Resimlerle sağlıklı beslenme :)

bir yerden başlamam gerekiyordu,buraya da çalışmaya başlıyorum yazınca daha motive oldum :)) teşekkür ederim canım :))
Aynen ben de kararlılığına hayranım. İnşallah hem master yapıp hem kilo verip fıstık gibi olacaksın
teşekkür ederim Esracımm,ben de senin şuan ki kilona hayranım.. :)) inşallah canımmm

Son düzenleme:

Merhaba.
Henüz sadece ilk sayfayı okudum, ilerde neler olduğuna dair hiçbir fikrim yok. Çok güzel bir motivasyonla başlamışsın ve hepimizin aklındaki aynı sorularla, ben hala o cevapları bulamadım. :)

Korkumdan aynalara bakmıyorum bile, orda bir başkasını görüyorum.
Ama düşünce tarzlarımız kesinlikle aynı. Başkalarından gelmiyorsa, duymak istediklerimizi kendimiz söylemeliyiz. Sonuçta dünya üzerindeki en önemli fikirler ve sözler kendi sözlerimiz değil mi?

Ta 2 sene önceden bayıla bayıla aldığım bir tişörtüm ve elbisem var. Bir ara giyebiliyordum ama daracık oluyordu ama yine de giyiordum. Ama hala üzerime yakışarak giyemedim onları. Gerçi çok yerinde bulduğum bir tavsiye üzerine hepsini dolabıma, gözümün tam önüne astım. Aslında ne kadar çok ve ne kadar güzel kıyafetim olduğunu hatırlayayım diye... :) Fotoğrafını merakla bekliyorum.

Aslında kendinden uzaklaşmak o kadar kolay ki... Bize hep kendimizin önemsiz olduğu öğretildi. Önemli olan şey toplumun ne düşündüğüdür, önemli olan ailenin ne istediğidir, hep bunlarla büyütüldük. O yüzden asıl zor olan kendinle barışmak ve mutlu yaşamak. Attığın bu ilk adımların devamının gelmesini dilerim. :)

Özel olduğunu söyleyen o sesi sakın ola kulak ardı etme. Bir kere bile dinlemezsen sana küsmeye başlar ve sen gereçekten de özelsin, kim ne derse desin.

Ben bunu birkaç yıl önce denemiş ve kilo almıştım. O aralar diyetisyene gidiyordum, yani çok düzenli yiyordum ve her gün en az 3 saat yürüyordum.

Oluyor öyle. Benimki de bana aynılarını diyor ama son 1,5 yılda 12 kilo aldım ve daha çok kavga etmeye başladık ve bana daha kaba davranmaya başladı. Bunu söyleyince hep inkar ediyor ama bence istemli ya da istemsiz erkeklerde öyle bir davranış var.

Dediğin gibi öyle olmak hiç kolay değil. Onlar da bizim yaşadıklarımızı yaşıyor ama o sorunlara bizden farklı yaklaşıyorlar. Biz bahaneler üretirken onlar çözümler üretiyor. Fark bu bence. Bence evlilik kadınlar için büyük tuzak. En azından koca bulmak üzere yetiştirilen kadınlar için. Bunu inkar etmeye gerek yok, büyük çoğunluğumuz öyle yetiştiriliyor. Açık açık bir şey denmeyenler, okumaya teşvik edilenler bile mutlaka "Ama sen böyle yaparsan kim seni alır? Kaynananla nasıl anlaşırsın?" laflarını duyuyorlar. Evliliğin son olmadığını bilmek lazım. Kocayı bulunca hayat sona ulaşmıyor ve o kocanın kalacağını kimse garanti etmiyor. Herkes karşısında güzel ve mutlu birini görmek ister, kadınlar da buna dahil.

Ben her zaman burdayım. :)

Ne güzel bir sonuç bu.
Geriden geriden okuyorum ama umarım pot kırmıyorumdur. :26:
2 haftada 4 kilo çok güzel. Hepsi yağ olmasa bile moral için harika bir sonuç. İstenince başarıldığının kanıtı.

Aynı durumdayım ve arkadaşın kesinlikle haklı. Kendi ayakları üzerinde durmak demek, sadece kendi parasını kazanmak demek değil. Her anlamda kendine yetebilmek ve gerçekten mutlu olabilmek için öyle olmak gerekiyor.

BBC'nin beynin işleyişi ile ilgili bir belgeselin izlemiştim. Orda şöyle diyordu "Beyin kendi kendini değiştirebilen tek organdır." Aslında her karakteristik özelliğimiz bir alışkanlık meselesi. Dağınıksak, hep dağınık olduğumuz için, beyin dağınıklığa alışkın olduğu için... Yani buğday tarlasında hep aynı yolun üzerinden yürüyoruz ve orda bir iz oluşturuyoruz. Beyin de onu takip ediyor. Ama derli toplu olmaya karar verip günlerce bunu uyguladıkça yeni bir yol oluşmaya başlıyor ve eğer o davranışı yeterince tekrarlayabilirsek, yeni büyüyen buğdaylarla eski dağınık yolumuz kapanırken, derli toplu yeni yolumuz açılıyor. Yani her şey aynı davranışı tekrar etmeye dayalı.

Bunları başkalarından duymaya o kadar ihtiyacım var ki... İyileşen insanlar beni iyileştiriyor. İnanır mısın, belki de 10 yıldır herkese bu yazdıklarını anlatıyorum. "Hepimiz kötü çocukluk yaşadık ama artık büyüdük, kimseyi suçlayamayız. Yaralarımızı kendimiz iyileştirebiliriz, kontrolü elimize alabiliriz." Ama kimseye anlatamıyorum, galiba insanın bunu kendi keşfetmesi gerek. Bazı yaralar acısı hafiflese de kalabiliyor ama büyük çoğunluğu iyileşiyor ve daha mutlu bir insan oluyorsun. Sorunlarıyla kendi başa çıkabilen bir insan...

Sonuç tabi ki harika, çünkü ilk verdiğin kilonun arasında bol bol su vardı ama sonrasında verdiğin kilolar yağ oluyor. Sonuç harika ve doğal, beklenen sonuç. :)

-----------------

Onlardan biri de benim. Sanırım onlara ulaşmak, bir şans daha vermek için mesaj attın ve yine onlardan biri de bendim. Çok iyi geldi mesajın. Ben yalnızlıktan bıraktım. Normal hayatımda destek olan kimse olmadığı için internete geldim ama burda da ihtiyacım olanı bulamadım. Sonuç alamadığım zaman dikkate alınmamak kalbimi kırıyordu, özellikle benimle birlikte devam edenler sonuç alırken. Öyle bir hale geldim ki insanların beklentilerini karşılayamadığım için bıraktım. Oysaki o günlüğü kendime yardımcı olması için açmıştım. Sayende bunu hatırladım ve geri döndüm. Kimse yanımda olmasa da ben kendimin yanındayım ve devam ediyorum.

bir de benim en büyük zaafım kusursuzluk. Harika rejim yaparken, yarım dilim börek yesem bir anda tepetaklak oluyor her şey, bir sürü kaçamaklar doluyor. Ama onu da yapmıyorum artık çünkü bunu fark ettiğimden beri kusursuz rejim yapmaya çalışyorum, artık nasıl oluyorsa...

Başkaları bıraktı diye aynısı sana olacak diye bir şey yok. Yanında sana destek olanlardan güç alarak devam edeceksin, 1 kişi bile yanında olsa ondan güç alacaksın. Gün gelir tek kalırsan, yanına yine birileri gelene kadar kendi kendine yetmeye, devam etmeye çalışacaksın, moralini bozmayacaksın.

Aslında her şeyin kaynağı kendin olamamak. Niye o serbest günleri ilan ediyoruz? O kadar güçsüz hissediyoruz ki yiyerek güç toplamaya çalışıyoruz. Aslında güçsüzlüğümüzün kaynağı kilolarımız değil. Mutsuzluk ama nasıl mutsuzluk? Kocam bana ilgisini kaybetti, arkadaşlarım beni terk etti mutsuzluğu değil; istediğimiz kişi olamama mutsuzluğu... Hepimizin ruhuna kazılı bir şey var. Kimimiz dalgıç olmak istiyor, kimimiz müzisyen ama bize bunları gözardı etmemiz öğretiliyor. "Hayal kurmayı bırak da derslerine çalış." "Git adam gibi bir iş bul."

İşte başkalarının oyunlarına kanıp kendimizi terk edince mutsuz oluyoruz. Niye zayıf olduğumuz zamanlarda her şeyin çok güzel ama şişman olduğumuz zamanlarda çok kötü olduklarınız söyleriz? Çünkü her şeyin çok güzel olduğu zamanlar gerçek benliğimize yakınlaştığımız zamanlardır ve artık yemekten güç alma ihtiyacı hissetmeyiz. Bir şeyler kontrolden çıktığında da yine yemeye başlarız. Bence sorun bu. Bence her şeyden önce düzeltilmesi gereken şey de olmak için doğduğumuz kişi olmak. Paraya ihtiyacımız varken işimizi bırakmak zorunda değiliz. Ama dalış kursları için para ayırabiliriz. Kendimize gitar alabiliriz. İstediğimiz şeyi hobi olarak yapmak bile bizi mutlu edecektir. Üstelik belki bir gün o hobi bir iş kapısı açar. İlahi güçler yaptığımız şeye olan sevgiyi ve isteği duyar ve bize bir fırsat vermeye karar verir. Ama önce o fırsatı kendimize vermeliyiz. Eğer korkmayı bırakıp kendimiz olmaya başlayabilirsek bence geriye kilo kalmaz.

Merhaba.
Henüz sadece ilk sayfayı okudum, ilerde neler olduğuna dair hiçbir fikrim yok. Çok güzel bir motivasyonla başlamışsın ve hepimizin aklındaki aynı sorularla, ben hala o cevapları bulamadım. :)
merhaba canım hoşgeldin :)) hepimizin derdi aynı aslında kendimizi unutmak.. ve hepimizinki aynı kapıya çıkıyor;hatırlamak :)) o an nasıl oldu bilmiyorum ama seninle bir şekilde iletişime geçmek istedim.Belki buna ihtiyacın oldugunu hissettim :)) bu zor bir yol ve bu yolda hepimizin destege ihtiyacı var.. çevremiz artık bize inanmıyor olabilir veya destegini göstermiyor,bizi yanlız bırakıyor olabilir ama hiç bilmedigimiz tanımadıgımız biri bize inanıp bizim ihtiyacımız olan destegi verebilir..biz bu kadar kişi kadınlar kulübünde işte bu yüzden varız :))

Son düzenleme:
Iyi ki varsın canım. Her ne kadar senin kadar istikrarlı gidemesem de ilham kaynağım oldun.bu kilolar gidecek ümitsizlik yok. senin sayfadan bunu ogrendim. Ve daha bir çok şey.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
canım benim teşeşkkür ederim iyi ki sen de varsın.. birbirimize destek oluyoruz:13:

Bugün tüm gün dışarda yedim ve sanırım bu bir ilk oldu.sabahın 7 sinde çıkıca evde kahvaltı yapamadım.sabah ve ögle için evden biber salçalı kaşarlı tost hazırladım.akşam yemegini de 4 gibi yedim, az yedim(protein ve 1 dilim ekmegimi yemedim) ve sonrasında çok acıktım bir ara ögün daha yaptım..

Bugün yediklerim:
sabah:tost
ara:2 bisküvi ve kahve
ögle:tost
ara:1 küçük muz,10 badem 2 parça çikolata
akşam:1 kepçe çorba,bir kase salata
ara:2 dilim peynir domates

iki saat ing çalıştım ama çok zor oldu.buraya yazmasam hayatta çalışmazdım bu kesin.. söz vermek ne kadar kolaysa sözü tutması da o kadar zor..:106:

İnan ki sen de bana iyi geliyorsun...

Bugün yediklerim:
sabah:2 dilim kızarmış ekmek,labne,domates,salatalık,zeytin
ara:1/2 muz,4 çilek,2 kayısı,10 badem,1 parça çikolata
ögle:1 kase sarı mercimekli karabugdaylı çorba,1 tabak pırasa sote üzerine kaşar,1 dilim ekmek
ara:kayısı hoşafı(çok az şekerli)3 ceviz
akşam:balık,pırasa sote,mantar

Bugün 1 saat yürüyüşümü yaptım,şimdi de 2 saat ing bitti.. hayatımı ertelemedigim için mutluyum

Merhaba.okadar guzel yaziyosunki giremedigim zaman nasil birseyler yazdigini merak ediyorum.normalde insanlarla diyet konusurum ama senin sadece yazini okumak geliyo icimdem.nasil boyle guzel yazabiliyorsun.?surukleyici:) we konusurkende eminim kendini sikmadan dinletiyorsundur.sen anlattikca insan kendinden birsey buluyor. Hangi bolum okudun ne mezunusun bu k adar guzel anlatabilmeyi neye borclusun ogrenebilirmiyim..?Daha oncr bunu yazmak istemistim ama suan dayanamadim en sonunda. Iyi aksamlar dilerim.

Son düzenleme:

merhaba yine güzel zamanlama ve ilaç gibi gelen cümleler.. çok teşekkür ederimmm.daha önce bol bol günlük tutardım(tabi kimse okumadıgı için bilemiyordum) şimdi siz söyledikçe ve ben de okudukça fark ediyorum. iyi bir gözlemci ve dinleyiciyimdir.. nasıl oluyor ben de bilmiyorum ama dönüp eski yazdıklarımı okudukça bunları ben mi yazdım diyorum ve ben de begeniyorum.. :)) bölüm söylemesem :) edebiyat degil ama :)) ben de iyi akşamlar dilerim..

Bence en guzel sozleri duymayi hakediyorsunuz abartmiyorum inanabilirsiniz.sizi okumaya doyamiyorum.2 bucuk yasinda kizim var onu uyutupsize bakmaya giriuorum.kacinci defa bastan baslayarak okudum bilmiyorum. Her defasindada ayri bir keyif. Tanimadan sizi tanidim aslinda.

canım nasılsın ben kendimi iyi hissetmiyorum biraz yorgunluk var
3 gündür yemekten sonra uyuyorum bugünde uyumamak için uğraşıyorum
neyse yarın spora gidecem inşallah belki enerjim artar

ne mutlu bana.. kendi yaralarımı iyileştirmek için yazarken şimdi benimle beraber o yazları seven arkadaşlarım varnasıl biriyim peki? ordan nasıl gözüktügümü gerçekten merak ettim:)))

canım nasılsın ben kendimi iyi hissetmiyorum biraz yorgunluk var
3 gündür yemekten sonra uyuyorum bugünde uyumamak için uğraşıyorum
neyse yarın spora gidecem inşallah belki enerjim artar

canım ben de sıkıntılyım reglim gecikti hem ruhen hem fiziken patlamak üzereyim inanılmaz hassasım.olsam da kurtulsam.. sen de yoruluyorsun demek ki vücudunun dinlenmeye ihtiyacı var.. neyse okulların kapanmasına az kaldı sonra rahatsın degil mi? :))

Bugün yediklerim:
sabah:tost,domates,salatalık,zeytin
ara:1 orta muz,2 bisküvi,2 parça çikolata
ögleeynirli sandiviç
ara:1 avuç leblebi
akşam:1 kase mercimek çorba,balık kokoreç,pırasa sote
ara:1 parça çikolata

Bugün fazladan 2 parça çikolata yedim.az kalsın sabah ki ara ögünde bütün çikolata paketini bitiricektim.Regl olamamak hem stres hem de tatlıya düşkünlük yapıyor maalesef ama tuttum kendimi mutsuz olmamak için.yarın fazladan yedigim 2 parça çikolata için yarım saat fazla yürüyecegim.. eve geç ve çok yorgun geldim .1,5 saat ing çalışabildim.yarın a yarım saatte orda ekleyecegim.2,5 saat ing 1,5 saat yürüyüş yarın beni bekler:126:

Son düzenleme:
ne mutlu bana.. kendi yaralarımı iyileştirmek için yazarken şimdi benimle beraber o yazları seven arkadaşlarım varnasıl biriyim peki? ordan nasıl gözüktügümü gerçekten merak ettim:)))

Merakinizi giderim kendinize kattiginiz degri aslinda kendimize katmamiza vesilesiniz bilmem anlatabildimmi?hatta suan ancak fırsat bulabildim oyle sik sik girememde sunu soylemeliyim banada birseyler katiyrsunuz uyumam gerekirken size yazmak ilacmis gibi geliyo. Olumsuzu olumluya cevirebiliyorsunuz sizi tebrik ederim.daima mutlu olun.yazmayi birakmayin bizde szden mahrum kalmayalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…