- Konu Sahibi minikgelin
-
- #29.701
Bana daha önce sizinle yaşamak istiyorum demişti. Onun aklı benim evimde bu eve yerleşmeye çalışıyor kadın onu istemediğimi sevmediğimi bildiği halde benim evime gelmek için deli oluyor. Kafaya takmamayı okadar çok isterdim ki ama çok zor bunu yapmak. İki ağlıyor oğullarına bir de bayılıyor numaradan bütün suçlu biz oluyoruz hep hasta heepp hasta hastanelerden çıkmıyor hiç birşeyi yok maşallahın var bile diyor ona doktorlar. Bir keresinde efora girdi gayet de güzel bir şekilde geçmiş anneme diyormuş ki eforu geçemedim ben biliyor musun annem de aleyna geçti dedi demiş ayy guatırım var demiş sonra da lafı değiştirip hemen. Kendini düşkünmüş gibi gösterip baktırmaya çalışıyor. Bu doktorlar da ne cahiller canım hiçbirşeyden anlamıyorlar niye okumuşlar okadar sene bilmem bir türlü bulamıyorlar benim kayınvalideciğimde ne olduğunu. Kadıncağız çoookk hasta.. O kadını evimde görmek istemiyorum tahammülüm edemiyorum sırf o kadın yüzünden o sevimsiz suratını görmemek için eşimden boşanmayı bile aklıma getiriyorum bu aralar çok taktım eşime de annesi yüzünden bir suçum olmadığı halde bana yaptıkları geliyor aklıma sinirden oturup ağlıyorum eşim farkında bana birşeyler olduğunun sorup duruyor yok birşeyim diyorum ama kafam sürekli uyuşuk ben daha önce psikilojik rahatsızlık geçirdim çok zor toparladım ciddi şeyler atlattım tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum
canım öncelikle eşinle olan sıkıntıları ve k.validenle olan sıkıntıları birbirinden ayır. dönem dönem eşlerimize olan tavırlarımız, kızgınlığımız tavan yapabiliyor. O geçicidir, eşine k.validen üstünden yüklenme çok. Ama bence kendini bu kadar bunalmış hissediyorsan, bir psikoloğa gitmende fayda var. Kesinlikle iyi gelecektir
O kadın problem yaratmasa benim eşimle bir problemim olmayacak ki biz gayet mutlu oluruz. Eşimle aramızda iletişim bozukluğu var o benimle konuşmaya çekinir ben de onunla rahat rahat herşeyi konuşamıyoruz birbirimizle bütün bu sorunların altında hep o kadın var. Çünkü ben birşey anlatmak istediğimde ya da birşey düşündüğümde diyorum ki şimdi bu annesi için bir pay çıkarır. Anneme bile canım istediğinde gidemiyorum benim anneme az gidiyoruz seninkine çok gidiyoruz demesin diye evime kimsenin gelmesini istemiyorum çünkü annesini de alıp getiriyor ve misafirlerimi rahatsız ediyor laflarıyla o kadın. bir de ben bir sürü hazırlık yapıyorum canım çıkıyor kendi de yapıyor seninkileri boşver diyor siz sonra yersiniz sürekli etrafına kendini ispatlama beğendirme peşinde gösteriş meraklısı ukala bencil kendinden başkasını düşünmeyen egoist mız mız yalancı cahil mi cahil kafadan hasta kadının teki işte, çok hafif bi sakinleştirici kullanıyor diye kendini birşey sanıyor benim yaşadıklarımın 10 da 1ini yaşasaydı ozaman halimiz ne olurdu çok merak ediyorum. Bu arada sdtivecim anlayacağı dilden konuş demişsin onun anlayacağı dil bağırıp çağırıp ortalığı birbirine katmak daha önce defalarca güzellikle konuştum onunla. Eşim annesinin farkında 40 senelik annem bana malımı anlatma ne olduğunu biliyorum diyor. İki kardeş de ne yapalım annemin huyu bu yapacak birşey yok cahil kadın diyip çıkıyorlar işin içinden yaa sizin yuvanız dağılacak bu kadın yüzünden üstelik kaynımın daha öncesi yuvası bozulmuş bu kadın yüzünden 2. evliliği de bitecek hala birşey söylemiyorlar annelerine. Evet annelerimiz çok kıymetli başımızın tacı ne zorluklarla dünyaya getiriyorlar bizi ama ne olursa olsun hiç bir annenin de evlatlarının hayatını mahvetmeye hakkı yok diye düşünüyorum.
yok tatlım yaaa, "annemin huyu bu" bir kaçış yolu. müdahil olmaları gerekiyor. "bana mı anlatıyorsun" diyorlarsa, birşeyleri değiştirmeleri lazım. Vallahi tatlım öyle kötü anlatmışsın ki k.valideni inan ben korktum yani, yüz vermiceksin o zaman başka yolu yok. sizin yemekleriniz kalsın dediği anda "hayır bunlar yenecek!" de, sonra da muhattab olma madem, ister ağlasın ister bayılsın.
eşin öyle bir durumda ne yaptın anneme diye sana kızacak olursa da eşine de koyacaksın tavrını. ne demek o, bir kadının düzenine mutfağına müdahale etmek de ne demek oluyor. hazırlar getirir, gerisine karışmaz. Eğer yapısında bu varsa, bebek doğduktan sonra evet karışacaktır, zaten daha normal ve iyi olan k.valideler hatta anneler bile karışıyor. ben daha laf söylemeyeni görmedim. az emzirdin derler, çok emzirdin derler, ince giydirdin, kalın giydirdin vs...uzar da uzar o. K. validen de yapıcak bunu, ama senin ve eşinin yaklaşımı önemli. ortalığı yırtsa da , bağırsa da ağlasa da müsaade etmeyin. ağlamakla adam yerine konmayacağını eninde sonunda anlayacaktır. O sesini yükselttikçe dedikleri olursa, bu huyunu asla bırakmaz. eşinle tekrar tekrar konuş tatlım bunu
ayy cnm inşallah inşallah bu ilaçlar vesile olcak size,rabbim hiç kimseyi daha fazla bekletmesin inşallah bu mübarek gün yüzü suyu hürmetine cümlemizin kalbden geçen dua ve dilekleri hakkında hayırlı kılarak nasip eder inşallahhepinize günaydın ve hayırlı cumalar kızlar doktorum gerek görmemişti ama bnm içim rahat etmedi,yine kan verdim inşallah katlamıştır değer
canımm Rabbim gönlünüze göre versin inş. senin de o mutlu haberlerini buradan okumayı nasip etsin inş kuzumm
şifa olsun...
canım hatırlıyorsundur açtığım konuyu kaynanamdan nefret ediyorum yapmacık çünkü. arkamdan konuşmuş keşke evlenmeseydi oğlum bununla boşansalar...vs bu konuşmasının sebebini anlatayımmı sana eşimle kaynanaya gittik eşimin orada arkadaşları var giyinip onlara çıkıcaz kaynana dedi haydi işim var onu halledip gelelim eşime dedim ki bak sakın geç kalma çünkü söz verdik gideceğiz. neyse 3 saat oldu 5 saat oldu yoklar arıyorum annem işi bitiremedi diyor bilerek yapıyor kadın geldiler bende kızdım ben eşime kızınca bu da arkamdan konuşmuş böyleevliliğimizin 3. yılını doldurmak üzereyiz ve bu zaman içerisinde eşime sadece 3 kez annesini şikayet ettim o da gel otur konuşacağız dediği zaman kendiliğimden hiç birzaman senin annen şöyle yapıyor böyle söylüyor demedim. Huyum değil çünkü şikayet etmek zaten sağolsun kayınvalide yeterince yiyiyor adamın kafasını ben de gereksiz yere sıkmak istemiyorum adamı ki bu çözüm değil zaten. Eşim benden yana gibi gözükür ama sen haklısın der ama annesine bunu belli etmez bu da kayınvalidenin hoşuna gidiyor bir keresinde onun yüzünden küstüğümüzde ben ağlıyordum kadının suratında öyle bir mutluluk vardı ki ihihihihih nasıl gülüyordu bir de gelmiş beni teselli etmeye çalışıyor numaradan daha 2 aylık evliydim annemin koynundan çıkıp gelmişim henüz tanımadığım insanlar bir de onlarda kalıyorduk ozaman taşındığımız için nasıl bir psikolojide olduğumu tahmin et kocan suratına nefretle bakıyor annesi yüzünden yabancı bir evdesin kendimi öksüz yetim gibi hissetmiştim. Eve gelir gelmez de eşyalarımı toplayıp gidecektim ki annemle ablam aradı zor ikna ettiler beni çok ağladım çok yalvardım ne olur evime dönmek istiyorum ailemi geri istiyorum diye. Kayınvalide allahtan benden korkuyor çekiniyor gerçi yine yapacağını yapıyor ya bana laf söyleyemiyor eskisi gibi azıcık alttan alttan sokuşturuyor arkamdan kıyametleri koparıyor neler sayıyor yüzüme karşı bir yapmacık bir yapmacık görmelisin. artık onu görmezden geliyorum suratına bakmıyorum konuşmuyorum birşey sorsa suratına bakmadan cevap veriyorum ya da duymamazlıktan geliyorum. Çocuğuma bile gidip saçma sapan şeyler alıyor güzel bir dille dedim ki anne herşeyimizi aldık hiç bir eksiğimiz kalmadı sakın birşey alma ee biz ne yapacağız dedi (benim annem para verecek bize biz istediğimizi alalım diye o da bunu duyunca hemen atladı tabi eksik kalmamak için) e para vereceksin ya dedim onunla perdesini halısını duvar kağıtlarını yaptıracağız. suss suss diye hareket yapıyor eltimle kaynım duymasın diye araya kendi sokuyor fesatlığı haberi yok kimse demiyor ki onlara nye para veriyorsun diye. Ben yün yorgan sevmiyorum bu onu çok iyi biliyor saten yün yorgan yaptırmış çocuğuma bir de diyor ki bu onu kullanmayacak ben biliyorum benzin döküp yolun ortasında yakacağım diyormuş gidiyor birşeyler alıyor bende olan şeylerden aldıkları hep var ne yapacağım ben okadar şeyi resmen inadıma yapıyor damarıma basmak için zaten çocuğun odası ufak 2 kapılı dolap yaptırdım bir de beşik okadar. kendi evini doldurduğu yetmiyor benim evimi de fuzuli şeylerle dolduruyor tıkış tıkışlığı sevmiyorum gözüm görmese bile kullanmadığım işime yarayan birşeyin evimde olduğunu bilmek bana rahatsızlık veriyor. ayy bir sürü bir sürü şeyler hangi birini anlatsam evlilik yıldönümümüzde bile hediyesini alıp gelmek istiyor hep birlikte kutlayacakmışız kıyametleri koparınca ben eşim dışarı çıkacağız demiş ertsi gün geldi hanım efendi sinirden evlilik yıldönümümde bile doğru düzgün hevesli bir hazırlık yapmadım ilk evlilik yıldönümüzde yoktu allahtan istanbulda yoksa onda da gelmek isterdi. 3.ye de gelmek isteyecek allahın emri bir insan bu kadar mı yüzsüz olur istemiyorum onu sevmiyorum nefret ediyorum bunu biliyor hangi yüzle benim evime ayak basmak istiyor bilmiyorum yaaa bu kadın beni tımarhaneye sokacak ya da katil edecek nefret ediyorum ondan nefreeett dayanamıyorum artık istemiyorum o kadının yüzünü görmeyi istemiyorum istemiyoorruuummm.
canım hatırlıyorsundur açtığım konuyu kaynanamdan nefret ediyorum yapmacık çünkü. arkamdan konuşmuş keşke evlenmeseydi oğlum bununla boşansalar...vs bu konuşmasının sebebini anlatayımmı sana eşimle kaynanaya gittik eşimin orada arkadaşları var giyinip onlara çıkıcaz kaynana dedi haydi işim var onu halledip gelelim eşime dedim ki bak sakın geç kalma çünkü söz verdik gideceğiz. neyse 3 saat oldu 5 saat oldu yoklar arıyorum annem işi bitiremedi diyor bilerek yapıyor kadın geldiler bende kızdım ben eşime kızınca bu da arkamdan konuşmuş böyle
geçen yüzüne dedim ki "bana bak arkamdan konuşacağına yüzüme söyle senin derdin diğer çocuklarını boşattığın gibi bizide mi boşatmak" o da bana kim söylediyse yüzleştir diyor yalancı pislik
banka sınavına gireceğiz durumumuz sıkışıktı biraz ben ücretimi yatırdım eşim yatıramadı 45 lira yatacak ya söyledim buna sen yatır eşiminkini biz sana öderiz diye bana "senin paranı da anan yatırsın ben yatırmam"dedi ben zaten ödedim dedim neyse akşam oldu eşimi aradı ben bankaya gidiyorum senin paranı yatırcam kızımın sınav ücretini de yatırayımmı dedi düşün artık
bir bakayım ne var ne yok dedim kine göreyim bizim tatlı annemiz aleynanın canını yakmışlarkuzum öncelikle şunu diyeyim ki senin için de büyüttüğün bir yavru var onun için daha anne karnına düşmeden savaş vermeye başladın ve bu artık ömür boyu sürecek onun kılına zarar gelse önce senin canın yanıcak o yüzden onun üzülmemesi ve sağlıklı bir şekilde kucağına almak için kendini üzmemeye çalış en azından doğuma kadar tek derdin o olsun.
Haa diyeceksin kolay bunları demesi bu kaynanayla ama inan ona birşey olursa bunların hiçbiri gözüne görünmez o kayınvalide hep olacak başında seni hep üzmeye çalışıcak o yüzden bununla yaşamaya ya kendini alıştırıcaksın ki bu çok zor yada mücadele ediceksin buda eşinle sakince konuşarrak olur sdtivenin dediği gibi mesafeni koyup onların nerde durması gerektiğini göster. erkek ne olursa olsun ailesine kötü demez amaann boşver takma der geçer gider sen ona bu yaşananların öyle geçilip gidilecek birşey olmadığını anlatmalısın ağlaman kendini üzmek sadece senin gördüğün birşey kimseye birşey anlatmazsan eşinde bilemez derdini eşine ailenle kavga et demiyorum ama onun bizim hayatımıza müdahelesini engelle de kaynını örnek ver adam ikinci evliliğini yapmış neden olduğunu anlat yavaş yavaş anlicaktır.
Zor bir süreç olacak belki tüm bunlar ama inşallah senin için ve eltin için iyi şeyler olur allah yardım etsin çok zor çünküveee sakın ha sakın eşinden ayrılmayı düşünme çünkü o kadın sen gitsen mesela ve yeni biri gelse onada aynısını yapacak olan senin evliliğine olacak yavruna olacak o yüzden sabır ve dua ile bekle çünkü kimsenin yaptığı yanına kalmaz...
evliliğimizin 3. yılını doldurmak üzereyiz ve bu zaman içerisinde eşime sadece 3 kez annesini şikayet ettim o da gel otur konuşacağız dediği zaman kendiliğimden hiç birzaman senin annen şöyle yapıyor böyle söylüyor demedim. Huyum değil çünkü şikayet etmek zaten sağolsun kayınvalide yeterince yiyiyor adamın kafasını ben de gereksiz yere sıkmak istemiyorum adamı ki bu çözüm değil zaten. Eşim benden yana gibi gözükür ama sen haklısın der ama annesine bunu belli etmez bu da kayınvalidenin hoşuna gidiyor bir keresinde onun yüzünden küstüğümüzde ben ağlıyordum kadının suratında öyle bir mutluluk vardı ki ihihihihih nasıl gülüyordu bir de gelmiş beni teselli etmeye çalışıyor numaradan daha 2 aylık evliydim annemin koynundan çıkıp gelmişim henüz tanımadığım insanlar bir de onlarda kalıyorduk ozaman taşındığımız için nasıl bir psikolojide olduğumu tahmin et kocan suratına nefretle bakıyor annesi yüzünden yabancı bir evdesin kendimi öksüz yetim gibi hissetmiştim. Eve gelir gelmez de eşyalarımı toplayıp gidecektim ki annemle ablam aradı zor ikna ettiler beni çok ağladım çok yalvardım ne olur evime dönmek istiyorum ailemi geri istiyorum diye. Kayınvalide allahtan benden korkuyor çekiniyor gerçi yine yapacağını yapıyor ya bana laf söyleyemiyor eskisi gibi azıcık alttan alttan sokuşturuyor arkamdan kıyametleri koparıyor neler sayıyor yüzüme karşı bir yapmacık bir yapmacık görmelisin. artık onu görmezden geliyorum suratına bakmıyorum konuşmuyorum birşey sorsa suratına bakmadan cevap veriyorum ya da duymamazlıktan geliyorum. Çocuğuma bile gidip saçma sapan şeyler alıyor güzel bir dille dedim ki anne herşeyimizi aldık hiç bir eksiğimiz kalmadı sakın birşey alma ee biz ne yapacağız dedi (benim annem para verecek bize biz istediğimizi alalım diye o da bunu duyunca hemen atladı tabi eksik kalmamak için) e para vereceksin ya dedim onunla perdesini halısını duvar kağıtlarını yaptıracağız. suss suss diye hareket yapıyor eltimle kaynım duymasın diye araya kendi sokuyor fesatlığı haberi yok kimse demiyor ki onlara nye para veriyorsun diye. Ben yün yorgan sevmiyorum bu onu çok iyi biliyor saten yün yorgan yaptırmış çocuğuma bir de diyor ki bu onu kullanmayacak ben biliyorum benzin döküp yolun ortasında yakacağım diyormuş gidiyor birşeyler alıyor bende olan şeylerden aldıkları hep var ne yapacağım ben okadar şeyi resmen inadıma yapıyor damarıma basmak için zaten çocuğun odası ufak 2 kapılı dolap yaptırdım bir de beşik okadar. kendi evini doldurduğu yetmiyor benim evimi de fuzuli şeylerle dolduruyor tıkış tıkışlığı sevmiyorum gözüm görmese bile kullanmadığım işime yarayan birşeyin evimde olduğunu bilmek bana rahatsızlık veriyor. ayy bir sürü bir sürü şeyler hangi birini anlatsam evlilik yıldönümümüzde bile hediyesini alıp gelmek istiyor hep birlikte kutlayacakmışız kıyametleri koparınca ben eşim dışarı çıkacağız demiş ertsi gün geldi hanım efendi sinirden evlilik yıldönümümde bile doğru düzgün hevesli bir hazırlık yapmadım ilk evlilik yıldönümüzde yoktu allahtan istanbulda yoksa onda da gelmek isterdi. 3.ye de gelmek isteyecek allahın emri bir insan bu kadar mı yüzsüz olur istemiyorum onu sevmiyorum nefret ediyorum bunu biliyor hangi yüzle benim evime ayak basmak istiyor bilmiyorum yaaa bu kadın beni tımarhaneye sokacak ya da katil edecek nefret ediyorum ondan nefreeett dayanamıyorum artık istemiyorum o kadının yüzünü görmeyi istemiyorum istemiyoorruuummm.
canım bak kendini çok yıpratıyorsun, diyorsun ki kadın eşimin yanında başka, yalnızken başka davranıyor. herşeyi de yönetmeye çalışıyor. böyle devam ettiğiniz sürece yıpranacaksın sen. evlilik yıldönümüne gelmesi de ne demek!kadın oğlunun başka bir evi hayatı olduğunu kabullenmek istemiyor. o hayata da dahil olmak istiyor.
tamam friedman haklı, belki erkekler annelerine kötü demek ama hamile karısının da bu kadar üzülmesine göz yummamalı. Ben olsam, doğru ya da yanlış, bana davrandığı gibi davranırdım ya da tümüyle yok sayardım sanıyorum. Evdeki en önemli şey huzur. Ya bu kadına kulaklarını tamamemn kapatacaksın ya da onun şartlarında oynayacaksın oyunu.
Hamilelik sıkıntılarınla birleşince nefes alınmaz bir hal alıyordur eminim bu durum ama güzlü olmak zorundasın tatlım. tümüyle sana muhtaç bir bebek var ortada... Sen sağlam ve iyi durmak zorundasın. Bebeğine de sen ne istiyorsan onu al onu giydir. Sonra içinde kalır, ilerde "keşke"lerin bitmez. Kafana göre yap, o ne derse desin
Zaten yok saymış durumdayım o kadını ama mecburen katlanmak zorunda olmam yani çaresiz olmam beni çileden çıkarıyor.Bir de bende köpek gibi korkmasına rağmen yapacağını da yapıyor ya insan deliriyor ya böyle tekme tokat girişesim var kadına hamileliğin verdiği psikolojiyle geçmişi çok deşmeye başladım kurup kurup hırslanıyorum kendime engel olamıyorum. Ben kuzuma istediğimi alıyorum teyzesi herşeyini aldım odası falan bile tamam ekim sonunda gelecek allah izin verirse. Onun aldıklarını da koyacağım bazanın altına sonra fakir birini bulunca ona vereceğim. Bu kadar tahammülsüz ve takıntılıyken o kadına yarın doğum günümde evimde nasıl karşılayabilirim onu :26: Annem de yok ablama gitti ablam da istanbulun bi ucunda oturuyor beylikdüzünde desem eşime ablama gidelim daha yeni gittik ya dicek önceki hafta oradaydık. Evet kendimii çok yıpratıyorum ama canım hakim olamıyorum yaşadaıklarımı ve yaşayacaklarımı düşündükçe aklımı oynatacak gibi oluyorum.
selam kızlarr...
bugün doktora gittim,merak eden varmıııı
selam kızlarr...
bugün doktora gittim,merak eden varmıııı
valla kuzum biz seni hep merak ediyozda sen bizi merak etmiyon artıksana küsüm ama ben doğumdan sonra küsecem şimdi yeğnim üzülsün istemem hadi di bakeem daktırın niler didiiii
evet canımm...Allah'ın izniyle güzel haberlerle geldim,bir problem çıkmadı ultrasonda.Sıra 3lü tesste,inşallah ondan da sorunsuz bir şekilde güzel bir haberler alırım.slmmmm. bence güzerl haberlerle geldinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?