- 8 Aralık 2019
- 1.834
- 7.046
- 158
- 27
- Konu Sahibi katibehanim0107
-
Alkol ve sigaradan, gazino, bar, pavyon gibi işletmelerden, milli piyango, iddia, at yarışı gibi şans oyunlarından alınan vergilerle maaşını alıp, banka promosyonu şüpheli, haram diyenlerin kafası ne kadar da güzel geliyor bana, komiksiniz!
Ev kredisi arabası kredisi kullaniyormusunuzBu konuyu bu yıl ilk kez promosyon olduğum için ben de çok araştırdım. Dinen şöyle bir ayrım var paranın helal veya haram yerden geldiğinden ziyade hak ederek kazanma kısmında sıkıntı var. Ben çalıştığımın karşılığını maaş olarak alıyorum. Bu benim emeğimin parası ve maaşımdan gelecek paranın nereden geleceği benim yetki alanımın çok üstünde. Benim yapabileceğim, değiştirebileceğim bir durum değil. Promosyonda bir hak ediş yok, paranın bankada durması ile faiz sonucu elde edilmesi ile geldiği düşünülüyor. Faiz yemek dinen zaten haram. Bir de üstüne promosyon parasını alıp almamak kişinin kendi yetki ve sorumluluk alanına giriyor.
Tavuk_suyu_ Yanlış kişiyi etiketlemişim sana cevap vermek istemiştim
Promosyon parasından çok daha sıkıntılı şeyler var gibi geldi bana evliliğinizde. Promosyon parası dinen size düşmez. Çünkü erkek kadına bakmakla dinen yükümlü. Ben araba alacağım diyerek sizin ihtiyaçlarınızı dinen karşılayamazlık yapamaz. Size karşı görevleri net, ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda. Din konusunda çok hassas birisi ise bunu promosyon parası ile değil eşine karşı olan görev ve sorumluluklarını yaparak göstermeli
Katılım bankalarından aldık normal krediye bulaşmadık hiçEv kredisi arabası kredisi kullaniyormusunuz
anladım gerçekten bu devirde kredi. Çekmemek banka promosyonu almamak süper ben kredide çektim promosyonda aldm ama çoğunu da dağıttım sadece bir kısmıni harcadm blmyrm rabbim haramdan korusunKatılım bankalarından aldık normal krediye bulaşmadık hiç
E bankalar sizin maaş kartlariniza yatan paranın faizinden dünyaları kazanıyor. bu sadece koca pastadan sizinle paylasilan minik bir pay. O zaman maaşları da bankadan almayın, bu çarka ortak olmayın:)Çünkü islamda faiz net bir şekilde haram. faiz bir akdin, anlaşmanın içinde yer alır. Kişi ile çalıştığı kurum arasında böyle bir anlaşma söz konusu değildir. Ancak kişi bunun bankada faizde işletilerek verildiğini net olarak bilmektedir. Faizde işletilerek kazanılan bu paranın bile bile kullanılması caiz değildir.
Ben babamı 13 yaşımdayken kaybettim. Ondan sonrada ağzımda dişler teker teker çürümeye başladı. Zamanında annem 2 tane implant yaptırdı 18 yaşımdaydım. Sonrasında hamileliklerimde 4 dişim daha çekildi. 2 yıl öncede annem yine 2 tane dişimi yaptırdı. Onunda fazla bir geliri yok babamdan dul aylığı alıyor. Şuanda 2 tane dişim ağrıyor ve annemden isteyemiyorum. Eşiminde dediği çektir sonra yaptırırız ki öyle diye diye yıllarımı geçirdi. Kızlarımın biri 9 biri 5 yaşında. Memur olursan çalışırsın yoksa çalışamazsın diye direndi yıllarca ki benim de referansım olmadığı için hiç bir yere yerleşemedim. Eşimin parası var ama bana faydası yok malesef. O nedenle promosyon parasını bana ver dişlerimi bari yaptırıyım dayanamıyorum ağrısına dedikçe sanki hikaye anlatıyorum geçiştiriyor her defasında. Bu konu dışında bir sıkıntımız olmadı parasını isteme canını ye hesabı onunkide
Ayni şeyin laciverdiKatılım bankalarından aldık normal krediye bulaşmadık hiç
Katılım bankalarından aldık normal krediye bulaşmadık hiç
Ayni şeyin laciverdi
Ona bakarsaniz Ülke islamla yonetilmedigi icin, dar-ul harptir ve imam-"ı Azam'a göre dar-ul harpte Müslüman faiz yiyebilir.
Günün birinde evliliğiniz sona ererse, eşiniz ayrılmaya karar verirse ,kusura bakmayın sizin ayrılabileceğinizi veya ayrılmak isteyeceğinizi düşünmüyorum; size ve çocuklarınıza haklarınızı neye göre verecek acaba ?
Bu haksız kazanımı yapan bankalar hiç düşünmez sizden aldığı faizlerin, işlettikleri paraların günahını. Sonuçta bu promosyonla sizin paranız size yatırılıyor ve bu para bankalar için sadaka parası bile değil. Madem her şeyi dini kurallara göre yaşıyor eşiniz, dinen evde ihtiyacı varken dışarı saçılmayacağını da bilir. Bu paralar bankaların size karşı yaptığı haksızlığın küçük bir geri iadesi.Arkadaşlar merhaba. Bir derdim var içinden çıkamıyorum. Eşim banka promosyonu aldı şüpheli para diye bağış yapmayı düşünüyor. Ama gel görelim ki benim ihtiyaçlarımı zar zor karşılıyor. İmkanı var bana vermiyor. 33 yaşındayım ağzımda diş kalmadı ver bari dişimi yaptırayım diyorum sana düşmez diyor. Çektir dişini sonra yaptırırız diyor öyle diye diye 10 senemi geçirdi. Derdi araba almak. Çalışmama da müsade etmiyor. Bu promosyonu alsam dinen bir sakınca olur mu bana düşer mi bilgisi olan yazarsa çok mutlu olurum.
şu laflardan o kadar sıkılıyorum ki. saçma sapan kıyaslar. normalde bankalardan maaş almak da sıkıntı ama bu benim elimde olan bir şey mi? Şu an istesem de istemesem de oradan almak zorundayım maaşımı ki o benim alın terimle kazandığım bir para. normalde elden alsak ne ala ama alabiliyor muyum? hayır. yapacak bir şey yok. insanlar ellerinden geldiğince yapmamaya çalışıyor işte. bunu anlamanın neresi bu kadar zor? bir insan bir şeye haram dediği zaman "e ama bu da haram neden yapıyorsun, şu da haram yapma." o zaman demek sığlık. herkes elinden geldiği kadarını yapabiliyor işte. Benim bir şeye günah demem onu işlememe engel olmuyor. basit mantık. bir şeye haram deyince otomatik püripak olmuyoruz. müslüman olan birisi haram olan bir şeye kendi mantığına göre haram değil diyemez, müslüman olmayan da müslüman değildir zaten onu bağlayan bir şey de yok. bir müslüman promosyon kullanırken de kredi kullanırken de bunun haram olduğunu bilerek kullanır. günahı da kendini bağlar.E bankalar sizin maaş kartlariniza yatan paranın faizinden dünyaları kazanıyor. bu sadece koca pastadan sizinle paylasilan minik bir pay. O zaman maaşları da bankadan almayın, bu çarka ortak olmayın:)
Ya da kredi kartı kullanmayın, kredi çekmeyin...
Bir şeyi taksitli ödeyince de faiz isliyorEki Görüntüle 3195842
Modern dunyada tonla bizim zararimiza olan şeye faiz ödeyip zarar ederken bir kere kâr edecek fırsat olmuş, onda da "faize bulasamam, almayacağım" demek bence mantıksız. Ki sen almazsan o para durduğu gün kadar işlenecek bankada,yine faize bulaşmış olacaksın. Ya da haram olduğunu düşünüp 'alip fakire fukaraya vereyim' deseniz o da yanlış,çünkü kendine yakıştıramadıgini başkasına vermiş olacaksin. Dinde bununla ilgili de hukumler var
O yüzden bence en iyisi alıp yemek
Böyle çıkarcı adamlar İslam'a göre vermezler. Ancak kendilerini düşünürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?