Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Boyatmak Şart mı?

cevap verecek bir şey neden bulamayayım .Siz de bu iğneleyici tavırlarınızla çok iticisiniz ayrıca . :)
herkes kendine yakışanı yapmalıdır aksi takdirde sırıtır ,hoş durmaz saygı da görmez .
Aysel Gürel 'i çok severim bayılırım o kadın ne yapsa yakışır .
Ruhu ile dışı tamamen birebir .
Benim kastetmek istediğim içi ile dışı örtüşmeyenler .
Ben mesela yaşımı göstermem .İnsanlar beni 20 li yaşlarda zannederler yani tanımayanlar .Resim koyabilirsem koyarım akşama.
Ben devlet memuruyum iş dışında olağanüstü spor giyinirim .Frapan giyimi de çok severim ama gündelik hayatta kargo pantolonlar spor tişörtler giyerim .Kendimi harikulade hissederim o şekil .Hiç makyaj yapmam işe gelirken bile yapmam .İhtiyaç hissetmem.
Anlatmaya çalıştığım gayet net.Kadınlar dergilerdeki filmlerdeki kadınlara özeniyorlar onlara benzemezlerse çirkin olacaklarını zannediyorlar .Bu kozmetik sektörünün bir dayatmasıdır bunu anlatmaya çalışıyorum .
Erkeklere gelince onlar da etkileniyor anaları mankenmiş gibi karılarını beğenmemezlik havasına girmeye başlıyorlar .Memeler doğum yapınca ya da yaşla sarkar ama günümüz kadınları gün parasıyla bile ameliyat oluyor.
Bununla da bitmiyor kendinde beğenmediği bir şeyler illaki buluyor . Bunun sonu ruh hastalığıdır .Doğurganlık ve annelik kadına has tanrının bize sunduğu harika bir şeydir .Bunun güzelliği yanında bizden aldığı şeyler de olacaktır .Hayatın anlamı budur bence .Kimse bakımsız olmayı pis olmayı savunmuyor ayrıca ...

Saç boyatmak şart değil tabii ki...Ama şu da bir gerçek ki beyaz saç herkese yakışmıyor.
Bazı saç güzel beyazlıyor,röfle gibi duruyor.Bazısı da yanık veya soluk gibi veya kafasına kül dökülmüş gibi görünüyor.
Bu da normal çünkü her boyasız saç sağlıklı ve güzel olmadığına göre,aynı saçlar beyazlanınca da arada fark olur.

Siz fikir sormak için konu açmışsınız,sonradan saç boyamak kötüdür gibi bir hal almış.

Örneğin Gülten Kışanak dimi .Onun saçları da güzel ve kendisine yakışıyor .Benimki o şekil olsa hiç konu bile açmazdım

Benim de anlatmak istediğim bu tarz insanları yargılamak haddinize değil. Siz saçınızı boyamayınca yadırganmak, eleştirilmek istemiyorsunuz ama saçını boyayanı, silikon takanı, makyaj yapanı, estetik ameliyat olanı, yaşına uygun giyinmeyeni pek güzel eleştiriyorsunuz. Size davranılmasını istemediğiniz bir şekilde başkalarına davranıyorsunuz. Benim anlatmaya çalıştığım şeyle alakası olmayan cevaplar veriyorsunuz. Sizin ne giyindiğiniz ne yaptığınız beni ilgilendirmiyor. Tavrınızın ve yazdıklarınızın birbiriyle örtüşmediğini anlatmaya çalışıyorum.

evet konu boyatmak iyi mi kötü mü gibi bir hal aldı..
arkadaşın sorusunun cevabı göreceli...
şart değil elbette.. böyle bir kanun/yönetmelik yok..
ama kendini nasıl iyi hissediyorsan..
aynaya baktığında kendini iyi hissediyorsan boyatmadan , boyatma zaten.. boşu boşuna kimyasal..
herkes de buraya "kendi görüşüne" göre olan fikirlerini yazdı ama konu dağıldı sonradan...

saç boyatmak şart değil tabi ki
ancak,aynada gördüğünüz beyazlar size sürekli
"yaş aldığınızı" hatırlatıp moralinizi bozacaksa boyatın

Sizin yaptığınız sadece benim yazdıklarımı çürütmeye çalışmak .
Herkes tabiki kendinden mesul kimseyi yargılamıyoruz ama benim 11 yaşında bir kızım var ve onun bu tarz şeylerden etkilenmesini istemiyorum .20 li yaşlarına gelmeden olgun bir kadın gibi gözükmesini istemiyorum .Bu tarz dayatmalar saçmadır ister kabul edin ister etmeyin .Ne oldu memeni yaptırdın da içine silikon taktırdın da .Başı göğe mi erdi kadının hayır kısa süreli kendini tatmin ediyor o kadar .(Mecburi estetik ameliyatlar hariç)Özenti bir toplum olduk .Bizim ülkemizin bu tip kadınlara değil üretken kadınlara ihtiyacı var .

imagemaker , konuyu açarken ki mesajınızda "Siz ne yapıyorsunuz hanımlar ? " diye sormuşsunuz. Ancak sonraki yorumlarınızda size yapılmasını istemediğinizi yaparken tereddüt dahi etmemişsiniz.

Saç sizin , hayat sizin. Boyamak istemiyorsanız boyamama hakkı sadece sizin. Kendi isteklerinize saygı duyulmasını beklerken , olumsuz görüş beyan ettiğiniz kadınlar için neden aynı hassasiyeti gösteremiyorsunuz ?

Kimseyi yargılamıyorum ki ben . Bana saçma geliyor diyorum o kadar .

O sizin kendi kızınıza aktardıklarınızla ilgili bi mevzu. Annelikten, çocuktan girip haklı olmaya çabalıyorsunuz. Evet çürütmeye çalışıyorum çünkü haksızsınız. Çünkü insanları eleştirirken siz eleştirilmek istemiyorsunuz. Çünkü ben tornadan çıkmış insanlar gibi olmak istemiyorum, kalıplar istemiyorum derken siz başkalarının kalıp dışı olmasından rahatsızlık duyuyorsunuz. Konumuz ülkemizin neye ihtiyacı olduğu değil, sizi saçını boyamadığınız için eleştiren insanlar. Oraya da dağıtayım, buraya da dağıtayım konu kapansın istiyorsunuz.

insan kendini nasıl mutlu hissedecek ise öyle yaşamalı.. siz beyaz saçlarla gezersiniz, doğal olarak da tepki gösterilmesin istersiniz tıpkı silikon taktırdığı zaman mutlu olacağını düşünen bir kadının istediği gibi.. siz kalkıp da "taktırdın da ne oldu, başın göğe mi erdi" tarzı bir yorum yaparsanız biri de size kalkıp "pamuk nine gibi gezme, saçını boya" der..
örneğin sarı saçtan hoşlanan bir insana "özenti" etiketini yapıştırıyorsanız, siz de duymak istemeyeceğiniz eleştirilere hazır olmalısınız..

Sarı saça herhangi bir laf etmedim ben .Herneyse anlamıyorsunuz olaya basit açıdan bakıyorsunuz . :) :)

Sizin dediğiniz gibi olsun .

Sarı saça herhangi bir laf etmedim ben .Herneyse anlamıyorsunuz olaya basit açıdan bakıyorsunuz . :) :)

hayır yukarıda bir yerde "özenti" kelimesi geçtiği için söyledim.. olaya basit açıdan bakıyoruz çünkü olay basit.. Cern deneyinin sonuçlarını tartışmıyoruz neticede.. tartıştığımız konu insanların istediği gibi yaşaması değil mi? ama anladığım kadarıyla siz özgürce eleştirip, eleştiri kabul etmek istemiyorsunuz..

50li yaşlara gelip 20 lik kadınlar gibi giyinip ,saç boyatıp, mimiklerini bile yapmacıklaştıran kadınlar bana çok komik gelir mesela

O zaman siz de birilerine komik geliyirsunuz demek ki. Yani etrafinizdaki guzellik olcutlerini elestirmeyi normal buluyorsaniz siz de elestirileceksiniz. Kendinizi nasil iyi hissediyorsaniz oyle olun.

saçınızın orjinal rengine doğal boyalarla boyatın bence..

öyle anlıyorsanız yapacağım bir şey yok hanımefendi . Renk kattınız .

Annem 20 yasindan beri saclarini boyatir. Benim de 5 yasimdan ergenlige kadar sacima boya surerdi. Papatyalar oksijenler. Su an sacima bisey surmuyorum. Beyazlayinca belki. Ama hic etkilenmedim ozenmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…