Promosyon parası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu bu yıl ilk kez promosyon olduğum için ben de çok araştırdım. Dinen şöyle bir ayrım var paranın helal veya haram yerden geldiğinden ziyade hak ederek kazanma kısmında sıkıntı var. Ben çalıştığımın karşılığını maaş olarak alıyorum. Bu benim emeğimin parası ve maaşımdan gelecek paranın nereden geleceği benim yetki alanımın çok üstünde. Benim yapabileceğim, değiştirebileceğim bir durum değil. Promosyonda bir hak ediş yok, paranın bankada durması ile faiz sonucu elde edilmesi ile geldiği düşünülüyor. Faiz yemek dinen zaten haram. Bir de üstüne promosyon parasını alıp almamak kişinin kendi yetki ve sorumluluk alanına giriyor.

Tavuk_suyu_ Yanlış kişiyi etiketlemişim sana cevap vermek istemiştim

Ev kredisi arabası kredisi kullaniyormusunuz

Promosyonun dinen sakıncalarından daha büyük bir sorununuz var ona odaklanın bence. Şu eşim çalışmama izin vermiyor konularını hayret içinde okuyorum. Siz çocuk musunuz, eşiniz veliniz mi sizin? Bu konuda kararı neden ona bırakıyorsunuz?

Ev kredisi arabası kredisi kullaniyormusunuz
Katılım bankalarından aldık normal krediye bulaşmadık hiç

Belki tepki çekeceğim ama sizin ihtiyacınızı doğru düzgün karşılayamayan birinin bu parayı bağış yapacağım demesi hiç mantığıma uymuyor. Her türlü sizi hoş eder o zaman zaten istediğini yapsın.

Malesef sıkıntı içindeyim o konuda bir çok yere de iş başvurusu yaptım bir dönüş alamadım. En iyisi en mantıklısı bir iş bulup çalışmam

E bankalar sizin maaş kartlariniza yatan paranın faizinden dünyaları kazanıyor. bu sadece koca pastadan sizinle paylasilan minik bir pay. O zaman maaşları da bankadan almayın, bu çarka ortak olmayın:)
Ya da kredi kartı kullanmayın, kredi çekmeyin...
Bir şeyi taksitli ödeyince de faiz isliyor
Modern dunyada tonla bizim zararimiza olan şeye faiz ödeyip zarar ederken bir kere kâr edecek fırsat olmuş, onda da "faize bulasamam, almayacağım" demek bence mantıksız. Ki sen almazsan o para durduğu gün kadar işlenecek bankada,yine faize bulaşmış olacaksın. Ya da haram olduğunu düşünüp 'alip fakire fukaraya vereyim' deseniz o da yanlış,çünkü kendine yakıştıramadıgini başkasına vermiş olacaksin. Dinde bununla ilgili de hukumler var
O yüzden bence en iyisi alıp yemek

Eşiniz için söyleyecek tek bir güzel kelimem olmadığı için, eşinize yorum yapmayacağım.

Yumruğunuzu masaya vurmak ve evlatlarınızla kendi haklarınıza sahip çıkmak için ne bekliyorsunuz ?

Promosyon parası için İslam hukuku hocalarının fetvalarını dinleyen kocanıza şunu söyleyin eşinin ihtiyaçlarını gidermek zorunda.

Hele ki sizinki sağlık, zorunluluk. Promosyon parasını yine verirse versin.
Ama sizin sağlık ile ilgili ihtiyacınızı gidermek zorunda.
Bir insan dişini yaptırmak için kocasıyla da cebelleşmemeli.
İslâm'da yeri yok.

Devlete gittiniz mi işlemler sadece özelde mi yapılabiliyor?

Bu arada gidip çalışın şöyle adamların ağız kokusunu çekeceğiniz kendinize hayat kurun. Onun size layık gördüğünde daha iyi hayat yaşarsınız.

Ayrıca git çektir demesi kolay eksik dille hayat kolay mı? İnşallah kocanız olacak cimrinin, bencilim kendi dişleri dökülür. Siz de kapının önüne koyarsınız.
Çok sinirleniyorum ya böyle insanlara.
Promosyon helal değil ancak karısının ihtiyacını gidememek de haram. Hangi kitapta yazıyor eşe kötü davranmak?

Katılım bankalarından aldık normal krediye bulaşmadık hiç

Günün birinde evliliğiniz sona ererse, eşiniz ayrılmaya karar verirse ,kusura bakmayın sizin ayrılabileceğinizi veya ayrılmak isteyeceğinizi düşünmüyorum; size ve çocuklarınıza haklarınızı neye göre verecek acaba ?

Ayni şeyin laciverdi
Ona bakarsaniz Ülke islamla yonetilmedigi icin, dar-ul harptir ve imam-"ı Azam'a göre dar-ul harpte Müslüman faiz yiyebilir.

O zaman farz namaz da kılınmaz.
Fetva yeri burası değil ama malın satılması, paranın satılması ikisinin arasında fetva farkı var. O sebeple bilmediğimiz konularda konuşmamakta fayda var. (bu işin eğitimini almış bir insan olarak söylüyorum)

Kişiler fetvayı uyar uymaz o onların bileceği iştir. Bu kadar kalabalık ve her görüşten olan insanın bulunduğu bir platformda tartışmaya lüzum yok. Yanlış bilgileri aktarmaya da gerek yok. Kişisel hassasiyeti olanlar için il müftülükleri, İlahiyat fakültesi İslam hukuku hocaları, din işleri yüksek kurulu vs... Gibi pek çok yerden öğrenebilirler.

Böyle çıkarcı adamlar İslam'a göre vermezler. Ancak kendilerini düşünürler.

Bu haksız kazanımı yapan bankalar hiç düşünmez sizden aldığı faizlerin, işlettikleri paraların günahını. Sonuçta bu promosyonla sizin paranız size yatırılıyor ve bu para bankalar için sadaka parası bile değil. Madem her şeyi dini kurallara göre yaşıyor eşiniz, dinen evde ihtiyacı varken dışarı saçılmayacağını da bilir. Bu paralar bankaların size karşı yaptığı haksızlığın küçük bir geri iadesi.

Yazık karısının dişinden önce araba düşünen bir adamla evlisiniz.
Eşimde alacak biz kullanacağız bir kısmını çünkü yeni evlendik ihtiyacımız var, bir kısmını hayvanlara mama almayı düşünüyoruz.

şu laflardan o kadar sıkılıyorum ki. saçma sapan kıyaslar. normalde bankalardan maaş almak da sıkıntı ama bu benim elimde olan bir şey mi? Şu an istesem de istemesem de oradan almak zorundayım maaşımı ki o benim alın terimle kazandığım bir para. normalde elden alsak ne ala ama alabiliyor muyum? hayır. yapacak bir şey yok. insanlar ellerinden geldiğince yapmamaya çalışıyor işte. bunu anlamanın neresi bu kadar zor? bir insan bir şeye haram dediği zaman "e ama bu da haram neden yapıyorsun, şu da haram yapma." o zaman demek sığlık. herkes elinden geldiği kadarını yapabiliyor işte. Benim bir şeye günah demem onu işlememe engel olmuyor. basit mantık. bir şeye haram deyince otomatik püripak olmuyoruz. müslüman olan birisi haram olan bir şeye kendi mantığına göre haram değil diyemez, müslüman olmayan da müslüman değildir zaten onu bağlayan bir şey de yok. bir müslüman promosyon kullanırken de kredi kullanırken de bunun haram olduğunu bilerek kullanır. günahı da kendini bağlar.

Böyle çıkarcı adamlar İslam'a göre vermezler. Ancak kendilerini düşünürler.

Sorun adamda(!) değil ki.Kadının haklarını korumak için, adamın karşısına dikilsek; kadın dönüp bize bağırır ve suçlarsa şaşırmam.

Konu sahibinin kendi hayatını ve haklarını hiçe sayıp; 2 evladının da hakkına girmeyi umursamamasını okuyup, sinir olduğumuzla kalıyoruz sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…