Sabredenler Kulübü 2012 :)

herkese iyi öğlenler.
bugün moralime uygun kapalı ve soğuk bir hava var ankara'da. berbat bir gece geçirdim. 3'ü geçerken yatabildim. her yanım ağrıyordu. adet sancısı gibi,alttan bıçaklanmış gibi ağrılar da hissettim.(bunlar normal şeyler hamişler duyurulur) artık doğsa bebek doğabilir ya korku bastı neyse ki herhalde rahatsızım diye idi. dün bebeğin kıyafetlerini odasına yerleştirdim. o kadar az şey almışım ki. annem de ufak şeylerden çok almayalım hemen büyüyor diye bana aldırtmadı. zaten moralim bozuk ya içimden söylendim durdum çocuğa keyfime göre kıyafet bile aldırmadılar diye. sanki tutan var beni git al .... ama bence benim ki de hakkaten az olmuş. bir tane eldiven var hastane çıkışının başka çoçuğun eline takacak eldiveni yok düşün bir de kış bebeği. bugün herşey bana dert olacak zaten bu da dert oldu
bugün yarın da bavul ön hazırlığı yapacağım. hafta sonu annemlere geçiyorum bir kaç gün orada olacağım eşim şehir dışında olacak çünkü. ben de oraya giderken de ne olur olmaz diye hastane bavulu için en acil olacak kısmını koyayım dedim. bebek kıyafeti, bana gecelik, bebek bezi vs. gibi. of zaten bit gibi kıyafetler çok yer kaplamaz ama ona bile hazırlamak için üşeniyorum şu an. havanın kasveti içimi daraltıyor...
böyle işte bugün keyfim yok. dünden beri zırt pırt ağlıyorum zaten.
geçmişi pek okuyamadım herkes de iyidir inşallah. pazartesi doktora gidicem. bebişi görür mutlu olurum diyorum. ters birşeyler demesinler de. hem de biraz daha doğum tarihi konusu aydınlanır diye düşünüyorum bakalım.

slm kızlar,bugün burada da hava kapalı.gökyüzü gibi benim içimde karanlık bugün.artık sonbahar geldi,havaların açmasına güneşli güzel günlere çok var.benim güneşim ne zaman doğar acaba?günümün güneşi, gecemin parlayan yıldızı ne zaman ömrüme baharı getirecek?bugün içim de hava gibi kapalı,karanlık.bulutlar var gözlerimde yağmurlar yüklü,kah şimşekler çakıyor kah bardaktan boşanırcasına yağmurlar yağdırıyor.bir düğüm var boğazımda,yutkunamıyorum,nefes alamıyorum,ümitlerimin tükendiği bir noktaya daha geldim işte!içimde uyuyan tek gözlü,gaddar, acılarımla beslenen canavar uyandı yine.uyuttum onu her seferinde bu defa olmaz dedim,sana kanmıycam ve seni kendi ellerimle beslemiycem dedim,herşey güzel olacak ve içim hep güneşli bir bahar günü olarak kalacak,taa ki gerçek bahar içimde yeşerene kadar dedim.olmadı! yine gücüm tükendi,dayanamadım içimdeki bu canavara,uyutamadım onu ve işte tekrar ayakta beni yiyip bitirmek için!
kim bilir neyin bedelini ödüyor şimdi gözlerim,yüreğim..kim bilir daha ne kadar sürecek bu sınav..
peki ben daha kaç meleğin arkasından bakıp,kaç kez hazan yaşıycam…

Aneeeeeeeeeeemmm kisme gelmemiş topikimizeee tünaydın bilem diyen olmamııçç

kuzuucumm moralini bir de ben bozmak istemem ama bebek çabuk büyüyo diye az kıyafet yeter deme çünkü bebişler kusabiliyo kakası hemen dışarıya taşıyo o yüzden altlı üstlü takımlar var 8 10 liraya onlardan çokca bulundur evinde benim arkadaşım yeni doğum yaptı biliyosun o baya aldı kıyafet ordan biliyorum hem dördüncü ayına girdi annesi daha bişi almadı ona o aldıkları hala oluyor bolca eldiven şapk ave mendil almıştı hiç sıkıntı çekmedi ve biliyosun bebeğin kıyafeti çabuk batınca iki parça için makinada açılmıyo o yüzden şöyle bak ihtiyaç var diye düşünüyosan git bir kaç birşey daha al hem bak biraz alışveriş senin de keyfini yerine getirir kuzucum çantan muhakkak hazır olsun dediğin iki üç parça birşey dahi olsa dursun yanında artık bebişin gelme zamanı yaklaştı aniden olursa kimsenin eli ayağına dolaşmaz kuzum. Kendini de üzme bak sen bize şöyle oldu böyle oldu dedikçe ben heyecan yapıyorum durduğum yerde bebiş ben gelecem artık diye sinyaller veriyooo ayyy valla yanında olmak isterdim haa supaam nasılda dünya datlısı olur o doğduğunda miskk kokulum

kimse yok yahu:26: kurban için kv ikna ettim 1 hisse gircez ikimiz,allah kabul eder inş.yemek yicem öptüm

kimse yok yahu:26: kurban için kv ikna ettim 1 hisse gircez ikimiz,allah kabul eder inş.yemek yicem öptüm

yazdıkların üzdü beni ama kızdım geri kendime de sana da yok birşey üzülecek, darılacak, kızacak, yıkılacak bir durum yok yok yok neden mii şükür sağlığımız yerinde şükür kimseye muhtaç olmadan her istediğimizi yapabiliyoruz. canım sıkkın dediğimiz de kalkıp alışveriş yapıp biraz rahatlayabiliyoruz o yüzden ne kadar şükretsek az kim bilir verilen nimetlerin şükrünü hakkıyla yerine getiremediğimiz içindir bu sıkıntı bu cefa kim bilir gün gün çekilen sıkıntı edemediğimiz şükürlerin kefaretidir kim bilir ki ne zaman nasıl gülecek yüzümüz ben hep şunu derim karanlığın en koyulaştığı an aydınlığa en yakın olduğumuz andır bu söz sağdan soldan duyduğum için değil gerçekten yaşadığım için hep aklımdadır gerçekten ama gerçekten herşeyin bittiği an düzlüklere çıkılıyo o yüzden içimizi karartmak yerine biraz ruhumuzu dinğinleştirelim daha kötüsünü düşünelim ki kendimizi daha iyi teselli edelim.

Rabbim yolundan ayırmasın huzurumuz bozulmasın tek bebekde olur, evde olur , arabada olur, yani herşey gelir yeter ki sağlık ve huzur eksik olmasın. Bak burda paylaşmıştım daha önce bizden bir ay sonra evlenen bir akrabamız var diye kız hamileyken kocasıyla tartıştı düşük yaptı evi terketti geri getirdiler sonra hamile kaldı kocası kadını boşadı 4 aylık bir bebği var bu çocuk dünyaya geldiğinde ne sıkıntılar çekecek kimbilir Allah esirgesin böyle durumda olanlar varken biz kendimizi üzmemeliyiz kuzum Evet hepimiz çocuk istiyoruz üzüntümüz o ama yine de sabırla ayakta kalmak için birbirimize gerçekleri göstermek lazım ki sağlam duralım üzme kendini kalk şöyle bir kahve yap kendine aç netten bir oyun kafan dağılsın yada al iznini çık gez yada başka birşey yap ama üzülme

bir önceki sayfada kaldı sanırsam kuzum kurbanla ilgili sorunu yanıtladımdı ama kesiyo olmanıza sevindim valla kurbanın bereketi ayrı oluyo ayol şekerim bol bol et yiyo insan aneemm ne fenayım ben yahu pisim ben pis düşündüğüme bak hade sana afiyet ossun ben de kalkarım zaten birazdan bişiler yerim ne yiyceksem

beterin beteri var biliyorum,rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin, dermansız dert vermesin,biliyorum bir gün hepsi gelip geçecek,inş bi gün gülerek anıcaz bu günleri ama o günler gelecek mi ya da ne zaman gelecek onu bilmiyorum.kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş ama benim herşeyim böyle sıkıntılı sorunlu oluyor.Rabbim günah yazmasın ama insanın hiç mi bi işi rast gitmez,evlenirken de binbir zorlukla olmuştu.ya benim bildiğim kadınlar adet döneminde hormon dengeleri şaşar (ki bu son zamanlara kadar hiç böyle bişey yaşamadım)depresyona girersin,herşey herkes üstüne geliyormuş gibi,hiç bir şey yolunda gitmiyormuş gibi hissedersin,ağlarsın,kızarsın, bağırırsın... ama ben de nedense tam yumurtlama zamanına denk geliyor bütün bunlar.dün gece yatarken hiç bişeyim yoktu, sabah ben ne giycem şimdi diye ağlıyordum.herşeyi abartıp sabah sabah kocamın da moralini bozdum ve tartıştık,yani bu hafta da büyük ihtimalle böyle değerlendiremeden geçecekya anlamadığım bütün bir ay gülüp eğleşen biz neden tam bu haftalarda böyle papaz oluyoruz(tabi tamamen benden dolayı).geçen düşündüm de bizim de çocuk istediğimiz zamanın üstünden tam iki yıl geçmiş.iki yılda 4 gebelik yaşadım ve hala bir bebek sahibi olmanın hayalini kuruyorum.karnım burnumda hamile kıyafetleri giymeyi,bebeğim için minicik minicik şeyler almayı,patikler örmeyi,isim telaşına düşmeyi,kucağıma alıp kokusunu içime çekmeyi ve kurban olurum seni yaradana diye öpüp koklamayı malesef hayalden öteye geçemiyorum...
Allahım sen büyüksün,ol de olsun allahım...

okudum cnm sağol işlerim yoğun,öpüyorum hepinizi,sıkmayın canınızı olucak inşallah stres yapmayın,yaptıkça gecikiyo brbrk,öptüm tekar görüşüerüz

ah canım, insanoğlu her anımız bir olmuyor ki. insan bazen bir ufacık sıkıntıya dayanamıyor. bazı zaman dağları kaldırıyor. havalar da bizi çok etkiliyor kesinlikle. hasbunallahiveni'melvekil çekmek lazım bol bol (türkçesini yanlış yazmış olabilirim aceleyle) bir de böyle sıkıntılı zamanlarda inşirah suresi okumak insanı öyle rahatlatıyor ki. şimdi ben de kalkıp abdest alayım namaz kılıp biraz okuyayım. benim de çok ihtiyacım var. Allah hepimizin içine ferahlık versin. bizi dünyanın hali de sıkıyor. hergün savaş için çanlar çalıyor saçma sapan şeyler oluyor. bazen düşünüyorum neredeyse savaş patlak vermek üzere bu dünyaya minicik yavruyu getiricez de ne olacak diye. çocukcağız hep pislik açgözlü devletlerin hırsı yüzünden ne aleme geliyor... Senin de kalbin ferahlanacak inşaallah!

ayy öyle deme yaa zaten sinirim bozuk oluyor. sanki almaya güç yok gibi bir de bir tanıdık yeni torunu oldu onun ilk hastane çıkışlarını verecek. gerçi onlar hastane çıkışı gibi getirsin de bakayım. ben de onlardan almayı gereksiz görüyorum hemen ufalıyor. bir karış bile değiller çünkü. ama yine de sinir oldum bugün sanki alamadık da sağdan soldan mı topluyoruz gibi. hafta sonu olmazsa annemle çıkarım ama halim de yok ki işte biraz daha üst baş alayım miniğime ne bu böyle. ben de hep düşünüyorum zırt pırt kusuyorlar çişi kakası çıkıyor her an yıkayıp da kurumaz ki kış zamanı.. buraya yazdıklarımdan huzursuz oldum sonra... düzeltiyorum bu kısmı. dediğim gibi bugün sinirliyim herşeye ekstra kızıyorum. bebek de o yüzden psikopat olmasa bari bu annem ne tuhaf kadınmış diye
neyse işte her zaman bir stres mevzusu çıkıyor ya şimdi bugün de kıyafetlere ve kayınvalidelerin geç davranmasına uyuz oldum. aslında sordum arkadaşlara çoğusunun ki hiç bir şey yapmamış bile. bizimkiler yine aradı sordular. biliyorum kötü niyetleri falan yok. yaşlılar ve böyle adetleri düşünemiyorlar, biraz da sorayım da yapayım olayı yok. amaan Allah sağlık versin gerisi olur diyorum bazı günde böyle sinir oluyorum. tek üzüldüğüm nokta eşim de bakıyoru böyle üzülüyor kıyamıyorum ona işte...

ahsenülkasas, evet senin imtihanın hakkaten zor. Rabbim çekene veriyor demek ki. bir kimyasal gebelik bile insanı sarsıyor sonuçta. Ama inşallah sen sabrettikçe en güzelinden, en ahlaklısından, eb sağlıklısından evlatlar nasip edecek Allah sana. Bu kulum böyle sabretti, isyan etmedi diye ödülleneceksin. ben senin hikayeni tam bilmiyorum ama kaybettiğin bebişlerin de inşallah cennet kuşu oldu. orada seni karşılayacakne güzel ebedi mekanda evladın olacak :)

benim bugün olduğum gibi hepimiz bazı zaman imtihan dünyasında olduğumuzu unutuyoruz işte. sağa sola çatıyoruz, gereksiz yere kırıyoruz kırılıyoruz. ben hamileliğim süresince hep yalnız, kaldım. en ihtiyacım olduğu zamanlarda en yakınlarımdan hiç ummadığım sıkıntılar yaşadım. çok şaşırdım ilk başta. neden böyle oldu diye. sonra anladım ki Allah'tan başkasına ben dayandıkça onlar da beni hayal kırıklıpına uğratıp durdu. bugün de yine diyorum Allah'ım senden başka kimseden fayda yok. ne eş en anne ne bilmem ne. hepsi bir noktada kilitleniyor. hepsi aciz. hepsi insan. hepsi seni anlama noktasında kısır kalıyor. Ama Allah'tan istedikçe içim ferahladı. ferahlıyor da. yine de tam olarak işte bunu başaramıyorum ki sinir stres yapıyorum...

Son düzenleme:
bu arada ben de bu sene kurbanı vekalet mi yapsam diyordum ama eve de kurban eti girmemesine içim sinmiyordu. neyse şimdi babamlarla hisseli yaptık. kesecek kişi de tanıdık. ilk gün olmasa bile kıymasıydı kuşbaşısıydı herşeyini yapıp getirecek. ben başka türlü kesin uğraşamam. Allah kabul etsin hepimizinkini. bir de akika kurbanı var. inşallah oğlan sağ salim doğsun da onu da yaparız diyoruz.

inşşş canım hayırlısıyla ve sağlıcakla bebişini dünyaya getirirsin de adağını da gerçekleştirirsin inş. o ne güzel bi tanıdıkmış öyle kıymasına kadar hazır edip getirecekmiş,çok iyi valla :)

cnmmm gercekten iyi yapmıssın ilk 3 ay bebek çok hızlı buyuyyor 1 hastahane çıkışı 2 tane ayaklı zıbın 2 tane ayaksız alt üst şapka eldiven alsan yeter.tabi battaniye çok öenmli 2 penye battaniye 2 tanede kalın battaniye al çok işini görecek bi kaç tanede orgu yelek:)..kendine emzirme atleti al emzirme sütyeni çok kulanışssız heryerin görünüyor ama emzirme atletinde göbegin falan kapalı oluyor..hastahane için 1 gecelik 1 de alt üst pijama al ilk gun gecelikle yatcan doktor ve hemşireler muayeneni kolay yapsın diye...sonrasında istedigini alırsın bebegine cnm belki çok kilolu olcak buyuk kıyafetler alcan belki zayıf olcak tam bedenine gore alcan..bende bu dediklerimi alcam fazla almam gercekten ilk üç ay hızlı buyuyorlar..
nolur dogum korkun olmasın ben tüp bebek merkezinde ne insanlar gördüm inan şükrettim kendime annem yaşındaki insanlar geliyordu hala çocukları olmamış hala umutları var..inan dogum dedigin hiç bşy ben güle oynaya gitcem inş rabbim nasip ederse...sen şafak say cnm bebegini bekleee düşünsene yumuk yumuk elleri yanakları olacak yaaaaaaaa yerim onu bennnn:)

cnm beni hatırlıyormusun hikayemi biliyormusun ..umutsuzluga yer yokkk nolur bole konuşma rabbim sana ve ısteyen herkese nasipe decek sadece zamanı var onu bekle

bende eger evde iki kişi kurban kesiyorsa birini bagışlamayı digerini evde kesmeyi istiyorum ..ama tek kurban keseceksek evde olsun onun sevabı veee havası ayrı oluyor:)biz çok sıkışıkız ama yinede kescez kurban allah kabul etsin

Son düzenleme:

valla işte kasap olarak çalışıyor. bizim de yıllardır tanıdığımız birinin oğlu. o yüzden ikinci-üçüncü gün bile olsa yapsın getirsin de tek ben uğraşmayayım. geçen sene kuşbaşı doğramaktan bir hal olmuştum. kıymayı de bilemimiştim. içinde sinirleri kalmıştı. kullanamamıştım doğru dürüst; tiksindim. neyse ben kalkayım artık. önceki mesajımı da düzelttim biraz. kayınvalidemi dır dır etmiş gibi hissettim ve kendime kızdım. buradaki arkadaşların yazdıklarını okuyunca benimkinin hiç bir kötülüğü yok. varsın düşünemesin, alamasın. hiç olmazsa fesatlık çevirmiyor. Allah o arkadaşlara da sabırlar versin. kayınvalidelere de insaf versin... gidip namaz kılayım kaç olmuş saat. sonra yine uğramaya çalışırım.

canım ben dediğim gibi 2 yıl içinde 4 düşük yaşadım.ikinciden sonra kan pıhtılaşması var dendi.3.den sonra eşimde de genetik bir problem çıktı ortaya.tüp bebk uzmanları PGT yöntemiyle çocuk sahibi olabilirsiniz ancak dediler ama onunda tutacak diye bi garantisi yok dediler.normal kadın doğumcular ise gerek yok tüp bebeğe sen normal yolden çocuk sahibi olabiliyorsun zaten dediler.ne yapacağımızı bilemedik ve tekrar bi şansımızı deniyelim dedik.hamile kaldığımı öğrendikten sonra kan sulandırıcı iğne ve bissürü hap kullanmaya başladım.ilk kez bebeğimin kalp atışlarını duydum,ilk kez 9 haftaya kadar gelebildik ama o da yaşamadı arkasından korunma süreci ve bu süre zarfında iğne ve ilaç tedavisi verdi doktorum.şimdide iki aydır korunmayı bıraktık ama nedense tam yumurtlama zamanı eşimle aramızda bir soğukluk oluyor ve hiç birşey yapamıyoruz.aslında bu hafta güzel başlamıştı bir iki denemede oldu ama dedim ya sabah öyle bir şey oldu ki 180 derece döndüm ve şu an dünya başıma yıkılmış gibi,sanki hiç bir zaman o duyguyu yaşayamayacakmışım gibi geliyor.ben de her zaman diyorum bu da benim sınavım demekki,inş bu sınavlardan alnımızın akıyla geçeriz diyorum ama,işte bugün ruhum daralıyor,hiçbir şey gözümün yaşını dindiremiyor.şu an yazarken bile gözlerimin gökyüzünden bir farkı yok,bir yağmur yağıyor bir duruyor...inşş dediğin gibi olur biz Rabbimize sığındıkça Rabbim de mükafatını verecektir.derler ya "Allah yar ve yardımcımız olsun" ...

allah kabul etsin canım,namazların da beni de unutma olur mu..

ahsen sende kan pıhtılaşması var ya hergun aspirin yada coaspirin iç ki kanın sulansın..
eşinde genetik sorun derken ne var...
tüp bebek deneyebilirsin cnm embriyoların spermlerin kalitelelilerini seçiyorlar düşük riskin daha azalıyor..
ama onun öncesinde aşılama denesen ..spermler yıkanıp kalitelileri seçiliyor
sende kan pıhtılaşması için igne ilaç kulanırsın
böylece sorunlar kalmış olur..
bak bende kan pıhtılaşması olmamasına ragmen 2 ay igne 1 ay ilaç kulandım nolur nolmaz diye

kalkmadan okudum bu mesajı... bazı gün öyle oluyoruz işte. ben de dünden beri ağlıyorum duruyorum. şimdi senin canın sıkılmış tabi aranız bozulmuş diye. eve geldiğinde eşinle biraz tatlı dil vs. ile arayı düzeltirsiniz inşallah. sonra da gerisi gelir bakarsın. ben bu yumurtlama günü stresini hiç sevmiyorum. ben de hamile kalmak için hep günleri tutturduk mu kaçırdık mı diye stres yapıyordum. ama Allah benim hiç olmayacağını düşündüğüm an nasip etti. hatta ben nasıl olsa yumurtlamadım bu ay artık keyfimize bakacağız zihniyeti ile hareket ediyordum. kesinlikle kasmadıkça işler kolaylaşıyormuş. herke sdiyordu da inanmıyordum... Rabbim size de sağlık sorunlarınızı kolayca aşıp bebiş nasip etsin en kısa sürede inşallah!

Minikimmm gelinimm napıyon kıızzz gözükmüyorsun artık. Arada ceee yapıp gidiyorsun nasıl gidiyor gebişlik, bebişin nasıl? Herşey yolundadır umarım.. :26:

Herkese selam kızlaarrrr sizler nasılsınız bakalım??

Son düzenleme:

artık gelcem inş kuzum kendime geldim çok şükür inan iki üç haftadır iyiyim onun öncesinde bebege bşy olcak diye çok korkuyordum internete girincede saçma sapan şeyler okuyup canımı sıkıyordum şimdi söz verdim güzel yerlere bakcam burası gibi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…