- 15 Mart 2015
- 7
- 0
- 1
- 40
- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
-
25 HAFTADA YAKALANDIM DIYOSUN 37 HAFTAYA KADAR SURDURE BILMISSIN GEBELIK ZEHIRLENMESINI SUAN BENI PROFLAR KORKUTUYO.BENDE DAYANA BILIRMIYIM ACABA KAN TAHLILLERIM NORMAL CIKIYOR.TANSIYONUM 13/8 OLUYOR BAZEN DUSUYOR HAP KULLANIYORUM.PROTEIN 1 CIKIYOR.24 SAATLIK TAHLILDE 2,7 CIKTI..merhabalar; ben 2008 yılında orta dereceli preaklamsi nedeni ile 37. haftaya girer girer doğum yaptım. 25 haftalarda preaklamsi olduğumu anlayabildik gerçi elim ayağım çok fazla şişmişti ama doktorum ancak tansiyonumda bir anormallik olduğunda beni araştırma hastanesine yönlerdirdi ve doğuma kadar birer hafta arayla hep hastanede yattım.
şimdi kızım büyüdü ve kardeş istiyor. ancak bu sefer 35 yaş üzeri olduğum için daha da risk altıdayım sanırım. İkinci gebeliklerde daha da tehlikeli olacağından korktuğumuz için eşim ikinci bebeğe pek yanaşmıyor. Sizler ne diyorsunuz bu riske değer mi, sürekl kullanılabilecek koruyucu ilaçlar var mı? ogünden bugüne değişen şeyler oldu mu ?
Msjlarin hepsini okudum bende konu açtım bu hastalıkla ilgili ama bi cevap alamadım ilk gebeligimde bende yaşadım erken doğum oldu yoğun bakımda kaldım ama çok şükür oğlunda bende iyi atlattik simdi medikal park fatih Ayşegül hanıma gidiyorum 21 haftalık hamileyim ikinci ogluma çok siki takip ediyor doktorum ama butcem zelzele durumunda sizin vildiginiz preeklampsi ile ilgili siki takip yapan hastahane ve doktor varmı acaba
arkadaslar merhaba hamile kaldıgımdan beri siteyi ve yazdıklarınızı takipteyim. 56 gun önce 35. hafta da kızımı ölü dogum yaptım. hamileligimin 20. haftasından tansiyon yuksekligi cıktı. 1 hafta sabah aksam duzenli ölçtük. duzene girdi doktorumda sogulsun hiç umursamadı tek söyledigi tansiyon un dusmezse bebek ölür. tansiyon ilacı falan kullanmadım.
asırı bir bas agrısı vardı gözümün önünde birşeyler ucusuyordu. kontrole her gittigimde sikayetlerimi söylüyordum dr uma hamilesin olacak o kadar diyordu bu arada şişlik var ellerde ayaklarda yuzde. kilo alımım da arttı 34. hafta da doktora gittim bebegimin saglıgı gayet iyi kilosu boyu gelişimi iyi gidiyordu. bir gece asırı belimde ve kasıklarımda agrı oldu duzenli olmadıgı için doktor a gitmedim sabah kalktım içimde bir korku ama ölüm hiç aklıma gelmedi dogrusu o gun yine hareket etti kızım hafif bir sekilde sonra durdu içim huzursuz acil e gittik bebegımın kalbi durmuş..
3 ultrason a girdim yok ..doktor sabah cagırdı sezeryan a alındım kızımı ölü dogurdum...çok zor birşey rabbim kimseye böyle bir acı yasatmasın doktor a sordugumuzda ani bebek ölümü birden kalbi durmuş diyo tansiyon da vurmuş olabilir diyo kesinlikle tansiyon bence okuyorum yazdıklarınızı tum belirtiler vardı bende umursamadı zaten bilgisayar a da es yırtılması diye yazmış. doktor kontrolu cok önemli beni de gözetim altında tutsaydı kızım yasayacaktı belki de hastanaden eli boş cıkmak öyle zor ki herkes dogurdu aldı kucagına ben morg a gittim kızım gördüm .
benim öykümde böyle sizden ricam cok dikkat edin en ufak bir belirti de doktorun basının etini yiyin valla sanslı olan kurtuluyo ama ucunda ölüm de var niyetim sizi korkutmak degil ben bu acıyı yasadıgım için diger annelerşn yasamasını istemiyorum.. kızım 45 cm boyunda 2500 kg dı yasasaydı gayet iyiydi gelişimi doktor ihmali oldugunu dusunuyorum yasamayan anlamaz şimdi genetik testler yaptırıyoruz esimde bende ikinci bebek için bir kardiyalog a da gidicem tansiyon için ALLAH herkesşn yardımcısı olsun bizimde inş.
Merhaba basınız sağolsun.allah aynı acıyı yaşamasın inşallah tekrar. Doktorunuzu anlamak mümkün değil tansiyon çok riskli birsey nasıl ilaç kullandirtmadi anlamıyorum. Bebeğin kilo boyu çok güzelmiş. Gerçekten sinirlenmeden duramıyorUm. Bu acı tecrübe sizi 2. Gebelikte uyanık tutacak ve umarım çok kolay kontrolü hamilelik geçirirsiniz tekrar. Ben doğum yapali 6 ay oldu hala alfamet alıyorum 2 defa fl günde odemlerim geçmedi. Bu böyle bir illet işte. Çabuk toparlanmaniz dileğiyle. .
Tesekkurederim canim olmassa oyle yapicam artik benim zamanimda yoktu 2011 de riskli gebelik icin ayri poliklinik ama bi arastiriym tesekkurler tekrarOncelikle bebegininde seninde bu illet hastaliktan saglikli kurtulmaniza cok sevindim. Allah evladinizi size bagislasin
doktor konusunda karsi da kim var bilmiyorum. Ben tekrar gebe kaldigimda devlet hastanesinde riskli gebelik bolumu doktoruna birde ozelde ki doktoruma gidicem insallah ben bolge hastanesi nde dogan bey e gidiyorum simdi. Bence siz de devlette varsa riskli gebe poliklinigine gidin ozelden de burini bulursunuz dogru maddiyat biraz sarsilir haklisinjz. Zeynep kamil e gelme sansiniz olursa orada bir doktor var bende yeni arastirdim cok iyi diyorlar.
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..Tesekkurederim canim olmassa oyle yapicam artik benim zamanimda yoktu 2011 de riskli gebelik icin ayri poliklinik ama bi arastiriym tesekkurler tekrar
Arkadaşlar biliyorsunuzdur ama söyleyelim perinatoloji diye geçiyor adı riskli gebelik polikliniği. Ben rapor için gittiğimde öğrendim ne olduğumu. Malesef hiçbir doktora sonsuz güvenmemek gerekiyor. Artık hangi durumda hangi tahlil yapılır hangi ilaç alınır biliyoruz. Çok ünlü professörler bile bu hataları malesef yapıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
çok zor bizim ailede hatta sülalede bir tek ben yüksek tansiyon nedeniyle erken doğum yaptım ben hamileyken kimse ilgilenmedi benimle belli bir doktorum bile yoktu ama ben iyi değildim tansiyonum 20 den aşağı düşmedi zaten en son 29 a 19 da doğum yaptım gözlerim bile kanıyordu artık ve kimse benim sağ çıkacağıma inanmıyordu ama allah beni oğluam bağışladı, şimdi bana kim derse desin ikinci hamilelik risksiz olabilir diye yapamam.. o acıyı yine çekemem.. zaten kocayı da boşadım o yüzden :) ama insanın psikolojisi çok etkileniyor, hamileyken hele birde ya yine olursa korkusuyla zaman geçmiyor yani..
Merhaba hangi terstleri yaptırdınız acaba?Merhaba bende 31 haftalik 29 haftayla uyumlu preeklampsi den dolayi kizimi dünyaya geldi 2 ay sonra 2 yaşına girecek Allah izin verirse 2. Bebeģi düşünüyorum ama korkularim var 1 hafta önce riskli gebelik uzmaniyla görüştüm bir takımm testler istedi sonucu bekliyorum ama çevremde preeklampsi olup ikincisinde olmayanlar var bu bana moral oluyor doktor kontrolünde 3. Cocuğu olan bile var unutsuz degilim yani
Devlet hastanesinin hematoloji bölümülerinde yapılırmıki o test?cok gecmis olsun basiniz sagolsun sizin bir meleginiz var artik rabbim sabir versin . Oncelikle sunu soyliyim hamilelik dusunmeniz icin elbette cok erken daha ama aklinizda bulunsun diye soyluyorum trombofoli paneli testlerini yaptirmaniz getekli bir hemotoliji uzmanina gidin o sizi yonlendirecektir. Bu hastaligin en buyuk sebebi pihtilasma iyi gunler dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?