- Konu Sahibi imagemaker
-
Baskı lafımı anlamadınız neyse .
aynen öyle düşünüyorum bende .Saç boyasındaki o pis koku insanı inanılmaz rahatsız ediyor .Zararlı olduğu kesin su götürmez bir gerçek .Tüm kadınların hayali dergilerdeki kadınlar gibi gözükmek ama öyle bir dünya yok .Tıpkı hürrem yüzüğü takmakla hürrem kadar güzel olunmayacağı gerçeği gibi .Haa bu arada Hürrem'e benzeyeceğim diye bir ara herkes aynı saç ile dolaşırdı hatırlar mısınız .Bence hiç aldırış etmeyin. Önemli olan sizin isteğiniz. Bakımlı olmak illa bedeninizi kimyasallara boğmak değildir. Temizseniz, saçlarınız kuş yuvası gibi değilse sorun yok. Nedense insanlar özellikle de kadınlar bakımlı olmayı doğayla ve kendi bedeniyle savaşmak olarak algılıyorlar. Güzelleşmek uğruna bıçak altına yatıp, aylarca açlık çekip yine de aynaya her baktıklarında memnuniyetsiz bir yüz ifadesi takınıyorlar. Bu tipleri görünce gerçekten üzülüyorum ve hatta böyle kendileriyle düşman oldukları için acıyorum. Ben kendimi ve bedenimi çok seviyorum. Kilo aldığımda da seviyorum, kilo verdiğimde de seviyorum. Saçlarım beyazlayınca da sevmeye devam ettim, günün birinde bembeyaz olduğunda da devam edicem. Dolayısıyla aynaya her baktığımda karşımda gerçekten güzel bir kadın görüyorum. O yüzden eğer istemiyorsanız boyatmayın saçlarınızı. Bakım falan diyerek saçmalayanları da boşverin. Kapkara kaş gözün üstüne platin sarısı saçlarla dolananlar, ellisini geçip dometes kırmızısı bir kafayla ortada cirit atanlar, yüzünde üç parmak kalınlığında makyajla kadından çok sirk soytarısına benzeyenler inanın ki hiç de bakımlı görünmüyorlar.
insana bir pırıltı geliyor gençlik geliyor vs vs. bunun baskıyla alakası yok.güzel olma isteği doğuştan geliyor.insanın mayasında var ayrıca dinen bir mahsuru yok.kimse iiçin süslenmiyorsun kendin için süsleniyorsun ayrıca tesettürlü olsaydım da boyardım
Evet bundan bahsettim ama arkadaşımız anlamamakta ısrarlı olunca ben de üstelemedim .Belki de imagemaker'ın demek istediği kapitalist düzenin genç olan güzeldir, konuyla bağlantılı olarak da beyaz saçların varsa yaşlısın demektir dayatmasıdır? Evet güzel olma isteği doğuştan gelir belki ama güzellik kriterlerini ne belirler sizce?
Sorun şurada kendileri saçlarını boyuyor diye boyamayanları aşağılamaya kalkanlarda .Kadınlar da haliyle boya yapmak zorunda hissediyor kendini .Aksi taktirde çirkin olursun hissiyatı veriyorlar sağolsunlar .bakımlılığı aşırılıkla karıştırmayalım bu arada..
herkes kendini nasıl iyi hissediyorsa..
ben kendimi saçım boyalı bakımlı hissediyorum, bu demek değil ki yüzümde 3 parmak boya ile dolaşıyorum.
kimse kimseye saçını boya ya da boyama diyemez..
herkes fikrini söylüyor kendince..
boyatanları yahut boyatmayanları yermemek lazım..
Hatırlamam mı:) İşte çağımızın getirdiği estetik anlayışı bu. Ama ne yazık ki yanlış bir anlayış. Sokağa çıktığımda artık neredeyse herkes aynıymış gibi geliyor. Aynı model, aynı renk saçlar, aynı dudak ve aynı burunlar. Aynı makyajlar. Yakışıyormuş, yakışmıyormuş kimsenin umrunda değil. Oysa bence güzellik farklılıktadır. Mesela kemikli bir burunu çirkin bulmam aksine kendine has bulurum, geniş bir alın benim için güzeldir çünkü farklıdır.aynen öyle düşünüyorum bende .Saç boyasındaki o pis koku insanı inanılmaz rahatsız ediyor .Zararlı olduğu kesin su götürmez bir gerçek .Tüm kadınların hayali dergilerdeki kadınlar gibi gözükmek ama öyle bir dünya yok .Tıpkı hürrem yüzüğü takmakla hürrem kadar güzel olunmayacağı gerçeği gibi .Haa bu arada Hürrem'e benzeyeceğim diye bir ara herkes aynı saç ile dolaşırdı hatırlar mısınız .
Aynen... Ben yine bir ara saçlarım sağlıkla uzasın modunda gezerken bir arkadaş "dip boyası gelmiş kadınlar çok yaşlı duruyor hiç hoşlanmıyorum" demesin mi...Bu arada o 35 ben 25 falandımSorun şurada kendileri saçlarını boyuyor diye boyamayanları aşağılamaya kalkanlarda .Kadınlar da haliyle boya yapmak zorunda hissediyor kendini .Aksi taktirde çirkin olursun hissiyatı veriyorlar sağolsunlar .
Hatırlamam mı:) İşte çağımızın getirdiği estetik anlayışı bu. Ama ne yazık ki yanlış bir anlayış. Sokağa çıktığımda artık neredeyse herkes aynıymış gibi geliyor. Aynı model, aynı renk saçlar, aynı dudak ve aynı burunlar. Aynı makyajlar. Yakışıyormuş, yakışmıyormuş kimsenin umrunda değil. Oysa bence güzellik farklılıktadır. Mesela kemikli bir burunu çirkin bulmam aksine kendine has bulurum, geniş bir alın benim için güzeldir çünkü farklıdır.
evet maalesef genel olarak dayatma öyle günümüzde..Sorun şurada kendileri saçlarını boyuyor diye boyamayanları aşağılamaya kalkanlarda .Kadınlar da haliyle boya yapmak zorunda hissediyor kendini .Aksi taktirde çirkin olursun hissiyatı veriyorlar sağolsunlar .
Merly Streep kemerli burnu ile harika değil mi? O kadın her türlü rolün üstesinden ustalıkla gelmiyor mu?Yabancı sinemada en beğendiğim kadınlardan biridir .
aynen öyleevet maalesef genel olarak dayatma öyle günümüzde..
tv.lerde, dergilerde gördüğümüz kadınlar nerdeyse hepsi -0- beden. saçlar yapılı, makyajlı, topuklu ayakkabılı...
ama insan kendini biliyor ve tanıyorsa bu genellemeye kapılmayacağını düşünüyorum.
herkes sarışın olmak zorunda değil.. herkes 50 kg. olmak zorunda değil..
temizsen, uyumlu giyiniyorsan, özbakımını ihmal etmiyorsan güzelsin bence..
ama işte maalesef çoğu kadında bu özgüven yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?