Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Boyatmak Şart mı?


Güzel kadınların aldatılmaması gerekiyordu dimi bu bakış açısıyla . Kadın olmak güzel olmak demek değildir .
 
Fotoğrafı ben koymamıştım:) Evet bence de güzellik görecelidir. Şöyle düşünün kimi sarışınları güzel bulur kimi esmeri. Kimi zayıfken kendini çirkin hisseder, kimi çirkinken. Erkeklerin de bazıları şişman kadınları çok itici bulur, bazısı kadın zayıf olursa dokunamaz bile. Dediğiniz gibi tamamen göreceli o yüzden zaten saçını boyatmamak çirkin gösterir, bakımsız gösterir gibi genellemelere karşı çıkıyorum. Kadın kendini nasıl güzel hissediyorsa, öyle güzeldir.
 
50li yaşlara gelip 20 lik kadınlar gibi giyinip ,saç boyatıp, mimiklerini bile yapmacıklaştıran kadınlar bana çok komik gelir mesela
Hoş değil bu yazdığınız. Başkalarını yererken aynı şeyi siz yapıyorsunuz şu an. Size nasıl saçını boyat, çirkin bakımsız oluyor dayayması yapılamazsa siz de insanları saçı boyası, giyim vs ile yargılayamazsınız.

29 yaşındayım, saçımı boyuyorum, 20liği bırakın 17lik gibi giyiniyorum. 50 yaşıma geldiğimde yine saçımı boyatırım, vücudum el verdiği sürece yine böyle giyinirim. Yapmacıklık mı bu yoksa tarz meselesi mi? İnsanları kalıplara sokmaya bayılıyorsunuz ama o kalıplar size dayatılınca rahatsız oluyorsunuz.
 
50li yaşlara gelip 20 lik kadınlar gibi giyinip ,saç boyatıp, mimiklerini bile yapmacıklaştıran kadınlar bana çok komik gelir mesela

%100 katiliyorum, yasini kabullenemeyen, yasindan genclerin giydigi seyleri giyen, ozenen kadinlar bana cok gulunc gorunuyor. Nebahat Cehre yi cok begenirim mesela, yasina uygun hos ve guzel. 50 yasindaysan, 30 gibi davraninca 30 olmuyorsun ki, herkes zaten yasini biliyor. 20 ysinda birinin 40lik kadinlara ozenmesi ne kadar garipse, tersi de o kadar garip bence.
 

Yoo, bal gibi de yaşlanacağım. Ama yaşımı göstererek yaşlanmak isterim. Yaşımdan kat kat büyük görünerek değil. Hem birazcık daha genç görünmenin bir kadına ne zararı olabilir?
 
Güzel kadınların aldatılmaması gerekiyordu dimi bu bakış açısıyla . Kadın olmak güzel olmak demek değildir .
Kısa kısa ve hızlı yazdığım için yanlış anlaşılmış olabilirim ve hatta tam da sizin gibi düşünüyorum. Bence bir kadın güzel olmak zorundadır. Ama benim güzellik anlayışım bir seksen boyunda, 90-60-90 ölçülerinde, sıfır kırışıklığa sahip, gür saçlı kadın değil. Benim güzellik anlayışım şu; kendini seven, kendiyle barışık, aklını kullanabilen ve Allahın verdiği tüm nimetleri olduğu gibi kabul eden, kendi ayakları üzerinde durabilen, başarılı kadın benim için güzeldir. Yani güzellik anlayışımda estetik en son sırada yer alıyor. Ama yaşlanmış bir kadını çirkin olarak kabul eden bir anlayışa verebileceğim tek cevaptı o.
 
Ben de saç boyamayı sevmiyorum dip boyasıyla uğraşamam ama saçlarım beyazlarsa boyarım sanırım ...
 

İnsanların kalıplara sokmaya bayılan benim gibi düşünenler değil .benim ruhum genç terelellisi yaparlar .Ruh gençliği davranıştadır hayata güzel bakmaktadır .Çıtır kız gibi gözükme telaşında değildir . Komik çünkü .Her yaşın ayrı bir güzelliği vardır .Ruh güzelliği giyimde makyajda değildir ki hayata bakış açısındadır .
 
ben kadını güzelliğine ya da gençliğine göre işe alan bi şirketin işini kaybettiğim için üzülmem, çünkü bunu yapacak kalitesiz insanlarla aynı çatı altında bulunmak istemem zaten. ve Allah göstermesin olur da eşim beni 20lik bi çıtırla aldatırsa zaten böylesine sığ ve aptal bi mahluğun evimde daha fazla yer kaybı yapmayacak olmasına şükrederim.
 
Benimde var beyazlarım ve boyuyorum çünkü rahatsız oluyorum. Kişiye kalmış bu durum. Sen rahatsız olmuyorsan sıkıntı yok ama bence beyazlar oldugundan büyük gösteriyor insani.
Yapmacık tavırlara bişey diyemem ama yaşından genç gösteren insanlar hoşuma gider umarım bende öyle olurum.
 
yaşınla ve ağarmış saçlarınla barışık oldugun için kutlarım ablacım seni...
 
Belki sizin komik bulduğunuz insan hayata bakış açısını giyimiyle yansıtıyor. Olamaz mı? İnsan kendine yakıştırdığı şekilde davranır, kendine yakıştırdığı şekilde giyinir, makyaj yapar, süslenir. Bu senin yaşına uygun değil bunu giymelisin, böyle davranmalısın demek de sizin haddinize değil.
İlk başta yazdıklarınıza hak verdim ama şu yorumlarınız gerçekten çok itici geldi. Bu eğer kalıba sokmak değilse nedir merak ediyorum gerçekten.
 
Aman konu nereye gelmiş :)
Boyamak istemiosan beyazlar için şampuanlar var
O beyazları yavaş yavaş koyultuyo asıl rengine getiriyo eczanelerde parfümerilerde mevcut
 
Boyaya karşı değilim ama kendine bakmayan insana karşıyım
40 yaşında bi kadın yırtık kot giyemez mi ? Bence giyer tarzı olduğunu gösterir
Genç gözükmeye çalıştığını değil
 
ben itici olduğumu düşünmüyorum .Sizin fikriniz saygı duyarım
 
ben itici olduğumu düşünmüyorum .Sizin fikriniz saygı duyarım
İnsanın kendi kendine itici gelmesi mümkün değildir zaten. Bi paragraflık şeyden bunu cımbızlayıp cevap verdiniz. Ya haklı olduğumu düşünüyorsunuz ya da verecek cevap bulamadınız. Gerçekten merak ediyorum 50 yaşında bir kadın sizin kafanızdaki kalıplara göre ne giyebilir ne giyemez mesela? Amacım tartışmak değil, merakımdan soruyorum.
 
Boyatma herseyin dogali guzel nasıl seviyorsan öyle kalsın bence konusanlarda kendilerine baksınlar :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…