Resimlerle sağlıklı beslenme :)

eger eylül bittiyse benim için yıl bitmiş yeni ve güzel bir yıl başlamış demektir.. 15 yıldır her yıl acısı azalıyor gibi gelse de aslında hiç geçmeyen, yıldan yıla büyüyen bir acı, eksiklik, kalp agrısı.. eylül bittiyse (ooooooh beeeee) başlasın 1 Ekim..

meraki mi mazur gorun ama size eylül 29.30 neden acı geliyor özel değilse paylasablrmsnz

Son düzenleme:
biraz bu ara yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum size..eylül ayı lanetli gibi bir ay benim için.kaderimi degiştiren 2 büyük olay bu ayda oldu benim.. ve ben bunu bu yıl daha az hissetmek için elimden geleni yapmaya gayret ettim.kendimi kontrol etmeye,etkilenmemeye düzenimi bozmamaya çalıştım.. hatta bunu yaparken kendimle gurur duydum "bak nasıl kontrollüyüm hem psikolojim, hem beslenmem açısından" diyordum ama sonra fark ettim ki ben akıntıya karşı kürek çeken bir kayıkçı gibiydim.ne kadar ugraşsam da yine de akıntıya dogru gidiyordum.tıpkı eskisi gibi..yani hiç bir fark yoktu eski yıllardan..bende dedim ki "madem ne yaparsam yapayım akıntıya dogru gidiyoum bu sefer kendimi akıntıya bırakayım" bıraktım kürekleri..bıraktım kendimi..ve böyle yapınca özgürleştim.beni engelleyen tüm engeller kalktı bir anda..sonuçta yaşadıgım şey her sene olan bir şeydi.. bu geçici bir durumdu.geçicekti… ve ben kendimi rahat bırakınca başladım rahatça yemek yemege.. hemde özgürce.. evet evet özgürce ne istersem ne kadar istersem herşeyden yedim..hep diyordum "çooook uzun zamandır yeme atagı geçirmedim" diye..bu sefer de geçirmedim ama çok yedim.hatta karnım agrıdı çok yemekten..ama "bu yediklerim bitmeli" krizine girmedim hiç.ne zaman tadına doydum o zaman bıraktım.yeme atagının çevresinde dolaştım ama düşmedim.. şu bir kaç günde bir kaç kilo alacak kadar yedim.. kendime anlayışlı davrandım ve vicdan azabı çekmeden yedim..çünkü geçicekti ve geçti..her zamankinden daha kontrollü daha rahat geçti..gene hüzünlü ,gene acılı ama bunlara ragmen huzurlu geçti.. dün ölüm günü, bugün dogum günü derken geçti işte.... hayat böyle zıt böyle acımasız gözükse deee hayat sevdiklerimle güzel, hemde çok güzel..

Son düzenleme:
Canım sevindim senin adına. Fazla yesen bile kontrollü olman ve yeme atakları geçirmemen çok güzel. Önümüze bakıyoruz. Kendimizi baskilamiyoruz. Ben de senin uyguladığını deniyorum şu an. Diyet yapmıyorum listelerim yok. Kendimi kastikca daha çok yiyorum bunu fark ettim. Bi süre böyle devam edicem.

MEVSİMLERDEN ROMA "START UP"
1. GÜN:
sabah:2 dilim kızarmış ekmek,2 krem peynir,kırmızı biber,5 zeytin
ara:latte,1 kurabiye
ögle:2 etimek,2 krem peynir
ara:1 büyük armut
akşam:taze fasulye,cacık

ha şimdi ha sonra diye diye bugüne geldim : ) bugün başladım ve 30 dk tempolu yürüdüm

Ben size bayılıyorum ya yaşam enerjiniz kendinizi sevmeniz o kadar güzel ki aramızda 16 yaş var ne su içerm ne yemek doğru düzgün yemek yerim 3 yıl önce 50kgdum şimdi 66 kgyim hiç kimse dönüp bakmıyor bile herkes kilo ver falan diyip duruyor. Kendime bakınca bnm nerem fazla diyorum ayna karşısına gecince nefret ediyom kendimden. Bu sorun sadece kiloyla alakalı değil mutsuz olduğum için kendime değer vermediğim için kilo alıyorum boyum 1,55 göbeğim 6 aylık hamileymişim gibi duruyor. Sizin beslenme tarzınızı seviyorum çünkü hayat boyu devam edebilir zararlı yiyeceklerden uzak duruyorsunuz o kadar abur cubur yiyorum ki gören her öğün bir ekmek yediğimi sanır oysa hiç yemek yemiyom.Haliyle tüm vitaminlerden uzak kalıyorum su hiç içmiyorum yerine kola içiyorum ben berbat bi haldeyim ya hiç enerji isteğim yok sizin 37 yaşında olmanız beni çok şaşırttı bn şuanda hayata karşı çok gec kalmış hissediyorum tükendim sanki

2. GÜN:
sabah: tost,kırmızı biber,domates,maydonoz,6 siyah zeytin
ara: 1 elma,1 çay bardagı leblebi
ögle: 1 kase tarhana çorbası,taze fasülye,2 kaşık yogurt,1 dilim ekmek
ara: 1/2 simit,2 krem peynir (burada ya kek ya pogaça yemem gerekiyordu ya neysee : )
akşam:ızgara hellim,3 kaşık fasülye

vee 35 dk yürüyüş 200 kalori yakış : )

merhaba çok teşekkür ederimmm.. o kadar iyi anlıyorum ki sizi..ben de çok zor su içiyorum.hiç içmeden yaşayabilirim ama içincede içesim geliyor.. insan kendini kilolu görmeye alışıyor..hatta bununla ilgili bir şey yazmıştım daha önce.ayndaki biz 2 boyutluyuz halbuki insanlar bizi üç boyutlu her açıdan ve hareket halinde görüyor..o yüzden bizden daha önce fark ediyorlar kilo aldıgımızı.ben kendimi her açıdan en iyi alışmerkezinde gezerken magaza içinde aynalara bakarak görüyorum,bir de fotografımı çekiyorum.ikisi de neysem onu söylüyor bana neden hayata karşı geç kalmış hissediyorsunuz?niye 37 yaşıma oluşuma şaşırdınız şimdi merak ettim?inanın kendimi 25 hissediyorum,belki oraya da öyle geliyordur, o yüzden şaşırdınız belki : )siz de 21mişsiniz niye geç kalasınız ki??

Son düzenleme:
Yaşam enerjiniz azminiz hayattan keyif almanız... ben bunların hiç brini yapamadığım için kendimi yaşlı hissediyorum konuşma tarzınız düşünceleriniz planlarınız emin olun siz 25 değil 22 bile gösteriyosunuz

zor zamanlar geçirdiginizi okudum ve böyle zamanlarda hepimiz kendimizi yorgun bitkin hissederiz..yani depresif.. sizde de bunu gördüm.lütfen kendinizi bırakmayın.keyif aldıgınız şeyleri yapın..ben 22 yaşımda yapmam gereken şeyleri yapıyorum şu an..esas benim geç kalmış hissetmem gerekir ama inanın hissetmiyorum.hayatta geç ya da erken yok bence..sadece şu an var.şuanın, yaşamın, keyfini çıkarın.. hayat gerekten güzel ve bu hayatta kötüler kadar iyi insanlar da var..gözünüz hep güzellikleri görsün..

Ne güzel yazmışsın. Evet bu dünyada şu an var ve biz gelecek endişesi yada geçmiş uzuntusuyle ani kaciriyoruz.

3. GÜN:
sabah:2 dilim ekmek,peynir,domates,sütlükahve
ara:2 incir,2 parça çikolata
ögle:3 minik ev pogaçası,2 kurabiye
akşam:2 dilim pizza,1 kurabiye

kaçamak oldu bugün

Kaçamaksiz diyet mi olurmus ☺☺önemli olan kaçamak yaptıktan sonra aman nasıl olsa bozuldu diyip salmamak. Sen de bu işi gayet güzel yapiyosun. Kaçamak da yapıyorsun ertesi günü telafi yapıyorsun. Diyetisyenim önemli olan ka ama yapmamak değil hepimiz İnsanız ve illaki yapabiliriz önemli olan telafisi hayatımıza sokabilmek demişti. Ben işte bunu başaramiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…