırdım preeklampsi belirtileri yaşıyordum. Sabah doktoruma gittik, gece ve sabah korkudan bişey yemedim ne olur ne olmaz diye, bu arada kilom 5 kilo daha artmıştı, tansiyonum yuksekti, beni hastaneye aldı. Preeklampsiden şüphelenmişti. 24 saat idrar topladım. Bu arada sürekli tansiyonum ölçülüyordu ve serum bağladılar. İdrarda protein kaçağı tespit edildi, 1,6 gr olarak. Hastanede toplam 3 gun kaldım. Bu arada 3 öğün de tansiyon hapı(alfamet) kullanıyordum. Daha sonra üniversitede çalışan bir prof un özel muayenehanesine gittim, inceledi tansiyon hapını kullan, sürekli tansiyonunu takip et acil bir durum olursa hastaneye gel dedi. Sadece 1 gun evde kalabildim ertesi gun tansiyon yine fırladı öğlen üniversite hastanesine yattım. Yine serum takıldı, aç susuz beklettiler tansiyon düşene kadar. Sadece tansiyon haplarını az bir suyla içiyordum. Akşama tansiyonum düştü, yemek yiyebilirsin dediler. Bu şekilde 2 gün gittim bu arada yine 24 saatlik idrar topladım. Bu sefer protein kaçağı 7.8 gr a yükselmiş. Hafif preeklampsiden ağır preeklampsiye geçtim. Sürekli tansiyon ateş ölçülüyordu. 2 gün sonra tekrar tansiyon fırladı. 16 /10 lara çıktım. 3 kez serum takıldım 27 saatten fazla aç susuz bekledim yine. Bu arada hastalığın belirtilerinden olan bulanık görmeyi yaşadım. Ardından bir mide bulantısı, olduğu gibi safra çıktı, rahatladım. O gün 3 kez kan alındı, karaciğer enzimlerim normaldi, tabi bazı kan değerlerim sapıtmıştı. Arada bulanık görmeye başladım. Sonra tansiyonum normale döndü en fazla 14/9 oluyordu. Bunda tabi ki öğleyin aldığım ek tansiyon hapı olan adalatın faydası vardı. Götürebildiğim yere kadar götürecektim çünkü daha 32 haftalıktı bebiş. Bu şekilde 12 gün götürebildim, aslında suni sancı ile doğum istiyordum doktorum riskli dedi, başkalarından da bilgi aldım en sonunda sezeryana ikna ettiler beni. Sezeryan olacağım günün gecesi 12 de yemeyi içmeyi tekrar kestim. Sabahında ameliyathanenin boşalmasını bekledik. 3.sırada girecektim. İlk iki kişi öğle 13 14 gibi alındı sonra araya acil 2 sezeryan ve trafik kazası girdi ve benim sezeryan aksam 17 gibi gerçekleşti. 33+1 de aldılar bebişi. Ayılırken çok zor ayıldım. Nefes verirkenki sesim hala kulaklarımda. Daha sonra beni odama aldılar. Yatağa indirilişimi hatırlıyorum. 6 saat sonra mobilize ettiler (sonda falan çıkarıldı hasta bezi takıldı) Ardından yürümem gerektiği söylendi. İlk iki gün çok zor geçti. Bir de çocuk hastanesine gittim o halde. Bebiş 1600 gr doğmuştu, akciğer iğneleri 2 doz olarak yapıldı doğumdan önce. Şu an 7 gün oldu, beni 3. gün hastaneden çıkardılar. Bebeğim hala küvezde ne zaman çıkacak belli değil. Beslenmesi problemli, ilk zamanlar gunde 3 ogun anne sütü veriyorlardı. Sonradan 1 e düşürdüler bugün de tamamen kesmişler. Damardan besleniyormuş, bağırsaklarında enfeksiyon oluşmuş. Kendimi unuttum onun derdine düştüm. Bu arada doğumdan sonra 22 kilo verdim hala da veriyorum. Allah bunları kimseye yaşatmasın gerçekten çok zor.
Merhaba geçmiş olsun öncelikle sorunuz çok yerinde oldu. Ben 32. Haftada gittiğimde kilosu 1800 dedi doğdu oğlum 1780. Bu arada hiç kilo alımı yok dedim doktoruma. Önemli olan haftasi dedi organları için. Ciğer gelişimi 34 te bitiyor yinede ciger gelistirici vuruldu bana. Doğumda 32 hafta ile uyumlu yazıyordu çocuk doktorumuz a sordum kilo boy mu bu yoksa hiç organları da beslwnmemis demek ki dedim yok kilo boy dedi. Organ için 35 haftalık dedi. Sanırım bundan beklettiler tabii bu kadar ağır olacağını doktorum da tahmin edemedi bence. Bana psikolojik dedi durdu pasiflora bile içtim son 2 hafta. Risk almış bence. Ben bu şekilde edirnede önce anne sonra bebek ölümü duydum. Kocaman özel hastane anlasamamis durimu.Arkadaşlar ikinizede çok çok çok büyük geçmiş olsun bebeklerinize inşallah en kısacsürede sağlıklı bir sekilde kvusursunuz. Birsey kafama çok takıldı ben cuma akşam hastaneye yoğun bakımdan giriş yaptım 14 / 9. Yada 15 / 9 falandı ve ne görmede nede hergangi başka bşrseyde problem yasamadım 12 kilo almıştım toplam ana 5 gun sezeryana aldıkar bebeğime sizinkilere göre çok küçüktü 30 haftalık hatta bu 5 gun içinde 2 hastaneye gittim ordada aybı şekilde doğum kararı çıktı bizde durum buydu sşzi neden ama neden bu kadar ısrarla canınıza kastetmişler neredeyse beklettiler ki bebekleriniz benimkine göre oldukça iyi haftalardaymış merak ediyorum acaba benim bebeğimimi erken aldılar ama si hangi hastanelerde geçirdiniz süreci çok hayretler içindeyim. Ben önce zekai tahir sobra zübeyde hanım ikiside büyük kadın doğum araştırma hastanesi. Anlam veremiyorum bebeğim benimle bekletilebilir miydi yoksa....
Merhaba geçmiş olsun öncelikle sorunuz çok yerinde oldu. Ben 32. Haftada gittiğimde kilosu 1800 dedi doğdu oğlum 1780. Bu arada hiç kilo alımı yok dedim doktoruma. Önemli olan haftasi dedi organları için. Ciğer gelişimi 34 te bitiyor yinede ciger gelistirici vuruldu bana. Doğumda 32 hafta ile uyumlu yazıyordu çocuk doktorumuz a sordum kilo boy mu bu yoksa hiç organları da beslwnmemis demek ki dedim yok kilo boy dedi. Organ için 35 haftalık dedi. Sanırım bundan beklettiler tabii bu kadar ağır olacağını doktorum da tahmin edemedi bence. Bana psikolojik dedi durdu pasiflora bile içtim son 2 hafta. Risk almış bence. Ben bu şekilde edirnede önce anne sonra bebek ölümü duydum. Kocaman özel hastane anlasamamis durimu.
Bu arada her zaman tansiyon çok yuksel miyor mus. Sırf tansiyon icin değildir sizin. Karaciğer enzimleri falan belki yüksektir kanda birsey cikti mi
Arkadaşlar ikinizede çok çok çok büyük geçmiş olsun bebeklerinize inşallah en kısacsürede sağlıklı bir sekilde kvusursunuz. Birsey kafama çok takıldı ben cuma akşam hastaneye yoğun bakımdan giriş yaptım 14 / 9. Yada 15 / 9 falandı ve ne görmede nede hergangi başka bşrseyde problem yasamadım 12 kilo almıştım toplam ana 5 gun sezeryana aldıkar bebeğime sizinkilere göre çok küçüktü 30 haftalık hatta bu 5 gun içinde 2 hastaneye gittim ordada aybı şekilde doğum kararı çıktı bizde durum buydu sşzi neden ama neden bu kadar ısrarla canınıza kastetmişler neredeyse beklettiler ki bebekleriniz benimkine göre oldukça iyi haftalardaymış merak ediyorum acaba benim bebeğimimi erken aldılar ama siz hangi hastanelerde geçirdiniz süreci çok hayretler içindeyim. Ben önce zekai tahir sobra zübeyde hanıma ikiside büyük kadın doğum araştırma hastanesi. Anlam veremiyorum bebeğim benimle bekletilebilir miydi yoksa....
Evet canım aynen iki hastanedede 24 saatlik idrar topladılar benim protein kaçağı çok yuksekti ve sürekli tahlil tansiyon ateş nts ama sürekli bıkmıştım o beş gunde tetkiklerden ama ben kendimi çok iyi hissediyordum belki hala bu yüzden acaba mı diyorum ama neyse bebeğim sağlıklı ya bu da yeter inşallah sizde en kısa sürede iyileşirsiniz geciyor bu gunlerdeSenin durumunda mutlaka riskli birşeyler saptanmıştır yoksa bekletirlerdi bence. Ben ilk önce acıbadem hastanesinde yattım ancak masraflar bizi aşmaya başlayınca üniversite hastanesine geçtim. Bekletilirken gözetim altındaydım sürekli ve her an sezaryene alınma ihtimalim vardı. İki hastanede de 34 haftadan küçük olduğumuz için anne sağlığının elverdiği yere kadar bekletilme kararı verildi. Bu esnada da bebeğin gelişimi biraz daha sağlanacaktı. Üniversite hastanesinde iken bu alanda uzman olan bir prof.dr un gözetimindeydim. Bekletilirken ise bir gün iyi isen bir gün kötü oluyorsun ve bu süreçte moral çok önemli. Çünkü tansiyon morale çok bağımlı. Bu süreçte hep kendimi sakinleştirip güzel şeyler düşünmeye çalıştım ama yine de ara ara durumumuzu düşünmeden edemiyordum. İki hastanede de 24 saatlik idrar topladım. Nerede ise her gün kan alınıyor ve değerleri inceleniyordu. Tansiyon yüksek ise saat başı ölçülüyor, normal ise iki saatte bir ölçülüyordu, ateş ölçümleri yapılıyordu. NST ise günde 3 kez en az 40 dk bağlanıyordu. Durumu riskli olanlara tavsiyemdir mutlaka tam teşekküllü bir hastanede takibinizi yaptırın, hastanede mutlaka küvez vs olsun, her an acil sezaryen gerekebilir 24 saat hazır bir ekibin olması önemli, özellikle üniversite hastaneleri bu konularda çok iyiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?