Resimlerle sağlıklı beslenme :)

bu sabah tekrardan yürüyüşe başladım.. biraz yavaş yürüdüm geçen yürüyüşlere göre ama olsun hareket ettim yaa 60 dakikada 353 kalori yaktım yaa açık hava, hareket etmek,ter atmak ve en önemlisi vücudum için iyi birşey yapmış olmak harika bir duygu

Yürüyüş parkurunda yürümek gibisi yok yaaa. Hele Bi de yeşilse insan saate bile bakmaz yürür. Benim o fırsatım yok ise gidip gelirken yürüyorum

süpermiş bu benimde yürüyüşe başlamam gerkiyo ama dersim sabah erken
yarın akşama yürüyüşe çıkayım inşallah

Yürüyüş parkurunda yürümek gibisi yok yaaa. Hele Bi de yeşilse insan saate bile bakmaz yürür. Benim o fırsatım yok ise gidip gelirken yürüyorum
olsun canım benim o da gayet iyi amaç hareket etmek

süpermiş bu benimde yürüyüşe başlamam gerkiyo ama dersim sabah erken
yarın akşama yürüyüşe çıkayım inşallah
sen okulda da çok hareket ediyorsundur di mi?

Son düzenleme:
9bugün yediklerim:
sabah:65gr ekmek üzeri lor peyniri kurutulmuş domates,nane,salatalık,zeytin
ara:1 elma,1 mandalina,10 badem
ögle:1 kase zerdaçallı sarı mercimek çorbası,1 dilim ekmek,6 kaşık ıspanak sote üzerine biraz lor
ara:4 bisküvi,1 kurabiye,sütlü kahve
akşam:5 kaşık ıspanak sote,1 kaşık süzme yogurt
ara:1/2 çay badragı leblebi,2 parça çikolata

Yeşil mercimek de çok faydalı en zengin bitkisel protein ben dün yaptım ama bizimkiler yemedi

Yeşil mercimek de çok faydalı en zengin bitkisel protein ben dün yaptım ama bizimkiler yemedi
ben de bayılıyorum hem yemegine hem salatasına hem böregine : ) sen nasıl yaptın sulu yemegini mi? eger öyleyse salatasını tavsiye ederim belki onu daha çok begenirler..

olsun canım benim o da gayet iyi amaç hareket etmek

sen okulda da çok hareket ediyorsundur di mi?
evet hareket ediyorum mesela bugün hiç oturmadım
ve eve yorgun geldim biraz dinlenip yürüyüşe çıkayım diyorum ama hiç gözüm almıyo
diyet çok vurdu beni bugün
karnım acıktı

ben de bayılıyorum hem yemegine hem salatasına hem böregine : ) sen nasıl yaptın sulu yemegini mi? eger öyleyse salatasını tavsiye ederim belki onu daha çok begenirler..
Ben yemegini yapmustim ama bizimkiler sevmedi .Salatası nasıl tarif alalım annem pilav ini yapıyo o da güzel oluyo

firuzeew canım hemen vereyim tarifini
yeşil mercimek salatası:
2 su bardağı mercimek-
maydanoz-dereotu-
taze soğan-
kornişon turşu-
sirke-limon-
yağ-
nar ekşisi-
pul biber
Mercimeği suda 5 dk haşlayıp siyah suyunu süzüp tencereye yeni su koyup tekrar haşlıyoruz.çok pişmeyecek ve hafif diri olunca altını kapatıp süzüyoruz.Maydanoz,dereotu,taze soğan ve kornişonu küçük doğrayın ve haşlanmış mercimeğe ekleyin.Damak tadınıza göre yağ,limon,sirke,nar ekşisi ve pul biber ilave edip karıştırın diyor tarif ama ben sadece sirke zeytin yag ve dereotu ekliyorum mercimege.ikisini de dene bakalım : )

ben de mercimekli bulgur pilavına bayılırım
mercimekli bulgur pilavı:
Yeşil Mercimek 1 su bardağı
Su 5 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Tereyağı(erimiş) 4 yemek kaşığı

Yapılışı:
Bir tencerede mercimek 2 su bardağı su ilavesiyle haşlanır, ancak pişirmeden ocaktan alınır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. 3 su bardağı sıcak su dökülür, tuz, bulgur, haşlanmış mercimek ve soğan(çigden) ilave edilir. Önce orta, sonra hafif ısıda bulgur ve mercimekler suyunu çekinceye kadar pişirilir (tarif tereyaglı ama ben az zeytinyag gezdiriyorum üzerine) ve kapak kapatılarak demlemeye bırakılır.
ikisine de bayılıyorum : )

10bugün yediklerim:
sabah:2 dilim etimek,1 dilim ekmek(2 dilim etimek 1 dilim ekmege denk)3 krem peynir,6 zeytin,salatalık
ara:1,5 mandalina,3 bisküvi
ögle: peynirli mini sandiviç,latte
ara:2 kurabiye,latte
akşam:ton balıgı,peynir,salatalık,10 patates kızartması(tefal actifry'da)

Son düzenleme:

hergün ufakta olsa bir kaçamagım oluyor maalesef.hani bu olmazsa olmaz gibi oldu resmen.biliyorum beni yavaşlatıyor,moralimi bozuyor ve kendime inancımı azaltıyor bu durum..bir taneden birşey olmaz mantıgıyla ufaktan ufaktan kalorileri alıyorum.ufacık bir mısırın bile kalorisi oldugunu düşünürsek benim günlük kaçamaklarım hiçte masum olmuyor.. benim bir hedefim var.artık daha fazla vakit kaybetmek,kendimi kandırıp oyalanmaya vaktim yok.. şimdi bugün neler yiyecegimi tek tek yazıp bir plan yapıp ona göre beslenmeye başlayacagım.önceden plan her zaman işe yarar.. artık kaçamak yok..

Dün market alışverişimde eksiklerimi alırken ekmekte aldım.ekmek bölümümdeki personele hangi ekmek doygun ve güzel diye sorunca "alman ekmegi" dedi ve ben alman ekmegini dilimletip aldım ama hayatımda aldıgım en pahalı ekmegi almışım megerse..kasada az bi miktar beklerken gözlerim oldu faltaşı : ) neyse gelelim konuya.. kahvaltıda her zaman ki ekmegimi tarttım.birde ne göreyim, ekmegin 1 dilimi 88gr. yani tam 3 dilim ekmege denk.. alman ekmegi meşhurdur tok ve agırdır da ben böylesini ilk defa gördüm..tartmasaydım 2 dilim ekmek (60gr) yedim diye 6 dilim(176gr) ekmek yemiş olucaktım hem de gönül rahatlıyla,bilmeden..yani diyecegim siz siz olun ekmeginizi muhakkak tartın :)

Son düzenleme:

bugün ki 60dk yürüyüşte tamam.. evden çıkması zor ama sonrası harikaaa.. sadece yürüyüş ve ter atmkata degil aynı zamanda düşünmek ve kafa boşaltmak içinde harikaaa..

100. Sayfadayiz süper gidiyorsun alman ekmeği nin niye tok tuttuğu belli oldu o kadar gramaja tok tutmayıp da napsin.
Haklısın canım madem bir hedefimiz var ufak da olsa kaçamak yapmamamiz gerekiyor. Gereksiz kalori gereksiz vakit kaybı. Ahh bi de hayata aktarabilsem

* canım benim çok teşekkür ederim...evet yaa 100 sayfa dolusu resmim ve yazım var burda : ) bugün ben aktarmaya çalıştm : )

11bugün yediklerim:
sabah:meşhur alman ekmegi 60gr : ) 40gr çörekotlu tulum peyniri,6zeytin,salatalık
ara:1 elma,10 badem
ögle:1 kase mercimek çorba,30gr ekmek,1 krem peynir,5 zeytin
ara:4 bisküvi,latte
akşam:kaşarlı mantarlı karides güveç
ara:2 parça %80 bitter çikolata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…