- Konu Sahibi seneyebelki
-
Merhaba kızlar, aranıza yeni katıldım yapılan bütün yorumları
okudum aynı sorunları şuan eşimle birlikte bende yaşamaktayım. Burada Kaan bey hakkında yazılanlar ve komşumun anlattıklarına göre Kaan beye muayene olmaya karar verdik ve henüz randevu alamadık.Sorunumuz eşimde sperm azlığı.Daha önce normal yolla hamile kaldım ve 8.haftada gebeliğim sonlandı kalp durması nedeniyle.Aradan bu ay itibariyle 17 ay geçti ve gebe kalamadım.Tabi bu zaman içinde sürekli doktora gittik geldik sonuç hep olacak hep olacak bekleyin bekleyin. Beklemede canımızı sıkmaya başladı ve çevreden duyduklarımız kadarıyla bi tüp bebek merkezinde doktorla görüşmeye gittik bu zamana kadar sorunun bende olduğunu düşündüğümüz için tahliller ve rahim filmi çekilmiş halde gittik tüp bebek merkezine , orada eşimden de sperm testi istediler onu yaptırdık ve sayı düşük çıktı.Doktor beyde bize bu sonuca göre direk tüp bebek önerisinde bulundu.Bu haberi alınca bizim psikolojimiz resmen bozuldu tedavisi de yokmuş doktor beyin söylediğine göre.Biraz araştırınca Kaan beyi öğrendik şuanda randevu almak için uğraşıyoruz lütfen akıl verin bu süreçte ne yapmamız gerekiyor.Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın lütfen...
MRBLAR.oncelıkle ALLAH hepmizın yardımcısı olsun.sızın sadce sayı azlıgıysa bence buyuk proplem degıl.benım esımde sayı ve morfolojı sorunu var.sayıyı proxed plusla 3 ayda falan 13 mılyondan 48 mılyona cıktı hatta morfolojıde %2 den % 4 olmustu.ama 2 .tup bebek yıne tutmadı.bende kaan hocayı buldum arastırırken .sadce sayı olsaydı proexd plusa devam ederdık ama morfolojı kotu olunca tup te tutmuyo.kaan hoca bunun ıcın klomen ve emodex verdı.emodexde sayı artırıyo antıoksıdan bı vıtamın ama sayı ıcın proxed plus daha etklı sızın doktorunuz nasıl boyle der anlamdım.sonucta artık bılınen bı vıtamın bu.hemen tupe sakın yonelme bızde acele ettık 2 tup denedık olmadı.sımdı tedavıyı beklıyorum.sayıyı artırabılırsınız
şu an için bildiğimiz tek sorun sprem sayısı başka bişey varmı bilmiyoruz 1,5 ay sonra tekrar test yaptırıcaz ona göre anlıycaz artık bide şunu sorucam bu ilaçları normal ürolog doktorlarda verebiliyormu acaba kaan beyden de randevu aldık ama 11 kasım a verebiliyorlar çok uzun bi zaman .bu arada tup bebek doktorlarına gore hıcbızman cozum yoktur.onların ısı tup yapıp para almak.ben kandım .ama sımdı beklıycem.cok zor gunlerdı sımdı daha umutluyum.ıyıce arastır ondan sonra tup.kı tuptede mucıze olmuyo
şu an için bildiğimiz tek sorun sprem sayısı başka bişey varmı bilmiyoruz 1,5 ay sonra tekrar test yaptırıcaz ona göre anlıycaz artık bide şunu sorucam bu ilaçları normal ürolog doktorlarda verebiliyormu acaba kaan beyden de randevu aldık ama 11 kasım a verebiliyorlar çok uzun bi zaman .
teşekkür ederim canım en kısa zamanda eşimi bi doktora götürücem bunun için yoksa randevuya kadar 3 ayımız boşuna gidecek. Rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip eder inşallah...proxed plusı normal bı urulogda verebılır kendınde alabılırsın zaten pahalı bı lac 15 gune 150 tel falan.ama pıyasadakı en ıyı ılac.madem sadce sayı azlıgı var baska doktora gıdın ona sorun bız dogudayız ve normal bı urolog onerdı.daha oncede hamıle kalmıssın sayıyı artırırsanız sanısnız cok ıns.sakın moralını bozma.kadınlar kubundude bu vıtramınle ılgılı sayfalar var.arastır.
teşekkür ederim canım en kısa zamanda eşimi bi doktora götürücem bunun için yoksa randevuya kadar 3 ayımız boşuna gidecek. Rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip eder inşallah...
arkdslar bızım dna hasarımız %44 ten %15 e dusmus.cok mutluyum.bakalım hoca 10 gun sonra cevap vercek ne dıycek.ıns ıyı seyler olur.bu arda bende doktora gıtcem.klomen falan kullanırım
Maşallahçok.sevindim sizin adınıza
Acaba sayı kaç oldu? Kaç ayda bu düşüş oldu?
tskler.canım 3 ayın sonunda boyle oldu degerlerıde soyle olmus
SPERM SAYISI (Milyon/ml) : 73
PROGRESİF MOTİLİTE (%) : +4(%)... 21 ....+3(%)... 32 .... +2(%)... 5 .... +1(%)... 42 ....
MOTİLİTE (%) : 58
LÖKOSİT (Milyon(ml) : 0,5
AGLUTİNASYON : YOK HOST (% CANLILIK) :
yalnız su % 4 lerı falan anlmadım sayı 73 mılyon molılıtede 58 mılyon sayıda bukadr artmmaıstı.diğer degerlereı anlmadım.
Wowwbakalım kaan bey ne diyecek
Eskiden sayı ve hız ne durumdaydı canım?[/QUO
canım sayı en son 4-5aylık proxed plusla 13 mıl den 43 mılyona cıkmıstı hızda &53 falan ama burda 5 gunluk falan perhız uyguladık ondan sayı bırazdaha artmıs olabılır cunku normalde grı opak olması gerekırken sarı opak yazıyodu tesstte.neyse yınede artmıs sayıda.onemlı olan dna oda ıyı gıbı.ıns bu sonuclarla hamıs kalabılırım.nasıp kısmet
ıns canım gusel seyler olur tabı nasıp kısmet hersey.ama ıste umut bıraz daha arttı.bunları yazıyorumkı tedavı goren arkdslar umutlansın.cunku bızler bırbırımızı anlıyoruz.umarım senın ıcınde ıyı seyler olur sızın sorun ne tedavınız nasıl gıdıyo.bız ılkını duzende yaptırdık.3 ayın sonundada genartta yaptırdık.dna hasar ve sprem anazılızı ve kruger morfolojısı
Bizim sayı 4mil. Hiz %10 toplam canli sperm %10 ..Hiç artış olmadı ne kullandiysak. Negativ Bir tüp bebek tedavimiz var. 2 sene böyle geçti sonra eşim tedavi olmayı kabul etti. Kaan hoca varioksel yok dedi. Ama eşim ergenlik döneminde kabakulak geçirdi onun izi/sebebi olabilir dedi. Hasar %22 çıktı. Bize teatrio ve klomen gün aşırı yarım tablet yazdı. Daha ilk hafta ilaçları kullanalı. Kaan hoca bir ay sonra bizden genarta sizden istediği tahlillerin aynısını istedi. Bizde ilk hasar testini düzende yaptırdık.
Genarta yaptırdığıniz tahlillerin fiyatlari nekadardi ve kaç günde çıktı canım??
Kaan hocanin.size cevabını çok.merak ediyorumhaber et olur mu
ıns canım gusel seyler olur tabı nasıp kısmet hersey.ama ıste umut bıraz daha arttı.bunları yazıyorumkı tedavı goren arkdslar umutlansın.cunku bızler bırbırımızı anlıyoruz.umarım senın ıcınde ıyı seyler olur sızın sorun ne tedavınız nasıl gıdıyo.bız ılkını duzende yaptırdık.3 ayın sonundada genartta yaptırdık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?