- 29 Ekim 2007
- 2.174
- 1.026
- 698
- 41
- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
merhaba daha gebelik haftanız çok erken ..sol tarafta noç kan akımında direnç demek ama sonra kayboladabiliyor benim kzıımdada sol taraftada vardı ama 20. haftadan sonra düzeldi beslenmenize dikkat edin ve kendinizi yormayınKızlar merhaba ben yeni üyeyim ne olur cevap verin 13+4 günlük hamileyim ikili tarama testinde sol tarafta notc nedeni ile preeklampsi açısından takip istandi bu nedemek anlamıyorum bir sürü doktora gittim şuan için sorun yok dediler 5. aydan sonra gelişim geriliği ölü doğum vb olabilirmis böyle bişeyle karşılaşan varmı
ben3. doğumumda gecirdimpreeklemsiyi muhtemelen genetik annemin de 3. gebeliği preeklemsiydişu an 2.5 yaşında kızım..35 haftalık dünyaya geldi,preeklampsi nedeniye..
preeklampsi yaşayan anneler..yaşadıklarımızı burada paylaşalım mı?
ve benim en merak ettiğim şey..
ilk hamilelikte preeklampsi olanların 2.hamilelikte de yaşama olasılıkları yüksekmiş..
tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Merhba bi sorum olcaktı. Ben panik atagm ve tansiyon fobim var her ölçldğnde heycandan 16 göruoruz 19 haftalk hamileym cok korkyrm günlerm yükselcekmi diye gecyor yazdklarnzı okudm bnde cok arastyorum sizinde korknuz varmydıCanım benim de en son ultrasonunda dr 1080 gr demişti bebek 5 gun sonra 1070 gr doğdu. Hiç bir sıkıntı yoktu karaciğer enzimlerine tansiyon ateş vs zaten yoğun bakımı biliyorsun 7/24 kontrol altındaydım. İlk hastanede bu şekilde iken her an her sey olabilir beyin kanaması bebeğin eşinin ayrılması vs gibi nedenlerden doğuma almak istediler kendimi iyi hşssediyorum diye kabul etmedim. 2. Hastanede ise 2 gun sonunda ben hissetmiyordum ana hafif sancılanmalar başlamıştı sonra bebek saatte bir zora giriyor dediler nst de en son bu sebepten aldılar sezeryana ama ilk epikrizimde idrarda 8 gr protein vardı ama inanır mısın hiç bir sikayetim yoktu aşırı değil biraz ödem vardı sadece 12 kg zaten aldım hepi topu. İkimizi kıyasladım tabi okuyunca ve biri bi yanlış yapıyo hissine kapıldım ağırlıklı olarakta bana müdahale eden dojtorlar. Yapacak birsey yok ama bu saatten sonra neyseki büyük bir problem olmadı bebeğimde yoksa bu işin peşini bırakmazdım. Gerçi doktorlar myle böyle sıyrılırlarda. Allsh hastanelere muhtac bırakmasın işte
Merhba bi sorum olcaktı. Ben panik atagm ve tansiyon fobim var her ölçldğnde heycandan 16 göruoruz 19 haftalk hamileym cok korkyrm günlerm yükselcekmi diye gecyor yazdklarnzı okudm bnde cok arastyorum sizinde korknuz varmydı
Canım çok teşekkür ederim güzel açıklaman için. Doktor bana tansiyon hastası oldugunu düşünmüyorum dedi ama ben yinede aleti gördükten sonra deliriyorum ve heycandan bunları görüyoruz hergün cok korkuyorjm yükseltirim diye hep doğumu düşünüyorum cok yükseltirsem falan diyeMerhaba,
Canım benim hiç bir korkum yoktu hamileliğim çok ama çok mükemmeldi. Mutluydum. Erken doğum hakkında dahi hhiiiiiçç düşünmemiştim hamileliğim boyunca çünkü çevremde vs hiç denk gelmemiştim. Eşim çok yardımcı oluyordu. Yani kısaca duygu, düşünce ve fiziksel olarak çok mükemmel bir hamilelik geçirmemden bağımsız bir anda ortaya çıktı. Burada preeklampsi riski olup zamanında doğum yapanlarda var onlarda senin gibi stresle geçirdiler haftalarını ama bana soracak olursan stresle hiç bir alakası yok. Eğer alakası olsa ben bu hastalığa yakalanmazdım. Ben detaylı tetkik yaptırma gereği duymadım ama kanımın normalden daha koyu olduğunu ve sebebin bu olabileceğini düşünüyorum. Tekrar hamilelik düşünürsem genetik testlerimi yaptırıp öyle hamile kalırım çünkü küvez aşaması çok zor bir süreç tekrar yaşamak istemiyorum kesinlikle....
Arkadasm merhaba bende en cok bundan korkyordm +1 ckktı benim doktor yüksek degil dedi ama içim içimi yiyor bir fikrin varmıbenim ne tansiyon rahatsızlığım var nede şeker rahatsızlığım.ama ilk hamileliğimde hamileliğimin başından beri tansiyonum hep yüksekti ve şişiyodum 3 aylıkken ayakkabılarım ayağıma olmamaya başlamıştı.ama doktorum ne yazıkki anlamadı ve benim hayatımı tehlikeye attı.2.kez hamile kaldığımda tansiyonum yükselicek korkusunu hep yaşadım.ama ilk bebeğimi kaybettiğimde önlemimizi baştan alalım diye çok araştırdık ve riskli gebelikler doktoru bulduk.daha hamile kalmadan gittik ve ne yapmamız gerekiyor diye sorduk.hiç bi şey yapamayız gebe kal gel dedi.fakat bazı tahliler istedi.yaptırdık.bi sorun görmedi.ama bu preaklampsiyle ilgili testler değildi.çünkü preaklampsi oluşup oluşmayacağı ancak hamile kalındığı zaman anlaşılan bir hastalık.hamile kaldım daha bebeğimin kalp atışlarını duymadan bile ne olur bana ilaç verin tansiyonum yükselmesin dedim.ne kadar yalvarsamda vermedi.16 haftalık hamileyken bana preaklampsi yaşama riskin sadece %10 dedi.bebeğe giden kan akımına bakarak.bebeği besleyen eş yani plasenta tam oluşamadığı için bebeği besleyemiyor buda preaklampsiye sebep olduğu için bunun kontrolü 16.haftada yapıldı .yani daha önceki hamileliğimdede eğer bu şekilde ayrıntılı bakılsaydı preaklampsi yaşayacağım anlaşılacakmış.eğer bu hamileliğimdede böyle bir risk görseydi o zaman nasıl bir yol izlerdi bilmiyorum ama önceden alınacak hiç bir tedbirin olmadığını biliyorum.ve her gitmemde bu kan akımını ara ara kontrol etti.yani hiç bir ialç tedavisi uygulamadan diet bile yapmadan allaha şükürler olsun bebeğimi kucağıma aldım.bu preaklampsi sonradan olan bişey değil daha hamilelik oluşurken doğan bişey.
tansiyonunuz yüksek takip ettirin birkaç gün yine yüksek olursa başka doktora gidinGebelik zehirlenmesi yaşayan arkadaşlar 15+2 de ta tansiyonm 16 ya 11 çıktı doktor normal dedi
Anlayabilmiş degilim birçok kişi burda 16 ile bu hastalığı yaşadığını soyluyr baska bir doktora daha mi gideyim ne yapiyim korkmaya basladm
Teskkr edrrm ilginiz için tansiyonum yüksek degilmos hemşire araya bir gibi bir çizgi çekmiştansiyonunuz yüksek takip ettirin birkaç gün yine yüksek olursa başka doktora gidin
cok gecmis olsun basiniz sagolsun sizin bir meleginiz var artik rabbim sabir versin . Oncelikle sunu soyliyim hamilelik dusunmeniz icin elbette cok erken daha ama aklinizda bulunsun diye soyluyorum trombofoli paneli testlerini yaptirmaniz getekli bir hemotoliji uzmanina gidin o sizi yonlendirecektir. Bu hastaligin en buyuk sebebi pihtilasma iyi gunler dilerim1 hafta once dogum yaptim ve 29 haftalik bebegimi preeklampsi yuzunden kaybettim. 980 gr dogdu 3 gun yasadi yavrum. cok perisanim. tekrar cesaret edebilir miyim edersem hamilelik oncesinde ne tedbirler almaliyim bilmiyorum. allah bu illetin eline dusen herkesin yardimcisi olsun
Canim cok gecmis olsun moralini bozmak istemem ama sakin hastaneden sikilip cikayim deme bu hastaligi gecirmis biri olarak sunu soyliyim hamilelik ilerledikce degerler artmaya devam etti bende bu hastaligin maalesef caresi yok.Arkadaslar mrb.araniza yeni katildim suan 17 haftalik hamileyim.iki gun once dr gittigimde bana preeklampsi oldugumu soyledi.Belirtilerim el ve ayaklarda sisme oldu ve tabi yuzumde de..dr. gitmeden once her gun tansiyonuma bakuyordum ve 11 / 6 cikiyor.dr preeklampsi dedigi andan itibaren 14 /9 ve 12 /6 araliklarinda seyrediyor.protein ++ cikti.. 24 saatlik idrar tahlil sonucumda 1,8 mg çıktı,kan degerlerim normal ama Suan hastanese gozlem altindayim.cok korkuyorum gebeligimin erken haftasında yakalanmaam iyi mi kotu mu bilmiyorum.Yardimci olur musunuz.bu protein kacagi ilerleyen zamanlarda duser mi.bilgisi olan var mi.
Tesekkur ederim.yiyecek ekmeyi varsa olur gittigi yere kadar gidecem.allah hepimizin yardimcisi olsun.Canim cok gecmis olsun moralini bozmak istemem ama sakin hastaneden sikilip cikayim deme bu hastaligi gecirmis biri olarak sunu soyliyim hamilelik ilerledikce degerler artmaya devam etti bende bu hastaligin maalesef caresi yok.
cok gecmis olsun. benom 29. haftada protein kacagi 9.5 oldu ve dogum yaptim . cok daha erken dogum yapip bebegi yasayanlar var ama benimki yadamadi malesef. insallah senin hizli iletlemez. tavsiyem hastaneden cikma. iniversite hastanesi bu durumda en iyisi. tuz kesonlikle yeme. pilav ekmek makarna yeme. doymadan kalk sofradan. sadece bebege faydali seyler tuket. biraz yurumek bile tansiyonunu yukseltebilor. yat dinlen ve kalbini ferah tutmaya balis. benim bebegimin tirbaklari bile cok saglamdi herseyi olusmusti. saglikli dogdu ama birden kotilesti. omru yokmus. niceleri var tirnaklari kuvezde cokiyor ama yasiyor. 600 gr dogup yasayan tanodigim var. yoyecek ekmego varsa yadayacak. sen sadece tansiyoninu yuksrlymemeye calis allah sifa versinArkadaslar mrb.araniza yeni katildim suan 17 haftalik hamileyim.iki gun once dr gittigimde bana preeklampsi oldugumu soyledi.Belirtilerim el ve ayaklarda sisme oldu ve tabi yuzumde de..dr. gitmeden once her gun tansiyonuma bakuyordum ve 11 / 6 cikiyor.dr preeklampsi dedigi andan itibaren 14 /9 ve 12 /6 araliklarinda seyrediyor.protein ++ cikti.. 24 saatlik idrar tahlil sonucumda 1,8 mg çıktı,kan degerlerim normal ama Suan hastanese gozlem altindayim.cok korkuyorum gebeligimin erken haftasında yakalanmaam iyi mi kotu mu bilmiyorum.Yardimci olur musunuz.bu protein kacagi ilerleyen zamanlarda duser mi.bilgisi olan var mi.
Bilgilerin icin tesekkur ederim..arastirma hastanesinde yatiyorum zaten.cuma gunu idrar toplandi.pazartesi tekrar toplanacak bakalim sonuc ne cikacak. tansiyonun 13 / 10 ve 12/9 seyrediyor.Allahin ol derse olacak.Kendimi herswye hazirladimcok gecmis olsun. benom 29. haftada protein kacagi 9.5 oldu ve dogum yaptim . cok daha erken dogum yapip bebegi yasayanlar var ama benimki yadamadi malesef. insallah senin hizli iletlemez. tavsiyem hastaneden cikma. iniversite hastanesi bu durumda en iyisi. tuz kesonlikle yeme. pilav ekmek makarna yeme. doymadan kalk sofradan. sadece bebege faydali seyler tuket. biraz yurumek bile tansiyonunu yukseltebilor. yat dinlen ve kalbini ferah tutmaya balis. benim bebegimin tirbaklari bile cok saglamdi herseyi olusmusti. saglikli dogdu ama birden kotilesti. omru yokmus. niceleri var tirnaklari kuvezde cokiyor ama yasiyor. 600 gr dogup yasayan tanodigim var. yoyecek ekmego varsa yadayacak. sen sadece tansiyoninu yuksrlymemeye calis allah sifa versin
Bende 29.haftada dogurdum tansiyonum hic yukselmedi hic odem yapmadim ama protein kacagi artik tavan yapmisti doguma alindim . Hakkinda hayirlisi benim bebegim hala kuvezde 3 ay olduBilgilerin icin tesekkur ederim..arastirma hastanesinde yatiyorum zaten.cuma gunu idrar toplandi.pazartesi tekrar toplanacak bakalim sonuc ne cikacak. tansiyonun 13 / 10 ve 12/9 seyrediyor.Allahin ol derse olacak.Kendimi herswye hazirladim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?