Sadece ic dokmek, annem ve esim...

Mirayirem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2017
127
129
33
36
Merhaba hanımlar,
6 yıllık evliyim , 2 kızım var. Ailemden uzakta yaşıyorum (annemden) . Annem eşimi asla sevmedi sevemiyor. Eşim de artık pes etti. 6 yıldır çekmediğim kalmadı. Tek basima 2 kere doğum yaptım, iki.kizima da hep tek baktım. Eşimin ailesi ile de görüşmüyoruz, asli da annem.ile.aramizin böyle olmasının sebebi de onların düğün esnası da üstüne düşen hiç bir şey yapmamaları. Ama anneme öyle kozlar verdilerki o da hiç acimadan benim üstümde kullanıyor. Asla eşime veya ailesine bir şey demez. Bir derdin varsa onlara şöyle diyorum ama.o beni yemeyi tercih ediyor. Yalniz bir çocukluk geçirdim. Annem ile babam ayrı idi annem ile büyüdüm. Okudum mezun oldum ve eşim ile evlendik. Evet biraz hızlı oldu , annemin tek haklı olduğu nokta da buydu. Hazirliksizdiiki taraf , elimizde belli bir meblağ vardı ve ona gore evlendik, borçsuzduk en azından. Kendi kafamiza göre yaptık., kim ne der düşünmedik. Ama bu kişi annem olunca ister istemez sürekli bu baskılara maruz kalıyorum. 2 kızımı da bırakacak kimsem olmadığı için hiç çalışmadım, maddiyatimiz fena değil çok şükür bir sıkıntımız yok. Eşim.beni sever asla beni ezmez , hep yanimdadir , beni kırmaz. Ama eşim ve annem.arasinda çok fazla kültür farkı var. Aslında sorun bu da değildi. Annem yapı olarak kolay sevemeyen, güvenemeyen, tatminsiz , hoşnutsuz biridir. Asla bir şeyi beğenmez, kendi bildiği iyidir ve öyle olmalıdır. 6 yıldır bu hayat bana dar oldu. 2.kizima hamile kaldığımı öğrenince çok bozuldu ve küstük 2 yıl kuş kaldık, doğumuma gelmedi , tek basima doğum yaptım, kızım 10 aylıkken esimin girisimi ile tekrar baristik ama yok. Ben onun evine gittigim.zaman sorun yok ama.o buraya geldimmi ben onla bir olayim esimi yerden yere vurayim, en ufak lafindan kavga edeyim toplanip gidelim istiyir tam olarak. Esim de cok alttan aldi ama o da artik almak istemiyor. Esimin en ufak sozunu cimbizlayip kafada kurup benimle aylarca tartisiyor . En son buraya yazma kararim su oyalda oldu , buyuk kizim (4.5 yas) bademcik, geniz eti ameliyat oldu ve kendisi gelmek istedi ben de davet ettim. Cok gergin ve zor gunler gecirdik ameliyat biraz zor gecti ve zor toparladi. Annem cok.gezmeyi sever . O aralarda bizim gezebilecek madden de manen de gucumiz yoktu ve gidmedik, daha oncesinde de araba almamiza yardimci oldu para vererk ama aylik onun hem kredinlartini oduyorum hem harclik.yolliyorum , tek yasiyor baska.borcu yok , ev kendinin maddi sorun yasamamasi lazim ama neyse bu parayi verdigi icin baskin cikmaya çalışıyor. Ben ameliyata geldom, para verdim.benim gonlumu yapmadiniz diyor ama elimizden geleni yapiyoruz ameliyatli cocuk , 1.5yasinda bir de kucugum.var. cok uzattim. Anneler gununde aradim bir afra bir tafra , agzina geleni saydirdi. Dedimki anne ben yanliz buyudum senden baska da kimsem yok senden istiyorum derdim.varsa sana soyluyirum ozur dilerim bir daha demem , tamam deme dedi ,ne yaparsan yap. Soylemeyecegim , ben aliskinim tek basima ki esim cok yardimcidir. Sen ilk dogumumda olay cikarttin gelmedin, ikincisinde gelmedin, ameliyat oldum gelmedin , hayat mucadelesi 2 cocukla girbetteyim hersey bana bakiyor vs benim.hayatimi hala bu kadar dar etmenin ne manasi var ? Onun evinde ,bekarken , onun kurallarina uyarken cok iyiydim gozunde , ogrenci bir kiz , vukuatli biri hic olmadim , hep kendim hallettim. Esim ile de cok asik olarak evlendik biraz genclik gozumuz karaydi ama kendi hayatim ile ilgili kendi kararimi verince benden kotusu yok simdi. Neyse cok uzartim okuyan olir mu bilmem , cok tesekkurler simdiden , icim sismis. 🤷‍♀️🧡

Annenin,babandan ayrı olması sebebiyle,hem anne hem baba olusu,ve bosanmanin getirmiş oldugu duygusal bosluklar,depresyon vs.. bunlar yüzünden annen biraz,gözü açık,kurnaz,herseyi yönetmek zorunda olan biri olmak durumunda kalmış. Bir de kız annesi kolay değil. Bu yüzden ona kizilmamasi gerek diye düşünüyorum.
2.birsey de sen evlenince bosluga düşmesi,bence esin degilde başkası olsa da pürüzler bulacakti annen.
Zaten bir sen vardin e sen de evlendin. Yalnız kaldı.
Annenin huyunu değiştiremezsin bu saatten sonra. Arada kalmakta yıpratıcı ama ben seye takıldım neden anneler gününde saydırdı ki gülüm? Neye yükseldi bu kadar?

Bu sefer de siz küsün ve 10 sene barismayin
Daraldim okurken bile , icim sisti cidden
Anneniz sizi dogurmus ama anneligin ne demek oldugunu ogrenememis

Ayrica hem calismiyorsunuz hemde esinizin parasiyla onun kartlarini odeyip harclik veriyorsunuz ve o esinizden nefret ediyor , esiniz cok iyi adammis , onunde saygiyla egiliyorum

Hoh benim de icim sisti okurken 😂 valla.kafaniza çok takmayin ama esinizi takdir ettim annenize para gönderiyor bu halde iken maasallah. Yapacak bir şey yok zaten pek faydasini gormemissiniz evlendikten çocuklardan sonra .maalesef senede bir goruseceksiniz onun disinda haftada bir telefon ve dediklerini de kulak ardı edecek ailenize duzeninize bakacaksiniz bu kadar..

Niye bukadar alttan aliyorsunuz 6 yilim dar gecti diyorsunuz konusmayin gorusmeyin esin bu kadini cekmek zorundami? Sana huzursuzluk veren kim olursa olsun yol ver gitsin anne dedigin cocugunun mutlulugunu ister mutsuz olsun diye beklemez. Cocuk yaptin diye sana küsmüş hala daha altyan alip laf dinliyorsunuz birakin ne hali varsa gorsun sizde kendi ailenizle mutlu olmaya bakin.

Öncelikle şunu söylemek isterim: Annelerimize elimizden geldiği kadar sahip çıkmamız lazım. Allah başımızdan eksik etmesin. Bu evlat olarak boynumuzun borcu olsun, çocuklugumuz süper gecmediyse bile. Sizi bunu elinizden geldiği kadar yapıyorsunuz.
Ama: bu demek değildir ki bizi psikolojik veya fiziksel siddete marus bırakabilirler. Madem normal davranmamakta ısrarli, ya tedavi olur yada uzak durur. Kimse psikolojik sağlığını garantili satın almadi. Sizde öyle. Siz ikinci çocuğa hamile kaldiniz diye nenden küsüyor. Ona ne? O bakmıyor ki. Eşinizi de ezdirmeyin,oda gerekenden fazla altdan almasin. Büyükler de büyüklüğünü bilmeli. Annenizin yaptığı terbiyesizliği geçip hastalık boyuna geçmiş. Sizide yipratmis. Tedavi olmaya ikna olmasa mümkün olduğu kadar az görüşün. Ve eklemek isterim: bidaha annenizden para almayin. Cocugu hasta olandan gezdirilmeyi beklemek kadar dengesiz çünkü. Basıniza vurup durur

Annemde sizin anneniz gibi ...Eşimden nefret eder ,illa birşey bulur ,bulamasa en ufak birseyden çıkarır .Mesela kardeşim memur ,bekar .Araba almayı düşündüğü bir dönem esime danıştı esimde " imkanın varsa eve gir daha iyi bir yatırım bekarken daha kolay odrsin araba illaki masraf " dedi .Bunu annem 5 yıldır söylüyor .Neymis kardeşimin maaşında eşimin gözü varmis o yüzden aldığı arabayla kaza yapmis kardeşim ...yani bu en basiti artık bunaldım ...
Dedemden miras kaldı ve annem kendinden sonra iki kardeşim ve bana bir miktar ayırmış .Benimkini dugunumde aldığı örtüye nevresime harcamış bana sormak yok .Diğer iki kardeşimin eline saydı parayı .Ama yıllardır senin düğününü biz. Yaptık diye kardeslerimden bile duydum eee aynı parayı diz elinize aldınız ben görmedim biel diyorum yok ...
Eşiniz iyiyse ,evliliginize sahip çıkın .annenizi gerektiğinde arayın kirmayin da kirilmayinda

Annenin,babandan ayrı olması sebebiyle,hem anne hem baba olusu,ve bosanmanin getirmiş oldugu duygusal bosluklar,depresyon vs.. bunlar yüzünden annen biraz,gözü açık,kurnaz,herseyi yönetmek zorunda olan biri olmak durumunda kalmış. Bir de kız annesi kolay değil. Bu yüzden ona kizilmamasi gerek diye düşünüyorum.
2.birsey de sen evlenince bosluga düşmesi,bence esin degilde başkası olsa da pürüzler bulacakti annen.
Zaten bir sen vardin e sen de evlendin. Yalnız kaldı.
Annenin huyunu değiştiremezsin bu saatten sonra. Arada kalmakta yıpratıcı ama ben seye takıldım neden anneler gününde saydırdı ki gülüm? Neye yükseldi bu kadar?
Ameliyat için geldi demiştim ya pek gezemedik , gönlünü yapmıyormuşuz bir de ev bakıyorduk, bakarken eşimde demişki biz 4 kişilik bir aileyiz. Niye öyle demiş? Eşim anneme üstü kapalı basının çaresine bak demiş vs.turlu laflar ki eşim bana da ona da çok kez gel bizde kal , kendine oda yap, ev büyük olursa sana da oda yaparız anne ...gibi çoğu zaman söyledi. Vay niye öyle demiş.

Ameliyat için geldi demiştim ya pek gezemedik , gönlünü yapmıyormuşuz bir de ev bakıyorduk, bakarken eşimde demişki biz 4 kişilik bir aileyiz. Niye öyle demiş? Eşim anneme üstü kapalı basının çaresine bak demiş vs.turlu laflar ki eşim bana da ona da çok kez gel bizde kal , kendine oda yap, ev büyük olursa sana da oda yaparız anne ...gibi çoğu zaman söyledi. Vay niye öyle demiş.
Bence gerçekten takıntılı kuruntulu. Yani birseylerden mana çıkarıyor. Kuruyor yanlış anlıyor. Ona da üzüldüm ama kızamıyorum da . Kendine ugras edinmesi lazım. Cevresinde de boyle midir sarar mi biseylere. Mesela bir komsusuyla küsüp uzun sure konuşmamazlik eder mi?

Öncelikle şunu söylemek isterim: Annelerimize elimizden geldiği kadar sahip çıkmamız lazım. Allah başımızdan eksik etmesin. Bu evlat olarak boynumuzun borcu olsun, çocuklugumuz süper gecmediyse bile. Sizi bunu elinizden geldiği kadar yapıyorsunuz.
Ama: bu demek değildir ki bizi psikolojik veya fiziksel siddete marus bırakabilirler. Madem normal davranmamakta ısrarli, ya tedavi olur yada uzak durur. Kimse psikolojik sağlığını garantili satın almadi. Sizde öyle. Siz ikinci çocuğa hamile kaldiniz diye nenden küsüyor. Ona ne? O bakmıyor ki. Eşinizi de ezdirmeyin,oda gerekenden fazla altdan almasin. Büyükler de büyüklüğünü bilmeli. Annenizin yaptığı terbiyesizliği geçip hastalık boyuna geçmiş. Sizide yipratmis. Tedavi olmaya ikna olmasa mümkün olduğu kadar az görüşün. Ve eklemek isterim: bidaha annenizden para almayin. Cocugu hasta olandan gezdirilmeyi beklemek kadar dengesiz çünkü. Basıniza vurup durur
Kesinlikle biraz hata oldu almam ama geri ödüyorum, bir daha asla almam. Beni o kadar yiprattiki. Aslında psikolojik tedavi görmüş hali böyle öncesinde beni öldürdü. Ama bende artık çok takmıyorum pek umrumdada değil açıkçası ama vicdanen sorguluyorum ,elimden geleni yaptım.

Çok alttan alıyorsun, çalışmıyorum diyorsun ama kredi kartını vs ödüyorsun eşin iyi katlanıyor bence. Hiç bir geliri yok mu yoksa kabul edilebilir tabi mecbur. Sen ondan başka kimsen yok diye kendini de eşini de ezdiriyorsun.

ASİL KÖTÜLÜĞÜ KENDİNE,KENDİ GELECEĞİNE YAPİYOR BU SAATTEN SONRA FARKINDA DEĞİL..

Bu sefer de siz küsün ve 10 sene barismayin
Daraldim okurken bile , icim sisti cidden
Anneniz sizi dogurmus ama anneligin ne demek oldugunu ogrenememis

Ayrica hem calismiyorsunuz hemde esinizin parasiyla onun kartlarini odeyip harclik veriyorsunuz ve o esinizden nefret ediyor , esiniz cok iyi adammis , onunde saygiyla egiliyorum
Teşekkürler, elimden geleni yaptım 6 yıldır çok arada kaldım ama artık.o gücüm.yok iki kizima tek bakıyorum okul , gelecekler vs bir sürü aklımda fikir varken böyle şeylerle uğraşmak ben yıprattı, bende aramıyorum bayadır. Bu süreçte biraz çok gidip.kalmistik sanırım ondanda etkilendi ve yoruldu cocuklarimdan oturu,biraz hareketler . Artık yılda 1,2 giderim 10 15 gün yeter.

Çok alttan alıyorsun, çalışmıyorum diyorsun ama kredi kartını vs ödüyorsun eşin iyi katlanıyor bence. Hiç bir geliri yok mu yoksa kabul edilebilir tabi mecbur. Sen ondan başka kimsen yok diye kendini de eşini de ezdiriyorsun.
Kendisi 1.dereceden devlet memur emeklisidir. Anne tarafım çok varlıklı, durumları iyi ben yine de yolluyorum laf etmesin diye, ona bile idare ediyorum diyor.yani sağol vs filan yok.

Niye bukadar alttan aliyorsunuz 6 yilim dar gecti diyorsunuz konusmayin gorusmeyin esin bu kadini cekmek zorundami? Sana huzursuzluk veren kim olursa olsun yol ver gitsin anne dedigin cocugunun mutlulugunu ister mutsuz olsun diye beklemez. Cocuk yaptin diye sana küsmüş hala daha altyan alip laf dinliyorsunuz birakin ne hali varsa gorsun sizde kendi ailenizle mutlu olmaya bakin.
Aslında annem ile.kusken ilginç bir şekilde mutluyum , eşimle aram iyi vs ama Biraz sık görüşelim ya da bana gelsin kıyamet koparıyor. Aslında mutlu olmami istemiyor . Toplayım eşyamı çocukları alıp gideyim istiyor.

Back
X