Ramazana -10 kg ile girme günlüğüm 💪🏼

18:30 akşam yemeği
1.5 kepçe corba
3 köfte
1 tk köfte sosu
Salata, yoğurt.

10:30a kadar oruc dönemine girdim.
sutlaacc devammı canım
Akşam tarhana çorbası
Izgara tavuk ve bol salata.

Ama ara öğünde dışardaydım tatlı yedim Ve sade filtre kahve

Akşam tarhana çorbası
Izgara tavuk ve bol salata.

Ama ara öğünde dışardaydım tatlı yedim Ve sade filtre kahve
Olsun canım biraz böyle deneyelim bakalım gece yemediğimiz sürece gider belki. Arada yeriz tatlı falanda iyice herşeyden kısıtlamadan dozuyla birde akşam olmamak kaydıyla bakalım nasıl olcak

Olsun canım biraz böyle deneyelim bakalım gece yemediğimiz sürece gider belki. Arada yeriz tatlı falanda iyice herşeyden kısıtlamadan dozuyla birde akşam olmamak kaydıyla bakalım nasıl olcak
Aynen öyle akşam yememek lazım İnşallah güzel olacak

Kahvaltım 12.00
Peynirli tambuğday ekmeğinden sandviç
Kakaolu süt

HasTa olduğundan dolayı geçiştiriyorum sadece öğünleri hazırlayacak mecalim yok. Yoksa güzel sağlıklı bir kahvaltı tabağı olmalıydı

Akşam yemeği 18:30
1.5 kepçe tarhana çorbası
2 servis kaşığo karnıbahar mantısı
1 kandil simiti

2 lt su olmuştur şu ana kadar.
Oruca girdim

Bugün yediklerim
12:00
2 tavada yumurta
1 dilim ekmek
1 kk peynir
1 tk bal

Ara
1 avuç kuru üzüm
Türk kahvesi

Akşam 17:00
Çiğköfte dürüm
Ayran

Orucum başladı an itibariyle.
3 lt su tamamlıycam

7 şubat
11:00
Yulaf lapası

Ara
Türk kahvesi
2 kare çikolata

18:30
1 kase çorba
4 dolu yemek kaşığı ıspanak
Turp
Yoğurt

Su 1.5 lt şuanlık

Merhabalar...
Yolunuzda kolaylıklar dilerim.

Ben de Eylül 2020'de 96 kilo ile sağlıklı yaşam serüvenine tıpkı sizler gibi heyecanla baslamistim. O günden bu yana toplamda 39 kilo vererek 57 kiloya ulaştım. Bu arada yaşım 54 ve nörolojik bazı sağlık sorunlarim var+menopoz.

Naçizane tavsiyem, surdurebileceginiz bir beslenme programıyla ilerleyin. Sabırlı ve azimli olun. Yine devam ettirebileceginiz bir spor programınız olsun. Ben bu kadar kiloyu sağlık problemlerinden dolayı aralıklı olarak bırakmak zorunda kalsam da, yürüyüş ve Leslie ile verdim. Şimdilerde ise aletli pilatese basladim, evde de yoga yapıyorum. Günlük 1 saatlik yürüyüş veya 3 mil Leslie mutlaka yapmaya çalışıyorum. Sağlık sorunlarim da kilo verme ve egzersizle çözüldü gibi.

Bu süreçte bol bol sebze, yeşillik, kırmızı et, beyaz et, bakliyat, ev yapımı yoğurt, kefir, ayran, yumurta, kabuklu kuru yemisler, yeşil çay, sade Türk kahvesi, diğer bitki çayları ve illaki SU tükettim. Ağzıma attığım her gıdanın kaydını tuttum, hâlâ da tutmaya devam ediyorum.

Ben kilolarımdan 3 ana, bir veya 2 ara öğün yaparak kurtuldum. Daha sonra bunu 2 ana-2 ara öğüne, daha sonra 2 ana-1 ara öğüne, şimdilerde ise sadece 2 ara öğüne çevirdim. Yani kademeli ilerledim ve çok rahatım. Kan degerlerim çok iyi, kemik ve kas kütlesi, metabolizma yaşı çok çok iyi. Allah'a şükürler olsun.

İnst'da drrenginborekci'yi takip ediyorum. Bilime dayalı, herkesin anlayabileceği şekilde yazılmış paylaşımlarını, biyoloji dersi tadında okuyorum. Kendisinden çok şey öğrendim.

Ben başardım, herkes basarsın, sağlığına ve aynada istedigi görüntüye kavuşsun istiyorum.

Ara ara buralara geliyorum, sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım.

Maşallah diyorum size büyük azimle başarmışsınız tebrik ederim

Ben çok fazla kurallara bağlı yaşayamıyorum ya. Sadece diyet değilde sağlıklı yaşam endekslemeye karar verdim kendime beyaz ekmeği kesip akşam yemelerinide keserek birşeyler yapmak istiyorum. Benim normal düzenimde 2 ana 1 ara öğündü ama gece yemem çoktu malesef. Şimdi geceyi kesip şuanda 2 Ana 2 ara öğün şeklinde besleniyorum akşam en 7den sonra ağzıma sıvı harici birşey almıyorum. Bu birkaç gün rahatsızlığımdan dolayı tam konsantre olamadım ama bugün tam anlamıyla başladım inşallah. Uzun bir yok var önümde ama ilk hedefim 10 kilodan bir sıyrılmak
Teşekkür ederim desteğiniz için

Tecrübe ettiğim kadarıyla bu işte süreklilik önemli. Yediklerimizle değil, YEMEDİKLERİMİZLE kilo vereceğiz veya koruyacağız. İşlenmiş ve paket gıdalardan uzak kalınca, kilo verme de kendiliğinden oluyor.
Bu arada teşekkür ediyorum. İnşallah hedefine kolaylıkla ulaşırsın.

Evet bende kendimi onu endekslemeye çalışıyorum bu aralar. Dışardan yemeleri bırakmayı ev yemeklerinin ne güzel ne kadar sağlıklı olduklRını beynime işlemeye çalışıyorum.
Birkere bozunca al işte gitti diyet diyip yemeye gömülme olayını çok şükür bıraktım. Yesemde devam ediyorum. Ama şu gece yeme ve sağlıksız şeyker yeme isteğimden de bir kurtulsam

10 şubat
1 br limonlu su
1 tk arısütü bal polen karışımı

Kahvaltı
2 yumurtada omlet
1 kare beyaz peynir
4 zeytin
3 dal roka

Bir haftadır dikkat etmediğimden doğru dürüst yine kilom sabit

14 şubat

Kahvaltı;
1 kk peynir
1 tavada yumurta
4 zeytin
3 dal roka
1 tk kahvaltılık salça
2 kızarmış dilim tb ekmeği

Ara
Türk kahvesi
2 kuru incir

Akşam
1 karnıyarık
2 yk pilav
Salata
1kase yoğurt

Su 2.5 lt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…