- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.831
- 798
- 35
- Konu Sahibi katibehanim0107
-
Ben babamı 13 yaşımdayken kaybettim. Ondan sonrada ağzımda dişler teker teker çürümeye başladı. Zamanında annem 2 tane implant yaptırdı 18 yaşımdaydım. Sonrasında hamileliklerimde 4 dişim daha çekildi. 2 yıl öncede annem yine 2 tane dişimi yaptırdı. Onunda fazla bir geliri yok babamdan dul aylığı alıyor. Şuanda 2 tane dişim ağrıyor ve annemden isteyemiyorum. Eşiminde dediği çektir sonra yaptırırız ki öyle diye diye yıllarımı geçirdi. Kızlarımın biri 9 biri 5 yaşında. Memur olursan çalışırsın yoksa çalışamazsın diye direndi yıllarca ki benim de referansım olmadığı için hiç bir yere yerleşemedim. Eşimin parası var ama bana faydası yok malesef. O nedenle promosyon parasını bana ver dişlerimi bari yaptırıyım dayanamıyorum ağrısına dedikçe sanki hikaye anlatıyorum geçiştiriyor her defasında. Bu konu dışında bir sıkıntımız olmadı parasını isteme canını ye hesabı onunkideBanka promosyonundan daha büyük sorunlarınız var gibi görünüyor. Kaç çocuğunuz var, yaşları kaç ? Dişleriniz için devlet hastanesine gittiniz mi ? Neden dişinizi çektirecekmişsiniz ?
6Eşinizin, sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak parası yoksa, verilmesi şartlara bağlı olan promosyonun kullanımı neden uygun olmuyormuş ?
Faizli bankalardan alındığı içinmiş bende şaşırıyorumda milyonlarca insan zaten bu bankalardan maaş alıyor.Öğrenmek için soruyorum , sonuçta kimsenin parasını çalmıyorsunuz ya da gasp etmiyorsunuz.
Bu size tanınan bir hak .
Neden dinen uygun değil merakımdan soruyorum ?
Kredi kartını neden kullanıyor o zaman ?Faizli bankalardan alındığı içinmiş bende şaşırıyorumda milyonlarca insan zaten bu bankalardan maaş alıyor.
Sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa siz de girin bir işe çalışın . Eşinize de söyleyin.Bazı zihniyetli insanlara laf anlatamıyorsun ya işte öyle anlayın beni
bu konu dışında bir sıkıntınız olmadı mıBen babamı 13 yaşımdayken kaybettim. Ondan sonrada ağzımda dişler teker teker çürümeye başladı. Zamanında annem 2 tane implant yaptırdı 18 yaşımdaydım. Sonrasında hamileliklerimde 4 dişim daha çekildi. 2 yıl öncede annem yine 2 tane dişimi yaptırdı. Onunda fazla bir geliri yok babamdan dul aylığı alıyor. Şuanda 2 tane dişim ağrıyor ve annemden isteyemiyorum. Eşiminde dediği çektir sonra yaptırırız ki öyle diye diye yıllarımı geçirdi. Kızlarımın biri 9 biri 5 yaşında. Memur olursan çalışırsın yoksa çalışamazsın diye direndi yıllarca ki benim de referansım olmadığı için hiç bir yere yerleşemedim. Eşimin parası var ama bana faydası yok malesef. O nedenle promosyon parasını bana ver dişlerimi bari yaptırıyım dayanamıyorum ağrısına dedikçe sanki hikaye anlatıyorum geçiştiriyor her defasında. Bu konu dışında bir sıkıntımız olmadı parasını isteme canını ye hesabı onunkide
Benim imam akrabam aldı diye biliyorum, imamliktan emekli akrabam da aldiDinen uygun görülmediği için diyanet kendi çalışanlarına vermiyormuş (onlar da isyanda :))
Dini açıdan durum belli, eşiniz de size vermek istemiyor.
bu parayla camiye vs bile yardım yapmayı uygun bulmayanlar var.
eşinize yatan ekstra bir para olduğu için kullanım tercihi ona ait.
yine de ben olsam benim ihtiyacım varken başkasına vermesini kabullenemezdim.
Çünkü islamda faiz net bir şekilde haram. faiz bir akdin, anlaşmanın içinde yer alır. Kişi ile çalıştığı kurum arasında böyle bir anlaşma söz konusu değildir. Ancak kişi bunun bankada faizde işletilerek verildiğini net olarak bilmektedir. Faizde işletilerek kazanılan bu paranın bile bile kullanılması caiz değildir.Öğrenmek için soruyorum , sonuçta kimsenin parasını çalmıyorsunuz ya da gasp etmiyorsunuz.
Tıpkı, almış olduğu maaşın da bankada fazile işletildiğini bildiği gibi!Ancak kişi bunun bankada faizde işletilerek verildiğini net olarak bilmektedir.
ben buna bir şey demedim ki, bu da sıkıntılı. hayır başka bir argümanı göstermek bir yanlışı doğru yapmıyor dii açıdan. normalde her müslümanın banka işlemlerinden uzak durması lazım. neye beğenmedim attınız hiç anlamadım. kendi fikrimi söylemiyorum ben. islamda böyle.Tıpkı, almış olduğu maaşın da bankada fazile işletildiğini bildiği gibi!
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederimÇünkü islamda faiz net bir şekilde haram. faiz bir akdin, anlaşmanın içinde yer alır. Kişi ile çalıştığı kurum arasında böyle bir anlaşma söz konusu değildir. Ancak kişi bunun bankada faizde işletilerek verildiğini net olarak bilmektedir. Faizde işletilerek kazanılan bu paranın bile bile kullanılması caiz değildir.
Hhahaha beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün çok orjinalAvrupa'nın kıskandığı kadar var bu ülke. Saçıyor millet paraları bolluktan
Diyanetin açıklamasından kaynaklanıyor ve bir çok hocada caiz değildir diyor. Fakire fukaraya verin diyorlar sevap beklemeden.Öğrenmek için soruyorum , sonuçta kimsenin parasını çalmıyorsunuz ya da gasp etmiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?